יום רביעי, 28 בפברואר 2018

הטחיניה מקום חדש בשוק לוינסקי, חמארה שוקקת חיים עם אוכל מדהים !


שוק לוינסקי הינו שוק אותנטי ותוסס המשלב חניות ומסעדות במגוון טעמים ותרבויות. הקסם של השוק שזור בסיפורים
,אגדות רבות וסודות משפחתיים,ריחות וטעמים מיוחדים. 
כל אלו הפכו את השוק לפנינה קולנירית,צבעונית ותוססת של תל אביב. מקום עלייה לרגל של תיירים,שפים מקומיים ותושבי  המקום כמובן בשל המגוון הקולינרי הגדול שכולל חנויות נסתרות,מיוחדות ויוצאות דופן על הרחוב,חנויות תבלינים
,פיצוחים,פירות 
יבשים ומעדניות וותיקות. כעת השוק התחדש בפנינה קולינרית בשם הטחינייה ששם את הטחינה במרכז התפריט עם טחינה במגוון טקסטורות,טעמים מיוחדים וצורות הכנה. הטחינייה בניצוחו של יהונתן ברבי (ליליות, ויקי כריסטינה) ובשיתוף עם אייל לוי שניהל מסעדות בארץ ובחו"ל.
המקום נראה כמו טאפס בר שמח באווירה שכונתית משוחררת, ,מקומות ישיבה על הבר שהוא מרכז המסעדה.

האוכל מוגש ב
צלחות חרסינה צבעוניות ויפות. לצד האוכל מבחר בירות מהחבית,יינות,אוזו ,קוקטיילים וערק בטעמים שמכינים במקום,שזיפים ותאנים.





במרכז התפריט כאמור טחינה בטעמים,מרקמים שונים ובשילובים מפתיעים ומיוחדים. המנות קטנות בסגנון טאפס,הכל נעשה מחומרי גלם טריים מול הלקוח. רב המנות טבעוניות,צמחוניות לצד דגים כבושים,נאים ויוגורט. הטחינה היא ממשפחה מנצרת שמייצרת את הטחינה בביתם. פתחנו את הערב עם קוקטיילים הוא בחר בקוקטייל מוודקה,ריבת תותים,
נענע ושיבא
ואני 
בקוקטייל מערק ופינה קולדה,שניהם מתוקים,טעימים וקלילים, 30 ש"ח.  

לאחר שעיינו בתפריט החלטנו לחלוק מספר מנות לצד האלכוהול הרי שזה שילוב מנצח:
בורי אסקבץ',רסק עגבניות,יוגורט עזים,בלסמי מיושן ושמן זית,36 ש"ח. פרוסות דג כבוש ששודכו עם רסק עגבניות ובלסמי שהעניקו חמיצות שמחמיאה לדג. 


"מסיבה",לבנה חמה גולמית,שומשום מלא,שני 
סוגי סחוג: 
סחוג דבש וסחוג אדום,ביצה רכה,כוסברה ושמן זית,32 ש"ח. מנה שהיה כייף פשוט לאכול אותה עם כף ופשוט ללקק כמו איזה מעדן במרקם קרמי עשיר ועז טעם עם ביצה רכה,כוסברה טרייה ורעננה וחריף שמעקצץ את החך.

נשנשנו פיתה אפויה בסאמנה-חמאה מזוקקת ומעושנת,זעתר ובצל מטוגן שהוגשה עם טחינה לבנה,עגבניה צלוייה וחריפים,
אבנרו,צ'ילי תיאלנדי ופלפל חריף,18 ש"ח. היה קשה להפסיק לנשנש מהמאפה הזה שהיה במרקם אוורירי וקליל,הטחינה שוב סמיכה וטעימה עם חריפים שמוכנים במקום ופותחים את התאבון.

מילפיי יער,שכבות פטריות מלך היער,גבינת קשיו ושיטאקי על אחו בלנקו (קרם שקדים),33 ש"ח. אתחיל מזה שאני משוגעת על פטריות ואם הייתי צמחונית קרוב לוודאי שהייתי אוכלת ומשלבת פטריות על בסיס יום יומי כי הן בשרניות ובעלות טעם משגע. המנה הזו נראית כמו הומאז' של השף למילפיי המוכר והידוע,על הצלחת קרם שקדים טעים וסמיך עם שום בצורה מאוזנת ומעליו הונחו פטריות מלך היער הבשרניות בין חתיכות גבינת הקשיו. מנה מאד טעימה ומעניינת! 

מיני בורגר בורי בלחמניית בריוש,טחינת עמבה עם בצל עגבניה צלויה,24 ש"ח. קציצת בורי רכה ועסיסית מלאת טעם ששודכה לטחינת עמבה עם בצל ועגבניה צלויה שהגירה את המיצים על הקציצה, דבר שהפך את המנה לסופר טעימה.
סביצ'ה דג על טחינת יוגורט כבשים ועלי גפן עם צ'ילי ושמיר,29 ש"ח. נתחי דג בורי נאים הונחו על טחינת יוגורט כבשים ועלי גפן שנטחנו ועורבבו לתוך הטחינה דבר שהעניק 
חמצמצות עדינה בטעמי הטחינה וניתן להרגיש את המיטב והמיצוי מעלי הגפן ובמחיר סביר ומשתלם. 

סלט ירקות קצוץ וטחינת משקעים עם פיתה שרופה,29 ש"ח. סלט ירקות טרי ומרענן בתיבול פשוט וטוב שהונח על טחינה במרקם קטיפתי ועשיר ומיצי הירקות ניגרו על הטחינה, תענוג!


קינחנו עם שיערות קדאיף ויש בתפריט גם אופציה לשתייה חמה,קפה מפינג'ן או קנקן תה שושנים ושיבא.
לסיכום,העברנו ערב כייפי וטעים,שימוש בטחינה במנות מקוריות ולא שגרתיות. כל הצוות כולל השף היו מאד חמודים ושירותיים הכי באווירת שכונה קלילה וסופר חיובית והמחירים ממש משתלמים.

הטחינייה 

לוינסקי 33 תל אביב

03-9735545

* עסקיות צהריים החל מהשעה 12:00 
3 טאפסים ב49 ש"ח או 5 טאפסים ב69 ש"ח 
בירות ויין ב15 ש"ח 

עמוד הפייסבוק שלהם: 
https://www.facebook.com/hatahinia/


יום ראשון, 25 בפברואר 2018

הרצל 16, תמצית התל אביביות באווירה מגניבה ואוכל אסייתי טעים שמתאים לצד הדרינק



הרצל 16 הוא המקום החדש מקום 
רוטשילד 12 שנסגר ועבר לכתובת החדשה ברחוב הרצל 16 בתל אביב. המסעדה גם היא מבית היוצר של קבוצת R2M של רותי ומתי ברודו שבבעלותם בראסרי, קופי בר,הוטל מונטפיורי ודליקטסן. המסעדה ממוקמת באחד המבנים ההיסטורים היפים בעיר בחצר בקומת הקרקע של המבנה.מתחם בילוי המשלב חלל הופעות,בר אלכוהולי ומסעדה באווירה תל אביבית,יאפית מחשמלת. 
חלל המסעדה ענק יש בו חצר גדולה,בר עם שולחנות נמוכים וכורסאות רכות לצד מקומות ישיבה על הבר,במה להופעות
,הרבה קירות אבן חשופים,כורסאות עור,תאורה עדינה ואקוסטיקה טובה.

תכל'ס שמרו על אותו קונספט מרוטשילד 12 באותו סגנון עיצובי,מנות בר קלילות ופשוטות,אוכל מהיר,לא יקר,פשוט וטעים שבא טוב לצד הדרינק,הופעות חיות וסאונד מושקע. כמו כן יוגשו פה ארוחות הבוקר הפופולריות עם מנות מנצחות היישר מרוטשילד 12,ארוחת צהרים עסקית בהן הראשונה כלולה במחיר העיקרית ותפריט ערב נשנושים אסייתים בניצוחו של השף גיא פולק.

תפריט אוכל ברים כייפי בסגנון אסייתי: דגים נאים,גריל יאקיטורי במטבח וממנו יצא מנות שיפודים וראמן,מנות בטמפורה,המבורגר יפני המוגש בצורה של קלאב סנדוויץ' בתוך לחמניית בריוש,כנפיים צלויות,כבדי עוף על הגריל עם בצל מטוגן שכיף לנשנש לצד אלכוהול,מנת מולים בסאקה,ספריבס מפורק ועוד. 

הזמנו קוקטיילים תחילה הוא נגרוני ואני קוקטייל בהפי האור שכלל ג'ין,מלפפון ונענע. לאחר התייעצות קלילה עם המלצרית החביבה שהיתה בקיאה בתפריט ויעילה פתחנו את הערב בשחיתות נהדרת,גרסה יפנית לסלט האולבייה,סלט תפוח האדמה הרוסי שפה הוא מוגש עם מיונז מתקתק,גזר,
שרימפס ובייקון. מנה כביכול סופר פשוטה אבל הביצוע כ"כ מדויק ונכון שזה פשוט תענוג לחך מושחת וטעים. הבייקון הוסיף טעמים מעושנים לסלט תפוח האדמה המוכר והידוע. 

וון טון שרימפס מטוגן עם איולי אצות וואקמה,כיסונים מבצק דק שהוגשו מטוגנים וקריספיים במילוי עשיר של שרימפס וכרישה בתיבול טוב והוגשו עם פנכת איולי אצות שנראה בצבעו הירוק כמו ממרח אבוקדו וטעמו היה עדין.

יאקיטורי כבד ברווז ברוטב קוריאני חריף,כבדים עשויים טוב על הפלנצ'ה,הכבדים נימוכים והרוטב שהתלווה אליהם היה מעט חריף והשתלב נהדר עם מתיקות בצלי השאלוט שנצלו אף הם על הפלאנצ'ה. 

סלט סלמון ברוטב וינגרט שהיה נעדר בטעמו. הוגש עם רוטב וינגרט פשוט. המלצרית ראתה שלא אכלנו את המנה הנ"ל ועפנו על שאר המנות אז היא פשוט לקחה אותה בחזרה. 

המשכנו עם סוג של המבורגר יפני שנראה אחרת בגרסת הקלאב סנדוויץ' בתוך לחמניית בריוש חתוכה לשניים על שיפודים ולצידו פלחי תפוחי אדמה וקטשופ יפני. מנה מעולה, בשר ההמבורגר עסיסי והגיע מדיום במידה הנכונה הונח בין שתי לחמניות בריוש אוויריריות שנקלו כלפי חוץ. פלחי תפוח האדמה היו קראנצ'ים כלפי חוץ,רכים וחריפים מעט, טעימים לאלא יופי של מנה !
באגף המתוקים תמצאו קינוחים חדשים ומפתיעים,שימוש במאצ'ה, יוז'ו, שומשום שחור ותה יסמין. כיאה למקום השייך לקבוצת R2M הקינוחים לא מאכזבים, בחרנו בעוגת שוקולד וקצפת יוז'ו, עוגת מוס שוקולד מתוקה אך לא מדי עם קצפת יוז'ו שהוסיפה רעננות הדרית. 
לסיכום, העברנו ערב טעים ונעים במקום הכי נכון ועדכני נכון להיום בתל אביב שמתמצת את הוויב בתל אביב,קצבי, תוסס, מעוצב ובעיקר גם טעים ! 

* המלצה, להגיע בסביבות 18:00-19:00 שזה רק מתחיל להתמלא ולא צריך לחכות שעות בתור. 


הרצל 16
הרצל 16 תל אביב 

יום רביעי, 21 בפברואר 2018

איטלקיה בפשפשים- מסעדת רחוב איטלקית אותנטית בלב השוק התוסס ביפו.


איטלקיה בפשפשים ממוקמת במבנה באוהאוס בפינת הרחובות עולי ציון ומרגוזה בלב שוק הפשפשים ביפו. איזור יפו תפס תאוצה בשנים האחרונות ושוק הפשפשים הפך למתחם בילוי שוקק חיים עם אטרקציות רבות ובו ברים מדליקים,מסעדות מצוינות,בניינים עתיקים ונוף קסום. כייף לטייל בו בערב הוא בעל קסם מיוחד,האורות צבעוניים ברחובות באווירת מסיבה ותמהיל אנשים מעניינים. תמצאו ברחובות ובסמטאות בליינים יפים,מבוגרים וצעירים כאחד ותיירים כמובן שבאו לספוג את התרבות,טעמים והריחות מסביב. 

