בלוג קולינרי ,מתעסק באוכל טוב, מסעדות, ברים ומלונות כל מה שמוסיף טעם ועניין בחיים הטובים.
יום ראשון, 31 בינואר 2016
יום חמישי, 28 בינואר 2016
חאן מנולי, מסאבחת חומוס בפרשנות אישית ובשילובים נועזים מעל * המסעדה נסגרה
חאן מנולי היא מסעדה קטנה וביתית, המתבססת על שלל מסבאחות עם תוספות מגוונות,מעניינות ומשתנות כמו שלל ירקות מעל, בשרים ודגים, מעל ומבחר מנות קטנות וגם גדולות מהמטבח הערבי הישראלי. התפריט משתנה והספיישלים מתחלפים באופן תדיר בהתבסס על חומרי הגלם הטריים. המסעדה מעוצבת בפשטות יפואית -ערבית, ריהוט פשוט, כסאות מעץ בצבעים שונים והמוזיקה ים תיכונית כיאה למקום שרוצים שיהיה בו שמח. אז כפי שאמרתי העיקר בחאן מנולי הוא מסבאחת החאן, מסבאחה עדינה וחמימה מגרגירי חומוס בולגרי הנכתשת במקום עם טחינה,שום,מרווה ושמן זית. מרקם המסאבחה גרגירי ואוורירי, קרם חומוס חמים ולח בשילוב גרגרי חומוס שלמים עם שמן זית בנדיבות מעל, בצל ועגבניה. מנה שתנחם כל חובב חומוס באשר הוא,חומוס שהוכן במיומנות וניכר בו כמות נדיבה של לימון ומלח גס מוגש עם רוטב פלפלים חריף, פשוט נהדר. ישר שהתיישבנו פונקנו בצ'ייסרים של ערק להעלאת המורל. תחילה הזמנו מסבאחת מפלצות ים ,חומוס גרגירי, שרימפסים קטנים ומטוגנים, תמנון ופלפל חריף. השרימפס והתמנון נצרבו על הפלנצ'ה והיו פריכים,השתלבו נהדר מעל החומוס החם, והיו גם עגבניות ובצל סגול טריים שהביאו את הטריות למנה. עם הפלפל החריף נהגתי בזהירות פן ישתלט על כל המנה.
המשכנו עם ברבוניות מטוגנות קריספיות שנטרפו כמו פיצוחים עם לימון מעל- פשוט מעדן. אגב, אני אוכלת את הכל,כולל הזנב.
המשכנו עם כרוב ערבי ממולא בראגו טלה ואורז. בניגוד לממולאים שאני מכירה ע"פ רב הם מלאים ברוטב עגבניות, מנה זו היתה ברוטב מאד עדין עם נוכחות של בשר טלה.
לסיכום, חאן מנולי, מקום קטן ואיניטימי שבמרכזו הממסאבחה ,האוכל מקומי מחומרי גלם טריים, התפריט משתנה, ייתכן שתתצטרכו להזמין מס' מנות קטנות ליד החמוס לחלוקה דבר שיכול לייקר את הארוחה.
חאן מנולי
בית אשל 7
יפו.
המשכנו עם ברבוניות מטוגנות קריספיות שנטרפו כמו פיצוחים עם לימון מעל- פשוט מעדן. אגב, אני אוכלת את הכל,כולל הזנב.
המשכנו עם כרוב ערבי ממולא בראגו טלה ואורז. בניגוד לממולאים שאני מכירה ע"פ רב הם מלאים ברוטב עגבניות, מנה זו היתה ברוטב מאד עדין עם נוכחות של בשר טלה.
לסיכום, חאן מנולי, מקום קטן ואיניטימי שבמרכזו הממסאבחה ,האוכל מקומי מחומרי גלם טריים, התפריט משתנה, ייתכן שתתצטרכו להזמין מס' מנות קטנות ליד החמוס לחלוקה דבר שיכול לייקר את הארוחה.
חאן מנולי
בית אשל 7
יפו.
יום שלישי, 26 בינואר 2016
Oggies, דיינר אמריקאי בשוק לוינסקי סופר מושחת וטעים ! * המקום נסגר *
שוק לוינסקי ופלורנטין הפכו לא מכבר למתחם קולינרי מסעיר אז כן יש עדיין את חנויות הבדים,ביגוד לסיטונאים, דוכני התבלינים,המעדניות,מכולות שכונתיות, בורקסים ושאר אוכלים מסורתיים ויש גם את השוק שצומח ומתפתח בכל יום עם חמארות וברים עם אוכל שמתבססים על חומרי הגלם הטריים היישר מהשוק. סוף סוף יש גם לפודיז, נהנתנים גרגרניים כמוני שלא אוכלים כשר מזללה אמריקאית שמספקת את הסקרנות והרעב למשהו שונה, מושחת ומיוחד.מזללת אוכל גס אך מתוחכם עם אוירה בOggis חלל תעשיתי אורבני עם בר קטן עם אלכוהול ותפריט של דיינר אמריקאי,תפריט המשלב מנות מושחתות מהמטבח האמריקאי,כמו פלטות נקניקים ודגים, מבחר נקניקות, המבורגרים,ירקות מטוגנים,כריכים כמו BLT ובקרוב יהיה גם קורנביף. (הכל אגב נעשה במקום כולל הרטבים שהוגשו לשולחן,קטשופ שהיה מוצלח והברבקיו שהיה טיפה מתוק וחיפשתי חריפות כלשהי). ניתן למצוא בתפריט גם צ'יפס שמוכן במקום (עזבו אתכם מכל הקפואים הפארשים) וצ'יפס משורש היוקה והכל מוגש על נייר. הגענו ביום שני בערב מיד אחרי העבודה,היה כייף להתחמם בפנים על הבר עם סנגריה חמה שבחוץ גשם זלעפות וקודר. הטוויסט של הסנגריה היה בפלפל השחור שהעמיק את הטעמים בסנגריה.
לאחר עיון בתפריט הכל נראה לי טעים ורציתי כמעט את הכל ובכ"ז צריך להחליט אז תחילה הזמנו נודי, כדורי ריקוטה בציפוי פריך, מוס ארטישוק ירושלמי, צ'יפס ארטישוק. מדובר על כופתאות קריספיות במילוי ריקוטה שהרגישו לי בטעם קצת כמו ביצה מקושקשת (שזה לא רע כן?) עם צ'יפס ארטישוק קריספי על מוס ארטישוק נעים מתחת ועירית למעלה שהוסיפה טעם נוסף ועדין.
הזמנו כמו כן אספרגוס על הגריל בקרם אספרגוס, אספרגוס קראנצ'ים וטעימים שחוסלו חיש קל.
קלטתי שיש כנפיים בתפריט ואין מצב שאני לא מזמינה כי זה נשנוש הכי מתבקש ליד האלכוהול, מנת "באפלו ווינגס",כנפיים חריפות ומטבל רוקפור. הכנפיים המטוגנות באוגיס היו חריפות והוגשו עם מטבל גבינה כחולה שמיתן מעט את החריפות, הוגשו על נייר עם גזר וגבעול סלרי טרי ומרענן.מבין מבחר הנקניקיות בחרנו בChilli dog , נקניקייה לבנה עם תבשיל צ'ילי קון קרנה עשיר שהיה לי טיפה מתקתק וחיפשתי איזה עקצוץ חרפרף עם צ'דר מעל. ללא ספק, מנה אמריקאית מושחתת מיסודה me like
ממשיכים עם המבורגר slider ,רוטב ברביקיו (שמוכן במקום), מיונז חלפניו וצ'דר מיושנת.
קציצה קטנה כ70 גרם, שומנית ועסיסית בתיבול מדויק, בתוך לחמניית בריוש מתוקה עם מיונז חלפניו, מלפפון בכבישה מתוקה (כמו במעדניות היהודיות בארה"ב) חסה וצ'ד'ר, קולסלואו בצד.
חשבנו להזמין קינוח אבל היינו כבר כה מפוצצים ועייפים מהארוחה, די מרוצים שמצאנו את שנפשנו חשקה (שלל פחמימות ומנות מטוגנות מושחתות מהמטבח האמריקאי, נחמות קטנות ומשמחות ביום גשום זה התמחור סביר, המנות לא שגרתיות וטעימות, מקום קצת שונה ואחר בנוף של שוק לוינסקי וטוב שכך !
Oggies
מרחביה 4, תל אביב
03-5168244
יום שני, 25 בינואר 2016
המזנון של אייל שני, פשטות נעימה וממכרת מחומרי גלם משובחים באוירת בלגן
לא נראה לי שיש מישהו שלא מכיר את אייל שני, השף ,הפרובקציה והסגידה הבלתי נלאית לשחלות עגבניה. אייל שני כבר מזמן הפך למותג, בין אם אנחנו אוהבים אותו ואת ההתפלספויות שלו וההתנהגות הפרועה שלו באינסטגרם, התנהגויות מוסריות כן או לא,לבשל הוא יודע, ולראייה,ההצלחה שלו במזנון, אוכל רחוב בפיתה במספר סניפים שמפוזרים בת"א ותמיד מלאים. המזנון -מסעדת מזון מהיר מציעה מבחר מנות בפיתה,אופציות בשריות,דגים ופירות ים, המזנון כבר ידוע בקלאסיקות שלו כמו פיתה מינוט סטייק קצבים, תפו"א מדורה בפיתה ,פיתה עם שרימפס ,פיש אנד צ'יפס,ואיך אפשר בלי הבייבי כרובית שאפויה בתנור. מנסיון, אני לא נופלת לטרנדים אופנתיים אבל הקונספט אצלו בפיתה סיקרנה את חושיי מאד ותהיתי ולמה לעזאזל היא עולה כ"כ הרבה וכולם נוהרים לשם ולא פוצים מילה על המחיר. פייר? הוקסמתי והתאהבתי במיידי מהפשטות וכמה שזה טעים ונפלא,במבחן התוצאה טעים מ-א-ד ! הפיתות מושקעות והן מכילות בגאווה את כל מה שהוכנס פנימה ולא נקרעות (שאפו) וסופר טעימות. כן לעתים אף יקרות למדי ולכן אני לא פוקדת את המקום כ"כ הרבה כפי שהיתי רוצה לפקוד יותר. האוירה אצל שני תמיד שמחה, מוזיקה רועשת וקולנית (מדי !!!) אפילו בכוונה,ברור לי שזו מתוך כוונה ליצור חווית אכילה שונה מזו שבדוכנים אחרים,חוויה שאייל שני מנסה לכוון אותך דרך האוירה,המוזיקה השמחה והפשטות שבאוכל תוך שימוש בחומרי גלם מעולים והטאץ' הסופי שלו. ישנם מקומות ישיבה על הבר וכולם באינטראקציה עם כולם כולל העובדים שמלהטטים מנות באויר במהירות שיא,רוקדים וכולם באוירה היפסטרית צוהלת, המון רעש ובלגן. בדלפקים ישנן מבחר תוספות כמו שמנת חמוצה,עגבניות טריות מרוסקות, פלפלים חריפים וטחינה שאפשר להוסיף לפיתה או סתם לנשנש אותן עם פסים של פיתה עד שההזמנה שלך תהייה מוכנה. אם נשים את הרעש,הבלגן וחרטוטי שחלות העגבניה בצד הרי שמדובר באוכל טעים מאד וחבל לי לפספס במיוחד אם אני בקרבת מקום (ועל אף המחיר שהוא לא זול- אבל טעים!)
בפעם הראשונה שלי בסניף קינג ג'ורג' (ת"א) אכלתי את הפיש אנד צ'יפס, עלה לא מעט כ-58 ש"ח אבל זו היתה מנה מצוינת שהותירה בי רושם עמוק וזכרון נעים לעוד הרבה שבועות לאחר מכן. הפיתה היתה עבה ורכה,הכילה נתחים של דג שהיה רך ובשרני, תפוחי האדמה היו קריסיפיים והיתה כמות נדיבה של שמן זית שזולף מעל וחמוצים. הכל היה כ"כ מדויק וטעים.
בביקורי לא מזמן בסניף אבן גבירול בחרתי בפיתה עם שם מאד סקסי ומפתה (ארוטיקה במיטבה) אינטימי, נתחים מסתוריים ונסתרים שבפרה (בשפתו של שני) פיתה שמורכבת מנתחי בשר בקר בבישול ארוך ׁ,לילה שלם עם שורשי אדמה,טחינה וחמוצים בנוסף. הבשר רך ועסיסי הודות לבישול הארוך ומלא בטעמים בתוך פיתה עבה,טרייה (ולא מתפרקת) ומכילה את כל הטוב הזה. 38 שח, שווה יותר מכל עוד סתם שווארמה תל אביבית בפינת רחוב.
והנה אני שוב אתמול חוזרת אחרי יום עבודה וסידורים באיזה 20:00 קפואה ורעבה נכנסתי בסערה לסניף שבקינג ג'ורג' עם קריווניג לבשר אדום, אמרו לי שישנה מנה היום במיוחד "אדום מדמם", 80 ג' של אנטריקוט מדמם. פייר נשמע מעולה, בזמן שחיכיתי למנה התפנקתי לי עם החמוצים,טחינה, עגבניות וחריף עם השורות שליד, נשנשתי בתאווה כמו אדם שלא אכל שבוע (: ומאחר והזמנתי מנה מיוחדת כך אמרה הבחורה בדלפק ,פינקו אותי בשורה עם כרובית (אחת ממנות הדגל) שהיתה רכה וטעימה.
המנה שלי הגיעה לאחר מס' דקות, פיתה שמנמנה מלאה בטחינה, בבשר האדום המדמם שהיה עסיסי ושומני על הפלנצ'ה (כמות קטנה מן הסתם כ80 ג' ) עם עגבניות שלמות וירקות בגריל. 42 ש"ח והיה פשוט מושלם. פיתה שהיא בעצם ארוחה, היה ממש מעולה, התבעסתי שקר, לא הופעל חימום וכל החלונות היו פתוחים לרווחה אז נאלצתי לברוח מהר, התבעסתי שלא יכולתי להשאר עוד קצת במקום ולהנות מהאוכל בניחותא, הקור הרס לי ללא ספק חלק מהחוויה. אבל האוכל? הוי האוכל ! מופלא !
לסיכום , לא זול כי חושבים על הקונספט בפיתה אבל בתכלס מדובר על ארוחה בפיתה , די משביעה וסופר טעימה במחיר של כל שווארמה פושטית בעיר. אז אם אני חייבת לבחור , אז אבחר לי בפיתה של המזנון.
המזנון קינג ג'ורג' 30 תל אביב
אבן גבירול 23 ת"א
הנחושת 1 רמת החייל
.
יום רביעי, 20 בינואר 2016
מסעדת אחלה בחיפה, בשרים ופינוקים כיד המלך
ביליתי את הסופ"ש האחרון אצל אמא בקריות והיתי במוד קרינבורי והתחשק לי בשר,ע"פ המלצות הגעתי למסעדת אחלה שצמודה לצומת וולקן בחיפה. המסעדה בעלת חלל גדול ורחב ידיים בעיצוב אורבני הכולל הרבה מקומות ישיבה,מאד אידאלי לארוחה עם המשפחה. מיד כשהתיישבנו המלצרית לא הפסיקה להגיש לנו מבחר סלטים,24 במספר (!!!) וכולם היו טריים וטעימים,מוכנים במקום מדי יום וגם חמוצים עם זיתים חריפים ולאפה חמה שיצאה היישר מהטאבון ועוד. בעיקר אהבתי את סלט המטבוחה שהרגישה לי מרוקאית ואותנטית,סלט האבוקדו, סלט ביצים, טאבולה,חצילים במיונז ועוד. כמו כן קיבלנו חציל בלדי על האש בתוספת שום, לימון וטחינה שהיה נהדר על הגריל ורך ובתיבול מצוין. למסעדת אחלה יש תפריט בשרים משובחים על האש, מבחר שיפודים,סטייקים מבקר, צלעות טלה,כבד אווז, חזה אווז ועוד,כל זה לצד תבשילים אותנטיים כמו מפרום, מוסקה, פלפל ממולא ומרקים כמו מרק בשר תימני ומרק רגל שמוגשים עם חילבה עסלי. במטבח הגדול יש להם גריל על פחמים וטאבון במקום. הזמנו לימונדה קרה והתחלנו לנשנש בהנאה רבה מהסלטים ,זה התחיל כנשנוש וטעימה קצת מכל דבר והכמות היתה בשפע, הרי רציתי להשאיר מקום לבשר, לשם זה הגעתי- חשק ותאווה לבשר, אז השתלדלתי לאכול מעט מכל דבר, והכל היה טרי וטעים.
