בלב המושב הפסטורלי בוסתן הגליל בין עכו לנהריה בלב עצי אקלפטוסים שוכנת יאני ביצ'י מסעדת שף בניצוחו של עידן יקיר (ברזומה שלו בוסטון ומחניודה הירושלמית) ומביא את הטאץ' החדשני והמקורי למסעדה. מטבח פיוז'ן עדכני המשלב את מיטב המטבחים בעולם, צרפתי,איטלקי,ערבי וישראלי וניתן לראות זאת במנות מגוונות ויצירתיות, מנות ראשונות כמו פטה כבד,שקדי טלה, סשימי ועוד. מנות עיקריות שכוללות פסטה קרועה, ניוקי דלעת, בר ים-1 ק"ג טרי עם חמאת לימונים ועוד מנות מהים (כאמור הכל מתבסס על דגב טרייה בשווקים המקומיים) ומבחר מנות בשריות כמו אוסובוקו, נתח קצבים,המבורגר ועוד. התפריט עונתי ומסתמך על חומרי גלם טריים ואיכותיים מהגליל. בגדר עצירת חובה לכל מי שמגיע לגליל לטיול שלא לפספס את המסעדה הזו וגם לתושבי האיזור שיוכלו להנות ממסעדה עם אוכל שונה ומתוחכם בדיוק כמו במרכז רק מבלי לנסוע 130 ק"מ, להנות במגרש הביתי קל"ב, לאכול משהו מסעיר, לשתות כוס יין ולחזור לשנ"צ מפנק במזגן. יאניביצ'י, פנינה קולנירית בלב הירוק, הכי פסטורלי שיש,מקום אינטימי ונעים המעניק חוויה אחרת. המסעדה ממקומת במבנה עתיק ששימש בעבר כמחלבה איזורית, עיצוב המסעדה פשוט ונעים, בסגנון כפרי והמסעדה די מרווחת, את הקירות מעטרות תמונות נוסטלגיות של ותיקי המושב. בתוך המסעדה בר גדול מעץ וגלריה עם ספות באווירה אינטימית ורגועה,מאד אלגנטית ובחוץ ישנה מרפסת דק ומסביב ירוק בעיניים.
תחילה הזמנתי קוקטייל מרענן-קוקטייל גינה,פינקל אפרסק,מרטיני ביאנקו,קוביות מלפפון,עגבניות שרי,נענע, עלי זעתר, תפוחים וטוניק. קוקטייל קייצי קליל ומרענן, מרהיב ביופיו, עשה לי חשק עז לסלט טרי ופרשי.
הזמנו לחם הבית ומטבלים, לחם מחמצת טרי ואוורירי עם מטבל פטרוזיליה מצוין, אחלה פתיחה לארוחה.לראשונות הזמנו סשימי טונה אדומה, מנגו, פאף בורגול,עלי זעתר,עלי נענע, זרעי עגבניה,יוגורט כבשים,קרם חציל שרוף,צ'יפס ארטישוק ירושלמי,מלפפון וצ'ילי. שילוב של טקסטורות וטעמים, טונה אדומה טריה בצבע אדום בוהק ועז, מנגו מתוק, צ'יפס ארטישוק מטוגן ופאף בורגול מעניקים את הקראנצ'יות, ירקות טריים שמעניקים תחושת רעננות בפה ויוגורט חמצמץ סביב. מנה מצוינת, ריבוי מרכיבים וסוגים שונים בהכנתם והכל מתמזג על הצלחת בצורה נעימה ושקטה. היתי רוצה לראות להנות מעוד חתיכות טונה בצלחת.
ובנוסף הזמנו שקדי טלה על קרם שורשים לבנים,סלסלת עגבניות,שום,צ'ילי ונענע, ,פניני עגבניה, סלסת כוסברה וצ'ילי. מאד קל להרוס שקדים ולהגיש אותם כמו גומי, זה די סיכון להזמין את המנה הזו כי הרבה שפים יכולים ליפול איתה אך לא ביאניביצ'י, להפתעתי ולשמחתי הם הגיעו בדרגת עשיה מושלמת, רכים ובשרניים על קרם שורשים סמיך עם קוויאר עגבניות שמתפוצץ בפה מכל ביס וביס.
חשבנו להזמין לעיקרית את הבר ים 1 ק"ג דג טרי מהבוקר בחמאת לימונים שזו מנה זוגית ובהמלצת השף הזמנו מוסר ים אפוי בתנור, קרם תירס גילי,חמאה, שום,צ'ילי בטטה,גזר ודלעת ערמונים. המלצה פצצתית ומ-אד מוצדקת מאחר וזו המנה שהכי אהבתי והשאירה בי חותם עמוק ולו רק בשביל זההיתי חוזרת למסעדה, זה והקוקייל גינה הופכים אותי למאושרת. הדג שנצרב שמר על הקריספיות שלו מבחוץ, רואים שזה דג טרי , רואים בצבע הלבן ומרגישים בטעם, מידת עשייה מדויקת , קראנצ'יות בחוץ ועסיסיות מבפנים. הדג הונח על קרם תירס שבא לי לרשום רק על הקרם תירס שיר הלל, הקרם היה כ"כ טעים וכ"כ פחדתי שזה ילך למקום של פולנטה מתקתקה אך בזכות הפלפל החריף זה נתן לזה טוייסט חרפרף שהתחבר עם הירקות הצלויים המתוקים-בטטה, גזר ודעת ערמונים.פייר? ליקקתי כל יפה שנותרה בצלחת עד שהחזרנו אותה יבשה עד תום. כמה טעים? כזה טעים!
המשכנו עם אוסובוקו טלה בבישול ארוך בבירה, מוגש על תבשיל גזרים אורגנים, תפו"א, סלרי, שום, צ'ילי וחמאה. המנה היחידה שאיכזבה, היה חסר לי ציר בקר ויין עמוק שיעטפו את הבשר הנהדר הזה ושאותו ציר היה גם מבשל ועוטף את הירקות שהונחו מסביבו בצלחת. הירקות הוכנו בסו ויד (בישול במים בוואקום) ולא קיבלו את הטעמים מהבשר, כן הייתי רוצה להרגיש את הטעם הבשרי משתדך לירקות, הם היו חיוורים.
בסקשן הקינוחים התלבטתי האם ללכת על המוכר והשוקולדי (תראו לי מישהו שלא אוהב שוקולד?!) לבין ההמלצה החמה שקיבלתי על קינוח הבננות הבא, צרחות בקריביים שמו,קראמבל קקאו,שברי שוקולד קראנץ' עם אגוזים קרמל, שברי קקאו, קרם טופי, קולי בננה, קרם וניל, בננות מקורמלות בשברי טופי, מרנג בננה וגלידת שוקולד קרמל. ריבוי מרכיבים,שילוב מרקמים וטעמים על הצלחת, כל ביס לא דומה לאחר,פעם מתוק, פעם מלוח, לעתים גם קראנצ'י, לעתים מריר, קינוח מתוק (אך לא מדי) מאוזן ומראה את היכולות של השף- שאפו לשף עידן יקיר ! קינוח מצויין בפרזנטציה מרהיבה- צרחות על הצלחת.
לסיכום, היה טעים ביאניביצ'י, מסעדת שף מתחוכמת מסוג המסעדות שחסרות בנוף הצפוני (מאסנו כבר בשיפודים וחומוסיות). מעבר לאוכל היצירתי והטעים האווירה במסעדה פסטורלית וכפרית עם נוף משגע בירוק.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה