יום ראשון, 29 במאי 2016

רג'ינה - מתחם התחנה

 מסעדת רג'ינה בבעלותם של ציפי וניר שפריר הינה מסעדה כשרה ממוקמת במתחם התחנה שבנווה צדק בתל אביב,מתחם שמאופויין במבנים ארכטיקטונים ים תיכוניים מהמאה ה-19 ומבנה המסעדה  מאבן עתיק אף הואהמסעדה במרחק הליכה מהים וניתן להרגיש את הבריזה מהים בין ערביים כשיושבים בשולחנות בחוץ בקדמת המסעדה בחצר פנימית גדולה המוקפת חומה באוירה פסטורלית. למסעדה חצר פנימית מעוטרת בצמחיה ופרחים צבעונייים,חדרים פרטיים לאירועים מיוחדים בעלי עיצוב אדריכלי מוקפד כדוגמת מרצפות מעויינות, תריסים ודלתות אותנטיים, הכל בסגנון וינטאג. ניתן לערוך ארועים שונים בחדרים הפרטיים ובחצר האחורית תחת כיפת השמיים בהתאם לדרישות הלקוח. 

תפריט המסעדה כשר ומשלב מאכלי עדות אותנטיים בטעם ביתי ממיטב חומרי הגלם ובשילוב יסודות הבישול מפעם, מנות שונות ומגוונות שמתבססות מבליל תרבויות שמהוות השראה ולטעמים במנות. כאמור תפריט המסעדה רחב ומושפע מתרבויות שונות- תמצאו בתפריט מנות כמו איקרה,כבד קצוץ, מרק עוף עם קרעפלך ,קציצות דגים ברוטב חריימה, גולאש הונגרי, סינייה בקר, מוסקת חצילים, מנות מודרניות,מנות ילדים ועוד.










































כאמור הוזמנתי למסעדה לסקר ולחוות את הטעמים והאוירה במסעדת רג'ינה. פתחנו את הערב עם קוקטיילים מצוינים מהתפריט של רג'ינה ובהמלצתה  החמה של ציפי המקסימה, אני כאמור נאמנה למוחיטו שלי, (לימוני ומרענן עם עלי נענע)











































קיבלנו טעימות מהתפריט ביד רחבה תחילה מבחר סלטים: טחינה ,סלט קוביות סלק מוחמץ ובורגול (לא אוכלת סלק אז אין באפשרותי לחוות דיעה) ליבת חצילים קלויים,טחינה טבעית,סילאן ורימוניםאיקרה ביתי לבנה עם בצל סגול שהיתה מעולה והיה כייף לבצוע את הלחם ולנגב בדוך.

 עם הסלטים הוגש לנו מגש לחמי הבית  מהתנור עם שמן זית,קונפי שום ומטבל סלסלה. לחם טרי שליווה אותנו לאורך כל הארוחה בניגובים (: 


בסקשן הסלטים הטריים קיבלנו סלט עליה, ירקות קצוצים דק עם כף טחינה ואגוזים המלך שהיה פשוט וטעים,האגוזים העניקו קראנציות לסלט, סלט הדרים (שאהבתי במיוחד) על מצע חסות,קולברי ורוקט ברוטב הדרים, הרוטב היה מתקתק וטעים וזה הסלט שאכלתי הכי הרבה ממנו- מנה פרשית וקייצית. היה גם סלט טאבולה מקינואה ועדשים שחורות עם עגבניות שרי וצנון ברוטב לימון ושמן זית וסלט פועלות (אהבתי את השם הפמניסטי),עלי אורוגולה, חסה ,ירקות שורש,רוטב סילאן ולימון.

בין מגוון הסלטים למינהם קיבלנו גם סביצ'ה טריאסטה (קוביות דג ים עם עשבי תיבול,מיץ לימון ושמן זית) מרענן ואת הארוחה ליוונו ביין שרדונה לבן של דלתון. 

עוד לא אמרנו ג'ק רובינזון וכבר קיבלנו את העיקריות ביד רחבה. אז מה היה לנו שםדג דניס אורגני פתוח וצרוב עם קונפי עגבניות שרי,שום ועלי תרד, הוגש עם אורז אדום בצד. מנה שהכי דיברה אלי מאחר ואני מתה על דגים בכל סגנון הכנה. הדג היה טרי ובשרני שנצרב על הפלנצ'ה וקיבל טעמים מקונפי העגבניות, השום והתרד. כל ביס ממנו נמס בפה והתיבול היה מדויק. בהחלט הייתי חוזרת למסעדה בשביל הדג הזה שהיה נפלא. 

נהננו מגולאש הונגרי אותנטי עם תפו"א ועלי דפנה, שווארמת הודו , עוף ירושלמי ממולא בסגנון ביתי עם אורז וצימוקים, סינייה, קציצות דג טרי עם בצל,כוסברה וכמון, אפוי בתנור עם טחינה ומוסאקה של פעם, גלילי חציל במילוי בשר טחון אפוי ברוטב עגבניות.
פונקנו במספר קינוחים מתוקים, חלקם הגיעו בצנצנת מזכוכית מהודרת, צנצנת שוקולד וקפה, תחתית של בראוניס,קרם שוקולד בלגי,קרם קפה ופקאן סיני בציפוי גנאש, קינוח לוטוס במעטפת פירורי עוגיות ולוטוס ושלישיית מתוקים,תמרים, קוביות חלבה ועוגת הבית.

בימי שני תוכלו להנות מקרייזי מאנדי ב99 ש"ח משעה 16:00 ואילך בו תוכלו להנות ממבחר מנות ראשונות למרכז השולחן, מרק היום כמנת ביניים ומנה עיקרית לבחירה לכל סועד.

HAPPY HOUR ברג'ינה בימי חול בין השעות 17:00-20:00 - 1+1 על כל סוגי האלכוהול 

רג'ינה,
כשבא לכם אוכל עדתי מגוון באוירה פסטורלית וביתית רג'ינה הוא המקום בשבילכם. 

מתחם התחנה (מבנה 10)
נווה צדק , תל אביב 

03-7367474










יום שבת, 28 במאי 2016

פיאצה, פנינה איטלקית בלב תל אביב באווירה אירופאית רומנטית


לאחרונה היה לי קריווינג למטבח איטלקי אז החלטתי לקפוץ לפיאצה שבככר דיזניגוף- פנינה איטלקית בלב תל אביב רוויות אלמנטים איטלקיים אותנטים,מסעדה אסטטית ורומנטית.המסעדה באווירה איטלקית כפרית בליבה העירוני והתוסס של ת"א. כבר מהרחוב (על דיזינגוף) ניתן להבחין בקסמה של המסעדה בהשראה איטלקית. למסעדה חצר ירוקה גדולה עם עצי תפוז ואשכולית,עציצים עם עשבי תיבול שפזורים סביב, עמודי  תאורה קלאסיים ופסלים שיובאו מספרד,השולחנות מקושטים במפות משובצות אדום ולבן- לרגע ניתן לחשוב שאנחנו באיטליה,זו האתנחתה שלנו ליום רביעי בשעת ערב במוד איטלקי עם דרינק ביד ובחרנו להתנתק מהכל. מסעדת פיאצה בעלת שלושה חללים לאירוח: פאטיו ירוק גדול ומרכזי היושב על הרחוב, חדר ארועים פרטי וסקשן ובו מתחם המסעדה ממוזג בפנים עם מטבח פתוח. התפריט מהמטבח האיטלקי הקלאסי מושתת על חומרי גלם איכותיים המיובאים מאיטליה תוך שימת דגש על היינות המיובאים מאיטליה ושימוש בטאבון לבנים אותנטי.הגעתי עם חברתי ב20:30 בערב, תחילה הזמנו קוקטיילים (מוחיטו דובדבני אמרנה, סטולי דובדבנים ,לימונים,נענע ודובדבני אמרנה סטולי דובדבנים ,לימונים,נענע ודובדבני אמרנה),נשענו לאחור וצפינו בהמולת הרחוב, פשוט איטליה הקטנה בלב ת"א.