איטלקיה בפשפשים מסעדה שתמיד כייף לחזור אליה היא ממש באמצע השוק ויש בה תחושה של איטליה, האוכל טעים ובמחירים הוגנים. מקום אידאלי לארוחה משפחתית נעימה,
מפגש חברים או בילוי זוגי אינטימי.

התפריט משתנה ומתחדש מעת לעת עם מנות בעלות אופי, עניין וערך מוסף,משהו מעבר למנות הסטנדרטיות האיטלקיות.התפריט מגוון ויש בו מנות פסטה,ניוקי, פיצות דקות ומבחר ספיישלים מתחלפים עם בשר,דגים ופירות ים. האוכל כאמור איטלקי ואותנטי באווירה קלילה,הכי מזכיר את איטליה כל המולת האנשים,המלצרים המתרוצצים והריחות שנודפים מהמטבח. במרכז המסעדה בר ומקומות הישיבה מסביבו וישנם גם מקומות בחוץ על הרחוב,בחורף כמובן זה מקורה בתוך מרפסת סגורה עם תנורים. 

יש משהו באיטלקיה בפשפשים נעים ומחבק במיוחד בערב הקר בו הגענו חברתי ואני והתיישבנו מתחת לתנור ובחרתי להתחמם עם סיידר חם עם יין לבן,מתוק,טעים,מחמם ומשכר קלות.

האווירה במסעדה נעימה,קלילה ובגובה העיניים. תחילה בהמלצת המלצר החביב הזמנו מנה ראשונה קלאסית,קרפצ'יו בקר,שמן זית,בלסמי מצומצם,אורוגולה ופרמז'ן. ביצוע טוב למנה קלאסית,פרוסות בשר טריות דקות בתיבול טוב וגילופי פרמז'ן מלוחים שנתנו את הטאץ' לרוטב הבלסמי המתקתק.  

המשכנו עם מנה מהראשונות מהפירות ים שקרצה לי מאד בתפריט,קלאמרי צרוב במחבת עם שעועית ירוקה,קרעי תפוח אדמה,שום,פטרוזילה,בייקון טלה,יוגורט ולימון כבוש. ניכר כי השתמשו בחומרי גלם איכותיים,הקלאמרי היה טרי ועבר צריבה וחריכה על הפלנצ'ה ואליו שודכו פרוסות בייקון טלה שהעניקו טעמים מעושנים למנה. אהבתי מאד את השידוך בין הקלאמרי לבשר הטלה זה העשיר ונתן עומק במנה. הירקות הירוקים שלוו למנה היו נגיסים וקראנצ'ים ולא בושלו יתר על המידה שזה נהדר ותלולית היוגורט עם הלימון הכבוש ספגו את כל הטעמים שניגרו מהקלאמרי והבייקון טלה. מה טעימה וכייפית שכייף לבצוע את הפוקאצ'ה שקיבלנו עם הקרפצ'יו  ביד ולנגב את כל הרוטב הנהדר הזה.  
התלבטנו לגבי העיקרית האם להזמין עוד פסטה סטנדרטית או להזמין מנה חדשה מהתפריט כי היה שם ריזוטו עם שרימפס ברוטב בויבאס שנשמע פנטסטי אבל הקריווינג ללזניה גבר. היה לנו קר ורצינו משהו חם ומהביל ומה יותר מנחם מלזניה שופעת גבינות מבעבעת לערב קר? אז כמובן שהזמנו לזנייה ראגו בקר בבישול ארוך,בשמל,מוצרלה ופרמז'ן. הופתענו לקבל מנה מאד נדיבה בגודלה,לזניה שופעת גבינות ורוטב בשמל שנמס לכל עבר בתוך מחבת שופעת רוטב עגבניות שהיה טעים ומתובל טוב, לזניה מאד מאד טעימה ומומלצת.

המשכנו עם פילה דג דניס,כרוב ניצנים צרוב במחבת,אפונת שלג,רביולי תרד ויריקוטה וחמאת לימון. מנה שהפתיעה שוב בגודלה לטובה כי הפילטים של דג הדניס היו גדולים ועסיסיים. עור הדג מעל בקראסט קריספי והדג מבפנים היה לבן,טרי ובשרני שקיבל את הטעמים והרוטב הלימוני באהבה. הרביולי תרד שהונחו מתחת לדג היו דקים ועדינים והירקות היו נגיסים וקראנצ'ים. מנה טעימה מאד! 
קינחנו עם טירמיסו קלאסי שהיה טעים,מתוק ומאוזן.
האווירה נעימה במסעדה,האוכל טעים ובמחירים הוגנים. 
השירות מהיר וענייני.
העברנו אחלה ערב טעים וחמים. 


