בלוג קולינרי ,מתעסק באוכל טוב, מסעדות, ברים ומלונות כל מה שמוסיף טעם ועניין בחיים הטובים.
יום שבת, 31 באוקטובר 2015
ארוטיקה וחושניות במטבח האש של אבי קונפורטי,טופולופומפו
פתחנו את הערב עם ביף סשימי,פילה בקר, פטריות זהב, חומץ פונגוס שחור וגבינת פנר
אין לדעת מה נקבל במנה הבאה בארוחת הטעימות, סוג של הימור, הפעם קיבלנו פמפקין סאקו סאי, זוג כיסוני טפיוקה, דלעת עוף, קשיו וצ'ילי כתום. עוד מנה יפיפייה וצבעונית שמעוררת עניין ,שוב חבל לי להרוס רק בכדי לאכול (ממש שערוריה !) כיסוני טפיוקה רכים ממולאים בדלעת עוף ברוטב צ'ילי עדין.
לסיכום, טופולופומפו, בואו לא נטעה או נטעה, זו מסעדה יקרה שמציעה ארוחה חושנית, צבעונית ובעיקר טעימה. מטבח יצירתי ויצרי המשלב אינסוף מרכיבים,פסטיבל של טעמים ומרקמים, בלוטות הטעם לא נרגעות אפילו לו לרגע אחד, טעמים שמתפוצצים בפה והזכרון ישאר לעוד הרבה שנים רבות וטובות.
טופולופומפו
יום רביעי, 28 באוקטובר 2015
גומבה בראשון לציון, איטלקית אותנטית בהגשה עצמית והמחיר שווה לכל כיס
מסעדת גומבה של המסעדן ואיש העסקים סהר שפע שמונה עד כה שני סניפים, פתח תקווה המקורי והשני בראשון לציון מביאה בשורה איטלקית שלא רואים בשום מקום בארץ ותפתח מס' סניפים חדשים. גומבה "גנבו" את הקונספט fast causualt מברלין, קונספט המקום מבוסס על הגשה עצמית וישיבה באופן עצמאי בשולחנות שפרוסים במקום,עם התשלום בגין הארוחה תקבלו זמזם לשולחן שמתריע על קבלת הארוחה, ההזמנה קלה, השירות עצמי ונוח והישיבה בכל מקום שתבחר. גומבה מעניקה חוויה קולינארית איטלקית אותנטית, FAST FOOD מחומרי גלם איכותיים שמיובאים מאיטליה והסגנון הכי בקז'ואל. עיצוב המסעדה חדשני ומודרני, חלל המסעדה מחולק למטבח פתוח ומרשים וחדר פסטה שקוף שנמצא בתוך המסעדה. המנות מוכנות אל מול עיניהם הפוקחות של הסועדים שיכולים לצפות כיצד מכינים את בצק הפיצה והפסטה שמיוצרים יום יום. כל הפסטות נעשות במקום (כדוגמת רדיאטורי, פנה, קנלוני, ניוקי, רביולי, ריגטוני, טורטליני ועוד) תוך כדי שימוש בטכניקות מסורתיות של בישול ואפייה. הכל בגומבה מיובא, חומרי הגלם ואף הריהוט מאיטליה. בגומבה תמצאו שפע של מנות איטלקיות קלאסיות: מנות ראשונות, פיצות עם קראסט פריך, פסטות טריות שמוכנות במקום, סלטים רעננים כמו סלט ארטישוק או קפרזה, לזניה, רביולי ומנות אחרונות שלא מביישות גם מסעדת יוקרה. המסעדה מתאימה לזוגות, משפחות או לארוחות עסקיות. המנות נדיבות בגודלן, ובמחיר סביר. ישנו סקשן ישיבה של בית קפה בחלל אחר, מחלקה נפרדת שמתהדר בקפה משובח במחירים זולים,גלידה מצוינת, טירמיסו וקנולי שהם רק חלק משלל הקינוחים של המסעדה.ישנם גם שולחנות בחוץ ואפשר להנות מקפה איטלקי ומבחר קינוחים ליד, כך שלא חייבים לבוא רק לארוחה אפשר לבוא גם רק לקפה ומתוק. קירות המקום מקושטים במדפים עמוסים בפרודוקטים תוצרת איטליה שניתן לרכושם במקום. ניתן למצוא במעדניה,מגוון מטעמים מן המטבח האיטלקי על גווניו השונים כמו רטבים ,אנשובי של אורטיז, עגבניות של MOTTI ועוד, מוצרים שמהם ניתן להכין בבית אוכל איטלקי אמיתי. השולחן כבר ערוך עם סכו"ם, כוסות, קנקני מים חופשיים, תוספות שונות ותבלינים. היתרון בגומבה ברור- אין הבדלי מעמדות, לא מחכים לחשבון בסוף הארוחה ואין התעסקות עם הזמנות בטלפון, שירות לא טוב וכו׳ ובכך ניתן לספק במקום זה מוצרי גלם ברמה הכי גבוהה שיש במחירים שווים לכל נפש.