הזמנו מנות ראשונות מצוינות,ראשונה - ארטישוק צרוב בגריל,קרם יוגורט ועגבניות צלויות, צ'ילי ושקדים. היופי שבפשטות, כשיש חומרי גלם טובים פשוט נותנים להם לדבר על הצלחת אין צורך בלהטטנות במטבח.ארטישוק שנצלה והוגש עם יוגורט חמצמץ מרענן ושקדים שהעניקו קראנצ'יות לכל ביס. 

המשכנו עם ארנצ'יני (כדורי ריזוטו פריכים ומטוגנים במילוי גבינות) והוגשו עם סלסה של עגבניות שטח. הכדורים היו מצוינים הוגשו חמימים היישר ממהחבת לצלחת וחוסלו חיש קל במספר ביסים.

 ניתן לראות בניצוץ בעיניי כשאני רואה פירות ים בתפריט מאחר ואני לא תמיד נמצאת במסעדות שמגישות פירות ים או סועדת עם פרטנר שאוהב פירות ים אז כשראיתי קלאמרי ושרימפס בתפריט החלטתי ללכת על זה. הזמנו קלאמרי צרוב על הפלנצ'ה, קרם חצילים וצ'ילי חריף. קלאמרי שנצרבו על הפלנצ'ה והוגשו במידת עשיה טובה והונחו על קרם חצילים.שילוב הטעמים בין החציל הקלוי לקלאמרי היה נהדר,שידוך מצוין.


כמו כן הזמנו צלחת שרימפס בשמן זית, לימון, אורגנו , יין לבן וחמאה. קודם כל הריח שעלה מהמחבת היה משגע מהיין ,החמאה והשום. שרימפסים עסיסיים שספגו את כל הרוטב הנהדר הזה עם ניוקי מפולנטה שפוזרו לצידם ועלי רוקט טריים ורעננים בצד.  


המשכנו עם  אחת הטובות שבמנות בפיאצה, מנה מנצחת שלחלוטין אני אחזור לשם לאכול ולהנות ממנה שוב ושוב! פיצת פפרוני, רוטב עגבניות, מוצרלה, פלפל קלוי, נקניק סיציאלני חריף, בצל ואורגנו. פיצה דקה יחסית וקראנצ'ית מבצק טעים מאד  שמחזיק בצורה יפה את הרוטב והגבינה, בצק שנאפה בתנור לבנים ,עם רוטב עגבניות עשיר וטעים ושפע גבינה מעל עם מבחר נקניקים איטלקיים חריפים. הנקניקים,תוספת סופר דומיננטית וטעימה מעל הפיצה שמשתלבת מצוין עם מתיקות הבצל והאורגנו. אני בחרתי להסיר את הפלפל הקלוי מהמנה כי אני פחות אוהבת, שוב כאמור זו היתה פיצה מצוינת אחת הטובות שאכלתי.

המשכנו למנה עיקרית ובחרנו בריזוטו עם דג בורי,מנת הדגל במקום ולו בכדי והיא הופיעה בתפריט הספיישלים. לא פשוט וקל להכין מנת ריזוטו טובה, צריך המון סבלנות, זמן ומיומנות להכנת המנה הזו, והכנת ריזוטו בקרב לא מעט איטלקים משולה לאומנות. הריזוטו הנ"ל כלל שאלוט וכרישה מאודים בחמאה ויין, מחית פטריות ועגבניות, ירקות קלויים כמו קייל ותרד (תוספות קריספיות למנה) ופילה בורי שהונח לאחר כבוד מעל הריזוטו,הדג תובל במלח, פלפל וטימין, דג בשרני בעל ציפוי פריך מעל ובשרניות נימוכה מבפנים (דג לבן ורך קל לראות שהוא טרי) . מנה עשירת טעמים המשלבת בין המרקמים הנימוחים מהריזוטו לקראנצ'יות הבשרנית מהדג. כשאומרים מנה מנחמת מתכוונים בין היתר גם למנה כזו. אי אפשר להפסיק לאכול בכף את הריזוטו עד שכמעט נגמר עד תום מהצלחת.