מבחר הסלטים
החציל בטאבון עם שום, לימון וטחינה
לאחר עיון ארוך בתפריט,לא כ"כ ידעתי מה להזמין כי הכל נשמע מגרה ומפתה,שומן הכבש נשמע נהדר, וגם כבד האווז נשמע מפנק למדי, הפרגיות עם רוטב שום מאד מומלצות במקום (רשום בתפריט שאסור לפספס) וגם סטייק עם כבד אווז נשמע קטלני, או שמא אבחר בקציצות טלה? כבר התבלבלתי מרב המבחר ולבסוף בחרתי להתחיל עם השיפוד שנראה הכי מושחת ועסיסי בעיני, אמרתי שווה להתפרע, שיפוד כבד אווז וקציצת טלה. כבד האווז היה נימוך ונמס בפה (תענוג גרגרני עילאי !!!) וקציצת הטלה ,סוג של קבב עסיסי מלא טעמים וצנוברים,כל ביס ממנו היה פשוט הנאה גדולה.
המשכנו עם צלעות טלה שהיו על הגריל והיו עסיסיות ,מלאות שומן ובטעם נפלא, לא יודעת כמה זה מנומס אבל הכי כייף לאכול את זה ביד ולאכול הכל סביב העצם.
כמו כן הזמנו שיפוד כבש, כן אני מודה הלכתי על הכי מושחת שומני וטעים, דיאטה לא אצלי !
בשר הכבש היה רך וקיבל צריבה נהדרת מהגריל ותיבול מדויק, פשוט תענוג לחך.
קינחנו בתה עם נענע ובקאלווה מתוקה ליד. עיינתי בתפריט וראיתי מגוון של קינוחים אבל הייתי כבר מפוצצת מכל הסלטים והבשר. אני יותר טיפוס של אוכל מאשר מתוק, כשיש בשר טוב אני נוטה להתמקד בו ולא בסופלה השוקולד.
לסיכום,הארוחה היתה מאד משביעה במסעדת אחלה, נהננו ממגוון עשיר של סלטים טריים (18 ש"ח לבן אדם),הבשר היה משובח, טרי ובתיבול מדויק, השירות קשוב וזריז, נראה לי שנפגש שוב במהרה כשיבוא לי חשק עז לבשר.
המסעדה כשרה
מסעדת אחלה
שדרות 157 חיפה
יום שני, 18 בינואר 2016
OYAMAA ביכין סנטר פ"ת
OYAMAA מסעדה אסיאתית וסושי בר ממקומת ביכין סנטר שבפתח תקווה, מרכז קניות עם מסעדות ובתי קפה שצומח והופך להיות אחד מאיזורי התעשייה העכשווים והטרנדיים כמו בראשון ורמת החייל. המסעדה הפכה למוקד משיכה לארוחות עסקיות צהרים מהייטיקסטים שעובדים באיזור ובערב לאלו העושים קניות ולכל מי שחפץ באוכל אסיאתי מגוון. האוירה נעימה ואינטימית במידה,רגועה,המוזיקה לא מחרישת אזנים והאורות עמומים. עיצוב המקום אורבני ועכשווי, התפריט אסיאתי, ויש בו שילובים מקוריים מיוחדים תוך הקפדה על מרכיבים איכותיים טריים,אוכל אורינטלי עם ריחות קסומים וטעמים מרגשים (השפעות מסין,יפן ותיאלנד). תפריט עשיר הכולל דים סאם,סלטים, מרקים, נודלס, מנות בווק,עיקריות כמו בשרים,דגים ופירות ים ותפריט עשיר של סושי. הגענו בחמישי בערב, היה קצת קר בחוץ, בכל זאת חורף/ינואר אז היה בא לי איזה משקה להתחמם איתו ובחרתי בסנגריה חמה, יין צ'ויה ותפוחים. מירב בחרה בצ'ויה, יין שזיפים יפנים.
בהמלצת המלצרית הזמנו לראשונה גיוזה עוף (מטוגן), כיסוני בצק במילוי עוף מטוגנים אשר הגיעו הגיעו בסלסילת נצרי במבוק לאידוי, הבצק היה נעים ואוורירי , פתיחה קלילה וטעימה.
בתור אחת שחולה על מטוגן לא יכולתי שלא להזמין את הפנקו שרימפס, שרימפס מטוגנים מבעטפת שבבי פנקו עם מיונז טוגראשי. חמישה שרימפסים קריספיים נזללו בהנאה רבה, יכולתי לאכול עוד עשרה בכייף, זה נשנוש מטריף.
המשכנו עם סלט עוף קוריאני ,עוף קצוץ ,אטריות אוטרז קריספיות ,עשבי תיבול, פלחי תפוז ,רוטב וינגרט, בוטנים קלוים, שהיה בטעמים אסיאתיים מובהקים , היה לי מעט מתוק מדי והיתה חסרה לי איזו חריפות שתעקצץ את החך.
לעיקרית הזמנו סלמון טאקו ,פילה סלמון צלוי בגריל, מיסו יפני, תרד ואורז מאודה. על הצלחת קיבלנו נתח שופע של סלמון שהיה קריספי מלמעלה, רך ובשרני מבפנים. מנה די טעימה ועזת טעמים.
גולת הכותרת במקום מבחינתי ,ניתן לסכם עם המנה הזו, מנה שהזכירה לי עד כמה אני אוהבת את המטבח האסיאתי, רד קארי מיקס ,שרימפסים, מולים,קלמרי ,חלב קוקוס, קארי אדום ואורז מאודה. הרוטב עם חלב הקוקוס והקארי היה חרפרף במידה הנכונה ומאד החמיא לכל דבר שהיה במנה, גם לפירות הים וגם לאורז המאודה ליד. לא יכולתי להפסיק ללקק את הכף גם לאחר שכבר סיימנו את המנה. היה פשוט עונג צרוף.
כמו כן הזמנו רול סושי, קאמיקאזה ,שרימפס בטמפורה ,ספייסי טונה אדומה ,אספרגוס, מעטפת צלופח אבוקדו וטוביקו. רול צבעוני למדי בשילוב שרימפס ,ספייסי טונה וצלופח, חגיגת טעמים בפה ולקינוח טוביקו (ביצי דגים) שמתפוצצות בפה.
לקינוח הזמנו קנקן חליטת תה יסמין וקינחנו עם מאקי שוקולד ,קרפ שוקולד מגולגל (קרם מסקרפונה) עוגיות אוריאו ורוטב שוקולד לבן ומריר שמומלץ ואף רצוי לטבול בהם את המאקי. קינוח יצירתי , מתוק וטעים שסגר את הארוחה.
התפריט בOYAMAA אסיאתי ומגוון, כולם יכולים למצוא את אשר אוהבים בין אם זה במנות סושי מגוונות ומפתיעות ,נודלס, מנות בשריות,דגים, פירות ים ועוד. המקום באוירה אורבנית, די רגועה והשירות חביב וזריז.
OYAMAA
דרך יצחק רבין 17
מתחם יכין סנטר, פתח תקוה
טל': 9235368-03.
יום ראשון, 17 בינואר 2016
PAPPS מתחדשת בשף חדש ותפריט חדש *המקום נסגר*
PAPPAS היא מסעדה איטלקית קלאסית שמגישה אוכל איטלקי אותנטי,לאחרונה המסעדה עברה שיפוץ,מתיחת פנים, החליפו שף והשיקו תפריט חדש. יצאנו לפאפאפס השבוע לבדוק האם טעים ונעים כמו בעבר. פאפא'ס ממוקמת במבנה דו קומתי משוחזר בכרם התימנים סמוך לשוק הכרמל עם קסם מהעבר,קסם מפעם. חלל המסעדה רחב ידיים ובעל תקרות גבוהות גם לאחר השיפוץ נותר עדיין גדול והתווספו מקומות ישיבה נוספים דבר המעניק אוירה יותר חמימה ומשפחתית,הריהוט מעץ וישנה גם מרפסת רומנטית על הרחוב. התאורה עמומה והאוירה אינטימית, קוזיית ומזמינה. המוזיקה נעימה ברקע ולא מחרישת אזנים שזה פלוס מאד גדול בימנו, כי זה כייף לשתות כוס יין ולנהל שיחה בנינוחות. התפריט החדש קיים מזה כ3 שבועות, תפריט איטלקי קלאסי המציע מגוון מנות מהים והיבשה, תפריט מגוון ועשיר הכולל סלטים, ברוסקטות לפתיחה,מנות ביניים מגוונות,פיצות, פסטות ,בשרים,דגים ופירות ים.
