יום שישי, 2 באוקטובר 2020

משלוח בשר מ-Idos bbq&smoked meat, שכרגע המסעדה פועלת במתכונת קצבייה

לפני מספר שבועות הגעתי לפתיחה החגיגית של Idos bbq&smoked meat, מזללת הבשר של עידו בטצייג בן ה-17 כוכב התוכנית משחקי השף ומוכר כאחד שעושה ארועי בשר ובמיוחד בשרים מעושנים בחצר ביתו.

עידו אמנם צעיר אבל הוא מוכר וידוע בעסקי הבשר כבר כמה שנים ולאורך הזמן צבר קהל מעריצים שמעלים אינספור סטורי באינסטגרם ובפייסבוק. כיום כשהוא בן 17 בלבד הוא פתח את העסק הראשון שלו- מזללת עידו'ס, בליבה הפועם של תל אביב ברחוב אבן גבירול 14, רחוב עם הרבה עסקי אוכל, אם זה דוכני אוכל מהיר, מסעדות, ברים ומה לא, הכי במרכז העניינים. במקום החדש מעשנת ענקית שניצבת במרכז המסעדה ובה נתחי בשר עצומים המתבשלים לאיטם.

התפריט מבוסס על מנות שבטצייג הגיש במאות האירועים שעשה עד היום: קראסון חמאה עם בשר צלעות שמעושן 14 שעות עם איולי, שום קונפי ועלים ירוקים, אסאדו סטריפ- נתח שומני ומשויש שמעושן 8 שעות ומוגש עם צ'ימיצ'ורי ומלח יין, פלטה עם מיקס בשרים מעושנים ועל הגריל עם מטבלים ורטבים תוצרת בית כמו מטבל כוסברה או רוטב ברביקיו, המבורגר בלחמנייה רכה עם שום קונפי ובצל מטוגן ועוד.

לאור ההנחיות האחרונות המסעדה פועלת במתכונת קצבייה

בסופ"ש האחרון עשיתי משלוח של בשר טרי, סטייקים אנטריקוט, פילה בקר ושני המבורגרים שהגיעו עם שתי לחמניות רכות.

את ההמבורגר הטרי צליתי בגריל והוספתי רוטב איולי פיקנטי שקיבלתי במשלוח, סרירצ'ה שתמיד אצלי במקרר, שתי פרוסות גבינת צ'דר שנמסו מעל ועלי רוקט טריים, תענוג. כמו במסעדה רק עכשיו גם בבית (:
את סטייק האנטריקוט צליתי במחבת לזמן קצר וחיברתי אותו לרוטב שמנת פלפלת שהכנתי, "עפתי" על עצמי שפתחתי לי פה ממש בראסרי צרפתי.
(: הסטייק יצא מדהים במידת עשייה מדיום, רך, אדום ועסיסי שהפתעתי אפילו את עצמי.
קליק אחד ואתם בעמוד של -Idos bbq&smoked meat: https://www.facebook.com/Idosbbq/
משלוחים בכל תל אביב בתוך 3 שעות!
ימי פעילות שני-חמישי 12:00-17:00
יום שישי 10:00-14:00
למחירון והזמנות דרך הודעת וואטצאפ 0584777754
משלוחים גם מחוץ לתל אביב בתוך משאית קירור, הזמנות עד לחיפה.
עלות המשלוח 35 ש"ח.
בקנייה מעל 700 ש"ח ללא עלות.
*איכות הבשרים הכי גבוהה שיש*.
*ההקפאה וההפשרה מתבצעות במפעל בצורה מבוקרת*

סטייקים (מצונן מופשר)

אנטריקוט עגל- 120 ש"ח לקג

אנטריקוט ארגנטינאי- 140 ש"ח לקג

פילה בקר נקי - 159 ש"ח לקג

אנטריקוט פרימיום- 179 ש"ח לקג

סינטה נברסקה - 179 שח לקג


טלה (קפוא)

צוואר טלה - 79 ש"ח לקג

כתף טלה - 79 ש"ח לקג


מעשנה (מצונן מופשר)

אסאדו פידלוט (ללא עצם ונקי ממכסה ומטמברה)- 75 ש"ח

צוואר פידלוט- 49 ש"ח

עופיון קפוא (פרגיות) 400-500 גרם-29 ש"ח ליח


תבלינים (150 גרם)

פפריקה, פלפל, כורכום, כמון ,תיבול לאסאדו (2 סוגים), על האש,תערובת לאורז, 15 ש"ח לקופסא.


המבורגר וואגיו
5 יחידות המבורגר, 5 לחמניות, איולי, צ׳יפס לאחר טיגון ראשוני - 135 ש"ח


שום קונפי
(250 מ"ל)- 35 ש"ח.




משלוח אוכל ביתי ומנחם מגואטה, מסעדה טריפולטאית וותיקה ביפו

ושוב פעם מתוך געגוע לאוכל של בית ובשילוב של יותר מדי ישיבה בית בזמן ההסגר (CORONA TIME) הזמנתי אוכל ביתי ומנחם ממסעדת גואטה. כי מה לעשות בגלל המצב לא ראיתי את אמי מזה זמן מה וכ"כ בא לי ארוחה משפחתית וטעימה.
גואטה, מסעדה טריפוליטאית אסלית וותיקה שממוקמת בשדרות ירושלים ביפו מול מתחם נגה ותיאטרון גשר ובה סירים גדולים של תבשילים אותנטיים משובחים, אוכל שמזכיר לי את בית סבתי ז"ל. אוכל שמעורר געגוע לבית חם, אוכל עם נשמה, יד ולב של סבתא טריפולטאית במטבח.
התפריט מציע מגוון מטעמים טריפוליטאיים מסורתיים שמסתמכים על מתכונים שעוברים מדור לדור. קוסקוס אוורירי מצוין, מפרום, צ'רשי (סלט דלעת ושום), דג חריימה חריף, קציצות בשר/עוף, תבשילי בשר בבישול ארוך, מרקים ועוד. הכל מורגש שמוכן עם הרבה אהבה ורגש ממש כמו בבית ואצל הדודות האהובות.
הזמנתי קוסקוס הידוע של גואטה - קוסקוס בשלושה טעמים.
הקוסקוס דק-דק ואיתו שלושה קערות קטנות ובכל אחת מהקערות רטבים שילוו את הקוסקוס.
האחת -קוסקוס עם מרק ירקות, מרק צמחוני של סבתא עם ירקות חתוכים גס.
השניה - טבאחה בלכמון, קדרת שעועית עם בשר ותפו"א בעלי מנגולד. תבשיל ברוטב אדום עשיר שהולך מצוין עם הקוסקוס.
השלישית- טבאחה בסאלק, קדרת שעועית עם בשר ותפו"א בעלי מנגולד. הטבייחה הירוקה היא הטבייחה האהובה עלי.
בנוסף, מפרום - סנדוויץ' תפוח אדמה ממולא בבשר בקר ברוטב אדום ובתיבול ייחודי.
פלפל ממולא מסורתי ואותנטי באורז ועדשים:
בנוסף קיבלתי צ'ירשי -סלט דלעת עם שום, מסייר- חמוצים טריפוליטאים וסלט כרוב לבן חמוץ.
התיישבתי על הספה, שבעה ומדושנת מעונג.
האוכל פה הוא אוכל של בית כמו שזכרתי ואהבתי מבית סבתי ז"ל, לגמרי סגר לי את הפינה עם ארוחה חמה ומגוונת בזמן ההסגר.
גואטה
שד' ירושלים 6, מול תיאטרון נוגה, יפו, תל אביב.
טלפון: 03-518-7818