יום רביעי, 24 באוגוסט 2016

Poke אוכל רחוב הוואי שכובש את ת"א בסערה


פוקי מנת רחוב מהוואי שכבשה את העולם ועכשיו גם בישראל- תוספת קולינרית מרגשת בסצנת האוכל ברחוב התל אביבי. קומבינציה של אורז,דגים נאים,ירקות ורטבים אקזוטיים. מנת הפוקי מורכבת מסטיקי רייס בקערה ומעליה דגים נאים שניתן לראותם בוויטרינת הזכוכית בצירוף מבחר גדול של ירקות,פירות ורטבים אסייאתים/מקסיקאנים ובתיבול קראנצ'י. אפשר להתייחס לפוקי מעין גרסה של סושי מפורק, סוג של סלט, דבר אחד בטוח שזה בריא טרי וטעים! ישנן מנות קבועות בתפריט וישנה אופציה שדי מומלצת במקום זה להרכיב את המנה כראות עינך וחשקייך. אז איך זה עובד? תחילה בוחרים פוקי, בגזרת דגים הנאים ניתן לבחור בסלמון,טונה אדומה, דג לבן, טופו או פורטובלו בתחמיץ, בוחרים בסיס כמו אורז, קייל או תערובת חסות, ממשיכים עם ירקות לבחירה כמו ברוקלי,שעועית ירוקה,פולי סויה, אבוקדו, נבטים, אצות וואקמה, מנגו ועוד, סוגרים הכל מעל עם רטבים אקזוטיים כמו וואסבי אבוקדו, צ'ימיצ'ורי, ויניגרט הדרים, מנגו צ'ילי ועוד, לסיום סיומת בוחרים בתוספות קרנצ'יות מעל כמו בוטנים, טוביקו,שומשום שחור,שברי אצות ועוד. מי שפעם ראשונה במקום מנסה את מנת הפוקי קלאסי-מסורתי:על מצע של אורז לבן בקערה ,סלמון,רוטב הבית על בצל ירוק, בצל לבן, פולי סויה, סלט אצות וואקמה, מלפפון, גזר ואבוקדו, טופינג- רוטב סארירצ'ה. נשמע מפתה אך אני תמיד מחפשת את המנות היותר פיקנטיות ואף חריפות לכן בחרתי בפוקי חריף אש: אורז לבן מתובל בטוגראשי בקערה,טונה אדומה ברוטב ספייסי מיונז, בצל לבן וירוק, חלפניו טרי, ברוקולי, צנונית ואבוקדו. טופ: רוטב סארירצ'ה וספייסי מיונז. השינוי הקל אצלי במנה שבחרתי ברוטב הבית מסורתי-שמורכב מטריאקי,סויה, שמן שומשום וג'ינג'ר ואת הספייסי מיונז מעל. אי אפשר שלא להתרגש ולהתאהב בכל הטריות הזו סביב -הן בדגים והן בירקות הכל זועק טריות והכל אצלי בקערה שזה תענוג. מאחר ובחרתי באופציה החריפה, הביס הראשון ישר הזכיר לי את המטבח הוויטאנמי. כל ביס שונה מקודמו,פעם אחת נגסתי בברוקלי פריך ופעם אחרת בדג הטרי שנימוך בפה, שילוב מרקמים וטעמים שמתמזגים לתוך מנה נפלאה,אמנם נראה קצת מבולגן בתוך הקערה אבל טעים וזה מה שחשוב. במקום ישנן חליטות תוצרת הבית במילוי חוזר. 