היה לנו כ"כ נעים בחצר של פיאצה בין העצים עם נוף לעוברים והשבים על רחוב דיזינגוף ושכחנו את הזמן מסתבר שהיינו שם כ3 שעות והגיע הזמן והחשק לאכול משהו טעים שיסגור את הארוחה ונוכל ללכת הביתה מדושנות מעונג עם חיוך. מסתבר שבפיאצה מסתתרת עוגת גבינה- אחת הטובות שאכלתי וזו עוד סיבה בכדי לחזור למקום שוב. מדובר על עוגת גבינה אפויה גבוהה, מתוקה אך לא מדי במרקם אוורירי וכל ביס ממנה היה כמו לנגוס בענן. אחת העוגות גבינה היותר טעימות שאכלתי מזה הרבה זמן. 

ניתן לסכם ולאמר שהיה לנו ערב טעים ומהנה בפיאצה שבככר דיזינגוף, פינת חמד איטלקית באוירה אירופאית,נינוחה ואינטימית. השירות משתדל, לבבי ומתוקתק. מטבח איטלקי קלאסי הכולל טאבון להכנת הבצקים, תפריט עשיר הכולל חומרי גלם משובחים המיובאים מאיטליה, הקינוחים נדיבים ומתאימים לחלוקה והמחירים סבירים. הכל באוירה כאמור איטלקית קלאסית ואותנטית, הכי מרגיש כמו במסעדה מקומית באיטליה,מסעדה שמשרה תחושה ביתית כמו בטרטוריות האיטלקיות. פיאצה, היא אלטרנטיבה טובה למסעדה איטלקית שיש את החשק והקריווניג לכך.
לא לוותר על הפיצה במקום ועוגת הגבינה הנפלאה ! 

פיאצה 

דיזינגוף 99

ת"א

03-5274489


יום רביעי, 25 במאי 2016

השקת תפריט קיץ בתפוז בטבע פארק הרצליה

שמחתי לקבל הזמנה להשקת תפריט קיץ מרענן ובריא בבית הקפה "תפוז בטבע" בהרצליה שחוגג יום הולדת 4 במספר מאחר וזה איפשר לי לקחת ברייק מהמולת היום ושאר הלחצים ופשוט להנות ממקום עירוני בטבע,פינת חמד בפארק הרצליה בסגנון כפרי שאפשר להשען לאחור ולהרגע. תפוז בטבע ממוקם בלב חורשת האקליפטוסים, הרבה ירוק מסביב ובעיניים,כורסאות ושולחנות פזורים בין העצים,עם פינות זולה לישיבה נינוחה בחוץ מתחת לעצים המוצלים או ישיבה בפנים בתוך מבנה עץ יפיפיה ושוב הכל באוירה פסטורלית ושלווה. תפריט הקיץ בריא ומזין כולל מנות טבעוניות, מנות נטולות גלוטן ומנות שף חדשות, מבחר מגוון של מנות ראשונות וארוחות בוקר. על התפריט החדש חתום השף עידו מדר בעל רזומה וותק רב במסעדות בארץ ובחו"ל, תפריט רחב של מנות בריאות ומזינות תוך שימוש בחומרי גלם טבעיים ואיכותיים בדגש על קטניות, יותר צלייה של הירקות ופחות טיגון בקיצור לתת לירק לדבר בשם עצמו על הצלחת. יש במקום בר משקאות עם מגוון רחב של שייקים ומיצים טבעיים, קוקטיילים מיוחדים בשילובי פירות טריים. אז תחילה התרעננתי עם שייק פירותי על בסיס חלב (ניתן להזמינו על בסיס חלב,סויה מיץ או אלכוהול לפי בחירה וחשק).

המנה הראשונה שקיבלנו על השולחן היתה- סלט עדשים שחורות מונבטות עם קשיו, קארי צהוב ופקאן סיני, מנת ספיישל. מנה המשלבת מרקמים נימוחים של העדשים וקראנצ'יות מתפרצת מאגוזי הפקאן בשילוב גרידת לימון, מנה קלילה שפתחה את התאבון לבאות.

אט אט קיבלנו בהדרגה מבחר מנות ראשונות מהתפריט החדש:
ארנצי'יני פטריות עם מוצרלה ובזיליקום, כדורי אורז איטלקיים קראנצ'יים מטוגנים ברוטב פומודרו ביתי.  מנת נשנוש טעימה - שתמיד כייף לאכול לפני כל ארוחה עיקרית כי זה פשוט טעים ופריך.