אז מה אכלנו בעצם? איפה להתחיל המבחר גדול.
פטריות צלויות עם פרמז'ן,רוקט, שמן זית, בלסמי (18 ש"ח) מנת פתיחה מצוינת וטעימה מלאת טעמים עם פטריות בשרניות צלויות בליווי של פרמז'ן ובלסמי שמקפיץ את הטעמים. פוק'צה בטאבון (16 ש"ח) פוקאצ'ה גדולה מהטאבון עם שמן זית ומלח גס, טרייה וקריספית מוגשת עם סלסת עגבניות. סלט מיסטה: תערובת עגבניות שרי ,פלפל, צנונית , גזר, רוקט , חסה, בצל, רוטב שמן זית ולימון (19 ש"ח) סלט טרי ומרענן שדי מתבקש להזמין עם כל הפחמימות שליד (: קפרזה :עגבניות, מוצרלה, בזיליקום ושמן זית (20 ש"ח) מנת פתיחה קלאסית מהמטבח האיטלקי ובו מס' עגבניות עם גבינת מוצרלה ובזילקום, הוגשה עם מעט מלח ושמן גס.
מנה נוספת שאהבתי במיוחד זה את הכרובית בגריל: צלפים, פטרוזיליה, רוטב קיסר (18 ש"ח) כרובית צלויה ברוטב קיסר משגע ופרמז'ן במחיר ממש זול לביסים כאלו טעימים.
התקדמנו למנות העיקריות ,פסטה רדיאטורי וגם קיבלנו מלנזנה פרמז'ן (חציל בפרמז'ן) חציל בתנור ברוטב עגבניות, מוצרלה, בזיליקום ופרמז'ן. אהבתי שרוטב העגבניות היה בשפע וכיסה את כל החציל עם גבינת מוצרלה מבעבעת (מוקרמים זה הפייבוריט שלי). המשכנו עם סלט ארטישוק ופרמז'ן: חסה, רוטב קיסר,ארטישוק צרוב, עגבניות שרי ,זיתים,עגבניות מיובשות, גזר ופרמז'ן. הסלט היה מצוין, חמצמץ בזכות הארטישוקים ורוטב קיסר טעים וקלצונה.
הפיצות בגומבה גדולות ומלאות ברוטב וגבינה בנדיבות, הפיצות מבצק דק ופריך במיוחד, כזה שכל ביס שומעים את הקרנ'ציות עם שפע של רוטב עגבניות ומוצרלה. תחילה דגמנו את מנת הפיצה 4 גבינות: רוטב פסטו, מוצרלה, פטה, ריקוטה ופרמז'ן. בצק דק ופריך ושפע של גבינות מעל. תענוג.
כבר היתי די מפוצצת וטעמתי מעט מפיצת מרגריטה קלאסית: רוטב עגבניות, מוצרלה ובזיליקום (39 ש"ח)את הבצקים והפסטות כאמור הם מכינים במקום וזו הורגש עם מנת הטורטליני בתוצרת ביתית: במילוי גבינות ופטריות צלויות ברוטב חמאה ומחית כמהין. בצק הטורטליני היה דק ומילוי הפטריות היה עשיר ברוטב חמאתי ומחית כמהין.
זווית נוספת וקרובה לטורטליני
הקינוחים שטעמנו בבית הקפה, כאמור בסקשן אחר של המסעדה בנפרד. טירימסו:קרם מסקרפונה עם שכבות של ביסקוויטם וקפה (16 ש"ח) , בלוברי גבינה: מוס גבינת פירורים ופירות יער (16 ש"ח) סיום מתוק לארוחה איטלקית .
03-7743330גומבה ראשון לציון ,לזרוב
23 ליד קניון הזהב ,
* סניף ראשון לציון מוסיף בימים אלו שירות משלוחים רחב שיביא לכם גומבה עד לפתח הדלת
גומבה פתח תקווה, לשם 11
פתח תקווה,03-6236411
המסעדות עובדות בין 12 בצהריים ל1
יום שני, 26 באוקטובר 2015
עסקית במזללה, לאכול במסעדת שף ולצאת עם עודף מ-100 ש"ח * המסעדה נסגרה *
מה כבר לא נכתב על כתית מסעדת היוקרה של מאיר אדוני,מסעדה מוערכת, אוכל מורכב, השקעה באינספור פרודוקטים וטכניקות בישול שונות ומגוונות ממטבחי העולם. המזללה זו מסעדה שפונה יותר לעם לטעמו ובמיוחד לכיסו, פחות יומרנית אבל עדיין טעימה ומתחוכמת, סגנון עממי נועז,אוכל פשוט אך מוקפד עם טוויסט, יען כי פיוז'ן, אוכל שמעורר זכרונות מהבית בפרשנות מודרנית. האוירה מדהימה במזללה, מקום שמח האנשים יפים. עיצוב מינמלי בקווים נקיים, צבעים מאופקים, שולחנות עם מפות לבנות, צלחות לבנות וכוסות יין גדולות והשירות סופר מקצועי. המזללה יותר בגרסת לאכול בקז'ואל, מנות נפלאות, ביצוע מדויק וטוב בפרשנות ושורשים ביתיים בבישול עילי בניצוחו של השף מאיר אדוני, שף סופר מוכשר ומבריק.משחקים ושילובי טעמים מוזרים ונדירים שנשמע כי לא יתחברו לעולם אך אצל אדוני הכל מתחבר למנות מורכבות,מרהיבות ביופיין והכי חשוב טעימות. עסקית צהריים מ-א-ד משתלמת שמוגשת כל יום עד השעה 18:00 תוכלו להשביע את קיבתכם וסקרנותכם פחות מ-100 ש"ח. העסקית כוללת: לחם ומטבלים, מנה ראשונה ועיקרית. שלמעשה משלמים בעבור מחיר המנה העיקרית. מחירים שנעים בין 63 ש"ח ל105 ש"ח (המנה הכי יקרה בתפריט). לא מזמן התווסף תפריט עסקית חדש, תפריט אקספרס בסך 63 ש"ח שכולל לחם ומטבלים ומנה עיקרית. פייר? לא תמצאו אוכל כזה טעים באיכות של מסעדת שף ובמחיר כזה כי במחיר הזה בכל בית קפה הכי פושטי בת"א תשלמו על שקשוקה/שקר כלשהו/סלט ניסואז ,משקה קל וטיפ בלא פחות ב70 ש"ח, אז אם כבר אתם משלמים מחיר כזה תבואו להשקיע אותו במסעדת שף עם אוכל משגע ויצירתי באותו המחיר. זה ה50 סנט שלי בעצם. אתחיל בפירוט על עסקית האקפרס החדשה שנכנסה לא מזמן לתפריט בסך 63 ש"ח:
על כל מנה עסקית מקבלים לחם מחמצת לבן וזרעי כוסברה ולחם שיפון צימוקים מוגש עם איולי פלפלים משגע וחמאה אגב אם נגמר, יש ריפיל חופשי, הם כאלו חמודים.
בחרנו ב2 מנות ראשונות בתוספת של 19 ש"ח לכל אחת, הראשונה: שוק הכרמל, ירקות קיץ, לחם אבוד, פטה, צ'ימיצ'ורי ישראלי. סלט טרי ומרענן עם מעט רצועות דקות של פלפל חריף שהופך אותו למעניין ומענג יותר בחך.
מנה נוספת ,מזרח תיכון, לאבנה כבשים, עדשים שחורות, בצל ירוק, ויניגרט חציל, סומק. לאבנה סמיכה עם וינגרט חציל מעושן שהיתה טעימה.
לעיקרית בחרתי בהמבורגר סלמון אסיאתי: שתי לחמניות באן מאודות, אויסטר סוס, ירקות גריל צלויים, איולי יוזו שעועית ירוקה, בטטה בטמפורה. לחמניות מאודות אוווריריות עם סלמון ברוטב אסיאתי (רוטב צדפות) עם צ'יפס בטטה בטמפורה שנדמה היה לחברתי ולי שעבר טמפורה פעמיים. הציפוי היה קראנצ'י והבטטה בפנים היתה במרקם נעים ולא רכה ומושיית כמו משחה.
חברתי בחרה בחריימה תאילנדי קציצות דגים, חציל לבן בטמפורה, במיה, אורז מאודה, קארי תאילנדי. תבשיל קדירה עם קציצות דגים דחוסות שהיו מצוינות ברוטב חלב קוקוס וקארי חרפרף עם חצילים רכים בטמפורה, הבמיה נתנה את הקראנצ'יות במנה, שאומרים מנה מנחמת בכייף יכולים להגיד על זו. נחמה בקדירה אסיאתית.
מאחר וזו עסקית מאד משתלמת כפי שצתיינתי אז אני נוהגת לפקוד את המקום יחסית הרבה (אותו כנ"ל לגבי הוטל מונטפיורי אגב) שמבחינתי בשתי המסעדות אפשר לאכול אוכל טרי, טעים וברמה גבוהה ובתמחור שפוי במיוחד בעסקיות. אז פה בחרתי תפריט עסקית צהרים הרגיל הכולל לחם ומטבלים, ראשונה ועיקרית. הפעם בחרתי בניחוחות טיחואנה, שפונדרה טלה, קרם פריחולס וצ'יפוטלה, עגבניות שרי, תפוח אדמה, כרוב מעושן, ליאה, בצל קריספי, בוטנים,כוסברה, נענע, ויניגרט הבנרו וליים, יוגורט וטורטיות (105 ש"ח)
מנה משגעת המשלבת טעמים שונים וביסים מגוונים, בשר הטלה היה נימוח, קרם הפריחולס וצ'יפוטלה היה מעט חריף ואז בצד יש את היוגורט שמעדן ומאזן את הטעמים, ביס נוסף מתפוח האדמה והבצל הקריספי שעל הפלנצ'ה וחמיצות מהוניגרט שמטפטפת מעל, פשוט מגלגלים הכל על הטורטיה כפי שבא לך וזו חגיגת טעמים. כמו כן החלטנו לחלוק גם בפילה עגל בתערובת פלפלים, סלסלה של נקטרינות,ליקריץ, שעועית שחורה, שאלוט, קריספי פולנטה, קרם אריסה מקסיקאנית, וינגרט מנדרינה והברנו, קולי ירוק, קריספי תירס. ראשית זו מנה להתפעל מיופייה וקצת חבל להרוס את כל היופי הזה. הבשר רך כמו חמאה,הבשוי צלוי מדיום, אדום ויפה,עם ליקריץ שנותן איזה טוויסט מעניין למנה.
מבחינת עלות תועלת כאמור העסקית פה סופר משתלמת, ארוחה בעלות ממוצעת לגמרי במונחים תל אביבים אפילו של בית קפה אז כמה וכמה שפה זו במסעדת שף, אוכל נהדר ויצירתי, קוקטיילים טעימים ושווים במחיר בעסקית צהרים, האוירה צעירה וכייפית בקיצור סופר אטרקטיבי, מקום ששווה לחזור אליו.
יום חמישי, 22 באוקטובר 2015
השכן,ביסטרו שכונתי
השכן, ביסטרו שכונתי המעוצב כסלון משפחתי באוירה נינוחה וביתית מציע תפריט ביתי, ארוחות בוקר, סלטים ,תבשילים חמים או מנות פתיחה למינהן שמהוות כנשנוש ליד הבירה או כוס היין. מדי יום מוגשות מנות ספיישל מתחלפות ובשעות הצהריים מוגשות גם ארוחות עסקיות וניתן אף למצוא בתפריט שפע של מנות צמחוניות וטבעוניות. ניתן למצוא בספיישלים של סופהשבוע תבשילים חורפיים כמו חמין, גולאש או פלפלים ממולאים. פתחנו את הערב עם ערק ולימונים, השקנו כוסות לחיים והתחלנו לנשנש מלחם הבית, פראנה מרוקאית חמה שהוגשה עם מטבלים: חמאה, קונפי שום ופסטו סלרי שהיה מצוין.
חלקנו ראשונות ביחד, המנה הראשונה היתה קרמבל כרובית כרובית צלויה, עגבניות שרי, רוטב שמנת יין לבן ופירורי קרמבל-פרמזן ועשבי תיבול. כרובית צלויה ושזופה שהיתה טעימה אבל ניכר כי היה חסר בה מלח, דבר פשוט שעושה את כל ההבדל.
מתוך תפריט הראשונות הזמנו מנות פתיחה שמתאימות ליד הדרינק הן מוגשות כ5 צלוחיות מגוונות:
קציצות ברוטב עגבניות ויוגורט: קציצות בקר רכות ברוטב עגבניות חרפרף ששחו ביוגורט שעידן את החריפות.
כרובית בטחינה, לאבנה עם סומק ועלי רוקט, שהיתה יותר ממצוינת, לאבנה עשירה עם סומק וסלט עלי רוקט טריים ברוטב לימוני רענן מעל, היה כייף לנגב עם הפראנה שהזמנו ליד.
סלט פריקי וגרגירי רימון שלא היה מסעיר , וגבינה בולגרית על עגבניות.
היה בא לי משהו קליל לפני המנה הבשרית אז בחרנו בסלט סלק וארטישוק (49 ש"ח)
עלי רוקט, בצל סגול, סלק וארטישוק צלויים, שקדים, זיתי קלמטה ובזיליקום בוינגרט בלסמי לימוני, עם פטה סלט קייצי, ירקות טריים, השידוך עם האריטשוק והסלק היה מבורך והשקדים הוסיפו קראנצ'יות לביסים מעניינים יותר.
בהמלצתה של המלצרית החביבה הזמנו את קדירת הבקר בוויסקי עם ירקות שורש ברוטב ברבקיו וויסקי ביתי המנה הוגשה עם פירה (55 ש"ח) בשר הבקר היה נימוח מהבישול הארוך בקדירה, טעמו של של הויסקי היה עדין ולא דומיננטי. מנה טעימה, חמה ומהבילה מתאימה יותר לחורף שקר וגשום בחוץ הרי שמנה כזו היא נחמה גדולה.
אמנם שבעות שבעות אבל תמיד נשאר מקום לקינוח מתוק,לאחר עיון בתפריט קרצה לי מנת הפבלובה (שמכינים במקום) פבלובה עם קולי פירות יער ותפוח
אני אוהבת את השילוב הין החמיצות של פירות היער למתיקות במרנג, מנה פשוטה וטעימה בעיני אם כי לוקה בחסר באסטטיקה שלה וכאמור אנחנו אוכלים עם העיניים.
לחברה שלי התחשק יותר קינוח שוקולד, אז הזמנו את הבראוניס שוקולד חלווה,אני אישית פחות אוהבת חלווה, מה שכן זה היה בראוניס עשיר שוקולד.
