יום שני, 23 בנובמבר 2015

ארמנדו, תפריט דגים עשיר ,לוקיישן לים וחתיכת שמיים

מסעדת "ארמנדו" בבעלות המסעדן עמי קדוש המכונה ארמנדו  ממוקמת בציר מאד מרכזי על הטיילת בת"א,מקום שניתן לחשוב ולטעות שזו עוד מלכודת תיירים בגלל הלוקיישן האטרקטיבי עם נוף לים (כן ללא ספק שהאווירה בשל הסמיכות לים זהו ערך עליון שנוסף למסעדה) לצד תפריט שמסתמך על שימוש בחומרי גלם מן המשובחים,ירקות בלאדי ודגה טרייה. ארמנדו ניהל שנים רבות את רשת בני הדייג ולו נסיון קולינרי עשיר,המטבח נותן מקום של כבוד לדגה טרייה והשאר תלוי בתיבול עדין ושורה תחתונה, איכות הדגים היא זו שמכריעה לבסוף את איכות המנה. דגים נטו, כל השאר זה בונוס. בחזית המסעדה ישנה מרפסת גדולה עם כסאות נוי (כסאות גינה מעוצבים) ובה ניתן להשקיף על ימה של תל אביב תחושה של חו"ל ותיירות גם למקומית כמוני. עיצוב המסעדה פשוט ונעים לעין,בסגנון אירופאי עם מוטיבים מאיי הים התיכון באוירה ביתית עם קריצה לחו"ל. מחיר הארוחה נבחר לפי מחיר המנה העיקרית ומקבלים סלסלת לחמניות ליד ומבחר סלטי הבית בסגנון מרוקאי ביתי. התפריט מציע מבחר גדול של דגים לפי משקל במספר צורות הכנה: תנור, גריל או טיגון. דגים כגון: מוסר,פילה שולה, בס, בורי, מושט, פילה סלמון, ברבוניה, דניס,סטייק לוקוס וכן מבחר דגי ים במשקל: פרידה, לברק, לוקוס, מליטה ומוסר ים.  ניתן לחשוב שמדובר רק במסעדת דגים אבל ישנן גם מנות לקרינבורים שחשקה נפשם בבשר (אנטריקוט,פילה בקר,צלעות טלה קבב ועוד) לצד מנות צמחוניות (אם ממש תתעקשו). המסעדה מציעה מרתף יינות שכולל יינות ישראליים לצד יינות מצרפת,דרום אפריקה,איטליה וספרד. תחילה פתחנו את הערב עם בירה צוננת, סטלה ארטואה ודג כבוש.
הייתם צריכים לראות את החיוך בעיניים של ארמנדו כשששאל אותי האם אני אוהבת דגים כבושים? כמובן שעניתי שכן, השידוך בין בירה לדגים כבושים ומלוחים זהו שילוב מבורך שאני מ-א-ד אוהבת.




















המשכנו עם סלט ירקות טרי ורענן בתיבול של לימון שמן זית ומלח, כמו שאני אוהבת ומכינה בבית, בדיוק באותה יד נדיבה בתיבול. כמו כן קיבלנו חציל בלאדי על האש בטחינה וסלסלת לחמניות טריות וביתיות.

ממשיכים עם מבחר סלטי הבית בסגנון מרוקאי מובהק (ממש כמו בבית שגדלתי בו), הסלטים כולם היו טריים, מבחר חצילים במספר סגנונות וטעמים (חציל קלוי עם שום, חציל במיונז) שהיו טעימים בזכות נדיבות השום והלימון, מטבוחה ביתית מצוינת, פלפלים קלויים בתחמיץ,סלט עגבניות שרי עם בצל ופלפל חריף שהיה מרענן ומעקצץ את החך, כרוב במיונז,גזר מרוקאי ,לימון כבוש ועוד.


בהמלצתו החמה של ארמנדו בחרתי למנה עיקרית,דג במלח, לברק שלם שנאפה בתנור עם מלח גס. על השולחן הונח כלאחר כבוד דג לברק בשרני, שחום ועורו היה קריספי ופריך, בשר הדג היה רך וטרי להפליא. המנה הוגשה עם רוטב לימוני עם שמן זית והרבה שום. לא חוששים פה משום, ואני מעריכה ומעריצה אותם בשל עובדה זו כי זה משפר ומשדרג טעמים. היופי בפשטות, דג טרי ותיבול מינימלסטי יעשה את העבודה בזכות טריותו של הדג.


כמו כן החלטנו לבחור באנטריקוט 300 גרם,נתח עסיסי של אנטריקוט ולצידו הוגשה מניפת תפו"א בשמן זית,רוזמרין ומלח גס, תוספת פשוטה וביצוע נפלא, תפוחי האדמה היו קראנצ'יים ועזי טעם.














מניפת תפו"א 


קינחנו בעוגת שוקולד פרווה שהיתה חביבה כי המסעדה כשרה. טוב אי אפשר לקבל הכל, הרי שבסה"כ באתי לאכול דגים ובהחלט קיבלתי תמורה נאותה לבקשתי ולחשקיי בעניין הדגים לפחות.


לסיכום,
אלו היו מס' שעות נעימות, הפסקה מהעבודה וההמולה הגדולה בעיר למפגש עם חברה טובה על אלכוהול ודגים מול הים במסעדת ארמנדו שבטיילת ת"א. הדג היה טרי וטעים והבשר משובח באוירה של חו"ל עם נוף לים, התמחור סביר,חומרי הגלם והדגים טריים ותכלס מה יותר טוב מלאכול דגים מול הים? זה וכוס יין צוננת הופכים את הבן אדם וקיבתו למאושרים באדם.

ארמנדו 
הרברט סמואל 90
תל אביב
053-9442837


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה