בלוג קולינרי ,מתעסק באוכל טוב, מסעדות, ברים ומלונות כל מה שמוסיף טעם ועניין בחיים הטובים.
יום חמישי, 30 ביולי 2015
עסקית שווה וטעימה בTAIZU
מסעדת השף האסיאתית היוקרתית של יובל בן־נריה שעזב את הרברט סמואל ונסע לטייל באסיה, למד את המאכלים וחזר לבשל אותם באינטרפטציה שלו.האוכל בטאיזו עדכני ומצוין ,מסעדה אסיאתית שמציעה פיוז'ן בין כמה מטבחים אסייאתים שונים:מטבח הסיני, היפני וההודי, אך יש גם השפעות של מטבחי וויאטנם וקמבודיה. דבר נוסף שאי אפשר להתעלם ממנו הוא העיצוב המושקע והמיוחד ,מרהיב וסקסי ,השירות מקצועי האוכל טעים .
לסיכום, טאיזו , מטבח פיוז'ן עדכני , סופר מקצועי , מנות טעימות ,שירות מתוקתק ואדיב, מנות חלוקה
יום שני, 27 ביולי 2015
ארוחת טעימות ARIA
מסעדת שף יוקרתית שמכוונת למטבח האירופאי ,מסעדה מועוצבת שניכר שהשקיעו בה המון כסף,
שוכנת במבנה עתיק משופץ ויפיפיה במיקום די מרכזי בת"א. בכניסה למבנה העתיק בקומת הכניסה קוקטייל בר אפלולי וסקסי שמגיש קוקטיילים ומנות קטנות ובקומה למעלה קומת המסעדה. החלונות הגדולים והכסאות הלבנים משווים למקום את הרומנטיקה ואת האוירה הקסומה במקום. הגענו לארוחת טעימות שכללה 7 מנות לחלוקה ב128 ש"ח לאדם. תחילה פתחנו עם סקאלופ על ריזוטו שחור בציר סרטנים, המנה המצטיינת של הערב, סקאלופ שמנמניים ועסיסים בציר סרטנים , פייר התבעסתי שמגמרו במספר ביסים.
עם המנות הראשונות קיבלנו סלסלת לחם טרי עם חמאה, שמן זית וחומץ בלסמי.
המשכנו עם ארטישוק ננסי צלוי בתנור על קרם של ערמונים ופרמז'ן מגורד מנה שפחות אהבתי והתחברתי מאחר והרוטב קצת הכביד על המנה. אני הכי אוהבת את הארטישוק צרוב בצורתו הטבעית עם שמן זית ואיזה שידוך לגבינה טובה, מלוחה או כחולה 2 keep it simple ,הסמיכות המתוקה של הרוטב הנ"ל לא החמיאה לארטישוקים.
המשכנו עם טרטר דג ים בוינגרט ג'ינג'ר על קרם אבוקדו וטוביקו שחור לכאורה מנה קלאסית שאי אפשר ליפול איתה יותר מדי אבל לדעתי היתה אנמית.
מנה נוספת שאהבתי במיוחד זוהי מנת הפילה מוסר ים עם חמאת סויה בהירה ופירה ראטה, בשר הדג היה עסיסי ,רך ומלא טעם שספג את כל הטעמים ברוטב נוסח אסיאתי הלא זה טרנד חם היום במסעדות לא ?מנה מצוינת והיתי חוזרת למסעדה ולו רק בשביל המנה הזו ומוותרת על האחרות.
ממשיכים בטעימות עם טורטיליני זנב שור על קרם תירס מתקתק בצק הרביולי היה עבה מדי וקמחי שנח בציר סמיך ,מנה שפחות אהבתי ולא היתה מוצלחת .
המשכנו במנה נוספת שאיכזבה רביולי כבד אווז מזוגג ברוזטה ביתית וצימוק איראני, שוב הבצק עבה מדי ודחוס והמנה היתה לי מתוקה מדי וכבדה .
ואז קיבלנו את הסטייק קצבים על קרם של ארטישוק ירושלמי וכרישה שרופה עם ציר יין אדום שהפתיע לטובה , עם נתחים אדומים ורכים ברוטב יין עשיר עם פטריות ,מנה קלאסית בביצוע מדויק. פה היתי ממש מרוצה וממש התבעסתי מגודל המנה.
קינחנו במסקרפונה פירות יער, מסקרפונה וניל עם קראמבל שקדים , נשיקות מרנג וקונפטיורית פירות יער למרות המראה המלבב הקינוח היה רק בסדר ולא משהו טו ריממבר.
לסיכום: מאד כייף לשבת בARIA , לא חסרה שם אוירה וקסם של חו"ל , נאמר צרפת למשל ? האוכל שואף לגבוה אבל מרגיש לי משהו מפוספס שם וחבל. התמחור גבוה , והשירות נהדר ,רק היה כייף יותר לו היתה אחידות במנות כי אהבתי 3 מנות מתוך 7 מנות שהוגשו לנו.
ARIA
נחלת בנימין 66, תל אביב
03-5296054
יום רביעי, 22 ביולי 2015
Shine & Sharp * המסעדה נסגרה *
דיי התעניינתי ששמעתי שהחליפו את השף בשיין אנד שארף , כי גם מקודם היה
מצוין אבל מזמן לא ביקרתי והיתי בקריווינג עז לבשר מדמם. מהרגע שנכנסים ומביטים על חלל המסעדה אי אפשר לפספס את הויטרינה עם נתחי הבשר שמיושנים במקום, פורנו קרינוברי .המסעדה מיישנת את הבשרים במקום מקבלת את הנתחים הטובים ביותר ממפעל בשר בוטיק שבצפון.
תחילה נשנשנו את הלחם המשגע , שהיה קראנצ'י מבחוץ ,אוירירי וקליל מבפנים עם חמאה טובה ורכה מה עוד אפשר לבקש ? הלחם הוגש עם פנכה של רסק עגבניות ופלפל חריף לעקצץ ולאתגר את החך.
בהגיענו אל המסעדה המארחת כיוונה אותנו למקומותינו ומוזיקה נעימה התנגנה לה ברקע קאברים של רוק ברגוע, כמו שאני אוהבת . חברה שלי פתחה ביין אדום קליל ואני במוחיטו, אמרנו נשיק כוסות לחיים לפני היום הולדת שקרב ובא.
לחם הבית, שני סוגי לחם , חמאה ורסק של עגבניות ופלפל חריף.
תחילה הזמנו קרפצ'יו למנה ראשונה, קרפצ'יו בקר,ארטישוק, שום קונפי, אורוגולה,קוויאר בלסמי, פרמז'ן קוויאר בלסמי, פרמז'ן רבות כבר נכתב על קרפצ'יו אבל שהוא טוב הוא פשוט טוב, שמן זית בנדיבות שזולף מעל הבשר קונפי שום , קוויאר בלסמי שתחילה לא זיהיתי כי טוביקו זה לא. טוויסט מעניין שמעקצץ את הלשון.
ראשונה נוספת שהזמנו וכבר ריירתי בטרם עת ולא יכולתי לחכות עד שתהייה מוכנה, זו מנת הכבד אווז ,קרם שורשים, בריוש, קציפת קוקוס, זרעי כוסברה מסוכרים נלחצתי שראיתי את הצבע של הכבד שקיבל מהפלנצ'ה אבל בביס הראשון התמוגגתי שהיה
כה ורוד ורך מבפנים פשוט חלום. אהבתי את החיבור עם הקרם שורשים פחות התחברתי לקציפת הקוקוס.
למנה עיקרית הזמנו את הפריים ריב (אנטריקוט על העצם) כ700 גרם , אנטריקוט מיושן על העצם בעל גוון אדום משגע מבפנים , רך כמו חמאה ובוהק מבחוץ פרוס ומתובל בדיוק מושלם במלח גס ובפלפל השחור . לא יכולתי שלא להתלהב ממח העצם, ופשוט התענגתי עליו עם כפית וחייכתי כמו ילדה קטנה בחנות ממתקים . להוסיף "חטא על פשע" לקחתי את חתיכת הבשר וטבלתי בסירת מח העצם שזה ספג את כל השומן , רגעים קטנים של אושר. טעים ועשוי לעילא. סיפוק.
