יום רביעי, 9 בדצמבר 2015

שלמות בסושי באזל ת"א


סושי באזל, אחת הסושיות היפניות הוותיקות בעיר שנאמנה לטעמים האותנטים מהמטבח היפני בלי שום רצון להתחנף לחך של הקהל הישראלי בדרך זו או אחרת, מתמחים פשוט להכין אוכל יפני מסורתי טרי וטעים. המסעדה ממוקמת במרכז ת"א ברח' פרישמן (ולא בבאזל כפי שמשתמע מהשם שהיה במשכנה הקודם). המקום מעוצב בקפידה כזה שהולם את הסגנון היפני המאופק והאוירה בו רומנטית. ניתן לבחור לשבת בחלל בפנים או על הבר,פודיז יבחרו לשבת על הבר ולצפות בהכנות המנות ע"י הסושי מן מול העיניים, הכי מעורר תאווה EVER . ישנם שולחנות נוספים גם בחצר (גינה  מקורה). סושי באזל מציע תפריט עשיר ואותנטי מהמטבח היפני לצד ספיישלים יומיים שמתחלפים בהתאם לחומרי הגלם הטריים והאיכותיים שמגיעים למסעדה. תל אביב זו עיר שרוויה בסושיות אבל יש סושיות ויש את סושי באזל. וזו באמת לא קלישאה כי באמת שאכלתי ברבות מהן ובסושי באזל התלהבתי מטריות חומרי הגלם ומהטעמים באמת שנפעמנו וזה לא משהו שקורה כל יום. בין היתר ליחודיות של המקום זה טריות החומרי גלם שמדהימה וניכרת לאורך כל הסעודה כמו נתחי טונה אדומה שמייבאים מסרי לנקה וספרד, זאת גילה לי השף המקסים ברנדומנליות ובגאוות יחידה, השף צנוע, חייכן ומקסים והיה יותר מנחמד ואדיב בלהסביר לנו על המנות, בעברו הלא רחוק גר ועבד ביפן כ-7 שנים וכיום מגיש לנו את האוכל עם טעמים וריחות ממטבח ממארץ רחוקה בהכי נאמן למקור תוך שימוש בחומרי גלם טריים,בבישול מדויק ,יד כ"כ עדינה שמטפלת באוכל וכל ביס חגיגה בפה. כמו שיש מתכון בטוח בתוכנית בטלויזיה אז כאן יש תפריט עם אוכל טעים מובטח, מילה שלי (:  תחילה פתחנו עם סאקה ניגורי , סאקה מרוכז יותר בצבע חלבי מוגש בטמפ' החדר, קצת אלכוהול יחמם וישמח לב אנוש.


בגזרת האוכל התחלנו להזמין ראשונות, וקאמה סלאדה, סלט אצות ווקאמה עם אטריות תפ"א בצל, מלפפון וטופו, סלט חרפרף במידת מה וטעים בזכות הרוטב. המשכנו עם קלאמרי, הגוף חתוך לנתחים (לא טבעות כמקובל) בטמפורה ביתית מוגש עם רוטב טריאקי ווסאבי. הקלאמרי היו פריכים מבחוץ, מרקם רך מבפנים שנעים בפה, הכי לא צמיגיים, נשנוש מושלם ליד האלכוהול.  מנת פתיחה נוספת, טעימה להפלא: נגי ניקוי מקי, גלילות "שורט ריב" בקר ממולאת בבלילת בצל ירוק ואספרגוס חלוט, צרובות על הפלנצ'ה בליווי מיץ לימון סחוט טרי. אושר בכל ביס מגלילות הבשר האלו טבילה קלה במיץ לימון הסחוט מקפיץ את הטעמים ואת החגיגה בפה.  גם פה רציתי עוד איזה 20 מאלו לפחות.


המשכנו עם מגורו טטאקי, טונה אדומה צרובה קלות מצופה במלח ים גס ופלפל שחור גרוס, מוגשת עם רוטב פונזו (רוטב הדרים יפנים), נאמר לי בפרוש לאכול בידיים וכך היתה לי הזדמנות לחוש את בשר הטונה האדומה שהרגיש לי כמו פילה בקר והיה אדום ,רך וסקסי אני חייבת לציין. מרגישים את טריות החומרי גלם במנות בתפריט והפעם זו טונה אדומה ועסיסית ושנצרבה קלות עם רוטב מצוין ובתיבול מדויק, אכלנו בתאווה גדולה תוך כדי גלגולי עיניים והתפעלות רבה שיוווווווווווו כמה טעים ורוצות עוד ! מנה מעולה שהטעמים הנקיים שלה גרמו לי לצפות בכליון עיניים למנה הבאה.















מנה נוספת  שחלקנו : ספייסי טונה גונקאן, טונה קצוצה עם אספרגוס ובצל ירוק, מיונז יפני על ניגירי עם אצהסלט הטונה היה כה רך ונעים בפה עם חריפות מתפרצת אבל עדינה.  פשוט לעצום את העיניים. חלום.
















ממשיכים עם 
אינארי (כיסוני טופו) קני סלאדה (סלט מבשר סרטנים) עם איקורה וטוביקו ירוק. הכיסונים היו אווריריים ודקיקים כמעט ולא מורגשים בפה, הם שימשו ככיס לכל העושר הנפלא,המילוי שבבשר הסרטנים, מנה עתירת טעם וההתפוצצות של ביצי הדגים בפה כמו סוכריות קופצות ואני מרגישה כמו ילדה עם חיוך גדול על השפתיים.  ישנה יד כ"כ עדינה לאורך כל הארוחה שזה פשוט מעורר הערצה.  לצד האוכל היפני מוגשים במקום מבחר קוקטיילים בשימוש אלכוהול יפני, אני בחרתי בקיפרנייה ליצ'י,קוקטייל מתקתק עם ליצ'י בתחתית הכוס, טעים ומסחרר קלות. 

למנה עיקרית בחרנו במנה שנראית די מושחתת ועתירת טעמים עזים מהמטבח היפני
קאיי סאן טפנייקי,שרימפס,סלמון, קלמארי וסקאלופ צרובים על הפלנצ'ה ברוטב טפנייקי (ציר פירות וירקות)הבית
מנה פשוט מעלפת, אופן בישול פירות הים היה מדויק (אף אחד לא אוהב לאכול פירות  צמיגיים ולא אכילים) התיבול עצמו היה משגע , מנה שאני באופן אישי לא הפסקתי ללקק עם הכף את הרוטב מהצלחת. 















קינחנו עם בננה קדאיף, בננה מקורמלת בקדאיף וסילאן לצד כדור גלידה וניל, שבעות שבעות אבל לעולם לא נגיד לא למשהו מתוק אחר הארוחה, ואם זו בננה מקורמלת חמימה ורכה אז בכלל זו תאווה לחיך, הקינוח מתוק ובשילוב התה הירוק היפני אכן סיום נפלא לארוחה סופר טעימה.


































היה שווה להכיר ולגלות את הקסם בסושי באזל עם מנות מהמטבח היפני ,תפריט מגוון ומרשים בביצוע מדויק והמבחר איכותי, וחומרי גלם טריים . בת"א לא חסרות סושיות, אבל זו בהחלט ברמה גבוהה שכדאי לחזור ואף להזמין טייק אוואי אצלי זו היתה אהבה ממבט ראשון , שלי ושל חברתי.

סושי בר בזל - תל אביב 
פרישמן 20 א' תל אביב
1-700-70-60-71.
ראשון- שבת 12:00-24:00.


סושי בר בזל - רמת השרון
סוקולוב 111 רמת השרון 
03-5477755

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה