יום חמישי, 26 בינואר 2017

האנוי -מטבח ויטאנמי מסעיר ועכשיו בעסקיות צהרים משתלמות

מסעדת האנוי היא מסעדת שוק מלאזית -ויטנאמית המשלבת בין שוקי אוכל ליליים לבין מנות רחוב. המסעדה נפתחה ב2012 והיתה פתוחה מ18:30 בערב ואילך ורק לאחרונה החלו לפתוח את המסעדה בצהרים ולהציע ארוחות עסקיות במחיר אטרקטיבי שיכול להתאים בקלות לכל המשרדים ברוטשילד,אופציה ראויה, טעימה ולא יקרה. מסעדה אסייתית,עממית הן באווירה והן בתמחור המנות, אוכל רחוב אסייאתי אותנטי נטול יומרות ותחכום,שילוב טעמים נדיר בין מטבח מסעיר ומחוספס לבין הרמוניה של טעמים עדינים. לא עוד אוכל סיני זרחני מה-80'S,אוכל שדומה יותר לארץ המקור-ברחובות ובמסעדות במזרח הרחוק. כאחת שאוהבת אוכל אסייאתי ומוצאת אותו כמסעיר וחושני,מצאתי פינה חמה בלב להאנוי כי זה גם קרוב אלי הביתה וגם כי הפשטות במקום כובשת. מקום שמעורר זכרונות,ריחות וטעמים מדוכני הרחוב בשווקים במזרח הרחוק-עגלות אוכל,המולה רבה ברחוב והרבה עשן,עולם עם הרבה צבעים וטעמים,אוכל מהיר ושמח,מתובל היטב ולא יקר. מסעדה אסייאתית מהסוג הבסיסי והפשוט. המסעדה מעוצבת כמו מסעדת פועלים כמחווה לאותם דוכני רחוב בוויטנאם שבהם יושבים על כסאות פלסטיק ואוכלים על ארגזי פלסטיק אז גם בהאנוי כך הדבר. עיצוב במינימום השקעה-הכי קרוב למסעדת רחוב אסייאתית,עיצוב נקי ופשוט. על השולחן מונחים צ'ופסטי'ק רב פעמים,מזלגות וכפות לצד צלוחית צ'ילי יבש בשמן בצבע אדום עז וסופר מגרה. 

תפריט בעל אלמנטים וייטנאמים כמו מרק הפו,רולים של דפי אורז ולחמניות באן אם כי האוכל בהאנוי לא רק ויטנאמי אלא  אפשר למצוא בו מנות מרחבי אסיה כמו לא מעט מנות הודיות. כאמור לאחרונה החלו לפתוח בצהרים אז קפצתי ביום חופש לעסקית צהרים מפנקת. 
תפריט עסקית צהריים בהאנוי כולל תה ירוק, מנה ראשונה במחיר העיקרית. מנות עיקריות בעלות 62 ו-69 ש"ח. מנות ראשנות לבחירה: הר גאו שרימפס,צי'קן טיקה,ירק סיני, סלט ויטנאמי,מרק פו וקלמרי מטוגן עם סצ'ואן. בעיקריות לבחירה: מרק פו,טופו מסאלה, באטר צ'יקן,ביפ ראנדנד -בשר מפורק,ברבקיו פורק,קארי לאקסה,דג טרי ברוטב לימון גראס ועוד. בחרנו 2 עיקריות ו2 ראשונות כחלק מהעסקית. בגלל שכבר אכלתי במקום לא יכולתי לוותר על ההר גאו, דים סאם מאודים במילוי שרימפס,32 ש"ח אז הזמנתי אותם כתוספת נוספת מעבר ל2 ראשונות שכבר מגיעות לנו כחלק מהעסקיתארבעה כיסונים בעבודת יד מבצק עדין ושקוף במילוי שרימפס ובצל ירוק,עדינים ומוצלחים למדי והמילוי טעים ומתובל בול. זה הזמן להשתמש בצלוחית עם הפלפל החריף בשמן שבשולחן ולמזוג מעל. כל ביס כ"כ מענג וטעים. הבעסה היחידה שהמנה קטנה כי יכולתי לאכול עוד 5 לפחות ובקלות.


כמו כן בחרנו במנה ראשונה קלאסית -צ'יקן טיקה, פרגיות טנדורי צלויות עם בצל אדום ופלפלים,מוגש עם יוגורט. עוף ששהה שעות בתערובת יוגורט־כורכום שריככה אותו וניצלה היטב. מנה עזת צבע וטעם שחוסלה די מהר.



מנה ראשונה נוספת במסגרת העסקית: ספייסי סולט קלאמרי,קלאמרי במל סצ'ואן,צ'ילי חריף, בצל ירוק שום וסלרי ביין אורז סיני. +6 ש"ח. קלאמרי מקומחים בפלפל סצ'ואן חרפרף, מטוגנים, פריכים וזהובים השתדכו לרוטב טעים במיוחד שכלל טבעות צ'ילי ושום טרי. די התבקש למעשה איזה סטיקי רייס בכדי לנגב את הרוטב  החריף מהצלחת אך לא רצינו להזמין בכדי שלא נתמלא מהפחמימה ונשאיר מקום למנות העיקריות.


אחרי מנות ראשונות די מוצלחות וטעימות עברנו אל העיקריות, הוא הזמין ביף ראנדנג,תבשיל בקר מפורק באגוזי קוקוס,עלי כפיר ליים טריים. בישול ארוך, מוגש עם אורז. מלפפונים, צ'ילי וביצה קשה. 68 ש"ח. תבשיל בניחוח וטעמים עזים מהודו, מנה רבת טעמים ותבלינים , מעט חריפה. בשר המפורק היה רך בזכות הבישול הארוך והרוטב כאמור חריף וטעים. זו היתה מבחינתי מנה די חורפית ומנחמת לצהריים קרים.

אני בחרתי בברקיו פורק, חזיר בגריל, פרוס על אורז וביצה מטוגנת. המנה הגיעה קרה, רצועות הבשר הפרוסות הגיעו קרות ויבשות, לא הורגש בהן יותר מדי רוטב ויחד עם האורז המנה היתה די יבשה וחונקת. 








ביקשתי להחליפה ובחרתי במנה מהמטבח ההודי - באטר צ'יקן (עוף בחמאה), פרגיות צלויות ברוטב מסאלה עשיר של קשיו ועגבניות, מוגש עם אורז. 62 ש"ח. המנה שהיתה הכי טעימה לי בגזרת העיקריות. התענגתי על כל ביס מהמנה שלי החדשה שקיבלתי. פרגיות צלויות ורכות שנמסות בפה שוחות ברוטב מסאלה קרמי ועשיר בתבלינים,מעט חריף ומעט מתוק. בליווי אגוזי קשיו שהעניקו קראנצ'יות למנה ואורז שספג את כל הרוטב הנהדר הזה. שילוב טעמים מופלא והרמוני, צבע עשיר וססגוני בצלחת. עם  המנה הוגשה צלוחית קטנה של יוגורט לבן לטבילה, היוגורט מרענן את החריפות שבמנה. 

תפריט העסקיות מציע שני קינוחים מוזלים במחיר סמלי (דבר שמאד חיובי ומבורך בעיני). בחרנו במיני אובלטין, קרם שוקולד, קקאו תיאלנדי,חלב ממותק ופופקורן מקורמל,14 ש"ח. סוג של מעדן שוקולד סמיך ומעליו קצפת מעט מתוקה ופופקורן מקורמל מעל. מנה טעימה,סוגרת פינה ואת החשק למתוק אחרי הארוחה והמחיר מגניב וצנוע.

עלי לציין את רשמיי מביקוריי הקודמים בהאנוי בארוחות ליליות שתמיד הותירו בי רושם חיובי וטעם לעוד. מה אכלנו פעם שעברה? עלי גפן וייטנאמיים leaves Vine Vietnamese,עשויים בגריל במילוי שייטל, חזיר ולמון גראס,36 ש"ח. עלי גפן במילוי שייטל בקר קצוץ ולמון גראס שטוגנו לרגע וקיבלו פריכות ומעליהם נבזקו בוטנים קצוצים (מנה מזרח אסיאתית  קלאסית). עלי הגפן הוגשו על שיפוד עץ, מנה די מיוחדת ויוצאת דופן. נהנתי אף ממנגו רוג׳אק Rojak Mango, סלט מנגו מלזי28 ש"ח. לא חשבתי שמנגו מתוק יכול להוות כאופציה לסלט והופתעתי לטובה מסלט מרענן ומעט חריף-מאד מעניין.

המשכנו עם באן מי MI BAHN סנדוויץ‘ קולוניאלי צרפתי-וייטנאמי. מוגש בבאגט קטן קלאסי Classic עוף עם פטה כבד, מיונז צ‘ילי, חמוצים אסיאתיים, עלים ירוקים ,42 ש"ח. סנדוויץ' צרפתי ובניגוד למקובל לא מוגש עם לחמניה מאודה אלא בגט קריספי עם מריחה הגונה של פטה כבד,רצועות עוף, גזר מגורד וכל מיני רטבים טעימים. אחד הסנדוויצ'ים הכי טובים שאכלתי ולא סתם מדי פעם אחרי העבודה אני קופצת להאנוי לקחת את הסנדוויץ בT.A בכדי לזלול אותו בהנאה רבה מול הT.V. 


















 מנה נוספת שהזמנתי במקום יותר מפעם אחת: שיפוד מלזי Skewer Chicken Malaysian פרגיות בלמון גראס, שורש כורכום ובוטנים, 38 ש"ח. בשר הפרגית רך עם זיגוג בצבע קרמל מעל בטעם דומינננטי של למון גראס מלווה במרכיבים להרכבה עצמית על הצלחת כמו עלי כוסברה, בצל סגול,פלפל חריף, בוטנים ויוגורט.
לסיכום, מדובר על מסעדה אסיאתית שמגישה אוכל אותנטי טעים ועשיר בטעמים, אוכל מקורי ללא פאסון או התחכמויות והמחירים סבירים. 

השירות לבבי ולא פורמלי.
רק אל תשכחו להזמין מקום כי תמיד מפוצץ פה. 



האנוי


לילנבלום 18 תל אביב

03-5337962

תפריט העסקיות מוגש בימים ראשון עד חמישי בין 12:00 ל-17:00










































יום שלישי, 24 בינואר 2017

לה ביסטרו בר חולון - מנות חדשות בתפריט חורף

"לה ביסטרו בר" אחד המקומות המפתיעים במתחם מרכז עזריאלי בחולון, מסעדת ביסטרו בסגנון צרפתי, הטרנד החם שכבש את ניו יורק ופריז עכשיו הגיע למרכז עזריאלי שבחולון מתחם בילוי ומרכז עסקים ובו בנייני משרדי הייטק, מתחם שוקק חיים עם בתי קפה, מסעדות וברים. מענה לבילוי וארוחה טעימה ומשתלמת לתושבי המקום וגם לאנשים העובדים במתחם שיהנו ממגוון עסקיות שוות. המסעדה בסגנון ביסטרו צרפתי עם טעמים חובקי עולם בניחוחות ים תיכוניים אהובים. התפריט מגוון ומוקפד המותאם לשעות היום והלילה, מנות שף במחירים סבירים. לא תבואו? בטח שתבואו! העיצוב במסעדה נעים עם חלל ענק שיכול להכיל עד 170 איש. במסעדה בר ישיבה מוארך עם מבחר אלכוהול נאה מלבד כל משקאות האלכוהול ברגיל ישנם גם קוקטיילים ומבחר גדול של בירות, ספות ישיבה מעור לאורך הקיר ושולחנות מעץ כבדים בגוון שחור באווירה קלאסית רומנטית. המתחם מתפרס של שטח גדול עם דק רחב ידיים הצופה על הפארק האורבני הצמוד לו, כמו כן יש מקומות ישיבה בחוץ מתחת לשמשיות בקיץ. 

בתפריט ניתן למצוא מנות קלאסיות כמו קרפצ'יו סינטה, ברוסקטת סלמון מעושן, אנטי פסטי, מבחר של המבורגרים מבשר שנטחן במקום, פיצות, פסטות, סלטים ועוד. לאחרונה התווספו מנות חדשות לתפריט כמו פיש אנד צ'יפס, שווארמה עוף על מצע אורז, קבב דגים, מחבת פירות ים ורדיאטורי פירות ים ברוטב פסטו אלפרדו פורטובלו.  מירב ואני היינו במוד של דגים ופירות אז לא מן הנמנע שזה מה שהזמנו, כי אינני יודעת לדחות סיפוקים, אז דגים IT IS. הזמנו תחילה קבב דגים, מוגש עם צ'יפס או אורז וסלט ירוק, 64 שקל. מנה כייפית וטעימה להתחלה, קציצות דגים אווריריות שהוגשו עם צ'יפס ומטבל של יוגורט ושום.

כאמור אין דבר שאני יותר אוהבת מאשר אוכל מטוגן ויש לי אהבה גדולה לדגים כך שמנת פיש & צ'יפס קלעה בול לטעמי. חתיכות של דג בטמפורה, הדג היה עסיסי וטעים, המנה הוגשה עם צ'יפס וסלט ירוק, 59 שקל. ניתן היה לקבל את המנה כמו כן עם אורז. הרוטב שהוגש היה צ'ילי מתוק, אני הייתי מעדיפה שיוגש ליד רוטב טרטר צלפים או איולי שום כי זהכי מתבקש עם דגים מטוגנים.

סלט הירוק שהוגש ליד, עלי חסה  ורוקט טריים, צנוניות ורוטב וינגרט. 

כמו כן נהננו ממחבת פירות ים,שרימפס, קלמרי, ניוקי ועגבניות שרי, ברוטב חמאה, יין ושום, 89 שקל. מנה קלאסית וטעימה שכללה קלמרי ושרימפס שבושלכו כהלכה והשתדכו לרוטב חמאה יין ושום. כ"כ טעים שהכי כייף לבצוע את הפוקאצ'ה ולנגב מהרוטב היישר מהמחבת החמה. מנה כייפית לחלוקה בשניים כי ביננו אף פעם לא נמאס מפירות ים ברוטב יין ושום.

לה ביסטרו בר מומלצת מאד למפגשים משפחתיים, לדייט רומנטי על כוס יין או לעסקית צהרים, כי טעים פה ובמחירים המתאימים לכל נפש. תבואו רעבים, המנות יחסית גדולות. 

לה ביסטרו בר 

הרוקמים 26
חולון 
053-9369073
03-6047485

שעות הפעילות:

יום א'-ד' , 07:30-01:00
יום ה'-ש' , 07:30-03:00 





יום רביעי, 18 בינואר 2017

KONA,סושי אורבני ברביעיית פלורנטין


גיליתי לאחרונה מקום חדש בפלורנטין ממש פינת חמד, KONA  סושי שממוקמת התוך תוכנית מגורים הכוללת דירות בבנייני מגורים גבוהים בליבה האורבני הפועם של תל אביב, מרכז הסוהו המתחדש של תל אביב, שוכן קומפלקס רביעיית פלורנטין ובה שדרה הכוללת קומת מסחר, מרכז קניות שוקק חיים עם חנויות מותגים, מסעדות,בתי קפה ומועדון כושר שנבחרו בקפידה על מנת להתאים לתמהיל האיכותי של אוכלוסיית הדיירים במקום.

KONA סושי החלה את דרכה לפני 3 שנים במודיעין וצברה מוניטין והצלחה רבה בזכות הסושי המעולה שלה. סושי אשר מיוצר בתהליך מוקפד ביותר ועשוי מאורז איכותי, רוטב עשיר שהוא הסוד הפרטי של הרשת מהמטבח היפני ועוד רכיבים איכותיים. בעקבות ההצלחה של KONA במודיעין נפתחים כיום עוד סניפים. המקום מעוצב בעיצוב קליל, נעים וצעיר באווירה חמימה עם צוות שירותי ומתוק. ישנם מקומות ישיבה על כסאות בר גבוהים בתוך חלל המסעדה ובסמוך למזגן המחמם ומקומות ישיבה עם שולחנות וכסאות נמוכים שפזורים בחוץ ברחבה המשקיפה על השדרה היפיפיה עם תנורים גדולים שצמודים ומחממים.

KONA מטבח אסייתי המשלב מנות מהמזרח הרחוק, מגוון מנות, ניחוחות וטעמים מהמטבח האסייתי. שווה להגיע באמצע היום לפגישה עסקית או להנות בישיבה על הבר עם חברים והכי הכי לקחת בT.A משתלם לבית או לעבודה. 

מה בתפריט? מרקים (אטריות אודון,מרק תירס ומיסו) מנות ראשונות כמו אגרול, פינג פונג- כדורי אורז ממולאים בסלמון וירקות,ראשונות כמו דים סאם במילויים שונים,שיפודי יקיטורי (ירקות,דגים וסושי מטוגנים) ,סשימי-פרוסות דג נאות עם סוגי דגים שונים,סלטים חלקם צמחוניים וחלקם האחר עם דגים,ניגירי, מגוון סושי אותנטי,רולים מיוחדים, קומבינציות סושי, מוקפצים בווק ומגשי מסיבות.  הגענו לKONA בסיום העבודה , היה ערב וכבר קר, בחרנו לשבת בחוץ עם הפנים לשדרה והתחממנו עם התנור שבחוץ. הזמנתי מרק מיסו,אצות וואקמה, בצל ירוק וטופו,14 ש"ח,בכדי להתחמם. אחד ממרקי המיסו הטובים והטעימים שאכלתי ואני לא מגזימה. ציר המרק צלול ועשיר בטעמים. כמה פשוט, ככה טעים! 

המשכנו עם דים סאם מיקס,32 ש"ח. 4 יחידות דים סאם:2 יחידות במילוי תרד ובוטנים ו-2 יחידות דים סאם במילוי פטריות שיטאקי. דים סאם מצויינים עם בצק קליל במילוי עשיר וטעים. פייר יכולתי לחסל עוד 10 לפחות. 

היה בא לי משהו קליל אז בחרתי בסלט טונה, 48 ש"ח. אטריות שעועית,פולי סויה,נתחי טונה אדומה ברוטב חרדל ומיסו. המנה היחידה במקום שקצת איכזבה אותי כי לרוטב לא היה נוכחות,המרכיבים היו טריים אך היה חסר איזה תיבול או רוטב שירימו את המנה. 

ובגזרת הסושי הזמנו 2 רולים לחלוקה,רינבואו קונה,42 ש"ח,סלמון, אבוקדו,בטטה וטוביקו כתום, עטוף בטונה, אבוקדו וסלמון. רול טעים עשיר בדגים טריים, אני מתה על הטוביקו הכתום (ביצי הדגים) שמתפצפצות בפה ומוסיפות מימד וטעמים נוספים לרול.רול השני,מגה קונה,58 ש"ח. רול ענקי בטמפורה עם סלמון,טונה אדמה,בס, אבוקדו,בטטה ,טמאגו, מלווה בקשיו ובצל ירק (ללא אורז) הרול היה עשיר במרכיבים ועשיר בטעמים. אהבתי את המעטה הקראנצ'י והמטוגן של הסושי. לא הרגשתי בחסרונו של הסושי, נהנתי מאיכות הדגים, מהמגוון ומשילוב הטעמים. 

לסיכום, התרשמתי מאד לטובה מKONA סושי שבפלורנטין, שמחה להכיר סושי איכותי וטעים שהוא קל"ב, בהחלט עונה לי על הצרכים בין אם זו ישיבה בקז'ואל עם חברה אחרי העבודה או בT.A מוצלח הביתה או לעבודה. השירות אישי ולבבי, אחלה סושי ובמחיר נח, אני עוד אגיע שוב כי סושי זו אהבה גדולה.  

KONA
סושי גם במשלוח עד הבית
המעון 5 תל אביב 
מתחם רביעיית פלורנטין 

03-7755661
https://www.facebook.com/konasushibar/ 








יום שלישי, 17 בינואר 2017

בר דגים בשוק צפון, אווירת שוק שמחה,דגים ובירה

בדומה לשווקים המקוריים המובילים בעולם, "שוק צפון" מוביל את התרבות הקולינרית הישראלית באזור צפון ת"א. השוק ממוקם ברמת בתל אביב באזור התעשייה של רמת החייל, בצומת הרחובות הברזל-הנחושת. בשוק כ-30 חנויות,דוכנים ומסעדות מכל תחומי המזון. במקום כ-500 מקומות ישיבה בתוך השוק המקורה ובישיבה חיצונית. בתי העסק בשוק צפון מורכבים מתמהיל של כ- 50% מסעדות ו-50% חנויות לחומרי גלם. שוק צפון מאגד את כל המקומות הטובים לכל מה שאוהבים,מרכז קולינרי עם עסקים שונים בתחום המזון ומוצרים לבישול, פנינות חמד של שפים מובילים לצד תוצרת טרייה וחומרי גלם טובים ביותר,דוכני פירות וירקות, גבינות, בשר ועוד והכל תחת קורת גג אחת, הכל טרי, עדכני ואיכותי. שוק צפון משלב בין קולינריה עממית וגבוהה לבין מקומות להצטיידות ואפשרויות לאכול במקום, מגוון רחב של ברים ודוכנים לאכילה במקום. פתרון מושלם לתושבי השכונה או לעובדים באיזור לחטוף איזו מנת אוכל רחוב שווה במחיר נח אם זה בסוף יום עבודה, ישיבה על הבר לצד בירה קרה וצוננת או כבילוי בערב בנחת עם חברים בליווי מוזיקה, אוכל טעים טרי ואלכוהול.