לסיכום ,
השכן הוא מקום חמוד למפגש חברים ומשפחה באוירה ביתית ,לגלגל שיחה הכי בקז'ואל מתחת לבית במחיר שפוי והשירות אדיב וחביב.
אה וגם לאורך כל היום מוגשת בירה ב-10 שקלים בלבד.
השכן
אבן גבירול 8,תל אביב
074-7024068
חלקנו ראשונות ביחד, המנה הראשונה היתה קרמבל כרובית כרובית צלויה, עגבניות שרי, רוטב שמנת יין לבן ופירורי קרמבל-פרמזן ועשבי תיבול. כרובית צלויה ושזופה שהיתה טעימה אבל ניכר כי היה חסר בה מלח, דבר פשוט שעושה את כל ההבדל.
מתוך תפריט הראשונות הזמנו מנות פתיחה שמתאימות ליד הדרינק הן מוגשות כ5 צלוחיות מגוונות:
קציצות ברוטב עגבניות ויוגורט: קציצות בקר רכות ברוטב עגבניות חרפרף ששחו ביוגורט שעידן את החריפות.
כרובית בטחינה, לאבנה עם סומק ועלי רוקט, שהיתה יותר ממצוינת, לאבנה עשירה עם סומק וסלט עלי רוקט טריים ברוטב לימוני רענן מעל, היה כייף לנגב עם הפראנה שהזמנו ליד.
סלט פריקי וגרגירי רימון שלא היה מסעיר , וגבינה בולגרית על עגבניות.
היה בא לי משהו קליל לפני המנה הבשרית אז בחרנו בסלט סלק וארטישוק (49 ש"ח)
עלי רוקט, בצל סגול, סלק וארטישוק צלויים, שקדים, זיתי קלמטה ובזיליקום בוינגרט בלסמי לימוני, עם פטה סלט קייצי, ירקות טריים, השידוך עם האריטשוק והסלק היה מבורך והשקדים הוסיפו קראנצ'יות לביסים מעניינים יותר.
בהמלצתה של המלצרית החביבה הזמנו את קדירת הבקר בוויסקי עם ירקות שורש ברוטב ברבקיו וויסקי ביתי המנה הוגשה עם פירה (55 ש"ח) בשר הבקר היה נימוח מהבישול הארוך בקדירה, טעמו של של הויסקי היה עדין ולא דומיננטי. מנה טעימה, חמה ומהבילה מתאימה יותר לחורף שקר וגשום בחוץ הרי שמנה כזו היא נחמה גדולה.
אמנם שבעות שבעות אבל תמיד נשאר מקום לקינוח מתוק,לאחר עיון בתפריט קרצה לי מנת הפבלובה (שמכינים במקום) פבלובה עם קולי פירות יער ותפוח
אני אוהבת את השילוב הין החמיצות של פירות היער למתיקות במרנג, מנה פשוטה וטעימה בעיני אם כי לוקה בחסר באסטטיקה שלה וכאמור אנחנו אוכלים עם העיניים.
לחברה שלי התחשק יותר קינוח שוקולד, אז הזמנו את הבראוניס שוקולד חלווה,אני אישית פחות אוהבת חלווה, מה שכן זה היה בראוניס עשיר שוקולד.
לסיכום ,
השכן הוא מקום חמוד למפגש חברים ומשפחה באוירה ביתית ,לגלגל שיחה הכי בקז'ואל מתחת לבית במחיר שפוי והשירות אדיב וחביב.
אה וגם לאורך כל היום מוגשת בירה ב-10 שקלים בלבד.
השכן
אבן גבירול 8,תל אביב
074-7024068
יום רביעי, 14 באוקטובר 2015
The cook book cafe בשוק לוינסקי, בית קפה ומעדנייה *המקום נסגר *
ארוחות הבוקר הן מיוחדות והכי לא שגרתיות בדיוק כמו שאני אוהבת, כי להכין 2 ביצי עין וסלט קצוץ את זה אני יודעת לעשות טוב מאד לבד בבית, בחוץ אני מחפשת ארוחות בוקר מיוחדות ועשירות במרכיבים ובטעמים, משהו שבבית אין לי.
ניתן למצוא כאן ארוחות בוקר מגוונות כגון ביצה רכה עם בייקון, חביתת שרימפס, בוריק עם תרד ופטה, בוריק עם שינקן וגאודה, קציצות דגים בחלה, מסבחה מקסיקנית (תבשיל שעועית שחורה ביצה קשה וגווקאמלי) פיתה עם כרובית ואנשובי וסלופי ישראלי. מאחר ואני שכנה גרה 2 מטר משם יצא לי כבר לטעום מס' מנות מהתפריט וה-כ-ל טעים, מאוהבת ביד הנפלאה של אביבית .
בביקורי הראשון הזמנו תחילה ארוחת בוקר טורקית (28 שקלים) שמגיעה בקערה עמוקה שמכילה יוגורט עיזים, סוג של מטבוחת עגבניות חריפה ושתי ביצים עלומות. היוגורט בא לאזן את החריפות ומרענן את הפה.
המנה מוגשת עם באגט פריך מעל וסלט בצד.
המשכנו עם בוריק גאודה ושינקן (28 ש"ח)
בוריק עם גאודה ושינקן כאמור ובתוכו ביצה רכה, חלמון שנשפך לכל עבר, מוגש עם סלט עגבניות חתוך גס, צנונית, בצל סגול ובצל ירוק.
מאחר ויש לי חולשה לדגים ותיאור המנה של קציצות הדגים נשמע כ"כ טוב שסמכתי על היד של אביבית והזמנתי את מנת קציצות הדגים בחלה.
הקציצות היו רכות ואוריריות ברוטב חריף, פשוט לטרוף ולזלול בהנאה.
ובהזדמנות אחרת בדרך הביתה מהעבודה, חשקה נפשי בפיתה עם שרימפס , אז לקחתי טייק אוואי של פיתה עם שרימפס
שרימפסים צרובים, רוטב נהדר עם סלט שיוצר פיתה סופר מעניינת וטעימה.
אביבית הנפלאה בפעולה
בהזדמנות נוספת הגעתי לקוק בוק ביום שישי בחצות היום עם אמא, חלקנו שייק בננה תמרים משגע שגם היה גדול למדי. בחרנו בשקשוקת מנגולד, חומוס וגבינת טולום שהיתה סופר מעיניינת ומיוחדת,הוגשה עם בגט מעל, כמו כן הזמנו סלט פאטוש: ירקות טריים, גבינת טולום עם סומק מעל, עלי בזיליקום,קרעי פיתה מטוגנת ובצל סגול. יש להם מבצע חדש שניתן לשדרג את מנת הביצים, פשוט להוסיף כ-30 ש"חח ולקבל 2 מאזטים, בחרנו בהרינג שמנמנן עם שמנת ובצל סגול ומאזט נוסף: ארטישוקים צרובים עם גבינה מעל. קיבנו סלסלת עגבניות ולחם עגבניות מיובשות לצד המאזטים, בהחלט תוספות מושלמות לארוחת בוקר סופר מעניינת וטעימה.
לסיכום, אם חשקה נפשכם בבית קפה מקסים עם אוכל באמת טעים שמציע גם ארוחות בוקר מיוחדות ושוות שלא אוכלים בכל בית קפה בת"א כזה או אחר אז cook book cafe זה המקום בשבליכם, פינה חמה בלב שוק לוינסקי שתוכלו גם על הדרך להצטייד במעדנים ארוזים, גרנולה ביתית , מאפים ומטבלים ועוד.