וכך זה נראה-מנה ססגונית,צבעונית ומרגשת

מנת הפוקי מהוואי- אופציה מצויינת לימות הקיץ החמים מאחר והמנה טריה ומרעננת,די קלילה ובריאה בתמחור שפוי.
Poke ,ארוחה שלמה בקערה

Poke

אבן גבירול 20 תל אביב

03-9094066


יום שלישי, 23 באוגוסט 2016

שחיתות נוסח Vito Romano טוסטים מושחתים שטוגנו בחמאה ובאינספור תוספות-הכי קרוב לאמריקה! *המקום נסגר

ויטו רומנו, גריל צ'יז בר הממוקם מול קולנוע חן (ככר דיזינגוף) בת"א, המקום בשיק אירופאי המשקיף על ככר דיזינגוף. הקונספט בדיינר מושתת על טוסט גבינה מטוגן -גריל צ'יז סנדוויץ' הוא טוסט מושחת שעובר טיגון בחמאה במילוי 3 גבינות -צ'דר, מוצרלה וגאודה,רוטב עגבניות ובזיליקום זה הסטנדרט מפה אפשר להוסיף תוספות מגוונות כמו שינקן, אספרגוס, ארטישוק,ביצה עלומה,ביצה קשה ועוד. הטוסט מלחם שאור או פוקצ'ה. הטוסט עצמו לא נקלה בטוסטר כמקובל אלא מטוגן בחמאה על הפלנצ'ה. הטוסט מוגש עם תוספת צ'יפס או סלט ירוק בצד. אמריקה המושחתת ונוטפת הקלוריות זה פה YOUR WELCOME התפריט בעל 5 סוגי סנדוויצ'ים חובקי עולם: צרפתי עם בצל מקורמל וגבינת סנט מור, אמריקאי- מק אנד צ'יז ובייקון, איטלקי עם ארטישוק ועגבניות מיובשות, יווני עם גבינת פטה וזיתי קלמטה ומקיסיקני עם צ'יפוטלה וחלפניו. היועץ הקולינרי האחראי הוא יענקלה שיין. מלבד הכריכונים המטורפים במקום ניתן למצוא בתפריט גם ברוסקטות עם ממרח פורל מעושן, כבד אווז, מילשקיים מפנקים ועוד. בביקורי הראשון הלכתי על הטוסט הכי מושחת,האמריקאי- מק אנד צ'יז ובייקון והוא אכן מושחת וטעים להפליא, מפוצץ בגבינות עם כמות יפה של פסטת קונכיות עמוסות גבינה פירורי בייקון שתרמו לטעם הנפלא. בביקורי השני במקום לקחתי את האיטלקי  עם ארטישוק ועגבניות מיובשות, האמת שהיה מאכזב כי זה הזכיר לי טוסט די פשוט עם מריחה של עגבניות,בזילקום וארטישוק. לשלם על כזה טוסט 46 ש"ח קצת בעייתי כי הוא היה בנאלי.



לסיכום, טוסט שטוגן בחמאה ומפוצץ בגבינות  הוא הרבה יותר מסתם עוד טוסט, אז אם אתם במקום לכו על הכי מושחת כי רק חיים רק פעם אחת.

 Vito Romanoבן עמי 13 ת"א
054-475-9892

יום שני, 22 באוגוסט 2016

Eataliano Dalla Costa בניצוחו של חמודי עוקלה עם פיצה סנייה מהחלומות !


בחרתי לחגוג את יום הולדתי השנה עם המשפחה הקרובה בחיפה במסעדת Eataliano Dalla Costa בניצוחו של חמודי עוקלה (שהיה השף התפעולי של מסעדת מגדלנה המצויינת ליד הכנרת). משלב בין המטבח האיטלקי למטבח ערבי גלילי- קונספט יצירתי ומעניין, כוכב חדש מפתיע ובגדול בקולניריה שבחיפה. המסעדה יושבת ממש על החוף בבת גלים ,מומקמות בבניין של הרכבל בחיפה, מסעדה רחבת ידיים, עיצוב כפרי לצד מודרני, עיצוב חם ומזמין והחלונות הגדולים במסעדה  משקיפים על הים והופך את החוויה לרגועה וקסומה ביותר!