חציל שלם על המחבת במטבוחה ביתית חמה, טחינה וצ'ילי ירוק. למראית עין המנה נראית כמו שקשוקה וגם בטעמה היא אף מזכירה שקשוקה. חציל בשרני שנח ברוטב עגבניות עשיר וטעים בזילוף בנדיבות של טחינה מעל עם פלפל צ'ילי אדום (זה מה שהוגש הפעם) , בחרתי להתעסק ולאכול עם המזלג ללא הלחם שקרץ לי לנגב היישר מהמחבת (כצפוי)















ירקות באלדי בגריל ,ירקות קלויים בנגיעות פרמז'ן ופיקורינו.  מנת ירקות קלילה ופרשית ממבחר ירקות טריים של אותו היום, עגבניות שרי, בצל סגול, בטטה, קישואים וחצילים שנצרבו בגריל ושמרו על טעמם המקורי בתיבול מינימלי וגילופי פרמזן מעל.

ממשיכים עם ארטישוק בגריל -ארטישוקים שלמים ועסיסיים בגריל ויוגורט עם עלי נענע טריים ובזיליקום מעל. מנה פרשית, ארטישוקים בשרניים מלאי טעם שנצרבו בגריל עם יוגורט קר ומרענן. נזלל חיש קל.

מאפה פטה פילו, מנה שאהבתי במיוחד. מדובר במאפה פילו אוורירי במילוי גבינת פטה עשירה רבה ועזת טעם עם עלי זעתר טריים מעל שמעניקים מרירות דומיננטית וזיגוג של דבש מעל ושום קונפי. הביס שלקחתי היה קראנצ'י ,מלוח בצורה נהדרת מהגבינה המצוינת ועם זאת מתוק שאיזן בצורה נעימה את הביס בפה. המאפה הוגש עם סלט ירוק מאורוגולה עם בלסמי מעל. מנה מצוינת שאשמח לאכול אותה שוב ושוב !

ממשיכים בגזרת הסלטים,סלט סלקים, סלק מבושל, סלק טרי, קולברי, עלי בייבי ופטה בתיבול בלסמי, סילאן ושקדים קלויים. אהבתי את שילוב הטעמים והמרקמים של הירקות,הסלק הוגש כסלק מבושל וכסלק טרי וקראנצ'י, חיבור טעמים ומרקמים בין ירקות טריים ולאלו שבושלו, ברמה של נימוחות (מהסלק המבושל) לצד הקראנצ'יות (מהירקות הטריים-סלק וקולברי). כל זה נעטף בנדיבות ברוטב בלסמי מתקתק בליווי גבינת פטה מלוחה ושקדים קראנצ'יים. סלט בריאות פריך ומעניין שקשה להפסיק לנשנש.

המשכנו למנות עיקריות מהתפריט החדש:
כריך פסטרמה טופו, מנה טבעונית עם טופו שהושרה במרינדה של פפריקה מעושנת, שום ודבש הוגש בתוך לחם מרוח בחמאת קשיו, בזיליקום,עלי בייבי, ירקות טריים ושומשום מלא. לאחרונה עם כל הטרנד הטבעוני והשיח על תזונה אחרת הביא לדיון ושיח על מנות שהתחפשו בנראות שלהן למנות בשר מוכרות כמו המבורגר צמחוני וכ'. אז פה לגמרי התבלבלתי לרגע וחשבתי שמדובר על כריך עם חזה עוף מפולפל, נראה כ"כ עסיסי וצבעוני ומדובר בעצם על טופו. הרי ידוע שראשית כל אוכלים עם העיניים ובמראה זה אכן שובה אותך וגם בטעם אם כי באופן אישי אני לא חובבת ידועה של טופו.

עיקרית נוספת הוגשה לשולחן, וג'י בולס, תבשיל קציצות צמחוני ברוטב עגבניות עשיר ואפונה ביתי. קציצות נימוחות מעדשים שנראות בקלות כמו בקר אך הן צמחוניות ,שהכי כייף לבצוע את הלחם ולנגב היישר מהמחבת את הרוטב הטעים.

