יום שלישי, 29 במאי 2018

אוזריה נקסט דור-יוון הקטנה בשוק לוינסקי

את אוזוריה אני מכירה כבר הרבה זמן-מסעדה מודרנית מוכרת ואהובה בליבו של שוק לוינסקי בתל אביב המגישה אוכל מקורי ושמח בהשראת המטבח הים תיכוני בניצוחה של השפית אביבית פריאל. באופן אישי אני מתה "על היד של" אביבית עוד מתקופת טפאו ובכלל היא שפית שאני מאד מעריכה אותה קולינרית כי כל מנה שלה יוצאת בצבע ובטעם בול,מה גם שהיא אישה ושפית מובילה בתחומה. אני גרה בשוק לוינסקי כבר 5 שנים ויצא לי הרבה לפקוד את אוזוריה מדי פעם בשעות הערב וגם להנות בעסקיות צהריים משתלמות. כשראיתי שאביבית פריאל ושותפתה לימור לאמי הסבו את החלל הצמוד לנקסט דור של אוזוריה-מקום שמתבסס על תפריט יווני אז כמובן שקפצתי לאכול וגם לכתוב על זה.


הנקסט דור סמוך למסעדת אוזוריה האם מציע מנות יווניות קטנות עם חותמת שף עליהן במחירים שווים ובאווירה אינטימית יותר. אלטרנטיבת בילוי קליל ולא מחייב. הקהל פה מגוון,תושבי השכונה-כמוני למשל ובאי השוק. קבעתי להפגש עם חברתי אחרי העבודה בשעת ערב מוקדמת,הברים והחמארות בשוק
לוינסקי רק החלו לפתוח את דלתותיהם. התפריט כאמור מתבסס על מנות קטנות לצד תפריט אלכוהול,יין,בירות וקוקטיילים.
 אופציית בילוי בקז'ואל לנשנש סופלקי או להעביר ערב דרינקים ונשנושים.  פתחנו את הערב עם קוקטיילים,חברתי בחרה בקוקטייל פפינו,שרטרז ירוק,ג'ין גורדונ'ס,מלפפון,סאוור נענע ואני בעוזי,אוזו,נענע,דבש,ג'ינג'ר ולימון. כל קוקטייל תומחר ב-45 ש"ח, קוקטיילים קייצים קלילים ומרעננים.

מה בתפריט? פתיחת שולחן עם צלחות קטנות: מוחמצים,איקרה,צזיקי,כרובית של אביבית,קרם שקדים עם פלפל קלוי ועוד בתמחור 15-20 ש"חמנות ביניים למרכז השולחן כמו סלט יווני,"רביולי" סלק,סביצ'ה פרואני,צ'יפס בייבי אנשובי,קלמרי מטוגן,צלחת דגים מהים ועוד. בעיקריות: סופלאקי על פיתה עם זציקי או טחינה לבחירה וירקות צלויים במספר וריאציות: פורטבולו,קבב טלה,כבד עוף,פרגיות,"אדום",שקדי עגל,לבן,שרימפס ומוסר ים. עסקית ערב סופלאקי 1/3 בירה או ערק/אוזו ב49-59 ש"ח. ימים א'-ה' בין השעות 19:00-20:30.
פתחנו את הארוחה עם נשנוש קלאסי ליד האוזו
,קלמרי מטוגן
,
18 ש"ח. קלמרי מצויין שאני אוכלת אותו בקביעות באוזוריה קריספי וטעים 😉

המשכנו עם הכרובית של אביבית,18 ש"ח הרי שאי אפשר בלי הכרובית המפורסמת של אביבית ברוטב אנשובי משגע. 

סלט יווני קלאסי,36 ש"ח. ירקות טריים חתוכים גס,גבינת פטה עשירה שמעליה פוזרו עלי אורגנו טריים דומיננטיים בטעמםשפוזרו מעל בליווי רוטב פשוט,לימון,שמן זית,מלח ופלפל.

