יום שני, 4 בינואר 2016

Brut ארוחת נובי גוד, כי ככה פותחים את שנת 2016

ברוט הוא בר יין עם אוכל טוב יושב על חורבות בר יין בפינת נחלת בנימין ומונטפיורי, אחד מברי היין היותר פופולריים בת"א. הברוט בבעלותם של חמישה שותפים שמעורים בבראנז'ת היין והאוכל (מתוכם שני שפים ושני סומלייה יין). הגענו בשעת ערב 20:30 לערך לחגוג את נובי גוד תחילת שנה אזרחית 2016, עד כמה שזה נשמע המוני ליום זה נהננו מערב אינטימי על הבר. המקום הנכון להיות בו ולהעביר ערב של שתייה ואוכל טוב,נועז, יצירתי ומוקפד, אוכל בעיקר נאמן לעצמו וכולל הברקות קולינריות ושילובים לא קונוונציונלים. על האוכל אחראים השפים יאיר יוספי (לשעבר אלבה) ועומר בן גל ותפריט היין מורכב ע"י סומליירים מומחים (אבירם כץ ובן רון).  בברוט, אין תפריט קבוע, הספיישלים מתחלפים, הכל תלוי במה שיחליטו להכין מחלקי פנים ולפי מה שמתחשק באותו היום תוך שימוש בחומרי גלם איכותיים וטריים מחוות צוק, מיט מרקט ומוסי שאחראי על הדגה הטריה. עיצוב המקום די פשוט ובקז'ואל, בר מוארך בו יושבים וצופים על המטבח הפתוח,אין דבר יותר מגרה משף בפעולה מלהטט שם על הגריל (למשל). ישנם גם דלפקים עם כסאות בר גבוהים שצופים על המתרחש ברחוב וישנה גם קומת גלריה קטנה. ארוחה כזו בסילבסטר עלתה כ-290 ש"ח וכללה מנה ראשונה, ביניים, עיקרית וקינוח.

פתחנו את הערב עם בקבוק יין לבן וצונן, מונרשה, פסגת היין הלבן מבורגון (טעם אקסלוסיבי יש לבחורצ'יק א', עליי לציין). לצד היין הזמנו אפרטיף אפרודיזאק איך לא, אויסטר ג'ילארדו ברוטסחטנו לימון מעל ומעט סיר'צה (חרפרף מעט) והטעם גן עדן. נוט טו סלף, ככה צריך לפתוח כל שנה ב-luxury  

פתחנו בראשונות, א' הזמין טרטר אוכף גדי וכבד טלה, בצל ירוק, יוגורט חם ,צ'ילי, חרצית כבושה. ראשית, המנה נראתה סופר טרייה ומגרה אך לדעתי זו מנה לנועזים. אם כל זה שאני מאד הרפתקנית, מעזה ופתוחה לאכול הרבה דברים, מודה שהתקשיתי לאכול מהמנה הזו, מאחר ואני רגילה לטרטר בקר במרקם מסוים ופה קיבלתי בשר כבד טלה קצוץ דק במרקם חלק של- טאאדדם : כבד!  היה לי מאד קשה להשתחרר מהמרקם והקונטאציות בראש, אז רק טעמתי כאמור וא' אכל הכל בהנאה תוך כדי גרגורי הנאה.

אני בחרתי בראשונה את הפיצ'י ראש לוקוס, ציר דגים, חמאה, פלפל אספלט. מנת אטריות ששחו בציר דגים עם חתיכות דג לוקוס עסיסי ורך, מנה שהיא כולה ריח וטעם מהים,מאד דומיננטית וטעימה.

ממשיכים למנת ביניים, אני הזמנתי סשימי קוקי סאן ז'ק ושרימפס קריסטל, וינגרט כמהין, שרוויל. טעמים מאד עדינים של קוקי סאן ז'ק ושרימפס ברוטב וינגרט כמהין מאד עדין,קרמי וטעים.

עוד לגימה מהיין, עוד זמזום של שיר של דפש ומנת ביניים נוספת כבר היתה מוכנה, חזה ברווז, מג'דרה עדשים שחורות, חיטה עתיקה, דבלים מלוקטות, עשבי בר ופיסטוקים. הברווז היה מושלם וטעמו הרגיש לי בפה כמו אנטריקוט, שומני וטעים להפליא, הוגש  לצד מג'דרת עדשים שחורות עשירה ומתקתקה. 



עוברים למנות העיקריות, ה-מנה בעיני של הערב היתה: סנדוויץ' לובסטר, לחמניית בריוש, איולי סרטנים, קרם פרש לא מפוסטר,עלי סלרי, סלט אורוגולה וז'רז'יר. אין לי מילים להכביר ולתאר, במילה  אחת -מושלם ! לובסטר כמו בלובסטר טעמו מאד מהים ומאד דומיננטי, חתיכות של בשר סרטנים בשרניות שחו באיולי סרטנים מופלא בטעמו ,לחמניית הבריוש היתה קלילה ואורירית, שחיתות גרגרנית כמו שאני אוהבת ומעריכה.

א' בחר בBlanquette de veau ,לחי עגל לילה בתנור, ציר פורצ'יני, ערמונים, פירה באטר. מנה שמאד הרגישה בטעמה ובמראה תבשיל קדירה כלשהו/ביף בורגניון.  בשר הלחי המפורק היה רך והתפרק על המזלג, הפירה היה קטיפתי ומלטף. המונח נחמה בצלחת, מתאים בדיוק פה למנה הזו.

קינחנו בקרמל מלוח, תפוחים מקורמלים, בצק עלים. הקינוח אמנם לא נראה פנסי אבל בהחלט טעים, בצק עלים קראנצ'י עם תפוחים מקורמלים וחמימים בעלי ארומה מהפנטת ברוטב קרמל מלוח,שילוב נהדר וממכר, המליחות מאזנת את המתיקות ולא מכבידה. אין דבר יותר מבעס מקינוח כבד ומתוק שאח"כ אתה מצר על כך שאכלת, פה, הקינוח היה פשוט קליל ומופלא.

המשכנו עם קינוח נוסף, שהיה גם אדיר בעיניי, מרקחת תותים, רוברב, שמפניה, קרם מסקרפונה וקראמבל. הקינוח ששבה את ליבי בפשטות שבו, שוב, העדר פנסיות, להטוטים ופרזנטציות מטורפות שבאות להרשים (כמו במסעדות אחרות שגם ידפקו על זה מחיר גבוה בגלל עודף המאמץ) בברוט מתמקדים בקינוח טעים, ביננו לא צריך יותר מזה. מרקחת התותים ורוברב חמצמצה ומתוקה כאחת עם קרם מסקרפונה עשיר וקראמבל מעל. כ"כ פשוט וכ"כ משגע, והטעם נשאר לי עוד בפה.  מטורף !  אני רוצה עוד !

לסיכום, ברוט, אחד המקומות הטעימים והמעניינים בת"א, באוירה של חו"ל (דמיינו סמטה קסומה בפריז). המטבח מבוסס מחומרי גלם טריים, שפע של כשרון ביד שמובילה את המטבח, אוכל יצרי ויצרתי,להגיע ,להתיישב על הבר, להשען לאחור ולהנות מאוכל טעים בעל מנות מגוונות. אין תפריט קבוע, תלוי בגחמות השפים לאותו היום עם ספיישלים משתנים. המקום קטן ואינטימי באוירה ידידיתות וחמימה,מקום אידאלי לבילוי סולידי, השירות אישי ונעים, תחושה שתמיד דואגים ומתעניינים בך והיה והיית לקוח מספר אחד שלהם במקום (זו תחושתי). מוזיקת אייטיז נעימה בווליום הנכון, בקצרה, מקום של אנשים שאוהבים ומעריכים את החיים, אוכל מוקפד ויין באוירה משוחררת.

ברוט

נחלת בנימין 36 תל אביב

טלפון: 03-5102923




























אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה