יום שבת, 28 במאי 2016

פיאצה, פנינה איטלקית בלב תל אביב באווירה אירופאית רומנטית


לאחרונה היה לי קריווינג למטבח איטלקי אז החלטתי לקפוץ לפיאצה שבככר דיזניגוף- פנינה איטלקית בלב תל אביב רוויות אלמנטים איטלקיים אותנטים,מסעדה אסטטית ורומנטית.המסעדה באווירה איטלקית כפרית בליבה העירוני והתוסס של ת"א. כבר מהרחוב (על דיזינגוף) ניתן להבחין בקסמה של המסעדה בהשראה איטלקית. למסעדה חצר ירוקה גדולה עם עצי תפוז ואשכולית,עציצים עם עשבי תיבול שפזורים סביב, עמודי  תאורה קלאסיים ופסלים שיובאו מספרד,השולחנות מקושטים במפות משובצות אדום ולבן- לרגע ניתן לחשוב שאנחנו באיטליה,זו האתנחתה שלנו ליום רביעי בשעת ערב במוד איטלקי עם דרינק ביד ובחרנו להתנתק מהכל. מסעדת פיאצה בעלת שלושה חללים לאירוח: פאטיו ירוק גדול ומרכזי היושב על הרחוב, חדר ארועים פרטי וסקשן ובו מתחם המסעדה ממוזג בפנים עם מטבח פתוח. התפריט מהמטבח האיטלקי הקלאסי מושתת על חומרי גלם איכותיים המיובאים מאיטליה תוך שימת דגש על היינות המיובאים מאיטליה ושימוש בטאבון לבנים אותנטי.הגעתי עם חברתי ב20:30 בערב, תחילה הזמנו קוקטיילים (מוחיטו דובדבני אמרנה, סטולי דובדבנים ,לימונים,נענע ודובדבני אמרנה סטולי דובדבנים ,לימונים,נענע ודובדבני אמרנה),נשענו לאחור וצפינו בהמולת הרחוב, פשוט איטליה הקטנה בלב ת"א.

הזמנו מנות ראשונות מצוינות,ראשונה - ארטישוק צרוב בגריל,קרם יוגורט ועגבניות צלויות, צ'ילי ושקדים. היופי שבפשטות, כשיש חומרי גלם טובים פשוט נותנים להם לדבר על הצלחת אין צורך בלהטטנות במטבח.ארטישוק שנצלה והוגש עם יוגורט חמצמץ מרענן ושקדים שהעניקו קראנצ'יות לכל ביס. 

המשכנו עם ארנצ'יני (כדורי ריזוטו פריכים ומטוגנים במילוי גבינות) והוגשו עם סלסה של עגבניות שטח. הכדורים היו מצוינים הוגשו חמימים היישר ממהחבת לצלחת וחוסלו חיש קל במספר ביסים.

 ניתן לראות בניצוץ בעיניי כשאני רואה פירות ים בתפריט מאחר ואני לא תמיד נמצאת במסעדות שמגישות פירות ים או סועדת עם פרטנר שאוהב פירות ים אז כשראיתי קלאמרי ושרימפס בתפריט החלטתי ללכת על זה. הזמנו קלאמרי צרוב על הפלנצ'ה, קרם חצילים וצ'ילי חריף. קלאמרי שנצרבו על הפלנצ'ה והוגשו במידת עשיה טובה והונחו על קרם חצילים.שילוב הטעמים בין החציל הקלוי לקלאמרי היה נהדר,שידוך מצוין.


כמו כן הזמנו צלחת שרימפס בשמן זית, לימון, אורגנו , יין לבן וחמאה. קודם כל הריח שעלה מהמחבת היה משגע מהיין ,החמאה והשום. שרימפסים עסיסיים שספגו את כל הרוטב הנהדר הזה עם ניוקי מפולנטה שפוזרו לצידם ועלי רוקט טריים ורעננים בצד.  


המשכנו עם  אחת הטובות שבמנות בפיאצה, מנה מנצחת שלחלוטין אני אחזור לשם לאכול ולהנות ממנה שוב ושוב! פיצת פפרוני, רוטב עגבניות, מוצרלה, פלפל קלוי, נקניק סיציאלני חריף, בצל ואורגנו. פיצה דקה יחסית וקראנצ'ית מבצק טעים מאד  שמחזיק בצורה יפה את הרוטב והגבינה, בצק שנאפה בתנור לבנים ,עם רוטב עגבניות עשיר וטעים ושפע גבינה מעל עם מבחר נקניקים איטלקיים חריפים. הנקניקים,תוספת סופר דומיננטית וטעימה מעל הפיצה שמשתלבת מצוין עם מתיקות הבצל והאורגנו. אני בחרתי להסיר את הפלפל הקלוי מהמנה כי אני פחות אוהבת, שוב כאמור זו היתה פיצה מצוינת אחת הטובות שאכלתי.

המשכנו למנה עיקרית ובחרנו בריזוטו עם דג בורי,מנת הדגל במקום ולו בכדי והיא הופיעה בתפריט הספיישלים. לא פשוט וקל להכין מנת ריזוטו טובה, צריך המון סבלנות, זמן ומיומנות להכנת המנה הזו, והכנת ריזוטו בקרב לא מעט איטלקים משולה לאומנות. הריזוטו הנ"ל כלל שאלוט וכרישה מאודים בחמאה ויין, מחית פטריות ועגבניות, ירקות קלויים כמו קייל ותרד (תוספות קריספיות למנה) ופילה בורי שהונח לאחר כבוד מעל הריזוטו,הדג תובל במלח, פלפל וטימין, דג בשרני בעל ציפוי פריך מעל ובשרניות נימוכה מבפנים (דג לבן ורך קל לראות שהוא טרי) . מנה עשירת טעמים המשלבת בין המרקמים הנימוחים מהריזוטו לקראנצ'יות הבשרנית מהדג. כשאומרים מנה מנחמת מתכוונים בין היתר גם למנה כזו. אי אפשר להפסיק לאכול בכף את הריזוטו עד שכמעט נגמר עד תום מהצלחת.

היה לנו כ"כ נעים בחצר של פיאצה בין העצים עם נוף לעוברים והשבים על רחוב דיזינגוף ושכחנו את הזמן מסתבר שהיינו שם כ3 שעות והגיע הזמן והחשק לאכול משהו טעים שיסגור את הארוחה ונוכל ללכת הביתה מדושנות מעונג עם חיוך. מסתבר שבפיאצה מסתתרת עוגת גבינה- אחת הטובות שאכלתי וזו עוד סיבה בכדי לחזור למקום שוב. מדובר על עוגת גבינה אפויה גבוהה, מתוקה אך לא מדי במרקם אוורירי וכל ביס ממנה היה כמו לנגוס בענן. אחת העוגות גבינה היותר טעימות שאכלתי מזה הרבה זמן. 

ניתן לסכם ולאמר שהיה לנו ערב טעים ומהנה בפיאצה שבככר דיזינגוף, פינת חמד איטלקית באוירה אירופאית,נינוחה ואינטימית. השירות משתדל, לבבי ומתוקתק. מטבח איטלקי קלאסי הכולל טאבון להכנת הבצקים, תפריט עשיר הכולל חומרי גלם משובחים המיובאים מאיטליה, הקינוחים נדיבים ומתאימים לחלוקה והמחירים סבירים. הכל באוירה כאמור איטלקית קלאסית ואותנטית, הכי מרגיש כמו במסעדה מקומית באיטליה,מסעדה שמשרה תחושה ביתית כמו בטרטוריות האיטלקיות. פיאצה, היא אלטרנטיבה טובה למסעדה איטלקית שיש את החשק והקריווניג לכך.
לא לוותר על הפיצה במקום ועוגת הגבינה הנפלאה ! 

פיאצה 

דיזינגוף 99

ת"א

03-5274489


תגובה 1:

  1. לא פעם ראשונה שלי במסעדה המעולה הזאת, ובכל פעם אני ניהנית בה מחדש.
    בפעם האחרונה שלי שם נכחתי לגלות מנות מעולות שקודם לכן לא זכיתי להכיר בשל מקובעות על מנות שהיו לי טובות לחיך כבר בטעימה הראשונה, וכך הייתי חוזרת שוב ושוב להזמין ספציפית אותן.
    אבל הפעם נפתחתי לטעמים חדשים שיש למקום להציע...
    הקלמרי בקרם חציל- מנה משגעתתת שאני מתכוונת לאמץ בחום לביקור הבא שלי שם.
    דג בורי על ריזוטו- מנה מעולההה שאני מאוד ממליצה עליה. כל ביס- אושר!
    פיצה פפרוני- הבצק, החריפות מהנקניק, המוצרלה המותכת... אין מילים!
    ועוגת הגבינה לקינוח- בכלל הטריפה לי את החושים... כל ביס נמס כמו ענן נעים ורך בפה... אולי אפילו עוגת הגבינה הכי טעימה שאכלתי בחיי.
    לסיכום החוויה- פיאצה אף פעם לא מאכזבים :)

    השבמחק