ממש לפני סיום קיבלנו פינוק אחרון של צ'יפס קרוע שבד"כ מוגש לצד מנת הפיש את צ'יפס שבתפריט, פוטאטוס קראנצ'יים במליחות מדויקת שקשה להפסיק לנשנש עד תום !

היתי כבר שבעה ומפוצצת מרב מבחר המנות שאכלתי אך תמיד נשאר מקום קטן למשהו מתוק בסיום הארוחה, פינקו אותנו במגש קינוחים שווים ובו עוגת ביסקוויטים של סבתא, מתוקה ועשירה בדיוק כמו בבית שאוכלים עם המשפחה, עוגת גבינה קלאסית (שזה הפייבוריט שלי תמיד)  ופאדג' שוקולד עשיר (נטול גלוטן) בציפוי אגוזים קראנצ'י.

לסיום, היה כייף לבוא  ולהתנתק מהמולת היום והעיר הסואנת לבית קפה באוירה כפרית ופסטורלית בליבו של פארק קסום (עם חניה באיזור, עניין של מה בכך באיזור המרכז). פשוט להרגע ,להשען לאחור ולהנות מתפריט בריא בין אם אתם אחרי אימון ספורט או מפגש עם המשפחה והילדים (שיכולים להתרוצץ ולהשתולל בפארק). המקום בהחלט מתאים גם לבילוי רומנטי או  לפגישה עסקית בצהרים בנחת, להנות מהטבע סביב (מבלי לצאת בכלל מהעיר) ולהתפנק על איזה שייק טעים ובריא או לאכול ארוחה מזינה. התפריט התחדש במבחר מנות ראשונות, לחם מטבלים,פלאפל גבינות, מאפה פטה ועוד, סלטים שונים, כריכים ומנות עיקריות חמות כמו ווג'י בולס, חזה עוף בגריל ובמגוון ארוחות בוקר שמוגשות עד השעה 13:00. כמו כן ניתן להנות מ"בראנץ' בופה בטבע" - בופה ארוחת בוקר עשיר שיפעל רק בימי חמישי בין השעות 09:00-14:30 ויכלול מבחר סלטים, מנות חמות,מוזלי ,שתיה חמה וקרה במחיר 65 ש"ח לסועד.



ניתן לערוך אירועים במקום (פרטיים או עסקיים) עד ל200 איש עם תפריט מיוחד באמצעות מזנון או הגשה.

קפה תפוז בטבע
כניסה מרחוב ז'בוטינסקי (פארק הרצליה)
טלפון: 09-9744050



יום ראשון, 22 במאי 2016

VAMOS במוד מקסיקאני טעים בראשון לציון


 VAMOS בר מסעדה מקסיקאני תוסס הממוקם על ציר רוטשילד בראשון לציון (רחוב שמתחדש במסעדות ובמזללות כל הזמן) ועובד כבר מזה כשנה. המקום מציע אוכל טעים וחווית בילוי באוירה מקסיקאנית תוססת ואותנטית לצד קוקטיילים אקזוטיים וסקסיים. לשמחתי הטרנד המקסיקני רק מתחזק ושוטף את מחוזותינו וכבר מזמן שחצה את גבולות תל אביב. המחירים שם מאד נוחים וסבירים -תמחור המנות העיקריות סביב ה50 ש"ח וקצת בעבור מנות מקסיקאניות אותנטיות. מנת הדגל ולו בכדי היא מנת הנאצ'וס המושחתת שמתאימה בול עם מרגריטה קפואה או בירה צוננת ליד. מנה שלא היה ניתן בכלל להפסיק לנשנש מרב הפתעות ופרודוקטים במנה. מדובר על נאצ'וס מוקרמים במוצרלה וצ'דר, צ'ילי קון קרנה ,פריחולס,גווקאמלי וגבינה בולגרית. מנה מושחתת פשוט בגדר חובה ! עוד בתפריט,מגוון מנות מקסיקאניות כמו טאקוס לבחירה מקמח חיטה או תירס, בוריטו, קסאדיה, צ'ימיצ'נגה, מנות בשר בצלחת המוגשות עם אורז ,סלטים טריים ורעננים והכל בליוי בירות מקסיקאניות, מרגריטות וקוקטיילים על בסיס טקילה/וודקה והכל במחירים סבירים כאמור.

