מסעדת רג'ינה בבעלותם של ציפי וניר שפריר הינה מסעדה כשרה ממוקמת במתחם התחנה שבנווה צדק בתל אביב,מתחם שמאופויין במבנים ארכטיקטונים ים תיכוניים מהמאה ה-19 ומבנה המסעדה מאבן עתיק אף הוא. המסעדה במרחק הליכה מהים וניתן להרגיש את הבריזה מהים בין ערביים כשיושבים בשולחנות בחוץ בקדמת המסעדה בחצר פנימית גדולה המוקפת חומה באוירה פסטורלית. למסעדה חצר פנימית מעוטרת בצמחיה ופרחים צבעונייים,חדרים פרטיים לאירועים מיוחדים בעלי עיצוב אדריכלי מוקפד כדוגמת מרצפות מעויינות, תריסים ודלתות אותנטיים, הכל בסגנון וינטאג. ניתן לערוך ארועים שונים בחדרים הפרטיים ובחצר האחורית תחת כיפת השמיים בהתאם לדרישות הלקוח.
תפריט המסעדה כשר ומשלב מאכלי עדות אותנטיים בטעם ביתי ממיטב חומרי הגלם ובשילוב יסודות הבישול מפעם, מנות שונות ומגוונות שמתבססות מבליל תרבויות שמהוות השראה ולטעמים במנות. כאמור תפריט המסעדה רחב ומושפע מתרבויות שונות- תמצאו בתפריט מנות כמו איקרה,כבד קצוץ, מרק עוף עם קרעפלך ,קציצות דגים ברוטב חריימה, גולאש הונגרי, סינייה בקר, מוסקת חצילים, מנות מודרניות,מנות ילדים ועוד.כאמור הוזמנתי למסעדה לסקר ולחוות את הטעמים והאוירה במסעדת רג'ינה. פתחנו את הערב עם קוקטיילים מצוינים מהתפריט של רג'ינה ובהמלצתה החמה של ציפי המקסימה, אני כאמור נאמנה למוחיטו שלי, (לימוני ומרענן עם עלי נענע)
קיבלנו טעימות מהתפריט ביד רחבה תחילה מבחר סלטים: טחינה ,סלט קוביות סלק מוחמץ ובורגול (לא אוכלת סלק אז אין באפשרותי לחוות דיעה) ליבת חצילים קלויים,טחינה טבעית,סילאן ורימונים, איקרה ביתי לבנה עם בצל סגול שהיתה מעולה והיה כייף לבצוע את הלחם ולנגב בדוך.
עם הסלטים הוגש לנו מגש לחמי הבית מהתנור עם שמן זית,קונפי שום ומטבל סלסלה. לחם טרי שליווה אותנו לאורך כל הארוחה בניגובים (:
בסקשן הסלטים הטריים קיבלנו סלט עליה, ירקות קצוצים דק עם כף טחינה ואגוזים המלך שהיה פשוט וטעים,האגוזים העניקו קראנציות לסלט, סלט הדרים (שאהבתי במיוחד) על מצע חסות,קולברי ורוקט ברוטב הדרים, הרוטב היה מתקתק וטעים וזה הסלט שאכלתי הכי הרבה ממנו- מנה פרשית וקייצית. היה גם סלט טאבולה מקינואה ועדשים שחורות עם עגבניות שרי וצנון ברוטב לימון ושמן זית וסלט פועלות (אהבתי את השם הפמניסטי),עלי אורוגולה, חסה ,ירקות שורש,רוטב סילאן ולימון.
בין מגוון הסלטים למינהם קיבלנו גם סביצ'ה טריאסטה (קוביות דג ים עם עשבי תיבול,מיץ לימון ושמן זית) מרענן ואת הארוחה ליוונו ביין שרדונה לבן של דלתון.
עוד לא אמרנו ג'ק רובינזון וכבר קיבלנו את העיקריות ביד רחבה. אז מה היה לנו שם: דג דניס אורגני פתוח וצרוב עם קונפי עגבניות שרי,שום ועלי תרד, הוגש עם אורז אדום בצד. מנה שהכי דיברה אלי מאחר ואני מתה על דגים בכל סגנון הכנה. הדג היה טרי ובשרני שנצרב על הפלנצ'ה וקיבל טעמים מקונפי העגבניות, השום והתרד. כל ביס ממנו נמס בפה והתיבול היה מדויק. בהחלט הייתי חוזרת למסעדה בשביל הדג הזה שהיה נפלא.
פונקנו במספר קינוחים מתוקים, חלקם הגיעו בצנצנת מזכוכית מהודרת, צנצנת שוקולד וקפה, תחתית של בראוניס,קרם שוקולד בלגי,קרם קפה ופקאן סיני בציפוי גנאש, קינוח לוטוס במעטפת פירורי עוגיות ולוטוס ושלישיית מתוקים,תמרים, קוביות חלבה ועוגת הבית.
בימי שני תוכלו להנות מקרייזי מאנדי ב99 ש"ח משעה 16:00 ואילך בו תוכלו להנות ממבחר מנות ראשונות למרכז השולחן, מרק היום כמנת ביניים ומנה עיקרית לבחירה לכל סועד.
HAPPY HOUR ברג'ינה בימי חול בין השעות 17:00-20:00 - 1+1 על כל סוגי האלכוהול
רג'ינה,
כשבא לכם אוכל עדתי מגוון באוירה פסטורלית וביתית רג'ינה הוא המקום בשבילכם.
מתחם התחנה (מבנה 10)
נווה צדק , תל אביב
03-7367474