בייבי אנשובי מטוגן,38 ש"ח. דגיגונים קריספיים טעימים בטירוף,חטיף חובה ליד האלכוהול!

בכל יום חמישי ושישי יש גירוס דגים-ניתן לראות אותו על השיפוד פה בתמונה-מגרה וטעים בטירוף,ברור שהזמנו אותו. 
תכ'לס כל מה שהזמנו היה טעים אבל הגירוס הזה השאיר בי טעם בפה וחשק לעוד. בתוך פיתה מגולגלת קיבלנו גירוס דגים בטעמי צלייה שדמו לסטייק על גריל פחמים,הפיתה הייתה עסיסית מלאה ברוטב וירקות צלויים,הכל היה מתובל טוב,פשוט מושלם!  


קינחנו בכנאפה מטריפה מלאה בחמאה עם גבינה מלוחה ורוטב מתוק מעל,עצמתי את העיניים והשתהיתי על כל ביס שהיה פשוט חלום. פונקנו עם קרם ברולה עם דובדבני אמרנה שהיה עשיר וטעים אף הוא. 


לסיכום,היה מהנה וטעים בנקסט דור של האוזוריה. אוכל יווני איכותי ושמח,מנות קטנות וקלילות במחיר ממש שווה באווירת שוק לוינסקי. שמח וטעים לי מתחת לבית ! 

אוזוריה נקסט דור 
מטלון 44 תל אביב 
03-5330899
שעות פתיחה: שני עד שישי החל מ19:00 בערב.
לינק לתפריט: 
http://static.rest.co.il/80224280/230817/תפריט%20אוכל.pdf



🍻

יום ראשון, 27 במאי 2018

גודנס-דיינר טבעוני בתל אביב שהפתיע אותי לטובה


קבעתי להפגש עם חבר טבעוני אחרי העבודה ולאחר המלצה הגעתי לגודנס,דיינר טבעוני אלטרנטיבי אשר ממוקם בלב תל אביב באווירה הסואנת והססגונית של רחוב קינג ג'ורג' סמוך לדיזינגוף סנטר. 

גודנס בבעלות אילאיל יהב שהיא גם הבעלים של השווארמה הטבעונית המוכרת בתל אביב. גילוי נאות,אינני טבעונית וזו הייתה הארוחה הטבעונית הראשונה שלי. כבר הרבה זמן שהייתי בסביבה של הסנטר וראיתי שבגודנס תמיד המקום הומה באנשים צעירים ונראה שיש באז סביבו. מסתבר שזו אחלה אופציה למפגש עם החברים לארוחה במקום בישיבה באווירה צעירה או פשוט לקחת בT.A ויש גם שירות משלוחים.

למקום תפריט קולינרי מקורי ומגוון בסגנון דיינר אמריקאי מושחת,מן פרשנות טבעונית למטבח האמריקאי ולמנות הדיינר המוכרות. כאמור כל המנות טבעוניות אך התפריט פונה בהחלט לכולם ולא רק לטבעוניים שבחבורה. התפריט במקום בישיבה
ובמשלוחים כולל מנות המוכרות לרב כבשריות אך במקום  תחליפי בשר קלאסיים כל מנה עשוייה באופן יצירתי כתחליף ראוי למנה המוכרת. המבורגרים עם תוספות כמו ארטישוק, צ'יפס,חלפניו,פטריית פורטבלו,אננס וגבינה. לחובבי הכריכים המושחתים יהנו מסלופי ג'ו משעועית שחורה ופטריות שימאגי בתוך פוקאצ'ה,קרפ כוסמת עם כרובית תפו"א,בורגר עשוי פטריות פורצ'יני ושום קונפי,קיש תרד,מרק קובה סלק,שווארמה בטורטיה מנתחי סויה ועוד.

הזמנו תחילה בירה סטלה קרה וצוננת וקריספי מקסיקני,3 טורטיות תירס עם ממרח שעועית,גווקאמולי,בשר סויה טחון,עגבניות ושמנת,28 ש"ח. טורטיות קריספיות עם גווקאמולי קרמי בתיבול טעים ומדוייק,הופתעתי לטובה מבשר הסויה הטחון שהשתלב נהדר ברוטב העגבניות,כאמור מנה טעימה!
מנה נוספת שהוממלצה בחום,קרפ כוסמת במילוי קרם קשיו וכרובית עם רוקט,עגבניה,בצל ירוק וצ'ילי טרי,36 ₪. הקרפ אווירירי הכיל כרובית ותפוח אדמה מבושלים,קרם קשיו,עגבניות
,בצל ירוק ועלי רוקט רעננים בעלי טעם דומיננטי, מנה משביעה וטעימה. 

המשכנו עם מנת הדגל ולא בכדי,סלופי ג'ו שעועית שחורה פטריות שימאגי ובצל סגול ברוטב  ברביקיו מגיע בג'בטה,
רוקט ועגבניות וחמוצים,
42 ש"ח. אנחנו ביקשנו עם חליפנוי כי אני אוהבת אוכל חריף. גם פה ממש הופתעתי לטובה כי מאד חששתי מאוכל טבעוני ובאתי עם סטיגמות ואני פחות אוהבת סייטן וכו'. במנה הזו לא היה שום חיקוי של מרכיבים שאמורים להיות דומים לבשר. נהננו מפשטות המרכיבים כמו שהם,
שעועית ברוטב ברביקיו עשיר ומתקתק ופטריות שימאגי בשרניות שהונחו בתוך ג'בטה טרייה שהייתה די אווירירית ולא כבדה בליווי חמוצים,פרוסות עגבניה ועלי רוקט. מנה משגעת ללא ספק!
 ניתן להחליף את הג'בטה במצע ארז לבן.

Dip & Fish,רצועות טופו מושרות במרינדת לימון כבוש ואצות בציפוי פנקו,מגיע עם צ'יפס,44 ש"ח. גרסה טבעונית של FISH & CHIPS. פחות התחברתי למנה הזו,הטופו בניגוד לדג שמתרכך נשאר קשה. 

בגזרת הקינוחים תמצאו עוגת גבינה על בסיס טופו,בננה לוטי, כדור שוקולד במילוי מסקרפונה ועוד. 

אחרי שהצצתי בוויטרינת הקינוחים נפל הפור ובחרנו בקינוח כדור שוקולד יוצא דופן. גלקסיית שוקולד,כדור שוקולד במילוי קרם מסקרפונה על מצע מסקרפונה,קרמבל פריך ורוטב שוקולד בלגי חם שנמזג מעל,42 ש"ח. על כדור השוקולד נמזג רוטב שוקולד חם שממיס אותו לחלוטין כמו לבה חמה שמתפרצת בחושניות,שחיתות שוקולדית כהלכה. 

בגודנס אכלתי את הארוחה הטבעונית הראשונה שלי EVER, אז תודות להם כבר יש לי פחות רתיעה ויש לי לאן להגיע עם חברים טבעוניים. הם לגמרי הוכיחו לי שאוכל טבעוני יכול להיות טרי,איכותי וטעים. אנטרפטצייה מקורית למנות רחוב קלאסיות כמו המבורגר,סלופי ג'ו ושווארמה.
*יש גם שירות משלוחים.

גודנס
המלך ג'ורג' 41 תל אביב
ראשון עד שישי: 11:00-00:00
שבת: 18:00-00:00
לינק לאתר הבית: https://goodness.co.il