תחילה הזמנו קוקטיילים קלילים

פתחנו במנה ראשונה (שיכולה בכייף להיות העיקרית בשל שלל המרכיבים במנה, הגודל והשפע בה) מנה הכי מושחתת וסופר טעימה (לא נשאר כלום בצלחת !) נאצ'וס vamos מוצרלה, צ'דר,צ'ילי קון קרנה, פריחולס, גוואקמולה, פיקו דה גאיו ,שמנת חמוצה, כוסברה,בצל ירוק, חלפניו וגבינה בולגרית. לצד המנה קיבלנו 3 מטבלים: סלסלה ורדה של עשבי תיבול, סלסה רוחו- עגבניות שרופות וחלפניו ליים. מנה עשירה במרכיבים ומשחק של טעמים ומרקמים. כאילו ושמו את כל המרכיבים המקסיקאנים שאנחנו כ"כ אוהבים במנה אחת: צ'ילי קון קרנה, גווקאמלי, שמנת חמוצה ,פריחולס (ממרח שעועית שחורה) וגבינות נמסות עם חליפינו שמעניק את החריפות הזו שאתה לא יכול להפסיק לאכול ורוצה עוד ועוד. 

מאחר וחשבנו להזמין בשר לעיקרית אז החלטנו לגוון במנת ביניים בגרסה חלבית ועשירה בגבינות הלא היא- אנצ'ילדס קאסו, תערובת גבינות, סלסלה רוחו מוקרם בליווי סלסות. טורטיות מגולגלות עשירות במילוי גבינות מפנק שנמסו והותכו וכוסו בסלסה רוחו (עגבניות שרופות) רוטב שהעניק חרפרפות קלילה כזו וכל התענוג הזה הוקרם בצ'דר. בתור חולת גבינות והקרמות נדמה היה כי אני בהחלט במקום הנכון, חגגתי והתמוגגתי מכל ביס עם גבינה מותכת, חמימה ומתפרצת.









































בתור חובבת אוכל מטוגן ובשר החלטתי לנסות את מנת הצ'ימיצ'נגה ( טורטויות שעוברות טיגון ) צ'ימיצ'נגה אנטריקוט, פטריות, בצל וצ'דר. בתוך צלחת שטוחה הוגשו שני גלילים גדולים מטורטיות (שעברו אח"כ טיגון) שופעים במילוי בשר אנטריקוט, בצל ופטריות מוקפצים וגבינת צ'דר. העטיפה קראנצ'ית מבחוץ ומילוי הבשר מבפנים עשיר,מתפרץ ולוהט, היה חסר מעט מלח ואחרי שהוספנו קצת היה פשוט נהדר.
לסיום קינחנו בעוגת אלפחורס חמה,שכבות של עוגיות אלפחורס וריבת חלב מצופות בגנאש שוקולד,כדור גלידת וניל ורוטב ריבת חלב עם שברי אגוזים מלמעלה. קינוח מתוק וטעים במיוחד, מדובר על עוגה כאמור שמורכבת משכבות של אלפחורס מצופה בגנאש שוקולד ורוטב ריבת חלב שנמזג בנדיבות מעל עם גלידת וניל ואגוזים. כל ביס פשוט חלומי , מתוק אבל לא מדי, קליל ואוורירי ,סיום מושלם בעיני. 
לסיכום, אם חשקה נפשכם באוכל מקסיקאני אותנטי וטעים במקום בו האווירה צבעונית ותוססת, ואמוס הוא המקום עבורכם בראשון לציון באיזור מרכזי על רחוב רוטשילד. המסעדה נגישה לנכים וישנה מרפסת בחוץ שבה ניתן לעשן ולספוג את המולת הרחוב, השירות אדיב ומחויך ויש אחלה מחירים. המלצה שלי - לא לוותר על נאצו'ס פינוקים ועוגת האלפחורס בגדר MUST. 


ואמוס
ואמוס פתוחים מ12 בצהריים.
רוטשילד 85, ראשון לציון

טלפון: 03-5618248