יום שני, 27 ביוני 2016

טייגר לילי בשרונה, במוד תיאלנדי משכר


את טייגר לילי ברמת החייל אני מכירה,אוהבת ומבקרת שם מעת לעת כשאני באיזור ויש לי קריווינג לאוכל תיאלנדי אותנטי ובאוירה מדליקה כך שהוזמנתי לטייגר לילי בשרונה שמחתי כי גם שם אכלתי לא מזמן ונהנתי מלביבות שרימפס מדהימות שרק מלהזכר בהן אני מריירת ואוטומטית רוצה לחזור שוב. טייגר לילי הסניף הנוסף בשרונה בניצוחו של השף יניר גרין מציעה תפריט מגוון ועשיר בטעמים וריחות כמו בתיאלנד (בהשפעת אוכל הרחוב בבנגקוק) ומתבסס על חומרי גלם טריים,מנות שמתבססות על מתכונים מסורתיים, מטבח עשיר בטעמים דומיננטים ומורגשים,מנות צבעוניות מלאות יצרים וזכרונות מתיאלנד .בתפריט מנות קלאסיות כמו סלט הפאפאיה המפורסם, שיפודי סאטה, מרק טום יאם, פאד תאי ,פאד קא פאו ועוד. המסעדה מעוצבת כסמטה בשוק בבנגקוק,עיצוב בהשראת תיאלנד.

אז פתחתי את הערב בשייק קייצי, ליצ'י, אננס, פירות יער , נענע וקוקוס מרענן.

הסלטים בטייגר לילי מוכנים ברגע ההזמנה בדוכן/עמדת שירות שנמצא ליד המטבח. אט אט זרמו מנות ראשונות על השולחן, ראשית- סלט הפאפיה המפורסם -סום טאם סלט פאפיה ירוקה עגבניות שרי,בוטנים,שום,לימון,רוטב דגים ,סוכר דקלים וצ'ילי חריף.מנה נדיבה ,רצועות פאפיה טריות וקריספיות ברוטב חריף משגע ( הטוב המוכר והידוע לטובה) סלט פריך ומאוזן בטעמיו. 


מנה ראשונה שאני תמיד מזמינה במסעדה, טוד מאן קונג-ארבע לביבות שרימפס תיאלנדיות עם רוטב צ'ילי פלפלים אדומים בצד. לביבות שמנמנות וקראנצ'יות  מבחוץ שכייף לזלול.

המשכנו עם 2 סלטים מצוינים בטעמם המשלבים משחק טעמים בין המתוק לחריף, סלט מרעננים שמשאירים איזה אפטר טייסט מעט חרפרף שפותח את התאבון ועושה  חשק לעוד! יאם טואה-סלט שעועית ירוקה, עוף, בצל סגול, בוטנים, משחת צ'ילי,שבבי קוקוס קלוי, נענע, קריספי שאלוט, חלב קוקוס וביצה קשה מעל. השעועית שמרה על מרקמה הקריספי ואליה שודכו עוף וביצה קשה ברוטב חרפרף (חלב קוקוס,רוטב דגים ומחית צ'ילי-טעמים מאד אהודים בארץ) מנה פריכה,טעמים חדים וסופר טעימה. פלא מוק קאתייאם-קלמרי וראשי קלמרי עם בצל ירוק , שום ברוטב צדפות ועלי כוסברה מעל. במנת הקלמרי היו ראשים וגופי קלאמרי עם קריספי שום ברוטב אויסטרים וכוסברה מתקתק והיה כייף לטבול את הסטיקי רייס (שהוגש בסלסלת קש קטנה) בתוך הצלחת.  


סלט שהצטיין במיוחדות שלו היה יאם פלא טוד, קריספי בייבי אנשובי עם עלי כוסברה ,עגבניות שרי,בצל סגול,נענע ובצל ירוק.שוב משחקים של חריף ומתוק , משחק מרקמים בין הירקות הטריים לדגים שטוגנו (בייבי אנשובי סופר קריספיים שמתפוצצים בפה.)


סאטה, שלושה שיפודי עוף ברוטב קארי תיאלנדי , חלב קוקוס ובוטנים.


פאד קא פאו-בקר קצוץ ברוטב צדפות עם בזיליקום ,שעועית ירוקה ,פלפל אדום, שום וצ'ילי בתוספת אורז מאודה וביצת עין. זו מנה שאני מאד אוהבת, הבולונוז התיאלנדי, היתה לי מעט מלוחה מדי אבל עדיין טעימה.
 אז גם נשנשנו ממנה טבעונית שהיתה טובה, יאם מקאאה, חציל על הגריל עם פאק בונג, שאלוט,בצל ירוק, כרוב סיני במבושוט, כוסברה וצ'ילי ברוטב שום צדפות וברנדי תיאלנדי. 

ממשיכים עם פאק בונג בקר -עלי תרד תיאלנדים בתוספת בקר ברוטב צדפות תיאלנדי,שום, צ'ילי ופלפל לבן עם קריספי שום ופלפל חריף מוחמץ. זו מנה קבועה שאני מזמינה בכל מסעדה תיאלנדית, ירוקים מוקפצים עם אויסטר סוס ושום, מנה שאני תמיד נהנת לנגב עם הסטיקי רייס ומתפללת שלא יגמר. בטייגר לילי המנה הזו מגיעה עם חתיכות בשר בקר נימוכות ופלפל חריף מעל.
חברתי לשולחן בדיוק החלה בדיאטת הפלאו ובחרה בדג דניס שלם מאודה על למון גראס ברוטב לימון תיאלנדי וכוסברה ,צ'ילי ושום, בצל ירוק ועלי כוסברה מעל. מנה נוספת מהים, פאנג פלא- נתחי דג בורי בחלב קוקוס קארי אדום עם שעועית ירוקה, שאלוט, צל ירוק, קריספי בזיליקום בתוספת אורז מאודה.  
מרק שאסור לפספס זה מרק הטום יאם עם פירות ים, פטריות שמפניון, עגבניות שרי, שאלוט,צ'ילי, גלנגל,למון גראס, כפרי ליים, כוסברה וחלב קוקוס. מרק חרפרף ועשיר (חריף וחמות בו זמנית) עם המיטב מהים (שרימפסים ומולים) פשוט תאווה לחך.

בין סלטים מגוונים לעיקריות נהנו גם מאגרול,שני אגרולים במילוי אטריות שעועית, נבטים וירקות

אמנם מפוצצות ומדושנית מעונג מהשמפניה וממבחר מנות תיאלנדיות אותנטיות היינו חייבות לקנח במשהו טעים לסגור את הערב. הקינוח הראשון, קלאסי, בננה לוטי -פנקייק פריך עם בננות מקורמלות ששמרו על הטקסטורה הרכה שלהן עם חלב ממותק. המנה הוגשה עם גלידת קוקוס מעל, שילוב מרקמים בין הגלידה הקרה לבננות החמימות יצר ביס מושלם. הקינוח השני היה אהוב עלי במיוחד-סורבה מנגו, מרנג ,קרם פסיפלורה ופירות יער. קינוח מתוק אך לא מדי, המשלב מרקמים של מרנג מתפצפץ בפה וסורבה מנגו מרענן וחמצמצות נעימה מפירות היער. כמו כן חלקנו טפיוקה עם קרח שהוגשה עם חלב קוקוס ופירות. 



כייף לראות פריחה של מסעדות תיאלנדיות בארץ וביקור בטייגר לילי הינו טעים והכי זורק אותי בזכרונות לאוכל המופלא בתיאלנד. במסעדה מוצעות גם מנות לילדים, מנות לצמחונים,מנות ללא גלוטן ותפריט משלוחים.

טייגר לילי- שרונה מרקט 
קלמן מגן 3
תל אביב
1700-70-70-97

יום חמישי, 16 ביוני 2016

ג'ונס ,קוקטייל בר סקסי חדש בדיזינגוף 190


בר חדש נפתח בשכונה, ג'ונס שמו (פועל כבר כאיזה חודשיים) לצידו של הג'אספר בר -בר קוקטיילים המתמחה בקוקטיילים קלאסיים ואחרים היחודיים למקום באוירה שכונתית מגניבה,עם קריצה שיקית לחו"ל, הווליד kind of way. לצד מבחר הגדול של האלכוהול יש תפריט נשנושים ליד הדרינקים כמו סביצ'ה מלברק,קובנייה ועגבניות מרוסקות ליד,סשימי חציל ועוד. כל שבוע מתארח במקום ברמן פיינליסט שהעפיל לתחרות המיקוסולגים - World Class, תחרות הברמנים החשובה בעולם שבמהלכה ברמנים מכל העולם מתחרים בינהם על תואר הברמן הטוב בעולם. בערב זה אלעד ברוך (מנהל הבר של הג'אספר בר שמאחור) היה דרוך ומוכן על העמדה להלטט ולרקוח 4 סוגים של קוקטיילים מיוחדים וסקסיים לערב זה. כבר בכניסה לבר באבחנה דקה וקצרה נשביתי בקסם של המקום ובאווירה שלו (סופר שיק וסקסית!) היתה  לי תחושה שזה הולך להיות ערב חושני במיוחד. האווירה בבר מדליקה, המוזיקה נעה בין מיין סטרים, אייטיז, אינדי ורוק, האלכוהול זורם והמצב רוח עולה. אז פתחתי את הערב עם קוקטייל בהמלצת הברמן עומרי החביב,
 GIN IN JAPAN tanqueray 10 lightly infused with ginger & wasabi
 floor the giesh tea syrup lemon juice
spicy pench puree
קוקטייל חמצמץ מרענן הוגש בקומקום מחרסינה גיישה סטייל (אם כי אני הרגשתי בדיוק ההפך, חשתי קצת כמו מלכת אנגליה,היה חסר רק הכתר, שלוגמת לאט מהמשקה במן גינוניות יתרה).כפי שזה נראה הפן הפמינסטי בי מתחבר יותר למלכת אנגליה ופחות לגיישה. יו סיי פוטאטו איי סיי פוטייטו. גיישה או מלכת אנגליה צורת ההגשה מדליקה ושונה מברגיל.


חברתי בחרה ב-GREASE LIGHTNIN,
zacapa 23  lemon juice , pinapple syrup , black & white salt
קוקטייל חריף יותר מבחינה אלכוהולית, טיפה מתקתק ובחוץ כתר ממלח ים אטלנטי, השילוב הזה,מתוק-מלוח הוא מוצלח ומעניין את החך, בול מה שצריך אחרי יום עבודה בכדי לשחרר את תלאות היום.






















































בזמן שהמתנו למנות פתיחה לאוכל שליד הדרינקים פינקו אותנו בצ'ייסרים של ג'ין, איביסקוס ופסיפלורה. בחרנו לנו מס' מנות לנשנש- אוכל שהולך מצוין עם אלכוהול. אז מה היה לנו שם? סשימי חציל קלוי,טחינה מעושנת,רסק עגבניות ורוטב סיררצ'ה שהיה טעים והוגש עם חלה טריה נהדרת ליד. סביצ'ה לברק נהדר עם זיתי קלמטה,כוסברה,בצל סגול,אבוקדו, עגבניה וג'לי ליים (הרי שטעמים לימונים הכי מחמיאים לדג הנא) הג'לי ליים הוסיף מרקם חמצמץ ובועט קלות בחך- ביס פשוט מענג ומעניין.  טאפס טרי ומרענן (היה חסר טיפה מלח ומיד אחרי שהוספנו זה בדיוק עשה את הטאץ')


2







































מאסטר אלעד על העמדה בבר עושה את מה שהוא עושה הכי טוב וזה לרקוח קוקטיליים מעניינים וסופר סקסיים -הנה הוא פה משקשק ומלהטט באוויר.
























































המשכנו עם הקוקטייל הסגול, וודקה תפוז, מחית סלק, דבש, נענע, מסקרפונה ושוקולד מגורד. קוקטייל בצבע אדום,סקסי ומשגע המשלב טעמים חמצמצים ומתקתקים, הדרינק נראה כמו קינוח מתוק (אך לא מדי) והוא לגמרי משכר והמסקרפונה מעל בגדר צ'ופר מפנק (ואנחנו אוהבים צ'ופרים!)






































אוכל מטוגן הוא האפרטיף המושלם ליד כל דרינק -בכ"ז אוכלים משהו בכדי לרפד את הבטן שתעמוד בגבורה בפני כל האלכוהול וגם - סתם כי בא לנו לאכול כי אנחנו גרגרנים (גאים!) שאוהבים לאכול וזה טעים אז מי צריך בכלל תירוצים? קציצות מנוגלד מטוגנות עם פיסטוק וזיתים ושמנת חמוצה  מעל היו עסיסיות ונזללו חיש קל.





































גיוונו עם סלט עגבניות עם גבינה ורוטב פסטו מצוין. סלט קייצי ופרשי עם פסטו מצוין וטבעות בצל ירוק, הכי כייף היה לבצוע את הקובנייה ביד ולנגב מהסלט הטעים.






































הקובנייה היתה אווירירית וקלילה מבפנים (מרקם ענני אני חייבת לציין-איזה אושר) עם סלסת עגבניות ליד.

אני כבר קצת אה ליטל בי טיפסי אבל הקוקטיילים כאלו טובים ומחייכים אלי שהמשכתי עם THE SIXTH ELEMENT
Don julio blanco infused, lime,  french herbel liqueur,dry curaco,grandmas chilli oil,agava syrup,salt & pepper cardamon
פלפל צ'ילי יבש קישט את הכתר של הכוס וכל לגימה מהדרינק הותירה איזשהו קיק חריף בפה. קוקטייל שפותח לגמרי את התאבון בשל החריפות הממכרת הזו.






































ישראל כבר מזמן על המפה בסצנת הברים ואיכות והקוקטיליים אז אם בא לכם לבוא ולהרגע בשעות הערב על קוקטייל טוב ברמת ביצוע גבוהה במקום בו האנשים יפים והאווירה הכי בגלאם הוולידי אז זה המקום לעשות בו בהרבה חן. פשוט להרגע, להשען לאחור על הכסא,להתנתק ולדמיין שאנחנו בחו"ל (או לפחות ניצבים בקסט של MAD MAN) איך סקסי ? כזה סקסי !


ג'ונס בר 
דיזנגוף 190 תל אביב
052-8515574
פתוח כל יום משעה 20:00 ועד אחרון הבליינים




יום שבת, 11 ביוני 2016

סדנת ממולאים וארוח אותנטי אצל פאטינה זועבי שבנצרת


כמה כייף ללכת לאיבוד בסמטאות של נצרת לא חסר מה לעשות,לא שהלכתי הפעם לאיבוד אלא באתי במטרה ברורה ללמוד איך מכינים עלי גפן ממולאים מגברת פאטינה זועבי. בית זועבי הוא בית של משפחה מכובדת ושימרו בו מוטיבים עתיקים שאפיינו את הבניה העותמנית בנצרת. תקרות מצוירות, דלתות ויטראז', מרפסת מאבן הכל נשמר כפי שהיה מפעם. שפאטינה היתה ילדה אביה היה ראש עירית נצרת והיה מארח תושבים רבים מהעיר שבאו לבקש ייעוץ ועזרה. פאטינה היא מורה לערבית החליטה בצעד אמיץ לרכוש את הבית ולהפוך אותו למרכז העיסוק שלה, היא ממשיכה את המסורת של אבא ופותחת את ביתה לאירוח לפי מיטב המסורת הערבית, לבשל ארוחות ערביות אותנטיות בביתה,לארח ואף ללמד. פאטינה בעלת ידיים טובות, זריזות ומיומניות, בעלת חיוך שנסוך תמיד על הפנים וסיפורים מרתקים על משפחתה ועל העבר המפואר. תוסיפו לכל זה את התפאורה הממלכתית שבביתה,גודל העצום של הבית כל אלו מושכים אותך לקסמו של הבית. פאטינה אישה עם הרבה סבלנות וחיוך גדול לימדה אותנו שלב אחר שלב להכין עלי גפן ממולאים בבשר כבש ואורז. אחרי שלמדנו לגלגל ולסגור את העלי גפן, פאטינה לימדה אותנו קורס מזורז בהכנת קישואים ממולאים.