יום שבת, 26 במאי 2018

VONG מסעדה וויטנאמית בתל אביב


זה כבר הרבה זמן שאני אוהבת את VONG הוויטנאמית אז קבעתי אחרי העבודה להפגש עם חברה שם להפגש על דרינק וארוחת ערב בהכי קז'ואל.המסעדה ממוקמת בשד' רוטשילדבליבה הפועם של תל אביב,איזור המשלב מרכז עסקים ביום ואיזור בילויים שוקק חיים בערב ומתוייר בטירוף.VONG מסעדה וויטנאמית,אותנטית ועדכנית המשלבת את הטעמים המסעירים והחושניים של שווקי ויטנאם באנטרפטציה מודרנית. מה שמאפיין את המטבח הוויטנאמי אלו הם חומרי הגלם הטריים,מגוון רחב של עשבי תיבול,דגה טרייה ובשר משובח.שימוש בתבלינים אקזוטיים ועשבי תיבול כגון זרעי שומר,כוכב אניס,בזיליקום תיאלנדי,נענע וכוסברה,רוטב דגים,אויסטר סוס ומיץ הליים אשר מביאים את הניחוחות מרחובות וייטנאם היישר למרכז תל אביבאיזון טעמים ומרקמים,חום וקור,שילוב בין מתוק,מלוח וחריף שהכל משתלב ביחד פשוט חגיגת טעמים מסעירה בפה.

 הגענו למסעדה בשעת ערב מוקדמת מיד אחרי העבודה וקיבלו אותנו בסבר פנים יפות.  VONG אידאלית לערב בקז'ואל לבילוי רומנטי זוגי קליל,מפגש עם החברים או עם משפחה,לשתות,לאכול ולהנות מכל ההמולה שמתרחשת על השדרה הכי מתויירת בת"א. עיצוב המסעדה חמים באווירה נעימה ומשוחררת,שימוש בהרבה עץ וציורי קיר מגניבים שמעטרים את הקירותמקומות הישיבה בתוך החלל הפנימי הממוזג וישנה אופציית ישיבה על הבר שמשקיפים על הנעשה במטבח הפתוח ושוקק החיים,אידוי הבאנים והדאמפלינגס בכלי במבוק ענקי,
החיתוכים וההקפצות בווק על אש גלויה.בנוסף 
ישנו סקשן ישיבה בחוץ עם נוף המשקיף על השדרה.

התפריט עשיר ומגוון,ישנן מנות צמחוניות וגם טבעוניות. ב-VONG מטבח שופע תבלינים ופירות מהמזרח הרחוק,מנות מעוצבות וצבעוניות המשלבות טכניקות בישול שונות לצד רעננות הירקות ועשבי התיבול הטריים ושימוש בצירים שמעניקים טעמים עמוקים.בתפריט תמצאו מבחר סלטים עם תוספות מגוונות: קרעי עוף,שרימפס ופילה דג. בנוסף,ספרינג רולז ודאמפלינגס,מרקים,מבחר באנים במילויים שונים כגון:בקר מפורק,בורגר, דגים,עוף,פרגית וטופו,מנות עם אורז,נודלס שונים ותבשילי קארי .כל אלו מוגשים לצד תפריט קוקטיילים ויטנאמי. במסעדה בר קוקטיילים עם מגוון משקאות אלכוהוליים המבוססים על התבלינים והפירות מהמזרח הרחוקפתחנו את הערב עם קוקטייל TSUNAMI,וודקה חלפניו,סאוור ומיץ חמוציות מתובלים בבזיליקום וצ'ילי טרי שהיה קליל וחריף מעט שעיקצץ את הלשון וקוקטייל נוסף בשם MANGO VO, וודקה,קמפרי סאוור,מחית מנגו טרי ונענע שהיה מתקתק וטעים במיוחד. כל הקוקטיילים מתומחרים ב-38 ₪.


למנות ראשונות הזמנוVIETNAMESE PAPAYA SALAD,רצועות דקיקות של פאפאיה ירוקה,צ‘ילי,כוסברה ונענע,
בוטנים מסוכרים ברוטב הוי-סין–שום,מוגש עם קרקר אורז ביתי,42 ש"ח.מנת פתיחה מוכרת וידועה מהמטבח הוויטנאמי בביצוע טוב,רצועות של פפאיה ירוקה ברוטב חרפרף. לצד המנה הוגש קרקר מוקצף שהמלצרית המליצה להוסיף מעליו את הסלט,מנה טרייה וטעימה.
MIX DUMPLINGS כיסוני בצק מאודים במילוי בקר,עוף וירקות,4 יחידות,38 ש"ח. הדים סאם טעימים להפליא במילויים שונים ומגוונים שהתחסלו חיש קל. תכל'ס בא לי שיגישו את זה לפי כמות של 10 יחידות ויותר כי זה טעים בטירוף! 


VIETNAMESE EGG-ROLL שרימפס ונתחי עוף עטופים בדף אורז מטוגן בליווי רוטב NEM-לימון,שום,צ'ילי-רוטב 
דגים ורוטב נו-צ'י-מן על בסיס בוטנים. סוג של אגרול מגולגל כאשר המנה מוגשת עם עלי חסה וההמלצה היא להניח את האגרול המטוגן מעל עלה חסה,לפזר עלי נענע וצ'ילי חריף, לגלגל את עלה החסה סביב האגרול,לטבול ברוטב ולתת ביס.
התוצאה- ביס מושלם ומענג ! האגרול קראנצ'י,עלי החסה והנענע טריים ומרעננים והרוטב מלוח,טעים טעים טעים!


ממשיכים עם באן מאודה שאכלתי מלא בVONG כבר לפני שנים עוד לפני שנהייה כ"כ טרנדי,היה טעים אז וגם היום.BEEF BANH,שתי יחידות לחמניות ענן בקר,לחמניה מאודה רכה במילוי נתחי בשר בבישול ארוך,בצל ירוק, צ'ילי וכוסברה ברוטב איולי אסייתי,46 ש"ח. בשר הבקר המפורק עסיסי וטעים שנח בין 2 לחמניות רכות במרקם ענני וקליל בתוספת איולי אסייתי,פלפל צ'ילי שהעניק חריפות וכוסברה טרייה ומרעננת. בתפריט ישנן גם וריאציות לבאן בורגר, דג לבן קריספי,דג מאודה,עוף,פרגית וטופו.


התלבטנו מה נקח למנה עיקרית ואחרי שישבנו מספיק זמן במזגן,קשקשנו ארוכות ונהננו מהמנות הראשונות שכחנו שחם בכלל בחוץ והמרקים בתפריט די קרצו לנו והיה די קריר בתוך המסעדה אז לא מן הנמנע שהזמנו מרק. חברתי בחרה ב-PHO BO/GAמרק ויטנאמי ארומטי מסורתי,פרוסות שייטל דקיקות
עוף,אטריות אורז,נבטים,בצל לבן,בצל ירוק ופלפל שחור.המרק הוגש עם צלוחית מלאה בעשבי תיבול: נבטים,בצל לבן,
בצל ירוק,כוסברה,נענע,בזיליקום תיאלנדי,לימון וצ'ילי
מרק FU הוא המאכל הלאומי הוויטנאמי,יש בו ציר מרק צלול אך עשיר בטעמים,אטריות אורז ושלל עשבי תיבול שנזרקים למרק החם ברגע האחרון וזסט של מיץ לימון. המרק מתובל טוב והכיל פיסות שייטל.


אני בחרתי בVIET SEA SOUP מרק קארי אדום וחלב קוקוס עשיר וארומטי עם פילה דג לבן,טייגר שרימפס,מולים,עגבניות,פיטריות שימאגי טריות,בצל לבן וירוק, גלנגל,
קפיר ליים ולמון גראס,מוגש עם אורז ובשר סרטנים מטוגנים,74 ש"ח. קיבלתי קדירת מרק ענקית עם קארי אדום חריף אך כה טעים,מלאה בפירות ים,מולים,שרימפס,קוקי סאן ז'אק,חתיכות דג לבן ופיטריות שימאגי בשרניות. כדורי האורז במילוי הסרטנים דמו לארצ'יני ומתיקות בשר הסרטנים בתוכם השתדכו נהדר לכל המרק החריף הזה. מנה שהזכירה לי למה אני כה אוהבת את המטבח הוויטנמאי הזה שהוא כזה מסעיר וסופר טעים


קינחנו עם בננות מקורמלות עם חלב ממותק,סילאן ושקדים פרוסים,כמה פשוט ככה טעים. פונקנו ע"י המסעדה בסברינה שהוגשה בצנצנת זכוכית עם קרם לימון ושברי מקרון בזילקום מעל. הסברינה הייתה מתוקה והקרם לימון חמצמץ וטעים עם שברי מקרון בזיליקום מעל- קינוח מושלם!   


ראוי לציין את השירות האדיב והסופר אינפורמטיבי של המלצרית ששירתה אותנו,האוכל היה טעים והאווירה נעימה וקלילה. אכלתי במסעדה כ"כ הרבה בשנים האחרונות ואין ספק שנחזור שוב.
סופר מומלצת! 


VONG 
שד' רוטישלד 15 תל אביב 
03-6337171
לינק לאתר של המסעדה: 
http://www.vong.co.il

עלמא בר אוכל מדליק באשדוד


מסעדת עלמא ממוקמת בסמוך לחוף ימה של אשדוד ומציעה תפריט קולינרי המשלב טעמים אותנטיים ומנות פיוז'ן ממטבח צעיר ורענן בניצוח של השף אייל דיין באווירה שמזכירה את הכפרים הפסטורליים של קטלוניה.ישנה אופציה להזמין "תפריט השולחן העגול" שזה ארוחה מלאה שמוגשת למרכז השולחן ומורכבת ממנות חלוקה בהתאמה אישית לפי העדפות,רגישיות,טבעונות וכ' שהארוחה מלווה באלכוהול והרבה אווירה טובה בעלות 150 ש"ח לאדם.


התפריט עשיר ומגוון הכולל מנות צמחוניות,דגים נאים,מבושלים ואפויים,פיצה,פסטות,תבשילי ירקות וסלטים,מנות טבעוניות רבות לצד מגוון רחב של משקאות. ישנו תפריט ערב,עסקיות צהריים ובסוף השבוע גם בראנצ'ים מפנקים. הגענו בשעת אחה"צ והספקנו להנות מעסקית הצהריים של המקום.עסקיות בעלמא מוגשות בין 12:00-17:00 וכוללות פוקאצ'ה,מיץ טבעי ושתייה חמהיין,בירה וקוקטייל בתוספת 18 ש"ח. ראשונות לבחירה:סלקים וגבינה כחולה,חציל שרוף על האש,סלט ויטנאמי בתיבול פיקנטי,כרובית מטוגנת,ארטישוק צלוי וסלט שרי. ראשונות לבחירה בתוספת 24 ש"ח:קרפציו דג,סשימי דג ים,קפרזה באפלו,טרטר סלמון וגבינת קממבר צלויה בתנור אבן וריבת שריבעיקריות:פיצה בעבודת יד,אנלוטי תרד ממולאים בתרד וגבינות ,באן פריקסה עם טונה אדומה טרייה,ניוקי בחמאת מרווה ועגבניות עם ארטישוק,ניוקי עם פילה לברק,
טליטאלה פילה דניס ועוד.
 


בעלמא חווית בילוי תוססת ובאווירה צעירה,מוזיקה קצבית ברקע אבל בווליום נעים ולא מחריש אזניים שמאפשר לנהל שיחה בכייף עם החברים. תחילה פתחנו את הערב עם קוקטיילים קייצים מרעננים.אני בחרתי במיסטר פינק,רום בקרדי,שמוברד ליקר פירות יער,מרטיני רוסאטו,ענבים וחמוציות וחברתי לקחה את ג'קי בראון וודקה פינלנדיה,
אננס,וניל סאוור ג'ינג'ר ומידורי מלון,
42 ש"ח.


עד שהגיעו המנות הראשונות מתפריט העסקיות נהננו מפוקצ'ה טרייה וחמימה שהוכנה בתנור אבן ומטבלים של שמן זית ובלסמי,טחינה ומטבל עגבניות פיקנטי וטעים. 

המלצרית שלנו אלכס הסבירה לנו בצורה מקצועית ומעוררת תאבון את המנות בתפריט והמנות בהחלט היו מעוררת עניין ותאבון.היינו שבעה חברים ואלו המנות הראשונות שחלקנו סלט
וויטנאמי,ירקות וירוקים בתיבול ויטנאמי פיקנטי ופקאן מסוכר.

ארטישוק,סלקים צלויים ותרד על קרם תירס ופרמז'ן,מנה נהדרת של ארטישוק צלוי על פולנטה חמימה וקרמית בטעמים מאוזנים,כייף! סלקים,סילאן אגוזי מלך יוגורט עשבים וגבינה כחולה.השילוב הזה תמיד עובד בין הסלק המתקתק לחריפות הגבינה והאגוזים שהעניקו קראנצ'יות למנה.


בחרנו גם במנות ראשונות בתוספת 24 ש"ח. קרפצ'יו דג אשר משתנה כל הזמן בהתאם לדגים שיש באותו היום,הפעם זה היה מדג טונה.קריספי ג'ינג'ר-קרפצ'יו  דג ים-טונה קרמל,סויה, ירקות שורש,הדרים מושחמים ופקאנים וסשימי טונה אדומה. הורגש שהכל טרי ומושקע הן במרכיבים,בטעם ובמראה. הדגים טריים ובתיבול טוב,די טעים ומאוזן והמנות אסטטיות על צלחת


טרטר סלמון,איולי חרדל,בצל אדום וסלק בתחמיץ.מאד הזכיר לי בנראות שלו את סלט האוליבייה הרוסי. דג הסלמון נקצץ לחתיכות קטנות ועורבב עם איולי חרדל נהדר והתוספת של עלי הסלק בתחמיץ העניקו טעם נוסף. 

לא מן הנמנע שראיתי קממבר בתפריט אז כמובן שהזמנתי אותה כי זה טעים ומעניין (היה גם על חציל על האש וכרובית מטוגנת שכולנו כבר אכלנו וטעמנו מיליון פעם)גבינת קממבר צלויה בתנור אבן,ריבת שרי ואגוזי מלך.הגבינה נמסה על הצלחת ושודכה לריבת שרי מתקתקה עם אגוזים שמתפצחים בפה. 
מנות עייקריות מוגשות עם תוספת לבחירה,אורז,תפוח אדמה או צ'יפס. אני בחרתי בפילה לברק,שני פילטים צרובים,פטריות וירוקים בשמן כמהין על קרם תירס.ניכר כי הדג טרי,הוא נצרב בצורה מושלמת,העור שלו היה קריספי והבשר היה מאד רך. הפולנטה קרמית ומתקתקה,מנה נפלאה ! חברתי בחרה בדגלברק על ריזוטו 3 פטריות. גם הדג שלה טופל טוב,הוא היה עסיסי וקריספי עם ריזוטו עשיר,מנה משביעה וטעימה.


חברים נוספים נהנו מסלמון במיסו במחבת ירקות וגלייז של מיסו לבן,היה גם דניס שלם צרוב בשמן זית וטימין שנאפה בתנור אבן עם ירקות.


קינחנו עם פאדג' שוקולד,אננס צלוי בחמאה וגלידת וניל נהדר עם רוטב פירות יער חמצמצים מעל. לדעתי יש מקום להגיש תפריט קינוחים רחב יותר ומגוון.


העברנו ערב חברים כייפי באשדוד,נהננו מבריזה מהים במקום חמוד ומדליק באווירה חיובית וטובה,האוכל טעים ומפתיע והשירות מקצועי ואדיב. המסעדה כשרה,היא אמנם פתוחה  בשבת אך יחד עם זאת המנות כולן כשרות (מנות חלביות ודגים בלבד).

עלמא 
יונה הנביא 2 אשדוד 
072-3713372
לינק לאתר:

http://www.almarest.co.il/?ref=fb