התוספות שבחרנו לעיקרית : סלט ירוק טרי ומרענן בצד , בתיבול פשוט וביתי
שמן , מלח ולימון
תוספת נוספת היה הפירה שהיה חמאתי ועשוי טוב. אמנם שבענו אבל חייבים לשמור מקום למתוק .
קינחנו בהמלצתה של המלצרית במגנום ג'נדויה 'קולי קסיס, אגוזי לוז, רוטב קקאו שהיה יותר ממעולה. ביס מושלם בנוגט קרמי מתוק אבל לא מדי עם שוקולד לבן קראנצ'י מעל שנשבר בקנקאים מעוררי חיוך זדוני של סיפוק .אני מאד אוהבת מתוק אבל בגבול הטעם הטוב שלא מציפים במתוק לכן הקינוח הזה הצטיין בעיני.
פונקנו בקינוח נוסף: סיציליה מסקרפונה, פרפה תות, פרי העונה, קרם לבנדר, קנולי מסקרפונהנראה כ"כ טוב ויזואלית שחששתי להרוס עם הכף את מבנה הקנלוני (: אף פעם אי אפשר לטעות עם מסקרפונה עשירה , טעימה וקרמית .
קינוח פירותי מרענן למי שאינו חפץ בקינוח שוקולדי מתוק וכבד למשל.
Shine & Sharp
יגאל אלון 65, תל אביב
03-536475
יום חמישי, 16 ביולי 2015
שמונה,מסעדת שוק מצוינת עם אחלה מחירים ואוירה בככר רבין
אם אתם מחפשים אוכל טעים , יצירתי ושמח אז שמונה זה המקום בשבילכםממש מול ככר רבין על מלכי ישראלי 8 סוג של דוכן שוק , נטול פוזה , ישיבה לא פורמאלית על כסאות בר בית אוכל שמגיש אוכל טעים עם תפריט עונתי ומשתנה והכי חשוב בתמחור שפוי בסביבות ה50 שח למנה עיקרית וזה בלב ת"א. אוכל לא יומרני , פשוט טעים ומנחם. אחרי שעיינתי קלות בתפריט ועל הספיישלים המתחלפים שעל הלוח הונחה על שולחננו פוקאצ'ה טריה ,מלח ים אטלנטי ,עגבניות מגוררות , שמנת חמוצה ושמן זית בנדיבות. הפוקאצ'ה.
פתחנו עם נקניקיות אסורות ופולנטה אפויה. נקניקיות החזיר נערמו לצד פולנטה אפויה שנעשתה מקמח תירס והוכנסה לתנור לזמן קצר ויצאה מעט אפויה בתיבול מלח, טעים טעים. את המנה ליוו ירקות על הפלנצ'ה כמו כרובית, תפו"א ועגבניות שזולפו בשמן זית והיו עתירים בטעמים.
המשכנו עם סינייה אורגינל,בתוך מחבת חמה הוגשה סינייה עם קציצות שמנוניות מתובלות שכוסו בטחינה ונגיעות של עגבניות מגוררות מעל, צנוברים והכל נעשה ביד טובה , ובתיבול מדויק שלא הפסקנו לזלול מהמחבת.
המשכנו עם אחת ממנות הדגל של המקום, חריימה בורי, שהגיע בצלחת עמוקה עם רוטב עגבניות עשיר, טיפה חריף ומעקצץ בזכות פלפל ירוק חריף ,לימון כבוש וירקות שלא ציפיתי לראות בחריימה המסורתי כמו תפו"א,כרובית ובצל שכולם נצרבו על הפלנצ'ה לפני והונחו לצד דג הבורי שהיה רך (זו גדולה של המקום שלא ייבשו אותו). מנה שאני באופן אישי מאד אוהבת ותמיד מפנטזת לחזור שוב , וללקק את הרוטב עם כף. עשיר ממש כמו מרק. ללקק עד תום !
