יום ראשון, 31 במרץ 2019

"וייצמן 22" בר תוסס וצעיר על הגג בנס ציונה


הערב קבעתי עם חברים מראשון לציון לבירה בקזו'אל ב"ויצמן 22" יש חיים בנס ציונה!
בר תוסס וצעיר על הגג והוא נקרא בפשטות על שם הרחוב בו הוא שוכן. האטרקציה של המקום היא ללא ספק מרפסת יפהפייה ורחבת ידיים עם בר משלה, נוף ייחודי ומשבי רוח נעימים., מקום קסום שהוקם בתוך מבנה לשימור. בתוך "ויצמן 22" נמצא בר נוסף מרובע וגדול עם במת הופעות אקוסטיות וכן וחלל אינטימי ורומנטי.


בתפריט משקאות אלכוהוליים מגוונים, החל מבירות מיוחדות מברזי מזיגה ועד למותגי הוויסקי האהובים. את תפריט האלכוהול המשובח משלימות מנות טעימות שיחד יוצרים חוויה משמחת. חלק נוסף ובלתי נפרד מ"וויצמן 22" הוא המוזקה המתנגנת בו, הרבה מוזיקרה ישראלית להשלמת האווירה הכייפית והתוססת. בימי רביעי בערב מתקיימות בו הופעות של הרכבים חיים המוסיפות נופך ואווירה, ובימי שישי בצהריים די.ג'יי מיומן מכניס קצב לתחילת סוף השבוע. המקום גם מתאים לעריכת מסיבות פרטיות וימי הולדת.

בגזרת האוכל,בתפריט של הבר תמצאו מנות מיוחדות המתאימות לצד המשקאות החריפים ש"ויצמן 22" עשיר בהם: מגוון בירות מחבית עם דגש על בירות מיוחדות וכן מגוון קוקטיילים מיוחדים ומותגי וויסקי אהובים.
בתפריט מנות ראשונות כמו פוקאצ'ה טרייה שנאפית בתנור לצד מטבלים, ארטישוק א-לה רומנה, חציל וטחינה, כרובית מטוגנת באיולי שום,שניצולנים ועוד. כמו כן ישנם סלטים,פיצות ומבחר כריכים: טונה וביצה קשה / שווארמה חזה עוף בפלנצ'ה / מיקס בשרים רוסטף ביף,אווז וקורנדביף. לצד המבורגרים. תחילה בחרתי קוקטייל THINK PINK ג'ין, מומבסה תות ,ליים, מחית תות ביטר קציפה שהיה מתוק וקליל וחברתי בחרה בלימונענע גרוס.

בחרנו מספר מנות פתיחה לחלוקה ביננו: אתחיל מזה שההמנות הראשונות פה הן גדולות ונדיבות בגודלן. דבר שאני לא רגילה למשל בתל אביב, אז לגמרי הופתעתי לטובה. טחינה וחציל,טחינה אל ארז, חציל בלאדי שרוף, דבש תמרים, שמן זית, מלח ים, זרעי עגבניה, פלפל חריף ועלים ירוקים. חשבתי לעצמי מה כבר אפשר לחדש לי בחציל וטחינה כי זו מנה די נפוצה, אז נכון לא היה בה חידוש אבל היא הותקנה כראוי והוכנה כהלכה. החציל היה רך ולווה עם טחינה טובה והרבה שמן זית, זרעי עגבניה והיה משחק טעמים בין מתיקות הדבש תמרים לפלפל החריף - אני אהבתי !
ארטישוק א-לה רומנה, ארטישוק קריספי, לאבנה, זרעי עגבניה, שמן אריסה, ארבעה ארטישוקים הונחו על לאבנה סמיכה וחמוצה שמעל זולף שמן זית ורעי עגבנייה, מנה טעימה !
צ'יזי צ'יפס, צ'יפס תפוח אדמה, רוטב צ'דר חם, איולי פלפלים מעושנים ובצל ירוק. הזמנו את הצ'יפס המוקרם כמנה ראשונה והופתענו לגלות שזו מנה ענקית, מושחתת וטעימה. הרי מה יותר מנחם מצ'יפס מטוגן עם רוטב גבינה חמה? (: אחרי שיחות רבות לתוך הלילה עיינו בתפריט ומה שתפס את עיני אלו הם הפיצות. יש פה את הפיצה הקלאסית שאפשר להוסיף מעל תוספות לפיצה מהטבע: מוצרלה טבעונית, זיתים, בצל,פטריות טריות, פלפל חריף, עגבניה, פלפל טרי, חציל בלאדי. ויש גם תוספות מהחי: פטה, טונה, אנשובי, קורנדביף, כתף בקר, מעדן אווז, פפרוני. אנחנו בחרנו בפיצה פליאו-פפרוני, אווז, קורנדביף ואורוגולה. הפיצה מבצק טרי אשר נאפה במקום בתנור לבנים, רוטב עגבניות טעים שנמרח בשפע על הפיצה,הרבה מוצרלה טריה ומיקס בשרים מושחת שהעשיר את הטעמים בפיצה בדמות פפרוני, אווז וקורנדביף, פיצה די טעימה. עלי האורגולה נעדרו אבל לא כזה חסרו (:
והיה מי שלקח המבורגר הציידים ,200 גרם המבוגר עם בשר אווז מוקפץ עם בצל וביצת עין (לא טעמתי רק צילמתי - נראה מושחת! )

קינחנו עם צ'ורוס שהגיעו עם רוטב קרמל ושוקולד וקרם ברולה טעים שהיה גדול יחסית והספיק לשלושתינו.


לסיכום, העברנו ערב קליל וקז'ואל ב"וייצמן 22" על הגג עם מרפסת מזמינה שפשוט כיף לשבת בה ולהעביר עוד ערב מהנה באווירה קלילה. הקהל פה יפה והמוזיקה טובה. "וייצמן 22" ויצמן 22 נס ציונה. 08-9301222 בתוך המסעדה ישנה במת הופעת אקוסטיות וחדר פרטי שיכול לארח עד 30 אורחים באווירה מהנה ותוססת. לינק לאתר: https://misadot.rol.co.il/sites/w22 


Wolfnights chef burger ביהודה מכבי תל אביב -המסעדה ששמה את ההמבורגר במרכז


את wolfnights אני מכירה שנים, מקום וותיק ששומר על רמה עקבית לאורך הזמן, המבורגר איכותי שכל חובב המבורגר מושבע מכיר. כבר כתבתי עליהם בעבר אצלי בבלוג פעמיים, פעם אחת על סניף הדגל ביהודה מכבי ופעם שניה בסניף אבן גבירול שנסגר לצערי. Wolfnights chef burger נפתח בתל אביב בקיץ 2008, השפים היצירתיים ובעלי המסעדה פיתחו את הקונספט הייחודי מתוך שאיפה להפוך את האיכות והדיוק לנגישים ויומיומיים משלבת בין שני עולמות שונים בתחום הקולינריה: מטבח הגורמה וה- fast food. תצאו פה טריות, דיוק וחומרי גלם מובחרים, לצד פשטות, מיקוד ומהירות. באופן כללי אני די אוהבת את המשלוחים שלהם שמגיעים ארוזים טוב על כל חלקיו בנפרד וההמבורגר נשמר עסיסי וטעים. הפעם נפגשתי עם חברי אחרי העבודה ברחוב יהודה מכבי. לפני שניגשנו לעמדת ההזמנה תפסנו מקום על הספה וניגשנו לקופה, בזמן שהיינו שם קראנו את כל מנות הספיישלים החדשים שהתווספו לתפריט, מנות שבנה השף יגאל מולנר.

ב-Wolfnights chef burger ההמבורגר במרכז, המבורגר מבשר טרי ,100% בשר מובחר שנטחן במקום. המבורגר מוקפד, איכותי ואמיתי בכל מרכיביו, קלאסי ומפתיע, מוגש על גבי לחמנייה טריה ועשירה הנאפית במקום. המטבח הפתוח של wolfnights לא משאיר מקום לספקות "what you see, is what you get". המקצועיות, הטריות, הנקיון והיעילות גלויים לעיני הלקוחות ומוצגים בבטחון מלא.

תחילה בחרנו בבירה טובורג צוננת מהחבית :

אחרי המתנה קצרה הגיעו המנות הראשונות שהן חדשות בתפריט, כנפיים רמבלס,כנפי עוף בציפוי קמח מתובל בסגנון קטלוני, אורוגולה ורוטב בזיליקום. הכנפיים היו מטוגנות וקריספיות בדיוק כמו שהן צריכות להיות ומעליהן נמזג בנדיבות רוטב בזיליקום מצויין, הן הונחו על סלט אורגולה טרי ומרענן,מנה מוצלחת שדי אהבתי. בנוסף נהנינו מנקניקיות מרגז, נקניקיות מרגז, סלט גריל חם וטחינה ירוקה. המנה הייתה גדולה ומשביעה, נקניקיות המרגז היו חריפות ולוו עם טחינה ירוקה וירקות צלויים על הגריל.


כל ההמבורגרים של וולפנייטס עשויים מ- 100% בשר בקר טרי (200 גרם) ומוגשים בלחמניית שומשום טרייה הנאפית במקום, ירקות טריים ורטבים בצד (קטשופ, מיונז, חרדל). תוספות על ההמבורגר: בצל מטוגן ,גבינת אמנטל, ביצת עין , פטריות, צ'דר,גוואקמולי, בייקון, חזה אווז, בצל מטוגן. רטבי וולפנייט: ברביקיו, כמהין, מיונז וואסבי , צ'יפוטלה, מיונז שום קונפי , קיסר. בגזרת ההמבורגרים הלא לשם כך נתכנסו כאן הזמנו את ה- wolfnights Inside cheese,המבורגר בקר 200 גרם ממולא בגבינת נעמה. בתוך לחמנייה פריכה קיבלנו קציצת בקר בעלת טעם עמוק של אסאדו (שפונדרה), הקציצה מתובלת קלות והייתה במילוי גבינת נעמה שהורגשה בתוך הקציצה בשפע. נדיר שהגבינה מורגשת לי בתוך הקציצה אני תמיד בודקת מספר פעמים לוודא שיש גבינה (!) בתוך הקציצה. ב- Wolfnights הגבינה הורגשה בתוך הקציצה שהייתה עסיסית ושומנית, ההמבורגר הגיע במידת מידיום מושלמת. כמו כן ביקשנו תוספת של פנקייק מוצרלה שהוסיף מרקם נוסף ורך מעל ההמבורגר ומליחות נוספת. הלחמניה הייתה קלויה היטב והחזיקה את כל מסת הבשר בכבוד, הירקות היו טריים ופריכים. מדובר על שילוב מעולה של הבשר עם הגבינה שהורגשה לאורך כל המנה וגרמה לי לזלול את ההמבורגר. לסיכום,קציצה שמנמנה, מנה עסיסית ומשביעה,המבורגר מעולה כמו שזכרתי ואהבתי מביקורים קודמים.
תמונת הקציצה מבפנים:
תפריט הספיישלים כולל המבורגר ממולא בגבינת נעמה, המבורגר עם פטריות ורוטב כמהין, המבורגר עם חזה אווז וביצת עין, המבורגר עם גבינת אמנטל,בייקון ורוטב שום קונפי, סנדוויץ' עם אנטריקוט וגבינה והמבורגר עם דאבל צ'יז, גבינת אמנטל וצ'דר. אנחנו בחרנו באנטריקוט סנדוויץ', אנטריקוט, פלפלים קלויים, חזרת לבנה, גבינת אמנטל, איולי עשבים ובצל מטוגן. הכריך היה עסיסי והכיל כמות יפה של נתחי אנטריקוט מוקפצים על הגריל עם פלפלים קלויים. אהבתי ששמו חזרת לבנה שהחריפות שלה הייתה מתונה ולא השתלטה על כל הטעמים, ועדיין הייתה נוכחת והעניקה חריפות מסוימת לבשר.
במקום מגוון תוספות לצד ההמבורגרים: צ'יפס קטן/גדול, הום פרייז ,סלט ירוק וטבעות בצל. אנחנו בחרנו בתוספות טובות שהיו לצד מנות הבשר: טבעות הבצל קראנצ'יות והום פרייז טעימים,נימוכים ופיקנטיים.
לסיכום,wolfnights מקום וותיק ששומר על רמה עקבית לאורך הזמן, תמצאו פה אחלה המבורגרים מבשר טרי ואיכותי שנטחן במקום, תוספות מגוונות שמתאימות לכולם. wolfnights יהודה מכבי משלוחים בתל אביב -ברחבי העיר,איזורי החלוקה מוגבלים. עם זאת, אפשר גם להזמין ולהגיע לאיסוף במקום. תפריט המשלוחים כולל מבחר מרשים של המבורגרים בשלל גדלים. לצד המבורגרים גדולים ועסיסיים, תמצאו גם תפריט מיוחד של מיני המבורגרים בכמה טעמים. wolfnights יהודה המכבי 53, תל אביב יפו טלפון: 072-220-4010 * לא כשר. לינק לאתר: https://wolfnights.co.il/

יום רביעי, 27 במרץ 2019

סניף חדש ל-Ruben בפתח תקווה, מסעדת גריל אמריקאי עם נתחי בשר מעושנים


Ruben רשת ההמבורגרים הוותיקה בפריסה ארצית ממשיכה להתרחב ופותחת סניף נוסף חדש וכשר, הפעם בפתח תקווה. המסעדה בסגנון גריל אמריקאי עם תפריט שנותן כבוד לבשר ולהמבורגרים תוצרת בית, כריכי הרובן המעולים מניו יורק והסלופי המופלא של דרום ארה"ב. רשת Ruben שהמציאה מחדש את כריך הבשר האמריקאי האימתני והמופלא חזרה Big Time !
כריך "רובן" הוא כריך קלאסי שהפך למפורסם הומצא אי שם במעדניות בניו יורק של אמצע שנות ה-30 והגיע לישראל לפני כעשור לארץ. אחד הכריכים המפורסמים בעולם התחיל בזכות המהגרים היהודים, הם היו כובשים חזה בקר (מכאן השם קורנדביף - בשר כבוש) ואז מעשנים ומאדים אותו. הבשר היה נמכר במעדניות היהודיות deli ,אנשים היו קונים כריכים של הבשר הזה בלחם שיפון פרוס ומרוב שהבשר היה רך וטעים הכריכים הלכו ותפחו בממדיהם עד שהגיעו לחצי קילו קורנביף (בניו יורק נקרא פסטרמי) בין שתי פרוסות לחם. זהו הכריך רובן הקלאסי הנמכר עד היום במעדניות בניו יורק וברחבי העולם. בין המפורסמות מכולן מעדניית כץ בניו יורק - שם יותר מ100 שנה ישנם תורים של עשרות רבות של אנשים מדי יום עד שהבשר נגמר.
בארץ קמו סניפים שהגישו אך ורק כריכי רובן בלחם פרוס, על אף שהמוצר נבחר כל שנה בכל מדור אוכל נחשב כאחד הכריכים הטובים בארץ - ההיצע הדל של כריך אחד בלחם פרוס פשוט לא הספיק. בהתאם לזאת החליטו לשדרג ברשת את התפריט ולהוסיף מבחר רחב של המבורגרים וכריכים בסגנון אמריקאי, סלופי ג׳ו ,RNR , כריך קומות ועוד תוך התאמה לחיך הישראלי ונסיון לתת מענה גם לצמחונים/טבעוניים ואנשים המחפשים תזונה בריאה. המסעדה מציעה תפריט רחב הכולל שלל מנות אמריקניות ובין המנות הבולטות בתפריט תוכלו למצוא את כריך הרובן המופרסם- סלייסים דקים של קורנביף מעושן, חסה, בצל, כרוב כבוש, חרדל ואיולי שום שמגיע בגדלים 200/300 גרם. לצד המבורגרים איכותיים ומנות עיקריות על טהרת הבקר - סטייק אנטריקוט, בריסקט ונתחי בשר מהמעשנה.
השף שאמון ‎גל מיכלוביץ, גל בעל רזומה מרשים ביותר, הוא היה השף של לומינה ואחד השפים הראשים במסעדת כתית- מסעדות של מאיר אדוני ו‎לפני כשנה וחצי היה השף של מסעדת ״נור״ בניו יורק. גל הוא השף הראשי של רובן פתח תקווה ואחד השפים שיובילו את הקו הקולינרי של הרשת. הוא אחראי על תפריט עם המבורגרים מיוחדים כמו אסאדו בורגר ו"מייטי בורגר" שממולא בתבשיל בשר שבושל במשך לילה שלם. לצד ההמבורגרים המעולים מציעים גם פה את מנת הדגל של הרשת,כריך הקומות המפורסם שמכיל קציצת המבורגר שמנמנה וקורנדביף בבישול עם ברביקיו וכריכי בשר נוספים כמו כריך "רובן" כאשר פרוסות הלחם מכילות בתוכן כמות לא מבוטלת של בשר בין 200 גרם ל300 גרם בכל סנדוויץ' ! במקרה של כריך הרובן הלחם הוא באמת רק תירוץ לכמויות של בשר שנדחסות בין שתי הפרוסות. חלל המסעדה גדול והוא מעוצב בסגנון מסעדת גריל אמריקאית, התאורה בו עמומה, מקום נקי ומסודר באווירה אינטימית ורגועה. מקום אידאלי למפגש חברים או לארוחה משפחתית וכדומה.
האוכל ב-Ruben טרי, הכל עשוי מחומרי גלם איכותיים ומייצרים הכל במקום על בסיס יומי, את ההמבורגרים טוחנים במקום מבשר טרי כל יום וכל הרטבים תוצרת בית נעשים במקום אפילו הצ'יפס מתפוחי אדמה טריים וכ'. הקדמתי מעט ובזמן שחיכיתי לידיד שיגיע הזמנתי לי בירה קרה בזמן שחיכיתי לידיד שיגיע יחד עם חמוצים של רובן -קורנישונים ופטיסונים, המאנץ' המושלם ליד הבירה. הפטיסונים הם קישואים מוחמצים שטעמתי אותם לראשונה פה והם היו ממש טעימים ליד הדרינק. המלצר החביב הביא לי גם פופקרן עם פפריקה מעושנת ליד הבירה ללא חיוב כחלק מקבלת הפנים של המקום, אהבתי !
בתפריט מנות ראשונות כמו: כבד אווז צרוב, סיגרובן-סיגר ביתי ממולא בראגו קורנדביף, נקניקיית צ'וריסוס עם כרוב כבוש, כנפיים בצ'ילי ברביקיו ,קיקרס נגיסוני עוף בציפוי פנקו וסמולינה ואיולי יוזו ועוד. לאחר עיון בתפריט הרחב החלטנו לבחור במספר מנות חלוקה: תחילה קיבלנו את הקרפצ'יו, סינטה כבושה בתחמיץ סויה -כמהין, עם סלסה קצוצה של בצל, קורנישון ופלפל חריף, הקרפצ'יו היה מעולה ! חתיכות הבשר נחתכו דק דק ונפרסו על הצלחת וניכר כי הבשר טרי ובעל צבע אדום ובוהק, הסלסה הקצוצה מבצל,קורנישון ופלפל חריף הייתה טעימה במיוחד והיא זולפה מעל בנדיבות ומאד החמיאה לטעמי הבשר. מעל הקרפצ'יו פוזרו גילופי בצל ירוק שהעניקו טעמים רעננים למנה וקונפי שום מתקתק.

כמו כן תמצאו ב-Ruben מנות רבות בתפריט אשר יוצאות מהמעשנה על בסיס יומי נתחים מיוחדים הנמסים בפה שעברו עישון ארוך ואיטי. אם כבר בענייני מעשנה עסיקנן, הזמנו בשר צלעות מפורק מהמעשנה על ברוסקטה צלויה בגלייז שום, מיונז וסלט עלים עם שרי ובצל. על צלחת מתכת קיבלנו שלוש ברוסקטות צלויות בגריל בגלייז שום ומעל בשר צלעות מפורק נימוך ומלא בטעם וג'וסיות מתפרצת בכל ביס וביס ונגיעות של מיונז. המנה לוותה בסלט עלים ירוק ורענן עם עגבניות ובצל סגול.


המשכנו עם מנה מושחתת בעליל הלא היא - כבד אווז בלוטוס 100 גרם כבד אווז, קרוטון כמהין, קרם לוטוס, מלח אטלנטי וטימין. מנה סופר טעימה לנהנתנים שיודעים מה טוב (: יהיה לי מאד קשה לתאר אותה במילים. איך אמרה רחל המשוררת (נהייתי פילוספית לרגע) "מילה היא השתקפות חיוורת למציאות". בקצרה,הכבד היה רך כחמאה שכל ביס ממנו הסב עונג רב, גלגול עיניים קל ואנחות רווחה, אוחח זה טעים אני רוצה כזה כל יום. כמה טעים ? ככה טעים! תכ'לס בגלל הקרם לוטוס שהיה עשיר ומתוק שהשתדך נהדר לכבד האווז היה אפשר להגיש את זה כקינוח !

מנה נוספת ומסקרנת- סיגרובן תבשיל לילה של קורנדביף עם בשר טחון בתערובת תבלינים מרוקאית, מוגש על מצע טחינה וכרוב כבוש. נהנינו מסיגר מטוגן במילוי תבשיל עשיר של קורנדביף עם בשר טחון בתערובת תבלינים מרוקאיים, הבשר היה רך, עסיסי ועשיר בטעם. המנה הוגשה עם מריחה של קרם טחינת הר ברכה וכרוב כבוש. יופי של מנת פתיחה ,קלילה וטעימה, שונה מהסיגרים הרגילים !

בתפריט BAO שתי לחמניות מאודות עם מילויים מפתיעים, יש עם סלופי מוקפץ בטריאקי / פרגית צרובה וספייסי מיונז / קריספי קורנדביף / פורטובלו קראנץ' / ביף - בשר צלעות מפורק ואיולי שום. אנחנו בחרנו בBAO קריספי קורנדביף- כדורי ראגו מטוגנים ביף, עלים ירוקים,כרוב כבוש, איולי כמהין וקולי פלפלים. קיבלנו שתי לחמניות מאודות עם כדורי קורנדביף בציפוי מטוגן עם פנקו שמעליהם נמזג קולי פלפלים שהיה טעים ואיולי כמהין. ציפוי הקורנדביף היה קשה דבר שפגם בטעם המנה, זו הייתה החוליה החלשה לערב זה.

בתפריט הכריכים וההמבורגרים תמצאו בין היתר כריך רובן הקלאסי 200/300 גרם של קורנדביף מעושן. המותג - "הסנדווץ של רובן" הפך זה מכבר לחלק בלתי נפרד מעולמם של חובבי הכריכים בישראל. הסנדוויצ'ים של רובן הם תו תקן של איכות וסגנון. אלו כריכים מהודקים אשר מוגשים על בסיס פסטרמות משובחות במיוחד. כל הכריכים של רובן מגיעים עם רטבים מיוחדים וירקות רעננים. בנוסף - רובן ביף בשר צלעות מעושן ומפורק, אסאדו בורגר בורגר 225 גרם ורצועות אסאדו מוקפצות, כריך קומות- מנת הדגל ב-Ruben בקומה הראשונה בורגר 225 גרם; בקומה השנייה קורנדביף מוקפץ עם בצל וברביקיו ואיולי שום, Mighty Burger- המבורגר ממולא בראגו בריסקט מעושן, צרוב בגריל ומבושל בציר בקר ארומטי. בריסקט חזה בקר שמנמן כבוש ומעושן מוגש על מצע פירה עם בצל מטוגן וכרוב כבוש ועוד.

המשכנו למנות העיקריות בהמלצת המלצר האדיב הזמנו את מנת הדגל של Ruben ולו בכדי - כריך קומות, בקומה הראשונה בורגר 225 גרם ובקומה השנייה קורנדביף מוקפץ עם בצל וברביקיו, איולי שום, מיונז, חסה, בצל וכרוב כבוש. זו המנה ששבתה את ליבי ובעיקר את החך שלי הכי הרבה בערב הזה למרות שאכלנו דברים מעולים כולל הכבד אווז. הייחוד של הסנדוויץ' המטורף הזה שהוא משלב את כל הטוב במסעדת Ruben. הכריך משלב שני סוגי בשר בטעמים ובמרקמים שונים, האחד -קציצת המבורגר עסיסית עם כמות גדולה של שומן שאפילו שקיבלנו אותו במידת עשייה של מידיום וול הקציצה עדיין הייתה נימוחה,ג'וסית ומלאה טעם. השני- בשר נוסף במרקם אחר הוא הקורנדביף המוקפץ עם בצל ורוטב ברביקיו שהם מכינים במקום. מדובר על בשר מפורק, רך ועסיסי בליווי רוטב בקביקיו מתקתק טעים במיוחד. בין שתי הקומות שמפרידות בין שני סוגי הבשר (המבורגר וקורנדביף עם ברביקיו) נמרח איולי שום ומיונז מצוין בשפע, חסה טרייה וקראנצ'ית, בצל וכרוב כבוש. הכריך כ"כ מעולה שהטעם שלו נשאר לי בפה ולא הפסקתי לפנטז עליו בבוקר שלמחרת והתבעסתי שאין Ruben בתל אביב.

כאמור,אפשר למצוא במעשנה של Ruben על בסיס יומי נתחים מיוחדים הנמסים בפה שעברו עישון ארוך ואיטי. אז כמובן שהזמנו את הנתח הכי עסיסי שיש בתפריט הלא הוא השורטריבס בקר מהמעשנה, אסאדו מבקר מקומי בעישון ארוך, מוגש עם רוטב ברביקיו ציר בקר וצ'ימיצ'ורי. נהנינו מנתח אסאדו שומני ועסיסי מבקר מקומי בעישון ארוך בגלייז של ברביקיו וציר בקר. מנה שחייבים להזמין כשאתם/ן במקום. מרגישים את טביעת האצבע של השף והטיפול המקצועי שלו בבשר - פשוט נהדר !


קינחנו עם צנצנת קטנה של אושר קרם פטיסייר ושברי עוגיות (של "ביסקוטי") שגרמה לי לשכוח לרגע שהקינוח פרווה וכשר, היה טעים ומקסים, סיום נהדר לארוחה נהדרת כזו !

לסיכום, ממליצה בחום להגיע ל-Ruben , מנות בשר טעימות ויצירתיות אשר מוגשות בנדיבות ויוצאות די מהר. האווירה פה צעירה ונעימה ולא פורמלית. השירות נהדר, מלצרים מאד אדיבים ושמחים לעזור עם חיוך. אני בטח אחזור לפה, מזמן לא נהנתי ככה מב-ש-ר !!! Ruben פתח תקווה הסניף פתוח לתקופת הרצה שחם 36, מתחם יכין סנטר, פתח תקווה טלפון: 03-7153767 כשר רבנות פתח תקווה. שעות פתיחה: ראשון-חמישי: 12:30-16:00, 18:00-23:00 שישי: סגור שבת: שעה וחצי לאחר צאת השבת – 23:00 לינק לאתר: http://www.rubenisrael.co.il/branches/petahtikva

יום שלישי, 26 במרץ 2019

רשת אגדיר מתחדשת עם תפריט ספיישלים מושחת ומפתה ביותר


את ההמבורגר של אגאדיר אני מכירה ואוהבת כבר שנים שרק פתחו בנחלת בנימין תל אביב (לפני 21 שנה),זהו סניף הדגל הראשון של רשת אגאדיר שזכה לאהדה רבה מצד מספר הסועדים הרב שפוקד את המקום מידי יום או את אלו שמזמינים משלוח. מאז ועד היום רשת אגאדיר צמחה והתרחבה ברחבי הארץ.


בתקופה האחרונה רוברט קלוגר הוא השף שאמון על התפריט של הרשת הוא גם פיתח ויצר מנות קולינריות חדשות ויצירתיות. ההמבורגר מוכן באגדיר מחומרי גלם איכותיים וברמה גבוהה, מבשר בקר משובח וטרי שנטחן במקום וירקות שמגיעים טריים יום יום היישר מהשווקים. תפריט הרשת מציעה מגוון רחב ועשיר של המבורגרים: ג'וניור 160 ג', מקסי 220 ג', אגאדיר 330 ג', אנגוס 250 ג' ,דיאנה 250 ג'-בשר בקר וטלה ולימון כבוש, בייבי אגאדיר-שלישיית מיני בורגר 70 ג' והמבורגר טבעוני מפטריות פורטובלו ושמפניון 180 ג'.
בנוסף יצא תפריט ספיישלים לאחרונה:
במנות הראשונות תמצאו ג'בטה סינייה,סלט ביצים ופלפלים קלויים ,מרק בצל עם גבינה, כרובית בציפוי פריך וטחינה, כנפיים פיקנטיות ,סיגרים מרוקאיים וקרפצ'יו בקר. לחובבי הבריאות יש מגוון סלטים: סלט ירוק -עלי חסה סלנובה פריכה, אנדיב, עגבניות שרי, בצל סגול, צנונית ושקדים קלויים בויניגרט חרדל ודבש. עגבניות -עגבניות שרי,בצל ירוק, ארוגולה, אורגנו טרי, שמן זית, חומץ בן יין וקרעי מוצרלה. קיסר -לבבות חסה, פילה עוף, פרמז'ן וקרוטונים ברוטב קיסר. אגאדיר -נתחי פלאנק סטייק על הפלנצ'ה, לבבות חסה, אבוקדו, ביצה, פרמז׳ן וקרוטונים. אפשר גם לשבת בכייף על הבר באגדיר ולהנות ממבחר אלכוהול:
תחילה בחרנו באלכוהול,הוא ב1/2 בירת וינשייפן קרה וצוננת מהחבית ואני בחרתי בקוקטייל גרין ג'ין, ג'ין, מיץ לימון, סמבוק אלדרברי ובזיליקום שהיה קליל ומרענן.
בחרנו לחלוק שתי מנות ראשונות, האחת - קרפצ'יו בקר, לחם קלוי ודברים טובים מעל. על צלחת עגולה לבנה קיבלנו קרפצ'יו שעשוי מפרוסות דקות של בשר בקר בליווי של שמן זית, גילופי פרמז'ן, שום קונפי, רצועות פלפל צ'ילי אדום חריף, נגיעות של חרדל ורוטב בלסמי מתקתק. כל המרכיבים והתוספות העשירו את טעם הבשר. הקרפצ'יו לווה עם טוסוטונים שהיה כייף לנגב איתם את כל הרוטב על הצלחת ביחד עם פרוסות הבקר.
כמו כן נהנינו מכנפיים‭ ‬פיקנטיות, כנפיים קריספיות שהיו מעט חרפרפות ומאד טעימות שהוגשו עם בצל ירוק מעל.
ההמבורגר באגאדיר עשויי מ- 100% בשר בקר מובחר, טרי וטחון במקום,מוגש בלחמניה ביתית / קמח מלא / ללא גלוטן. המבורגרים לבחירה: המבורגר מבשר אנטריקוט בגדלים שונים (160 ג' / 220 ג' / 330 ג'), דיאנא 250 ג' בשר בקר וטלה ולימון כבוש, בייבי אגאדיר וטבעוני 180 ג'. על ההמבורגר: בצל מטוגן ,אננס צ'ילי ,שמפיניון ,פורטובלו,גוואקמולה ,גאודה,צ'דר אמריקאית,סנט מור גבינת עזים,פלפלים קלויים (פיקנטי), ביצת עין ,סלט ביצים ,טלה פריך מעושן ,קורנדביף ,חזה אווז. מתוך תפריט הספיישלים בחרנו במקסי אסור זה מותר - 220 גרם, כבד אווז צרוב על הפלנצ'ה, ריבת בצל מתקתקה וירקות. מעל קציצת ההמבורגר הונח כבד אווז שהיה רך ונמס בפה כמו חמאה וריבת בצל מתקתקה. שחיתות במיטבה קווים לדמותה (:

הזמנו גם את האנגוס 250 גר' בשר אנטריקוט, חסה, עגבניה, בצל סגול ומלפפון חמוץ. מתוך רשימת התוספות המגוונות בחרתי בגבינת צ'דר אמריקאית וטלה פריך מעושן. ההמבורגר הוגש לפי בקשתינו במידת עשייה מידיום, אדום ועסיסי כפי שאני אוהבת. טלה הפריך הזכיר בטעמים את הקריספי בייקון והשתלב נהדר עם גבינת הצ'דר הצהובה שנמסה מעל, היה טעים במיוחד


בתפריט ליד ההמבורגר: חלת בצל, טבעות בצל,פירה תפו״א ,ירוקים מוקפצים, סלט ירוק ,קולסלאו. צ׳יפס: אגאדיר צ׳יפס ,צ׳יפס בטטה ,הום פרייז. אנחנו בחרנו לחלוק יחד עם ההמבורגרים את החלת בצל המפורסמת של אגאדיר שהייתה קראנצ'ית,טעימה וממכרת במיוחד וצ'יפס פריך:


קינחנו בשטרוייזל ,פירורי עוגיות חמאה, קרם וניל, טופי, תותים, קצפת ומרנג, קינוח טעים ומפנק לסיום ארוחה טובה במקום.

אגאדיר
כתובת: נחלת בנימין 2, תל אביב יפו טלפון: 03-711-3333 לינק אתר אגדיר: https://agadir.co.il/menu/main/