 למסעדה מטבח פתוח ובו טאבון  איטלקי מסורתי במרכזו בו נאפים הפיצות ושאר המאפים, מטבח פתוח בו ניתן להשקיף על הנעשה און ליין לצפות בתהליך הכנת המנות, הכל טרי וחם היישר מהמטבח. התפריט כאמור איטלקי עם ראשונות ,פיצות,מגוון פסטות,דגים ומאכלי ים. היינו חבורה די גדולה בשולחן וחלקנו מס' ראשונות יחדיו וכל אחד הזמין את העיקרית שלו. אתחיל עם הראשונות, השקנו כוסות לחיים והחלנו לנשנש פוקצ’ה מהטאבון, מוגשת עם מטבל שמן זית ובלסמי,עגבניות מרוסקות ושום קונפי-בצק נהדר ואוורירי.

אט אט הגענו המנות הראשונות שהיו מרהיבות ביופיין על הצלחת, טריות ורעננות זועקת מכל עבר- תאווה לעיניים ובעיקר לחך. חלקנו קרפצ’ו סינטה צרובה פרוסות דקות של סינטה צרובה בטאבון, עם סלטון ארוגולה, לבבות חסה, שומר בר, מלווה באיולי חרדל, חומץ בלסמי וצלפים. מנה ראשונה קלאסית, מדויקת להפליא בטעמים עם נגיעות של קוויאר בלסמי וסלט עלים טרי וסופר מרענן ליד.

אהבתי מאד את סלט הפנצ’נלה עגבניות צבעוניות, קרעי מוצרלה, קרעי פוקצ’ה, פלפל קלוי, זיתי קלמטה,ארטישוק איטלקי,עשבי תיבול טריים, בצל סגול, פלפל חריף ירוק, שמן זית וחומץ קאווה. סלט עשיר בעל נוכחות עשירה של ירקות טריים שבוהקים בצלחת,עגבניות בצבעים שונים, שילוב טעמים ומרקמים בין הירקות הטריים לגבינת המוצרלה ולקראנצ'יות מקרעי הפוקצ'ה, החריפות מעודנת וזיתי הקלמטה הוסיפו מליחות נהדרת. מנה טעימה מ-א-ד, מנה לא מתחכמת ופשוט טעימה בשל המרכיבים -כאמור הירקות הכי טובים והעשבים הכי טריים שיש (מטבח מקומי שמחובר לאדמה). סלט פשוט וקלאסי בביצוע מדוייק וטעים ומרגישים את היד העדינה של השף.

ממשיכים עם כדורי ארנצ'יני ממכרים שבקלות יכולתי לאכול 10 (כמה שזה טעים ומתפצח בפה!) ארנצ’יני מוצרלה מעושנת כדורי ריזוטו קרספיים, מוצרלה מעושנת, איולי פפריקה מעושנת וסלסת עגבניות. שלושה כדורי אורז מטוגנים וממולאים במוצרלה מעושנת פריכים וטעימים שנזללים חיש קל בהנאה רבה.

ממשיכים עם קרודו סלמון שהונח על מצע של בורגול,עדשים שחורות, עשבי תיבול טריים,קרם לימון וקרם גבינת עיזים מעודנת. פסים של סלמון כבוש ולצידם סלט בורגול טרי ומרענן, ניכרת השפעה מהמטבח הערבי השופע בירקות,עלים ועשבי תיבול. השידוך בין הסלט עם הדג הפך את המנה לקלילה, מרעננת ויפיפיה על הצלחת (הרי שקודם אוכל דרך דרך העיניים). מנה ראשונה איטלקית קלאסית עם טאץ' מהמטבח הערבי גלילי.

כולנו יודעים שהמטבח הערבי מזוהה וידוע במנות עם כבש וטלה, אז נכון המסעדה איטלקית אך כשהשף ערבי ומביא איתו השפעות מהמטבח הגלילי נוצרת מנה שקשה לעמוד בפניה -פיצה סינייה-כמה שהיא טעימה! גולת הכותרת של הארוחה והמנה שאליה אני חושקת וחולמת עליה בהקיץ זה- הפיצה סינייה טלה עם בשר טלה מתובל, חצילים שרופים, סלסת עגבניות, טחינה גולמית, בצל סגול, ארוגלה, פטרוזיליה, צנוברים וסומק. בצק הפיצה הוא דק, השוליים קראנצ'ים, רוטב עגבניות עשיר ותבשיל סינייה מעל -בשר טלה טחון, תבלינים, חצילים שרופים וטחינה גולמית ומעל ירקות טריים: ארוגולה, בצל סגול, נענע,פטרוזיליה, צנוברים וסומאק. ניסיתי לאכול בצורה מנומסת את הפיצה אך הטופינג הנפלא שלה בדמות בשר הטחון השאיר את כל הג'ויסיות הזו מעל בצק הפיצה, הפיצה היתה בשל המרכיבים הנ"ל סופר עסיסית וג'וייסית והיה פשוט כייף לאכול אותה במן ערבוביה של כל המרכיבים המבושלים והטריים בצלחת. אחת הפיצות הטובות שאכלתי ואני לא מגזימה ! פיצה סינייה היא ההוכחה ובעדות החיה לשף חמודי עוקלה ששמשלב את המטבח האיטלקי שהולך יד ביד עם מטבח ערבי גלילי ונוצרים בו מנות מהחלומות הרטובים והכמוסים ככל שיהיו לנו. פיצה מהאגדות!

אחרי שזללנו בהנאה רבה מהמנות הראשונות התקדמנו עם העיקריות בהן כל אחד הזמין מה שבא לו, אני בחרתי בדג נהדר שהיה נימוך כמו חמאה בפה בשל טריותו עם ניוקי, כפי שאפשר לראות בתמונות היתה גם מנת פירות ים מצוינת, מספר מנות פסטה נהדרות, דג שלם בטאבון  עם ירקות צלויים וקרם לימון,
פילה עגל בגריל פחמים, ניוקי תפוחי אדמה אפויים בציר בקר ובצלים.





בחרנו לחלוק במס' קינוחים שווים כך שיצא לטעום מכולם- ולכל הקינוחים פרזנטציות מרהיבות. תחילה אכלנו מהקרם ברולה, מנה נדיבה בגודלה ועשירה, טירימסו שהוגש בצנצנת שהונחה בתוך קערה גדולה שבתוכה ובמרכזה חלוקי נחל שהונחו על קרח יבש שפיזר אדים וכף גדולה עם ובה קציפת מסקרפונה ובישקוטי קפה. זפולה, סופגניות ריקוטה במרקם אוורירי עטויות קינמון, קציפת תפוז ליד, קרם שוקולד לבן, גלידת מסקרפונה ודובדבני אמרנה. סופגניות חמות, הגלידה קרה, שילוב טעמים וטקסטורות בין מה שקר לחם, בין מה שקליל ואוורירי לכבד.













לסיכום, אם בא לכם אוכל איטלקי בטוויסט שונה והשפעות מהמטבח הערבי גלילי- Eataliano Dalla Costa ה-מקום בעבורכם. שווה להזמין מקום כשעדיין מואר בחוץ ולהנות מכל הנוף המדהים לים שנשקף מבעד לחלונות הענקיים במסעדה כי היא פשוט ממוקמת על הים באווירה הכי שיקית וחו"ל שיש, תפריט אוכל מגוון ועשיר -שף שידו מורגשת לכל אורך הארוחה והתמחור שפוי וסביר.