פתחנו את הערב בכוס יין לבן צוננת,
והזמנו לראשונה ארנצ'יני, כדורי ריזוטו מסקרפונה על סלסת עגבניות וסלסה ורדה. ארנצ'יני באיטלקית זה תפוזים קטנים, מדובר על 3 כדורים זהובים וקריספיים מבחוץ, נימוחים מבפנים, נזללו בהנאה רבה ונותר בי החשק לאכול עוד 20 כאלו בשקט! מנה פשוטה, ביצוע טעים וקליל עם רוטב עגבניות שהוסיף חמצמצות למנה.המשכנו עם ברוסקטה עם טרטר דג ים,מוסר ים קצוץ עם איולי פיקנטי, עשבי תיבול וצנונית. ניכר היה שהדג טרי ועשבי התיבול מאד החמיאו לו, באופן אישי היה חסר לי טיפה יותר לימון אבל כשלוקחים את הביס כולל הברוסקטה עם האיולי מרגישים חריפות קלה (מהאיולי שנמרח קלות על הברוסקטה) שעושה נעים בפה ומשדרגת את הטרטר.
ראיתי קלמרי בראשונות ולא עמדתי בפיתוי (ממתי אני עומדת בפיתוים, זו כבר שאלה אחרת ליום אחר), הזמנו פריטו קלמארי, קלמרי מטוגן עם רוטב טרטר ומטבל שום לימון. קיבלנו חתיכות קלמרי שמנמנות מטוגנות עם ריח נדיר מהים שפותח לי את כל הצ'אקרות וגורם לי לפנטז על חופים רחוקים בארצות רחוקות, עם לימון מעל הרי שזו חגיגה. מה גם רוטב הטרטר היה קרמי ועשיר ומטבל שום לימון עשה קסמים עם הקלאמרי. כמה פשוט כמה טעים ! חוסל חיש קל !
לעיקרית הזמנו מוסר ים על ניוקי, פילה מוסר ים על ניוקי צרוב בציר פירות ים עם תרד, פרמז'ן וחמאה. אני חושבת שזו המנה הכי טעימה של הערב. די חששתי להזמין דג במסעדה איטלקית, הרי שהכי בטוח זה להזמין פסטה/פיצה הכי איטלקי ומתבקש אבל משהו עם הדג והניוקי קרץ לי והמנה היתה פשוט נפלאה ! נתח הדג,פילה מוסר הים היה טרי ובשרני, קריספי מבחוץ ושזוף כהוגן. הדג הונח על ניוקי גדולים, קלילים ואוורירים ששחו ברוטב מציר פירות ים עם תרד,פרמזן וחמאה. כל אלו יצרו מנה קלילה וטעימה , והדג היה משגע שנזלל בהנאה רבה תוך כדי חיוכים וגרגורים מפרגנים.
המשכנו עם לזנייה ראגו, לזניה עם ראגו בקר, רוטב עגבניות, מוצרלה ובשמל. לזניה עשירה ונדיבה בגודלה עם רוטב עגבניות עדין.
פונקנו בליקר דובדבני אמרנה, מתקתק וקליל.
היינו כבר שבעות מהארוחה אבל רצינו משהו מתוק שיסגור לנו את הערב. הזמנו פנקוטה וקרם ברולה עם תותים,לא ציפיתי למנות כ"כ גדולות בקינוחים, זה מעבר לקינוח זוגי לדעתי מתאים גם ל3-4 ואני לא מגזימה. הקינוחים היו ביד רחבה מתוקים וטעימים. במיוחד אהבתי את המתיקות של קרם הברולה עם הרעננות החמצמצה של התותים הטריים.
PAPPAS
הלל הזקן 2 תל אביב
6382160