את טייגר לילי ברמת החייל אני מכירה,אוהבת ומבקרת שם מעת לעת כשאני באיזור ויש לי קריווינג לאוכל תיאלנדי אותנטי ובאוירה מדליקה כך שהוזמנתי לטייגר לילי בשרונה שמחתי כי גם שם אכלתי לא מזמן ונהנתי מלביבות שרימפס מדהימות שרק מלהזכר בהן אני מריירת ואוטומטית רוצה לחזור שוב. טייגר לילי הסניף הנוסף בשרונה בניצוחו של השף יניר גרין מציעה תפריט מגוון ועשיר בטעמים וריחות כמו בתיאלנד (בהשפעת אוכל הרחוב בבנגקוק) ומתבסס על חומרי גלם טריים,מנות שמתבססות על מתכונים מסורתיים, מטבח עשיר בטעמים דומיננטים ומורגשים,מנות צבעוניות מלאות יצרים וזכרונות מתיאלנד .בתפריט מנות קלאסיות כמו סלט הפאפאיה המפורסם, שיפודי סאטה, מרק טום יאם, פאד תאי ,פאד קא פאו ועוד. המסעדה מעוצבת כסמטה בשוק בבנגקוק,עיצוב בהשראת תיאלנד.
אז פתחתי את הערב בשייק קייצי, ליצ'י, אננס, פירות יער , נענע וקוקוס מרענן.הסלטים בטייגר לילי מוכנים ברגע ההזמנה בדוכן/עמדת שירות שנמצא ליד המטבח. אט אט זרמו מנות ראשונות על השולחן, ראשית- סלט הפאפיה המפורסם -סום טאם סלט פאפיה ירוקה עגבניות שרי,בוטנים,שום,לימון,רוטב דגים ,סוכר דקלים וצ'ילי חריף.מנה נדיבה ,רצועות פאפיה טריות וקריספיות ברוטב חריף משגע ( הטוב המוכר והידוע לטובה) סלט פריך ומאוזן בטעמיו.
מנה ראשונה שאני תמיד מזמינה במסעדה, טוד מאן קונג-ארבע לביבות שרימפס תיאלנדיות עם רוטב צ'ילי פלפלים אדומים בצד. לביבות שמנמנות וקראנצ'יות מבחוץ שכייף לזלול.
המשכנו עם 2 סלטים מצוינים בטעמם המשלבים משחק טעמים בין המתוק לחריף, סלט מרעננים שמשאירים איזה אפטר טייסט מעט חרפרף שפותח את התאבון ועושה חשק לעוד! יאם טואה-סלט שעועית ירוקה, עוף, בצל סגול, בוטנים, משחת צ'ילי,שבבי קוקוס קלוי, נענע, קריספי שאלוט, חלב קוקוס וביצה קשה מעל. השעועית שמרה על מרקמה הקריספי ואליה שודכו עוף וביצה קשה ברוטב חרפרף (חלב קוקוס,רוטב דגים ומחית צ'ילי-טעמים מאד אהודים בארץ) מנה פריכה,טעמים חדים וסופר טעימה. פלא מוק קאתייאם-קלמרי וראשי קלמרי עם בצל ירוק , שום ברוטב צדפות ועלי כוסברה מעל. במנת הקלמרי היו ראשים וגופי קלאמרי עם קריספי שום ברוטב אויסטרים וכוסברה מתקתק והיה כייף לטבול את הסטיקי רייס (שהוגש בסלסלת קש קטנה) בתוך הצלחת.
סלט שהצטיין במיוחדות שלו היה יאם פלא טוד, קריספי בייבי אנשובי עם עלי כוסברה ,עגבניות שרי,בצל סגול,נענע ובצל ירוק.שוב משחקים של חריף ומתוק , משחק מרקמים בין הירקות הטריים לדגים שטוגנו (בייבי אנשובי סופר קריספיים שמתפוצצים בפה.)
סאטה, שלושה שיפודי עוף ברוטב קארי תיאלנדי , חלב קוקוס ובוטנים.
פאד קא פאו-בקר קצוץ ברוטב צדפות עם בזיליקום ,שעועית ירוקה ,פלפל אדום, שום וצ'ילי בתוספת אורז מאודה וביצת עין. זו מנה שאני מאד אוהבת, הבולונוז התיאלנדי, היתה לי מעט מלוחה מדי אבל עדיין טעימה.
אז גם נשנשנו ממנה טבעונית שהיתה טובה, יאם מקאאה, חציל על הגריל עם פאק בונג, שאלוט,בצל ירוק, כרוב סיני במבושוט, כוסברה וצ'ילי ברוטב שום צדפות וברנדי תיאלנדי.
ממשיכים עם פאק בונג בקר -עלי תרד תיאלנדים בתוספת בקר ברוטב צדפות תיאלנדי,שום, צ'ילי ופלפל לבן עם קריספי שום ופלפל חריף מוחמץ. זו מנה קבועה שאני מזמינה בכל מסעדה תיאלנדית, ירוקים מוקפצים עם אויסטר סוס ושום, מנה שאני תמיד נהנת לנגב עם הסטיקי רייס ומתפללת שלא יגמר. בטייגר לילי המנה הזו מגיעה עם חתיכות בשר בקר נימוכות ופלפל חריף מעל.
חברתי לשולחן בדיוק החלה בדיאטת הפלאו ובחרה בדג דניס שלם מאודה על למון גראס ברוטב לימון תיאלנדי וכוסברה ,צ'ילי ושום, בצל ירוק ועלי כוסברה מעל. מנה נוספת מהים, פאנג פלא- נתחי דג בורי בחלב קוקוס קארי אדום עם שעועית ירוקה, שאלוט, צל ירוק, קריספי בזיליקום בתוספת אורז מאודה.
מרק שאסור לפספס זה מרק הטום יאם עם פירות ים, פטריות שמפניון, עגבניות שרי, שאלוט,צ'ילי, גלנגל,למון גראס, כפרי ליים, כוסברה וחלב קוקוס. מרק חרפרף ועשיר (חריף וחמות בו זמנית) עם המיטב מהים (שרימפסים ומולים) פשוט תאווה לחך.
בין סלטים מגוונים לעיקריות נהנו גם מאגרול,שני אגרולים במילוי אטריות שעועית, נבטים וירקות
אמנם מפוצצות ומדושנית מעונג מהשמפניה וממבחר מנות תיאלנדיות אותנטיות היינו חייבות לקנח במשהו טעים לסגור את הערב. הקינוח הראשון, קלאסי, בננה לוטי -פנקייק פריך עם בננות מקורמלות ששמרו על הטקסטורה הרכה שלהן עם חלב ממותק. המנה הוגשה עם גלידת קוקוס מעל, שילוב מרקמים בין הגלידה הקרה לבננות החמימות יצר ביס מושלם. הקינוח השני היה אהוב עלי במיוחד-סורבה מנגו, מרנג ,קרם פסיפלורה ופירות יער. קינוח מתוק אך לא מדי, המשלב מרקמים של מרנג מתפצפץ בפה וסורבה מנגו מרענן וחמצמצות נעימה מפירות היער. כמו כן חלקנו טפיוקה עם קרח שהוגשה עם חלב קוקוס ופירות.
כייף לראות פריחה של מסעדות תיאלנדיות בארץ וביקור בטייגר לילי הינו טעים והכי זורק אותי בזכרונות לאוכל המופלא בתיאלנד. במסעדה מוצעות גם מנות לילדים, מנות לצמחונים,מנות ללא גלוטן ותפריט משלוחים.
טייגר לילי- שרונה מרקט
קלמן מגן 3
תל אביב
1700-70-70-97