איטליאנו דה לה קוסטה

העליה השניה 96, חיפה. 04-8381336



יום ראשון, 21 באוגוסט 2016

אורבנו,בר מסעדה באווירה יפואית שוקקת חיים


אורבנו, בר מסעדה בכניסה לשוק הפשפשים ממוקמת ברחוב יפת ממש ליד ככר השעון במבנה אבן יפיפיה- מבנה יפואי עתיק עם בר מוארך וקשתות שיוצרות איזה קסם מיוחד במקום ומשבות לו אווירה קסומה. מאחר וזה ציר די מרכזי מגיעים אליו הרבה תיירים,משפחות וצעירים רעבים שמחפשים לסיים את היום בכוס בירה וארוחה טובה. על תפריט האוכל אחראי יענקל'ה שיין (הקים וייעץ למעלה מ250 מסעדות) ובשל היותם בליבו הפועם של השוק ביפו הם נהנים מדגים טריים, המבורגר שנעשה במקום מבשר בקר או טלה שמגיע טרי כל יום מאטליז הבשרים של זלמן ביפו ונטחן במקום. שאר הבשרים מובחרים מהצפון. כמו כן תפריט עשיר של אלכוהול ובירות בוטיק ישראליות ובירות אירופאיות מובחרות במחירים נוחים. אורבנו מציעה אופציה לבילוי קולינרי בין אם באים רעבים לארוחה או שבאים להופעה טובה בערב,לגלגל שיחה על בירה או קוקטייל,לנשנש מנות ראשונות המתאימות לנשנוש לצד הצ'ייסרים והאלכוהול בפרט או לבחור בהמבורגר איכותי ליד. פתחנו את הערב בקוקטיילים מרעננים, הראשון- Moskow mule, וודקה רוסית , ג'ינג'ר,מיץ לימון ובירה בהירה, קוקטייל מתקתק ומרענן ובקוקטייל Mojo,כוסברה, לימון, ליקר צ'ילי Y ירוק,שנאפס תפוח,רום וקרנבריז. לראשונה הזמנו את מנת הקלמרי הממולא שזכורה לי כבר טוב טוב מפעם הקודמת, פיתוי כזה שלא יכולתי לסרב לו שוב בביקורי החוזר במסעדה. קלמרי ממולא בשרימפס וראשי קלמרי, קרוטונים, בזיליקום,רוטב שום, יין וגרידת לימון. גופי קלמרי שמנמנים במילוי פירות ים ברוטב נהדר שקשה להפסיק ללקק מהצלחת. 


הזמנו סטייק אנטריקוט לעיקרית עם שעועית ירוקה בשמן זית ורוזמרין,מידת עשייה מדיום, צבע אדום עז ששמר על עסיסיות הבשר עם שעועית שהקופצה קלות ועיקרית נוספת שהיתה גולת הכותרת בארוחה באורבנו- שוב אני מתלהבת מאיכות הדגים מאחר והמסעדה שוכנת ביפו והם קרובים לנמל ומתבססים על הדגה המקומית שללא ספק מהווה גורם מנצח בהגשת מנה טעימה על הצלחת עם דג סופר טרי ועסיסי. התלבטתי בין  ההתעסקות בדג שלם עם העצמות וכ' לבין פילטים קלים לתפעול ואכילה ולבסוף בחרתי בפילה דניס עם ירקות אסיאתי, ג'ינג'ר,שום,צ'ילי,סויה,רוטב קארי אדום, הדג שמר על הקריספיות מבחוץ ורך כחמאה מבפנים בתיבול עדין ומדויק והוגש על מצע ירקות שהוקפצו בסגנון אסייאתי עם רוטב קארי אדום מעט חריף שהוסיף פיקנטיות נעימה למנה. מנה מנצחת מבחינתי !!! הדג הגיע עם תוספת לבחירה וחלקנו בפירה ליד. 

שורה תחתונה,תמיד כייף לחזור לאורבנו,מסעדה באווירה משוחררת ורגועה, פלייליסט מוזיקלי בין המשובחים והרגועים (בלוז ורוק קלאסי), מדי פעם מתקיימות הופעות והמקום מפוצץ בחב'רה צעירים, האוכל שמוגש ליד הצ'יסרים והבירות מצוין ותפריט האלכוהול והאוכל דיי עשיר ומגוון והכל במחירים סבירים באווירה יפואית שוקקת חיים. אז בין אם אתם בסיור ביפו עם המשפחה או במוד של דרינק לערב קליל, אורבנו זה המקום ויש גם עסקיות בימים  א'-ה'- 12:00:18:00