בהזדמנות נוספת שלי במקום הזמנתי את הניוקי בציר בקר ואוסובוקו,ניוקי רך שבושל בציר חמאה ( ואפילו הרבה ממנה ) בציר בקר עם בשר רך שמתפורר בפה.מנה שבכל מסעדה אחרת היו לוקחים עליה הרבה יותר.
תכ'לס יש לי רק מילים טובות להגיד על המקום בבחינת האוירה, האוכל הטעים , והמחירים ששווים לכל כיס למעט השירות בפעמיים שהיתי שם השירות היה איטי ומבולבל , פעם אחת המלצרית שכחה להביא את הפוקאצ'ה והביאה אותה רק אחרי שהזכרנו לה בסוף הארוחה , פעם אחרת איך שהתיישבנו זרקו את הפוקאצ'ה על השולחן , בלי שלום בלי חיוך , במן זלזול כזה שחברה שלי פשוט רצתה לקום וללכת ,אבל אני מאד מעריכה אוכל טוב אז החלקתי , כי זכרתי שהאוכל טעים ובאתי סופר רעבה. אז למעט השירות שאני מקווה שהשתפר מאז אפשר לסכם את הארוחה כטובה מאד,סוג של מחנה יהודה/אייל שני , ד מעולה באוכל ובמחירים שפוים. אוירה נעימה , קלילה , בירות ויינות במחירים מצחיקים.
שמונה
מלכי ישראל 8, תל אביב
03-6438008
יום שלישי, 14 ביולי 2015
בראנץ' במנטה ריי
הגענו למאנטה ריי בשבת לאחר סיור רגלי בנווה צדק הקסומה . השמש החלה לרבוץ על גבינו וחיפשנו מקום מרגוע ומאנטה ריי נשמעה כאופציה שפויה עם לוקיישן מעולה . ישבנו בתוך המסעדה והשקפנו על הים מבעד לחלונות הגדולים , ללא ספק נהננו ממס' רגעים של נחת תוך כדי התבוננות בגלים המתפרצים .. מעבר לזה השירות גרוע ומבולבל והאוכל סתמי ביותר. החלטנו לקחת שקשוקה ומזטים ליד שיהיה מגוון ומעניין לחך .עם השקשוקה הגיעה סלסלת לחמים טרייה וממרחים די סטנרדטים. .השקשוקה שהזמנו היתה עם עם גבינת חלומי , מנה קטנה , ניתן לומר שהשקשוקה לא מילאה כשליש מהמחבת , היה ממש עלוב.עם השקשוקה הגיע סלט הירקות היה די טרי ומנחם למען האמת. פשוט וטעים.
אם אנחנו כבר במאנטה ריי אז ננצל את העובדה ונזמין טאפסים מן הים: מטיאס כבוש עם שמנת ובצל סגול .היה די טעים אם כי בסדר גודל סטנדרטי .
כמו כן הזמנו סביצ'ה של דג בורי כבוש בלימון , בצל סגול וסומק אני מתה על סביצ'ה וחשבתי שזו הולכת להיות מנה מעולה כי הרי זו מסעדה שמאופיינת במאכלים מן הים אבל טעיתי . כמה כבר אפשר להרוס דג עם לימון ןמלח גס ?
אפשר. כנראה . הדג הגיע בחתיכות גדולות ובמרקם גומי. מאזט נוסף שבחרנו הוא הציזיקי: יוגורט עם שום , מלפפונים ובצל ירוק היה טעים ושגרתי .
לסיכום , ארוחת בוקר די מאכזבת , שירות איטי ומבולבל ,לוקיישן מהמם.
מאנטה ריי
חוף עלמה ביץ', הטיילת, הכניסה מול בית האצ"ל,תל אביב
כמו כן הזמנו סביצ'ה של דג בורי כבוש בלימון , בצל סגול וסומק אני מתה על סביצ'ה וחשבתי שזו הולכת להיות מנה מעולה כי הרי זו מסעדה שמאופיינת במאכלים מן הים אבל טעיתי . כמה כבר אפשר להרוס דג עם לימון ןמלח גס ?
אפשר. כנראה . הדג הגיע בחתיכות גדולות ובמרקם גומי. מאזט נוסף שבחרנו הוא הציזיקי: יוגורט עם שום , מלפפונים ובצל ירוק היה טעים ושגרתי .
לסיכום , ארוחת בוקר די מאכזבת , שירות איטי ומבולבל ,לוקיישן מהמם.
מאנטה ריי
חוף עלמה ביץ', הטיילת, הכניסה מול בית האצ"ל,תל אביב
טלפון: 03-5174773 |
יום שני, 13 ביולי 2015
EAST תיאלנדית חדשה בראשון לציון *המסעדה נסגרה *
זה היה רק עניין של זמן שהגל התאילנדי יתפוס גם מחוץ לתל אביב והנה בא הרגע שהשף ליאון אלקלעי ( כולם מכירים אותו מהטלויזה ומטוני וספה ) חבר לשף תיאלנדי טאפ שמו שעבד במסעדות בבנגקוק וביחד הרכיבו מנות תיאלנדיות מוכרות ובהתאמת המנות האסיאתיות לחך הישראלי ( פחות חריף היסטרי זה מה שזה אומר). הוזמנתי לארוחת טעימות מתפריט שמכיל לפחות 40 מנות , כולם יכולים למצוא שם משהו שאוהבים , והמחירים מאד מפתיעים לטובה . יש להם תפריט עסקי ב49 שח בלבד. אתחיל במנה המוכרת לי והאהובה עלי במיוחד כשאני יוצאת לנדודיי הקולינריים במסעדות תיאלנדיות והיא :
נאם טוק- סלט אנטריקוט- חריף , נתחי אנטריקוט, בצל סגול, בצל ירוק, כוסברה, נענע, אורז קלוי בווק ושאטה טריים . אני מתה על התעוזה במטבח התיאלנדי , בבחינת הצבעים , הטעמים , התבלינים ושילוב המרקמים . הבשר היה עסיסי ואהבתי את הדומיננטיות של הנענע במנה הזו ואת החריפות המעקצצת.
תחילה הזמנתי קוקטייל אסיה ביטר : עגבניות שרי, עלי בזיליקום, ביפיטר, וולרה רד ביטר,
מיץ לימון, מי סוכר בתחילה קצת חששתי מהעגבניות שישתלטו על הטעם וזה יהיה דומה לבלאדי מרי אבל התוצאה היתה
מפתיעה ומתוקה . החסרון היחיד שהכוס היתה קטנה יחסית אבל הטעם מאד מתוק ואקזוטי .
המשכנו עם תה תיאלנדי , מרווה ומתקתק.
נמשיך במנה ראשונה קלאסית סום טאם- סלט פפאיה ,חריף, פפאיה ירוקה, שעועית ירוקה, גזר,
פלפל אדום, שום ועגבניות שרי , ברוטב תאילנדי חריף ופרי ליים טרי סלט קלאסי שתמיד עובד ותמיד טעים , פפאיה ירוקה ,סלט חרפרף במידה הנכונה , הקראנצ'יות של הבוטנים נותנת את הטון במנה הזו . גם פה נראה שהיו עדינים עם החריף.
אט אט החלו להגיע מנות עיקריות לשולחן ועם כל ביס הפלגתי בדמיוני לתיאלנד הרחוקה . זהו כוחו של האוכל , מחבר אותך לזכרונות מפעם , להתענג על כל ביס , להתרגש,להזכר ולהתגעגע . מנה נוספת שאהבתי במיוחד זוהי מנת הפאד סיו חזה עוף אטריות אורז רחבות, נטיפי ביצה, בוקצוי ברוטב בבסיס סויה שחורה המנה הזו הצטיינה בעיניי בזכות אטריות האורז (שנעשות במקום) הן היו במרקם כה רך שפשוט נמסו בפה.
אני מכורה לטעמים של המטבח התיאלנדי , הרב בשל השילוב של חלב קוקוס וקארי על כל סוגיו .