לפני הסדנה ערכנו סיבוב קצר בביתה המרהיב של פאטינה, שאפנו אויר צח מהמרפסת המשקיפה על הכל.



אז איך בעצם מגלגלים עלי גפן?

.

.

.

.

נשבינו בבית המכשף של פאטינה


.


.

















.
.
.




יום שני, 6 ביוני 2016

רפאלו, מסעדה איטלקית אותנטית מצוינת בקריון !



עברו מס' חודשים מאז ביקורי האחרון ברפאלו בסניף החיפאי שבמרכז קסטרא והנה אני שוב בצפון מעת לעת אני באה לבקר את המשפחה והחברים וכשאני פה אני רוצה לאכול טוב באותה רמה כמו בתל אביב  אז הבחירה הטבעית לחזור איפה שטוב, לרפאלו כמובן ! רפאלו, מסעדה איטלקית אותנטית מדהימה בקריון בקרית ביאליק (הסניף כשר)  וזה התאים בול לחגיגות יום ההולדת של אימוש כי היא אוכלת כשר.  אמא שתהייה בריאה חולה על איטלקי (אוכל איטלקי לא רק גברים), תביאו לה רביולי טוב והיא מבסוטה לכל היום. לוקיישן זה דבר מאד חשוב בחיים ורפאלו ממוקמת בקריון (אחד מהקניונים הכי חזקים בארץ) ומה  מתאים יותר לעשות אחרי שמסתובבים ומבזבזים כסף בקניות (אוי אוי אוי) מחפשים מקום בכדי לנח (צ'יל טיים) להרגע, להשען לאחור, להנות מאיזו כוס יין או לימונענע גרוס ואיזו מנה איטלקית לנחמה ורפואה. אז בחירת רפאלו שיחקו אותה בבחירת הלוקיישן- נראית לי  החלטה נהדרת ועושה את העבודה ואת דריכת הרגל הרבה כי לראייה המסעדה היתה פשוט עמוסה בשישי בצהרים כשהגענו. כבר בכניסה למסעדה המארחת החביבה הציעה לנו טעימות יין, סיפתח חביב לתחילת הארוחה. חלל המסעדה רחב ידיים בעיצוב איטלקי ונעים עם שולחנות מעץ וספות, קיר שלם ובו כוורת ענקית של מיטב הפרודוקטים מאיטליה (רטבי עגבניות של motti, קמחים,  מוצרים של אורטיז, זיתי קלמטה ועוד) שניתן לקנות וגם לקחת הביתה.

התיישבנו בספה, לגמנו מעט יין ועיינו בתפריט המעוצב שכלל שפע מנות מהמטבח האיטלקי. בחלקו של התפריט ישנן תמונות ותיאור המנות בצורה מ-א-ד מגרה ומעוררת תיאבון שאתה מתתתתת כבר שההזמנה תהייה מוכנה (מה, המלצרית לא מבינה תלפטיה?) התפריט כאמור רחב וכולל מנות ראשונות מגוונות, סלטים, פיצות, פסטות, מנות בשילובי דגים,תפריט אלכוהול גדול עם קוקטילים נהדרים וקינוחים שווים. ברפאלו הכל נעשה במקום בעבודת יד, הרטבים, הפוקאצ'ות, הבצקים, מנות הפיצות והפסטות תוך שימוש בחומרי גלם מעולים (שמקורם בחו"ל).  אמא בחרה בלימונענע גרוס ואני בחרתי בקוקטייל מרענן, פרוטי די בוסקו, שילוב  מתקתק של רום לבן ,פרנג'ליקו ופירות יער


נשנשנו תחילה מפוקצ'טה פרמז'ן, מקלות בצק איטלקי עם פרמז'ן אפוים בתנור אבן. לחם איטלקי אפוי בתנור לבנים, יצא חמים ופריך היישר מהטאבון בריח משכר עם קרם חצילים וסלסת עגבניות ליד.
הזמנו 2 ראשונות מטריפות בטעמן הראשונה-פטריות על קרם תירס טרי ,פטריות אפויות בטאבון,מרווה, פרמז'ן וצנובר. פולנטה במרקם רך ואוורירי עם פטריות בשרניות צלויות בזילוף בלסמי, מנה שכייף לאכול וללקק מהכף ולא להניח אותה עד שמחסלים הכללללל.

ראשונה נוספת שהזמנו, מלנזנה אלה פרמז'נה ,שכבות חצילים ומוצרלה אפויות בתנור אבן בקרם עגבניות,שמנת ופרמז'ן. מנה סופר טעימה ובתיבול מדויק. ביסים נהדרים מחציל, מוצרלה מותכת ורוטב רוזה (עגבניות ושמנת) נהדר. פייר? לא רציתי שייגמר. התבעסתי שהמנה היתה קטנה כי כל ביס היה חלומי ,אבל מצד שני היא  תומחרה בהתאם לגודלה (29 ש"ח).



המנות הראשונות חוסלו עד תום וכבר היינו בציפייה להמשך הבאות - המנות העיקריות. שיקום מי שאמר שזמן ההמתנה לאוכל לא מרגש ? בטח מרגש ! הזמנו בהמלצת המלצרית רביולי ורדא, מסקרפונה,רוטב עגבניות צלויות,בזיליקום, חמאה וציר ירקות. הרביולי כאמור נעשה במקום והיה במרקם אוורירי במילוי גבינת מסקרפונה עשירה מבפנים ברוטב חמאה עדין עם עגבניות צלויות במעט חמיצות נעימה,אגוזים קראנצ'ים מעל שהעניקו טעמים אדמתיים למנה וגילופי פרמז'ן. היה מאד טעים ואמא מאד התלהבה (סוף סוף שינוי מההזמנה הרגילה שלה- פסטה בשמנת פטריות שאמנם קלאסי אבל וואלה הגיע הזמן לגוון.)

חשקה נפשי בדג ( כמעט תמיד וע"פ רב) וידעתי שהמנה המנצחת ברפאלו זוהי מנת הפפרדלה עם הסלמון אך אחרי שקלטתי  בתפריט שישנה מנה של דג דניס עם פטריות (ופטריות זו החולשה שלי) אז התחלתי כבר להתבלבל ולבסוף בחרתי בדניס, מנה שהיתה יותר ממצוינת! דניס על ריזוטו פורצ'יני צרוב בתנור, פטריות פורטובלו ,פטריות שמגאי ,חמאה, פרמז'ן ויין לבן. דג בביצוע קריספי מבחוץ שנצרב היטב ושמר על העסיסיות שלו מבפנים, בשר הדג היה בשרני ורך, ופילטים אלו הונחו כלאחר כבוד על ריזוטו פורצ'יני משני סוגי פטריות, פורטובלו ושימאגי ברוטב חמאתי, יין לבן ופרמז'ן. מנה טעימה שבכייף הייתי חוזרת לאכול אותה שוב ושוב בביקורי במקום.

 לקינוח הזמנו את הטירמיסו, קרם מסקרפונה עם ביסקוטים טבולים באמרטו ואספרסו. הכי כייף לחפור עם הכפית ולגלות ביסקוטים טבולים בקפה ולהתענג על הקרם העדין הזה. קינוח איטלקי אותנטי, מתוק אך קליל, סיום מושלם מבחינתי לארוחה זו.
שורה תחתונה, תעשו לעצמכם טובה והפסקה קטנה מהקניות בקריון או תבואו פשוט רעבים להנות מאוכל איטלקי אותנטי וטעים באווירה נעימה ושירות יעיל ומחויך. היה לי העונג להכיר גם את הגרסה הכשרה (שהיא מעולה כמו זו שבקסטרא) מחכה כבר לפעם הבאה כשאהיה בצפון !

ברפאלו פועלת מעדניה המציעה את מיטב מוצרי המזון האיטלקים, אופציה מצוינת לקחת הביתה ולשחק אותה מאסטר שף במגרש הביתי הפרטי שלכם בבית.

רפאלו 
קריון קרית ביאליק
1700507107

בתמונה, FULL HOUSE