בלוג קולינרי ,מתעסק באוכל טוב, מסעדות, ברים ומלונות כל מה שמוסיף טעם ועניין בחיים הטובים.
יום שישי, 25 בספטמבר 2020
משלוח מצוין ממסעדת שיינע, מסעדת שף המתמחה בדגים ופירות ים בתל אביב
יום רביעי, 23 בספטמבר 2020
דה יאפא ضيافة DeYaffa - אירוח ערבי יפואי בשוק הפשפשים הציורי ביפו- חויה קולינארית אותנטית מתובלת עם הסיפור המקומי
יום ראשון, 20 בספטמבר 2020
מנסורה-מסעדת שף מצוינת בדרום תל אביב
סמאש בורגר החדש של הפרופסור
ביום ראשון הוזמנתי לערב טעימות הסמאש בורגר החדש אצל הפרופסור המבורגר מחתרתי ברמת החייל. אותו פרופסור שהתפרסם בזכות המשלוח הסודי שמקבלים את ההזמנה דרך חלון קטן, מעין כספת. על השולחן מלא כפפות שחורות ומגבונים לחים כי אוכלים בידיים את ההמבורגר הג'וסי והמטפטף בקטע טוב של הפרופסור ובירה-הרבה בירה ללוות את כל הארוחה.
הקציצות מצויינות,סופר ג'וסיות כשבכל ביס מרגישים בסיומת את הפלפל השחור. אני "עפתי" על קציצות הבשר as is, בלי לחמניה, תוספות ורטבים. אח"כ טעמנו את התוספות שיבואו על ההמבורגר כמו גבינת גאודה לימון (אני אישית לא מתה עליה), צ'דר, גבינת בצל מקורמל שמנה במיוחד שהייתה מלוחה ואוממית כפי שאני אוהבתתתתת. היה גם אסאדו עם בצל, אננס צלוי, טבעות בצל קריספיות וחלפניו.
ואז נתבקשנו להרכיב את ההמבורגר החלומות שלנו and it went like this:
הקציצה שנבחרה מ-3 נתחים: שפונדרה, אונטריב וצ'אך. מעל קציצת ההמבורגר הסופר ג'וסית וטעימה הוספנו גבינת צ'דר וגאודת לימון שחורה, אננס צלוי, חלפניו, טבעות בצל קריספיות, ממרח קונפי שום עם מיונז, צ'יפוטלה דבש וביצה מקושקשת בתוך לחמניה שנצרבה. זה היה המבורגר מושחת מלא בטעמים ובמרקמים.
כל הטעמים השתלבו לביס מצויין וג'וסי, היה מלוח, חמוץ, חריף מתוק.
קליק אחד ואתם עמוד ההזמנות:
https://www.mishloha.co.il/r/%D7%94%D7%A4%D7%A8%D7%95%D7%A4%D7%A1%D7%95%D7%A8#!/rest/618446/menu
מדובר על 100% בשר טרי אשר נצלה במעשנה. הארוחה מגיעה מפורקת, שום דבר לא נוגע אחד בשני , אתם מרכיבים בבית/במשרד. הבשר מגיע במידת עשייה אחידה .
בקצרה על פופ אפ המשלוחים של השף מאיר אדוני
חבר שידע שאני נכנסת לבידוד ואני מבועסת רצה לשמח אותי אז כמובן שעשה את זה עם אוכל טוב כי זה מה שאני הכי אוהבת ומשמח אותי. תענוג היה לקבל כזה משלוח מ-wolt שעל הפתק היה רשום זכרונות של סבתא מסעודה, אוקי חשבתי אוכל בסגנון תבשילים ואז היה רשום קיץ בקוסומיי, אוקיי זה אסייתי או מה?
בקיצור מדובר על פופ אפ משלוחים של השף מאיר אדוני שאני "מתה" על האוכל שלו ואני עוד מתגעגעת לעסקיות צהריים השוות במזללה.
זכרונות מסבתא מסעודה - קציצות בשר רכות וג'וסיות בתבשיל מנגולד וציר בקר, לימונים כבושים וזיתים בתוך חלה של שישי. יחד עם רוטב וינגרט עוקצני-צ'יפוטלה מעושן, ג'ינג'ר וסויה שהפך כל ביס למוש. 
לקינוח - 🌞 קיץ בקוסומיי, סטיקי רייז, סירופ סוכר דקלים ותמר הינדי, מנגו טרי ובוטנים.
Oh my god מושלם, כמה מתוק, טעים ומחבק.
קיצור אחלה פינוק #בידוד_קורונה_day2
קליק אחד ואתם בוולט להזמנת משלוח: https://wolt.com/he/isr/tel-aviv/restaurant/chef-meir-pop-up
פאפי צ'ולו פיצה - Papi Chulo Pizza, בר יין ואוכל איטלקי בככר רבין תל אביב.
הפעם אחרי העבודה קפצנו ל-happy hour שווה ב- פאפי צ'ולו פיצה - Papi Chulo Pizza איפה שהיה פעם בר המשבצת מול ככר רבין. המקום המציא את עצמו מחדש והפך לפיצה בר יין עם תפריט אוכל איטלקי מהיר מעורר תאבון לצד בירות מהחבית ובקבוקים, מבחר קוקטיילים ויינות. ראינו שיש 30% הנחה על כל תפריט האוכל בין 17-20:00 שזה מצוין. אני בחרתי ביין לה ז'אמל סנסו רוזה Les Jamelles Cinsault Rose, יין צרפתי ורוד, באף פרי אדום, פטל ותות ופריחת ורדים. יין בעל רעננות רבה, פרי טוב, איזון נאה והמון אופי. רוזה דרום צרפתי קלאסי במיטבו.
הפיצה מהסוג של הבצק העבה בשוליים וגם במרכז, הבצק נהדר. במקור הפיצה הייתה אמורה לבוא עם פרושוטו ואז עדכנו אותנו שהיא תצא עם בייקון שזה גם מעולה בעיני. רוטב הפולנטה היה עדין, קרמי ומתקתק והוא השתלב נהדר עם הבייקון הקריספי בטעמו המעושן, פטריות וגבינת הפרמז'ן המלוחה.
גם הפיצה הזו הייתה אמורה לצאת עם פרושוטו וגם זו יצאה עם בייקון שזה מעולה. שוב מדובר על בצק פיצה נהדר מהסוג העבה, הטופינג נכחו בשפע, הן מבחינת הנקניקים והן מבחינת הגבינות ורוטב העגבניות, פיצה מלאה בתוספות וטעמים.
קינחנו עם מלבי טבעוני מסתבר שעשוי מקרם קוקוס במרקם חלק ועשיר וסירופ סלק מתקתק מעל ותערובת ג'עלה מלוחה שהוסיפה מרקם קראנצ'י ומליחות בפייט מול המתיקות. אחלה קינוח, חמוד,פשוט וטעים.