המנה הבאה היתה כ"כ טעימה בזכות הרוטב המשגע ( חלב קוקוס וקארי). ניר פט- פט רצועות בקר ברוטב חלב קוקוס וקארי עם שעועית ירוקה, בזיליקום ופלפל אדום
לאיטלקים יש את הבולונז ולתיאלנדים יש הגרסה הזו לבשר טחון בתיבול חריף ומעל יש את הביצה
והחלמון שנשפך ומתערבב עם המנה . סוג של בולונוז תיאלנדי . פאד קא פאו , בקר קצוץ חריף בצל לבן, שעועית ירוקה, בזיליקום ופלפל חריף,מוגש בתוספת ביצת עין על אורז לבן מאודה
פאד תאי זו מנה שאהובה עלי , זו מנה קלאסית שלא רוצים להסתכן ולהעז יותר מדי אז הולכים
על בטוח ומזמינים את זה . פאד תאי חזה עוף אטריות אורז, גזר, נבטים, בצל ירוק,
נטיפי ביצה ובוטנים. ברוטב ממרח תמרינדי מתקתק אטריות עם ירקות , בוטנים בשביל הקראנצ'יות ופשוט לסחוט את הלימון מעל.תענוג .
אני מאד אוהבת דגים , בכל וריאציה אז שמחתי שמנה זו הוגשה כי לרב אנשים מזמינים עוף
או בקר ופחות דגים. קיבלנו דג דניס בציפוי טמפורה ברוטב חלב קוקוס וקארי מוקפץ עם שעועית, פלפל אדום ובזיליקום ( במקור בתפריט היה ילוטייל ) , תוצאה , דג בטמפורה ברוטב שאני כ"כ אוהבת , שוב חלב קוקוס וקארי ,
שוב ללקק מהצלחת.
את המנה הבאה פחות אהבתי מאחר והיא מתוקה (אני אוהבת מתוק בקינוחים ופחות באוכל) . מטממואן – נתחי פרגית בציפוי טמפורה, קשיו, בצל לבן, סלרי, שאטה, בצל ירוק ברוטב תאילנדי מתקתק.
קינחנו בטאפיוקה פירות העונה, פניני טאפיוקה ערמוני מים בחלב קוקוס וקרח כתוש טפיוקה שהיתה מתוקה והצטיינה כקינוח עדין , לא כבד , גם ששבעים אי אפשר להפסיק לאכול כי זה טרי ,קליל ומרענן .
המסעדה מציעה מבחר גדול של מנות , אטריות ביצים שנעשות במקום ,
בשרים שמיושנים גם במקום ,אוכל תיאלנדי טעים , מגוון ומפתיע במחירים שמדברים בגובה העיניים לכל .
המסעדה ממוקמת מול קניון הזהב .
EAST
סחרוב 26, ראשון לציון,
מול קניון הזהב. 03-5222550
נאם טוק- סלט אנטריקוט- חריף , נתחי אנטריקוט, בצל סגול, בצל ירוק, כוסברה, נענע, אורז קלוי בווק ושאטה טריים . אני מתה על התעוזה במטבח התיאלנדי , בבחינת הצבעים , הטעמים , התבלינים ושילוב המרקמים . הבשר היה עסיסי ואהבתי את הדומיננטיות של הנענע במנה הזו ואת החריפות המעקצצת.
תחילה הזמנתי קוקטייל אסיה ביטר : עגבניות שרי, עלי בזיליקום, ביפיטר, וולרה רד ביטר,
מיץ לימון, מי סוכר בתחילה קצת חששתי מהעגבניות שישתלטו על הטעם וזה יהיה דומה לבלאדי מרי אבל התוצאה היתה
מפתיעה ומתוקה . החסרון היחיד שהכוס היתה קטנה יחסית אבל הטעם מאד מתוק ואקזוטי .
המשכנו עם תה תיאלנדי , מרווה ומתקתק.