בין שיטוטי בשוק צפון עיני נתפסו על דוכן בר דגים, אני מ-א-ד אוהבת דגים ואני פשוט פועלת על אוטומט ברגע שאני קולטת מקום שמכין דגים כי אין דבר שאני יותר אוהבת מאשר בירה צוננת בצהרי שישי ודגים מטוגנים ליד, FUN !!!

בר דגים- מסעדת דגים מבוססת כולה על הטעמים המיוחדים של אוצרות מהים, מבחר מנות של דגים מטוגנים או על הפלנצ'ה. קונספט עם תפריט ייחודי של פאסט פוד של דגים נקיים, שילוב בין דגים פריכים ורטבים מיוחדים. בר דגים בו מגישים מנות מנות דגים קטנות ומנות קלאסיות כמו פיש אנד צ'יפס וכלה במנות יחודיות ומפתיעות כמו פיש בורגר מנתח סלמון,שניצל טונה ענק מנתח טונה אדומה שהושרה במרינדה וצופה בציפוי פריך, קריספי סנדוויץ'-נתח דג פריך בלחמניה רכה עם רטבים מיוחדים, שווארמה מהים, נתחי טונה אדומה מוקפצים במחבת ,טאטקי טונה אדומה על סלט שורשים יפנים, שווארמה או בורגר על בסיס דגים. חומרי גלם משובחים ויד טובה במטבח בהוצאת מנות פשוטות אך קולעות בול בטעם ומתאימות לאווירת השוק בהכי קז'ואל ובהוצאת מנות די במהירות.

ישנם מקומות ישיבה על הבר ועוד מס' שולחנות גבוהים בסמוך לדלפק ההזמנות ובנוסף מקומות ישיבה רבים יותר במרפסת גדולה ומקורה מאחור. השילוב בין אלכוהול לאוכל מטוגן הוא אלוהי והרי שלא מן הנמנע כי נזמין בירה ומנות דגים מטוגנות ליד (מיי פיבוריט). חברתי בחרה בבירה מכבי ואני בסטלה ארטואה. בטרם הספקנו בכלל לעיין בתפריט קיבלנו צ'ייסרים מפנקים של קוקטייל פירותי שעורבב עם ערק מהברמנים שהכינו והגישו לכולם כחלק ממסורת הלעשות שמח בשישי בצהרים בשוק ואני אומרת למה לא 😉

תחילה בחרנו במנה ראשונה קלאסית,קרפצ'יו דג ים, 49 ש"ח. קרפצ'יו דג מוסר שנפרס דק דק על הצלחת בליווי של שמן זית, לימון ,ליבת חציל, עגבניות שרי ופלפל חריף ולחם קלוי בצד. מנה פשוטה ודי טעימה בזכות חומרי הגלם הטריים, הפלפל החריף בהחלט נתן את הטון והוסיף חריפות נעימה בכל ביס וביס. אחלה פתיח שמשתלב טוב עם הבירה.

המשכנו לנשנש והזמנו ברבוניות אנד צ'יפס, ברבוניות בציפוי קמח ותבלינים ארמוטיים, 59 ש"ח. ברבוניות מטוגנות בבלילה של קמח ותיבול עדין,מוגשות על ערימת צ'יפס- סירות תפודים עבות, אמנם מהקפואים אך מאד מוצלחים. כייף של מנה לנשנוש בדיוק כמו לפצח גרעינים או במקרה הזה ברבוניות. 

חשקה נפשי בסלט ירוק מרענן ולפי המלצה חמה מאד נאמר לי שזו אחת המנות הפופולריות במקום אז הזמנתי סלט שווארמה מנתחי טונה אדומה, 49 ש"ח. סלט מירקות טריים,עגבניות שרי ועלי אורוגולה, נתחי טונה אדומה,זילוף של טחינה כמעט גולמית מעל שנעדרה תיבול בעיני ובצל מקורמל-קריספי וטעים מעל. מנה שפחות אהבתי במקום, לא מצאתי חיבור בין הטחינה לדג. כמובן שלא וויתרתי על אחת ממנות הדגל במקום פיש אנד צ'יפס 39 ש"ח מנתחים של קאטפיש שמטוגנים בבלילה. מרגישים שהדג טרי,לבן, רך ועסיסי ואותו צ'יפס מצוין שהוגש עם הברבוניות. מבין כל הרטבים שהוגשו עם הדג המטוגן הכי אהבתי את האיולי צלפים בחמיצות קלה שהשתדך טוב לפיש אנד צ'יפס.

המשכנו עם פילה מוסר ים בחמאת עגבניות שמגיע עם תוספת לבחירה,אורז/צ'יפס/סלט ב-79 ש"ח. הדג היה קריספי מבחוץ עם עור פריך,כייף להרגיש קראנצ'יות בביס, דג לבן ורך מבפנים. רוטב חמאת העגבניות היה צלול, חמצמץ ודי עדין בטעמו. מנה שמאד אהבתי וסביר להניח שאם הייתי יום למחרת פה הייתי מזמינה את זה שוב ומתלבטת ארוכות בין הדג הזה על הפלנצ'ה לבין הפיש אנד צ'יפס, אין, דגים זו אהבת חיי והגעתי למקום הנכון בו יודעים לטפל בדגים והסחורה טרייה.

שוק צפון עונה על הדרישות של אנשים שיודעים להעריך סחורה טובה, אוכל משובח,טרי וטעים. בר דגים,חוויה קולינרית במחיר אטרקטיבי. אחד המקומות הטעימים בשוק צפון בו ניתן להנות ממבחר דגים טריים,מנות ראשונות,דגים מטוגנים או על הפלנצ'ה בליווי אלכוהול. צוות העובדים בבר דגים צעיר ושירותי בגוד וייב, יודעים לעשות שמח ולהרים את מצב הרוח תוך כדי חלוקת צ'ייסרים, אז קחו עוד לגימה מהבירה ועוד איזה צ'ייסר של ערק תשענו לאחור על הכסא ופשוט תהנו. 

ימי שישי בצהרים בבר דגים מארחים להקה לחגיגה יוונית באווירה שמחה במיוחד.:)

בר דגים 

ראול ולנברג 20 תל אביב

שוק צפון 

03-6432000
* חניון מקורה במקום ובנוסף חניון צמוד של אחוזת החוף.

 


יום ראשון, 15 בינואר 2017

Susu & Sons ההמבורגר החדש של עומר מילר - מושחת וטעים כמו באמריקה (:

בשורה משמחת לחובבי האוכל המהיר, נפתחה לא מזמן מסעדת המבורגרים של השף עומר מילר שסגר לא מזמן את מסעדת השולחן ופתח מקום חדש בבוטקה שסמוך לדא דא שעד לא מזמן איכלס את דוכן הפופ אפ Brain Freeze שמכרו קוקטיילי דאיקרי של פרנץ' 57 וסנדוויצ'ים מושחתים ליד. המקום הינו דוכן רחוב פתוח, המולה סביב ,ריח הבשר הצלוי מביא הרבה עוברי אורח רעבים, סקרנים ועוקבי אינסטגרם של עומר מילר. בדוכן מעט מקומות ישיבה על הבר עם תנורים מעל באווירה צעירה, תור די ארוך בדלפק ההזמנות, הרבה היפסטרים,אני מניחה שבצהרים מורכב מהרבה אנשי עסקים שעובדים באיזור. אז כן- המבורגר, אוכל רחוב דיי אהוב ע"י הקהל הישראלי, אם כבר ג'אנק פוד אז שיהיה המבורגר של שף, בשר מעולה מהאטליז של מיטמרקט, קציצה בשרית ועסיסית שנצלית על משטח לוהט, שילובים מרגשים ומעניינים מעל ההמבורגר ולחמניות שנאפו במיוחד במאפיית לחם חם. מה בתפריט? המבורגר יחיד- קלאסי 120 גרם ב- 34 ש"ח שבברירת המחדל מגיע כצ'יזבורגר (YUMMM מגה לייק) עם גבינת צ'דר וירקות ,או המבורגר כפול 240 גרם ב-46 ש"ח ומפלצת 320 גרם ב-52 ש"ח - כל ההמבורגרים מגיעים כאמור עם צד'ר,רוטב סוסו-אלף האיים, חסה מסולסלת, בצל, עגבניה ומלפפון חמוץ -מושלם! כמו כן ניתן לבחור בהמבורגר בגרסת ה80/20- תערובת של 80% בשר בקר ו20% תוספת שמעורבבת בקציצה כמו מח עצם, טלה,גבינת צ'דר וחזה אווז. בנוסף ישנן תוספות על ההמבורגר כמו סלט ביצים, גבינה כחולה, בייקון טלה,אננס, ביצת עין, גווקומלי, ריבת צ'ילי, ראגו פטריות ועוד בסך 8 ש"ח לכל תוספת. תוספות כמו כבד אווז ולובסטר מתומחרות בסך 25 ש"ח. התפריט רחב,מגוון ודי מבלבל, בחיי שניסיתי להתרכז יש יותר מדי קומבינציות  והכל נשמע טעים ואני לא יודעת כבר במה לבחור,תוספות מרגשות ומושחתות בעליל ואני רוצה ה-כ-ל  so help me god ! מה עוד בתפריט? קריספי צ'יקן,שניצל מטוגן גדול מימדים עם חמוצים אסייאתים,מיונז,עשבים וחלפניו, המבורגרים טבעונים,צ'יפס זיגזג ,טבעות בצל, כדורי פירה עם צ'דר ובירת קרלסברג מברז מזיגה בתוך צנצנת 250 מ"ל ב15 ש"ח. אז שתיתי בירה ונשנשתי כדורי פירה עם רוטב גבינה מעל שהיו רכים עד לקבלת ההמבורגר שהזמנתי.
























הכנת ההמבורגרים בדוכן די מהירה,קיבלתי את ההמבורגר שלי במידת עשייה מושלמת, האמת שלא ממש שאלו אותי לדרגת עשייה ואני מניחה שבגלל שזה ברחוב וזה אמור להיות מהר אז הצוות מכוון להוציא את ההמבורגר באותה מידת עשייה לכולם. אני בחרתי בהמבורגר כפול וסופר מושחת עם צ'דר, מח עצם, ובייקון טלה. בין 2 לחמניות אווריריות וקלילות הונחו צמד המבורגרים עסיסיים, קציצה אוורירית במידת עשייה מדיום,אדומה מבפנים בתיבול מדויק עם בייקון טלה מעושן שהוא  שמנוני ומלוח אך פחות מלוח מהבייקון הרגיל,צ'דר שעוטף את הכל ונוזל מעל. המח עצם הוסיף שמנוניות לקציצה שזו פסגת החגיגה בעיני. אי אפשר שלא להתלכלך שאוכלים המבורגר כפול בסוסו אנד סאנס אבל זה כל הכייף כי הכל כ"כ עסיסי ונטרף חיש קל.



































 בביקורי השני במקום בחרתי בקריספי צ'יקן עצום מימדים, 42 ש"ח. מדובר  בעצם על נתח של עוף מפורק מהעצמות שצופה בבלילה פתיתי טמפורה ועבר לטיגון עמוק והונח בין לחמנייה אוורירית ,זהובה ומתקתקה עם חמוצים אסייתים וטבעות חלפיניו. השניצל קריספי ענק לעומת הלחמניה הקטנה, הביסים היו טעימים יחד עם הרטבים והירקות אך נעדר תיבול בשניצל עצמו וכשאכלתי את רובו ללא הלחמניה היה חסר לי תיבול איזה משהו שירים את המנה וחבל כי ממש חיפשתי את הטעם הזה החריף מעט והממכר של KFC, כי בנראות זה די דומה.














Susu & Sons 

הרצל 6 (פינת שד' רוטשילד)  תל אביב

פתוח: כל השבוע, 12:00 ועד אחרון הלקוחות

(בהמשך 24 שעות ביממה).