אורבנו

יפת 11, יפו תל אביב 
053-6130216

יום רביעי, 17 באוגוסט 2016

מחייה 13, המשקה שמרענן לי את הקיץ בטעמי לימון ואשכולית אדומה


היה קשה לי לסרב להזמנה לסדנת קוקטיילים למשקה אניס חדש כי אלכוהול ואוכל הם שתי אהבות שלי שמבחינתי אחת לא מתקיימת בלי השניה, כי ראשית מתחילים באלכוהול טוב ואז נפתח התאבון ובגדול. "123 אלכוהול" השיקה את "מחייה 13" על בסיס ערק, משקה קייצי קליל הכי מתאים לחך הישראלי, אותנטי יושב בול לאקלים הים תיכוני שלנו, משקה שמיוצר בספרד ויש בו את החיבור הנפלא בין האלכוהול בדמות האניס למיצים טבעיים שנסחטו במקום. מחייה 13 מבוסס על אניס בשני טעמים מרעננים ,לימון חמצמץ ואשכולית אדומה במתיקות עדינה- 13% אלכוהול. הכי פשוט למזוג אותו לכוס, לשים קוביות קרח וכבר יש לכם סוג של קוקטייל מרענן וקליל לימות הקיץ בלי צורך שיהיה לכם שייקר או שאר מרכיבים כמה פשוט ככה קל. כמובן שאפשר גם להתחכם ולהכין אין סוף קוקטיילים בצירוף של מחייה 13 ועוד מרכיבי אלכוהול אחרים שהם לאו דווקא ממשפחת האניס שישתדכו טוב עם מחייה 13 כמו רום, בחרובקה, וודקה ומיצים טבעיים כפי שלמדנו איך לערבב ולשקשק על קצה המזלג בסדנת הקוקטיילים שהתקיימה בבר הפיפטי שבקינג ג'ורג' עם אסף המיקסולוג שהדגים אופן הכנתם של מס' קוקטיילים. התחלנו בקוקטייל קלאסי - מחיאטו, מוחיטו כפי שאנחנו מכירים בטוויסט מיוחד עם 30 מ"ל מחייה 13 לימון, חוצים חצי לימון לקוביות וכותשים, מוסיפים נענע טריה, 30 מ"ל רום, 30 מ"ל לימונים- משקשים ,מוסיפים סודה ומקשטים בנענע טרייה וכוכב אניס. אחלה קוקטייל קליל וחמצמץ לפתוח בו את הערב. 

וכך נראה מחייה 13 AS IS מהבקבוק היישר לכוס עם קוביות קרח (טעמים לימון ואשכולית אדומה)
אסף המיקסולוג בפעולה














קוקטייל שהיה אהוב עלי מכל היה RED POMELO,
30 מ"ל מחייה אשכולית אדומה, 40 מ"ל וודקה, 10 מ"ל ליקר בולס אדום , 10 מ"ל 
מיץ גואיבה, 20 מ"ל לימון ו-20 מ"ל מי סוכר. קוקטייל מתקתק, אני משוגעת על גויאבה אז כמובן שהכי אהבתי אותו בזכות חיבתי הרבה לגויאבות, קוקטייל סקסי ואקזוטי-להשען לאחור בכסא, ללגום ממנו בהנאה ופשוט להנות מהחיים.

ממשיכים עם HERBI 13, קוקטייל עשבוני מרענן עם טעמי ציפורן ברקע. מרכיבים: 40 מ"ל מחייה 13 לימון, 20 מ"ל בחרובקה (משקה צ'כי) 20 מ"ל לימון, 20 מ"ל מי סוכר ותוספת של תמצית עשבים- ממש נגיעה לתיבול ארומטי.

את מחייה 13 ניתן להשיג בחנויות משקאות ,ברשתות השיווק הנבחרות, דיוטי פרי של ג'יימס ריצר'רדסון, רשת קופיקס וכמובן בברים.

מחיר מומלץ לצרכן -59 ש"ח. 

תמונות - שוש חזן המקסימה.