איטלקיה בפשפשים
עולי ציון 16 יפו 
03-6829678

שעות פתיחה:א ' - ש' 12:00 - 00:30 
לינק לאתר: 
http://italkiya.co.il
 







































יום שלישי, 20 בפברואר 2018

חומוס נחמן ,אוכל רחוב ישראלי עכשיו גם בשרונה מרקט


שמעתי רבות על חומוס נחמן בזכרון ועכשיו כשנפתח לא מזמן בשרונה מרקט בתל אביב ברור שהגעתי לטעום כי זה לגמרי במגרש הביתי שלי וקרוב. לחומוס נחמן יצא שם נרדף לחומוס מעולה. לא עוד חומוסיה קלאסית אלא בית לאוכל רחוב ישראלי. המקום שייך לרונן רביב שף והבעלים ולאביו נחמן. רונן מכין חומוס ע"פ מתכון סודי של אביו שהכין בילדותו במטבח המשפחתי וחומוס זו מנה שנחרטה בזכרונו ומאז הוא משחזר אותה.

התפריט בחומוס נחמן מקורי ומגוון,חומוס עם תוספות משתנות כמו שורט ריב חציל,טחינה וגרגירים וכמובן מנות הדגל: חומוס ופלאפל,מסאבחה ושאוויש שזה מאפה מבצק דק וקריספי במילויים שונים לצד מנות חדשות ומיוחדות,תבשילים צמחוניים
על בסיס חיטה וירקות ותבשילים בשריים,מרקים משתנים,מבחר סלטים וספיישלים מתחלפים כל יום. מגוון מנות מוכרות מהרחוב הישראלי עם טוויסט מפתיע ויצירתי.



בתפריט אופציה לחומוס בצלחת או פיתה,חומוס נחמן אוריגנל, מסבאחה,פול או חומוס קומפלט עם חצילים,מטבוחה וביצה.
אנחנו בחרנו בחומוס בצלחת עם פלאפל. החומוס בעל מרקם משחתי,חלק,סמיך ונעים בתיבול מינימלי אך עדיין טעים בזכות המשחה הרכה,המרקם שלו חלק,לא מכביד ודחוס מדי. מעל החומוס נמזג שמן זית בנדיבות,לימון כבוש ועשבי תיבול.



בהמלצתו של רונן המשכנו עם שאוויש,פיתה תורכית המבוססת על קמח ומים שנמתחת לעובי דף ומתמלאת בכל מיני אופציות שקיימות במסעדה ונכנסת לתנור לזמן קצר. המאפה מבצק דק וקריספי שיכול להכיל כמעט את כל התפריט כמו קציצות בקר,שורטריב מפורק,פלאפל או סביח. אנחנו בחרנו בשאוויש במילוי שווארמה,חומוס,מטבוחה וגרגירים. בצק השאוויש הוא מופלא,בצק פריך דק וטעים, השווארמה מתובלת טוב והחומוס שנמרח בפנים מעניק סוג של הקרמה ועסיסיות לנתחי הבשר.

כמו כן בחרנו במנה מן הספיישל של שאוויש פתוח ,שאוויש רובאן,קורנביף,חומוס,בצל מטוגן,טחינה וביצת עין. בצק השאוויש דק וקריספי מעליו נמרח חומוס שהתחמם עם המאפה בתנור ומעליו רצועות קורנביף עסיסיות,בצל צלוי,עגבניות וביצת עין שהחלמון שלה נזל לכל עבר מיד אחרי נעיצת הסכין. מנה כ"כ מקורית,יצירתית וטעימה,לא משהו שציפיתי שיהיה בחומוסיה  (:

לצד הפחמימות נהננו מסלט פריקי,סלק,עגבניות וגרגירים. 




לסיכום,החומוס בנחמן מעולה במרקם משחתי וטעים וגם כל המנות שמסביב מקוריות ומעניינות,השירות מחויך ובמחירים ידידותיים לכל כיס.

חומוס נחמן 


שרונה מרקט 


03-6524447