בלוג קולינרי ,מתעסק באוכל טוב, מסעדות, ברים ומלונות כל מה שמוסיף טעם ועניין בחיים הטובים.
יום שני, 28 בנובמבר 2016
בראנץ' מפנק ב-BAR A VIN במוד צרפתי מרגש
BAR A VIN הוא בר יין עם אוכל ומנות ביניים ליד בהשראה צרפתית, תוספת משמעותית לסצנת ברי היין שבתל אביב. על תפריט היין חתום הסומליה בן רון. מסעדה שכייף לחזור אליה, מסעדה שלא מתייפיפת ולא מתעסקת בצילחותים אלא בהכנת קלאסיקות צרפתיות בביצוע מוקפד וראוי, אוכל טעים ובמחיר שפוי. אוכל צרפתי מובהק בביצוע טוב ובגובה העיניים. חומרי הגלם מן הטובים ויד טובה ובטוחה במטבח של השף עינב אזגורי שבישל בסרווסריה מנות מושחתות וטעימות להפליא,מנות טאפס- אוכל ברים ספרדי לצד האלכוהול וגרף הצלחה רבה במיוחד בבראנץ' השיכורים בימי שבת בסרווסריה. אז כעת הוא מבשל קלאסיקות מהמטבח הצרפתי. כל המנות בתפריט קטנות עד בינוניות הניתנות לחלוקה שילוו את היין בכייף ובחן רב, כמו כן לא מזמנו התחילו במסורת של בראנצ'ים מפנקים בסופ"ש,תפריט מגוון ומיוחד, בהחלט שונה ממה שקיים במסעדות אחרות. אז מה בתפריט? מנות ביצים כמו ביצים רכות עם בריוש פורצ'יני קלוי, אומלט גבינות בורסאן, בליני תפו"א,סלמון כבוש, ביצי סלמון וקרם פרש, אויסטרים על הקרח, קרוק מאדם, קרפים מלוחים כמו בצרפת מקמח כוסמת במילויים כמו שינקן ואמנטל, תרד ובשמל וקרפים מתוקים עם נוטלה,פטיסייר אוריאו ועוד. הגענו בצהרים המוקדמים של שבת, המקום היה מפוצץ גם בחלל הפנימי וגם בשולחנות בחוץ, בפוקס התפנה מקום על הבר. מיד שהתיישבנו ביקשתי להזמין קפה הפוך אך יש להם רק אספרסו קצר ואמריקאנו, בלית ברירה התפשרתי על סנגריה אדומה (באין לחם תאכלו עוגות) אז סנגריה it is
הזמנו לחם גוז'ר דה בורגון כנשנוש התחלתי. את הלחם מעולם לא הכרתי או טעמתי. זהו לחם עם תערובת של גבינות ופרמז'ן, לחם אוורירי וטעים בטירוף, אי אפשר היה להפסיק לאכול ממנו עד שנגמר לרע המזל. 26 ש"ח.
אז בחרנו שתי מנות בראנץ' לחלוקה ביננו, הראשונה בהמלצת הברמן רוסטביף יוקשייר פודינג וציר בקר. רוסטביף אדום ומשגע עם חרדל דיז'ון ליד וירקות כבושים. ממש התאהבתי בטעמה של הצנונית הכבושה. מאפה היורקשייר היה אוורירי, לגמרי מנה מיוחדת שלא תמצאו כמעט בשום בראנץ' או ארוחת בוקר שגרתית. המנה השניה, קרפ תרד,בשמל ואמנטל. קרפ דק במילוי שופע של בשמל, אמנטל ותרד. כל ביס היה חגיגה לחך, תערובת של גבינה ורוטב בשמל מבעבע בתיבול מדויק פשוט טעים וכייפי.
קינחנו בקרפ פטיסייר,תפוז וגראנד מרנייר, קלאסיקה צרפתית שאכלתי אותה לא מזמן בדוכן רחוב בצרפת רק שפה העשירו את הקרפ עם קרם פטייסיר. הקרפ שחום ודקיק ששחה עד לא מזמן בחמאה עם ליקר תפוזים ובמילוי קרם פטיסייר חמים ומתוק. ביס כה מנחם. קינוח צרפתי, פשוט וקלאסי טעים להפליא, ליקקתי את הצלחת. גם פה התבעסתי כי נגמר לי מהר מדי.
שורה תחתונה, כ"כ מרגש אותי שאני גרה בת"א קרוב ברגל לכ"כ הרבה מקומות שווים ו-BAR A VIN הוא לגמרי מקום שווה, מקום איכותי עם אוכל ותפריט צרפתי מוקפד וראוי בו אוכל למצוא את עצמי קופצת בערב לאיזה כוס יין צוננת ואיזו מנה טעימה ליד או להגיע בצהרי שבת ולהנות מבראנץ' צרפתי מיוחד ומפנק. אין לי ספק שאשוב בקרוב וזה יהפך אצלי למנהג לשבת שם בשבתות כי FUN וסופר טעים.
BAR A VIN
שד' רוטשילד 7 תל אביב
יום שלישי, 15 בנובמבר 2016
מזללה סטריט פוד * נסגרה לצערי הרב *
מה כבר לא נכתב על כתית מסעדת היוקרה של מאיר אדוני,מסעדה מוערכת,אוכל מורכב,השקעה באינספור פרודוקטים וטכניקות בישול שונות ומגוונות ממטבחי העולם. המזללה זו מסעדה שפונה יותר לעם לטעמו ובמיוחד לכיסו, פחות יומרנית אבל עדיין טעימה ומתוחכמת,סגנון עממי נועז,אוכל פשוט אך מוקפד עם טוויסט, יען כי פיוז'ן, אוכל שמעורר זכרונות מהבית בפרשנות מודרנית. המזללה האחות הקטנה של כתית, הגרסה היותר צעירה, משוחררת ומגניבה בוייב צעיר ומשחרר ובמחירים אטרטקטיבים לא פחות. האווירה מדהימה במזללה, מקום שמח האנשים יפים. עיצוב מינימלי בקווים נקיים, צבעים מאופקים, שולחנות עם מפות לבנות, צלחות לבנות וכוסות יין גדולות והשירות סופר מקצועי. המזללה יותר בגרסת לאכול בקז'ואל, מנות נפלאות, ביצוע מדויק וטוב בפרשנות ושורשים ביתיים בבישול עילי בניצוחו של השף מאיר אדוני, שף סופר מוכשר ומבריק. משחקים ושילובי טעמים מוזרים ונדירים שנשמע כי לא יתחברו לעולם אך אצל אדוני הכל מתחבר למנות מורכבות,מרהיבות ביופיין והכי חשוב טעימות. לא מזמן התווסף תפריט STREET FOOD הכולל 21 מנות רחוב מרחבי העולם, תפריט עשיר ומגוון עם מנות הרפתקניות ומרגשות כאחת. אוכל בעמידה אחד הדברים היותר כייפים וטעימים שיש ואצל אדוני זה מתורגם למורכב יותר ואלגנטי וסופר טעים. אוהבת את טביעת היד שלו באוכל, את אינספור המרכיבים במנה-ריבוי חומרי גלם, שילוב המרקמים והטעמים, את היופי על הצלחת הכל מתמזג לחוויה משכרת חושים ואני נהנת לחזור שוב ושוב. התפריט בנוי לפי האיזורים בעולם:ניו יורק, מטבח תל אביבי (המנות שתמיד רצות עם אדוני) מטבח ערבי (השכנים שלנו) ,אסייאתי, לטיני,אירופאי ואיטלקי. אוכל רחוב בסגנון אדוני הוא אוכל אסטטי, מנומק, רב טעם ונאמן למקור אך עם הטוויסטים של אדוני. פתחנו את הערב הוא עם בלאדי מרי שלראשונה העזתי לטעום (כי אני לא חובבת T, טעמה של עגבניה טרייה) היה בזה מן חריפות מפולפלת מרתקת והיה לי ממש טעים ואהבתי זאת מאד על אף שחשבתי שלא ואני בחרתי בסינגפור סלינג.
מבחינת עלות תועלת כאמור שווה וטעים להנות במזללה, ארוחה בעלות ממוצעת לגמרי במונחים תל אביבים אפילו של בית
קפה אז על מה וכמה שפה זו במסעדת שף, אוכל נהדר ויצירתי, קוקטיילים טעימים ושווים, האווירה צעירה וכייפית בקיצור סופר אטרקטיבי, מקום ששווה לחזור אליו.
נשנשנו לראשונה את הקובנה של צביה אפויה בסמנה, עגבניות גריל מרוסקות, פלפל ירוק חריף. אוחח אין מילים בכדי לתאר את הקובאנה הזU, במרקם כה אוורירי כמו ענן ,בריח חמאה משכר.
את סלט הקיסר של המזללה אני מכירה כבר ממזמן, הייתי מגיעה לארוחות צהרים עסקיות ומזמינה אותו כמנה ראשונה שהוא מוגש ללא חיוב ביחד עם העיקרית כחלק מהעיסקית . הסלט זכור לי פעמים כה רבות שהתמוגגתי מאושר כמה שסלט הקיסר היה טעים עם רוטב מדויק, כביכול זה רק חסה כמה מעניין זה כבר יכול להיות? אבל מסתבר שמ-א-ד!!! ככתוב בתפריט הסטריט פוד: סלט קיסר: חזה עוף צלוי,לבבות חסה רומית, ארטישוק רוסטיקו, ביצה רכה, קרוטוני בריוש בחמאת שום, ווינגרט סיזר, אנשובי ופרמז'ן (השדרה החמישית) 59 ש"ח.
המשכנו עם טורטיה נתחי דג בשמן עמוק, קרם שעועית שחורה וצ'יפוטלה מעושן, סלסת תירס, משמש מיובש, צ'ילי, כוסברה, וינגרט פסיפלורה, הבנרו, יוגורט ליים ובוטנים קלויים, (פלייה של כרמן,כפר דייגים) 57 ש"ח. טאקו הדגים הכי טעים שאכלתי מזה זמן מה. דג בשרני מטוגן עם רוטב ליים חמצמץ וחרפרף ששודך לו , מנה שמגישה את הטעמים ולא מעפילה עליו ברטבים למינהם.
המשכנו עם חומוס קצבים, שקדי עגל בגריל פחמים, טחול, לבבות ושומן טלה, קרם חומוס גרירי הדס, תרד בלאדי,פטריות, צנוברים, ציר עגל ובצלים מקורמלים (הכרם) 89 ש"ח. המנה היתה טעימה אבל לא מרגשת למדי, החומוס היה במרקם קרמי ועדין עם חלקי פנים בזיגוג ציר עגלים ורוטב מתקתק בשל הבצלים המקרומלים.
מבחינת עלות תועלת כאמור שווה וטעים להנות במזללה, ארוחה בעלות ממוצעת לגמרי במונחים תל אביבים אפילו של בית
קפה אז על מה וכמה שפה זו במסעדת שף, אוכל נהדר ויצירתי, קוקטיילים טעימים ושווים, האווירה צעירה וכייפית בקיצור סופר אטרקטיבי, מקום ששווה לחזור אליו.
המזללה
נחלת בנימין 57
נחלת בנימין 57
03-5665505