נראה לי שמצאתי את הבית קפה השכונתי שלי (:
The cook book cafe
זבולון 25
תל אביב
יום שלישי, 13 באוקטובר 2015
גו נודלס, טרי וטעים לי במקסימום במינימום כסף
גו נודלס עברה מתיחת פנים מאד משמעותית ומצוינת, אם פעם היא נחשבה לעוד מסעדת רחוב אסיאתית זולה וסנטדרטית הפכה למקום בו מגישים מנות אסיאתיות מחומרי גלם טריים ובמחירים שפוים.המקום נפתח מחדש לאחר שיפוצים תחת בעלים ושף חדשים. עיצוב מודרני, נקי ונעים, מינמליסטי בעל לוק אורבני, ריהוט מעץ, קווים פשוטים ונקיים בהשראת אסטטיקה מהמזרח הרחוק, מס' שולחנות קטן והדגש על טייק אוואי. האוכל הוא בעצם פאסט פוד והמחיר נגיש ובהתאם, אבל ברמה של מסעדה.ההתמקדות היא בעיקר באטריות (המרכז של המקום) ומייצרים את מרבית האטריות במקום,
אטריות ביצים בטעמים שונים וגם אטריות כוסמת. בינהם מנות איטריות שמתאימות גם לצמחונים וטבעונים.המקום מציע בירה, סינגה ואחרות ב14 ש"ח ( מקומות אחרים ב30 ש"ח, אני רק אומרת ומחדדת ) תה קר וארומטי ב10 ש"ח ושיכר שזיפים
שיכר שזיפים ב15 ש"ח
המקום מציע ראשונות טעימות ומאד משתלמות במחיר,מנות ראשונות מתומחרות בין 18 ש"ח ל26 ש"ח
( לא עוד מנות ראשונות ב40-50 ש"ח שזה המון ! ) החלטתי לקחת גיוזה עוף (שלוש יחידות) מאודה וצרובה מוגשת עם רוטב פונזו (18 ש"ח) הכיסונים מאד מוצלחים עברו אידוי ואז נצרבו על הפלנצ'ה ברוטב חרפרף שמכינים במקום והמחיר באמת שווה במקומות אחרים משלמים איזה 35 ש"ח ויותר.
דיאטטית אני לא אז ויתרתי על הסלט ולקחתי את הקריספי צי'קן
עוף בציפוי טמפורה ופצפוצי אורז, עם רוטב ברבקיו קוריאני סוג של נאגטס אסייאתים מחזה עוף אמיתי ולא חיקוי עלוב של רשת גדולה שלא נזכיר את שמה ממממ, העוף טוגן עם פצפוצי אורז דבר שהעניק קריספיות מענגת ברוטב חריף מעל.
תענוג.
אטריות הביצים מוכנות במקום פעמיים ביום,לא עוד אטריות מיובשות בשקית כלשהי ,דבר שמקפיץ את המנה והטריות כמובן זה שם המשחק.
למנה עיקרית בחרתי במאלזית: אטריות כתומות, טופו, עוף, מחית קארי מלאזי בחלב קוקוס, ביצה קשה חומה, שעועית ירוקה בצל קריספי, נבטים, וטבעות צ'ילי חריף בצד. מנה מאד מפתיעה בטעמה ובגודלה, מאחר וזה אטריות ביצים שמיוצרות במקום, רוטב חלב הקוקוס וקארי היה חלומי ומענג, עם חתיכות גדולות של עוף (במנה המקורית היה גם טופו בנוסף, אני כמובן שוויתרתי והתמקדתי בעוף) השעועית הירקות ובצל הקריספי הם אלו שנתנו הקראנצ'יות למנה ולמרות שאנחנו לא רגילים לראות ביצה קשה חומה ( שבושלה שעות) במנות נודלס (למעט ראמן שזה מוכר יותר) הביצה מאד טעימה ומשתלבת ברוטב חלב הקוקוס.
לסיכום, הופתעתי לטובה מהשדרוג של גו נודלס שעברה שיפוץ ופתיחה מחודשת, ביקור כייפי במקום עם וייב צעיר, אוכל טעים וטרי, מנות גדולות במחירים מאד סבירים, מתאים גם לארוחת צהריים וגם לטייק אוואי.
טרי וטעים לי במקסימום במינימום כסף.
גו נודלס
אבן גבירול 54 תל אביב
03-6964040