נמשיך במנה ראשונה קלאסית סום טאם- סלט פפאיה ,חריף, פפאיה ירוקה, שעועית ירוקה, גזר,
פלפל אדום, שום ועגבניות שרי , ברוטב תאילנדי חריף ופרי ליים טרי סלט קלאסי שתמיד עובד ותמיד טעים , פפאיה ירוקה ,סלט חרפרף במידה הנכונה , הקראנצ'יות של הבוטנים נותנת את הטון במנה הזו . גם פה נראה שהיו עדינים עם החריף.
אט אט החלו להגיע מנות עיקריות לשולחן ועם כל ביס הפלגתי בדמיוני לתיאלנד הרחוקה . זהו כוחו של האוכל , מחבר אותך לזכרונות מפעם , להתענג על כל ביס , להתרגש,להזכר ולהתגעגע . מנה נוספת שאהבתי במיוחד זוהי מנת הפאד סיו חזה עוף אטריות אורז רחבות, נטיפי ביצה, בוקצוי ברוטב בבסיס סויה שחורה המנה הזו הצטיינה בעיניי בזכות אטריות האורז (שנעשות במקום) הן היו במרקם כה רך שפשוט נמסו בפה.
אני מכורה לטעמים של המטבח התיאלנדי , הרב בשל השילוב של חלב קוקוס וקארי על כל סוגיו .
המנה הבאה היתה כ"כ טעימה בזכות הרוטב המשגע ( חלב קוקוס וקארי). ניר פט- פט רצועות בקר ברוטב חלב קוקוס וקארי עם שעועית ירוקה, בזיליקום ופלפל אדום
לאיטלקים יש את הבולונז ולתיאלנדים יש הגרסה הזו לבשר טחון בתיבול חריף ומעל יש את הביצה
והחלמון שנשפך ומתערבב עם המנה . סוג של בולונוז תיאלנדי . פאד קא פאו , בקר קצוץ חריף בצל לבן, שעועית ירוקה, בזיליקום ופלפל חריף,מוגש בתוספת ביצת עין על אורז לבן מאודה
פאד תאי זו מנה שאהובה עלי , זו מנה קלאסית שלא רוצים להסתכן ולהעז יותר מדי אז הולכים
על בטוח ומזמינים את זה . פאד תאי חזה עוף אטריות אורז, גזר, נבטים, בצל ירוק,
נטיפי ביצה ובוטנים. ברוטב ממרח תמרינדי מתקתק אטריות עם ירקות , בוטנים בשביל הקראנצ'יות ופשוט לסחוט את הלימון מעל.תענוג .
אני מאד אוהבת דגים , בכל וריאציה אז שמחתי שמנה זו הוגשה כי לרב אנשים מזמינים עוף
או בקר ופחות דגים. קיבלנו דג דניס בציפוי טמפורה ברוטב חלב קוקוס וקארי מוקפץ עם שעועית, פלפל אדום ובזיליקום ( במקור בתפריט היה ילוטייל ) , תוצאה , דג בטמפורה ברוטב שאני כ"כ אוהבת , שוב חלב קוקוס וקארי ,
שוב ללקק מהצלחת.
את המנה הבאה פחות אהבתי מאחר והיא מתוקה (אני אוהבת מתוק בקינוחים ופחות באוכל) . מטממואן – נתחי פרגית בציפוי טמפורה, קשיו, בצל לבן, סלרי, שאטה, בצל ירוק ברוטב תאילנדי מתקתק.
קינחנו בטאפיוקה פירות העונה, פניני טאפיוקה ערמוני מים בחלב קוקוס וקרח כתוש טפיוקה שהיתה מתוקה והצטיינה כקינוח עדין , לא כבד , גם ששבעים אי אפשר להפסיק לאכול כי זה טרי ,קליל ומרענן .
המסעדה מציעה מבחר גדול של מנות , אטריות ביצים שנעשות במקום ,
בשרים שמיושנים גם במקום ,אוכל תיאלנדי טעים , מגוון ומפתיע במחירים שמדברים בגובה העיניים לכל .
המסעדה ממוקמת מול קניון הזהב .
סחרוב 26, ראשון לציון,
מול קניון הזהב. 03-5222550