יום שני, 19 בדצמבר 2016

חורף חם בSILO

מסעדת סילו בניצוחו של השף רובי פורטנוי בעל רזומה עשיר (קייטרינג פרי הארץ, התרווד הוורוד ומנטה ריי) שמה את חולון על המפה ובכבוד רב כי סילו אחד המקומות השווים בחולון לבילוי מושלם. סילו,מסעדה איטלקית עם השפעות ים תיכוניות בפארק פרס -מתחם "לה פארק" מתחם הכולל אפשרויות רבות לבילוי משפחתי כמו שייט קיאקים באגם מלאכותי, ביקור במוזיאון הילדים ועוד אטרקציות למינהם ואחרי כל זה גם רעבים לא? במרכז המסעדה עומד טאבון עצים מיוחד שיובא מאיטליה שממנו יוצאות מנות כמו פוקאצ'ות,מיני מאפים,מבחר פיצות וכל הבצק נעשה אף הוא במקום. עיצוב המסעדה מושקע ,צבעוני ושמח, פייר אני הופנטתי כי זה בדיוק הטעם שלי מבחינת הצבעים, הרהיטים, העציצים וחפצי הנוי. חלל המסעדה גדול עם ריהוט מעץ ונגיעות של צבעים אדומים וכתומים,העיצוב מאד מזמין באווירה תוססת בוייב צעיר. בחוץ ישנה מרפסת גדולה,דק חיצוני רחב ידיים שמשקיף על אגם מלאכותי וירוק מסביב כי אווירה טובה זהו ערך מאד חשוב במסעדה מעבר לאוכל טעים. בקיץ נעים לשבת בחוץ במרפסת הגדולה המכילה שולחנות לזוגות ושולחנות עגולים לקבוצות, ספסלים ובר פתוח וכל זה בסמוך למזרקה שמעניקה למתחם כולו ניצוץ של חג בגלל האורות הצבעוניים ממש כמו בכריסמס. המסעדה שופעת בעציצים שמקשטים את המסעדה, במרפסת הם מגדלים עשבי תיבול כך שאם מישהו חפץ בתה עם לימונית זה יוגש במיידי. 

לאחרונה המסעדה השיקה תפריט חורף אז קפצנו לבקר.  הגענו בשעת ערב קרירה וגשם בחוץ, בפנים היה די חמים וקוזיי עם מוזיקת רקע נעימה לא מחרישת אזניים, האווירה היתה די ביתית. התפריט במסעדה עשיר, ידידותי ועתיר אפשרויות,תמחור שפוי ומנות גדולות שניתנות לחלוקה. אז מה בתפריט? מבחר מנות ראשונות, סלטים, טרטר בקר, פולנטה,מבחר פיצות מהטאבון,פסטות, דגים, בשר וארוחת ילדים. תחילה, התפנקנו עם סנגריה אדומה חמה שחיממה אותנו.


נשנשנו פוקצ'ה עם קרם חציל וגבינה אפויה על מטבוחה עד לקבלת המנות הראשונות. פוקאצ'ה חמה ואוורירית שהגיעה עם 2 פנכות, האחת עם קרם חצילים בטחינה מעודן במרקמו ומאוזן בטעמיו,השניה, מטבוחה פיקנטית שהיה כייף לבצוע ביד את הפוקצ'ה ולנגב. 

הזמנו לראשונה פולנטה וירקות שוק, פולנטה פריכה, ירקות צלויים, מחית גרעיני דלעת, קרם תירס ופירה ערמונים. פולנטה עשירה מתירס טרי, מטוגנת וקיבלה מרקם קראנצ'י וכ"כ נימוחה וטעימה מבפנים, שאומרים על מנה מנחמת בטח מתכוונים לזה, כי אין יותר מנחם מפולנטה חמה וטעימה בלילה קר. הירקות הצלויים היו פריכיים מעט עם קרם תירס,פירה ערמונים מתקתק וגבינת עזים במליחות עדינה לאיזון הטעמים. המשכנו עם טרטר בקר, שייטל קצוץ עם עלי רוקט, ארטישוק ופרמז'ן, מוגש עם ספייסי מיונז, ספרות של יוגורט וחרדל ופאן קון טומאט לצד המנה. בשר בקר טרי וקצוץ שהוגש עם רוקט וארטישוק שהעניקו לו טעם חמצמץ ומרענן, הזכיר לי מעט סלט טאבולה מצויין ששודך לבשר הטרי שנקצץ. הטרטר היה טעים AS IS והיה מעניין לרענן את טעמו עם הספייסי מיונז החרפרף במעט, ביוגורט חמוץ וחרדל. פאן קון טומאט זו תוספת נהדרת לצד הטרטר, לחם קלוי שהוברש בשמן זית ועגבניות, היה נהדר לאכול את שניהם יחדיו. מנה קלאסית בביצוע טוב.

פונקנו בטעימה של מנת ניוקי ביתי, רוטב שמנת ו4 גבינות, פקאן סיני, תרד, אספרגוס, כרובית וגבינת קשקשבל מגורדת. ניוקי קלילים ברוטב שמנת וגבינות סמיך, תרד חלוט ופקאן שהעניק קראנצ'יות וניגודיות לניוקי הנימוכים. מסוג המנות שגורפים עם הכף את כל הרוטב כי חבל שישאר על הצלחת ולא בפה (:

המשכנו עם מנה מצוינת -אספרגוס וארטישוק צרובים, דוקסל פטריות, קרם ארטישוק ירושלמי ורוטב גורגונזולה. למראית עין היה נראה שמדובר בקבב עם ארטישוק אך שניה אחרי בטעימה הרגשתי בטעמם הדומיננטי של הפטריות שעטפו את הארטישוק. קרם הארטישוק היה מתקתק ומאוזן בטעמו ורוטב גבינה הכחולה-גורגונזולה העניק את החריפות שמאזנת את המתוק. קיוותי ליותר פריכות מהאספרגוס שיהיה לכיוון אל דנטה ולטעמי נצלה מדי, אך זה לא באמת הרס את המנה כי היא היתה נהדרת, שילוב מרקמים וטעמים, מכל ביס אתה מקבל טעם אחר ושונה והכל חובר למנה נהדרת בעיני.

בגזרת הפסטות, אכלנו את מנת הפיצי עגבניות וחזה אווז, חזה אווז מעושן, פומפדרו, פרמז'ן, בצל, יין לבן,בזיליקום וזוקיני חריף. הפסטה היתה מצויינת, הוגשה אל דנטה ושודכה לרוטב עגבניות מעט חריף עם חזה אווז מעושן שהזכיר בייקון במראה ובטעמו המעושן. ברוטב העגבניות שובצו גם קוביות קטנות של בשר חזה אווז שהיו נימוכות והעניקו עושר ועומק לרוטב, הזוקיני בטמפורה והעניקו מרקם נוסף למנה, קראנצ'ים וחריפים, ללא ספק מנה מסעירה וטעימה. למנה עיקרית הזמנו פילה מוסר, ראגו פטריות ,פירה תפוח אדמה ודלעת,קציפת פורצ'יני. דג טרי ובשרני, קראנצ'י מבחוץ ורך מבפנים לצד פירה תפוח אדמה ודלעת במרקם קרמי ופטריות בשרניות. מנה פשוטה שהוכנה היטב. כמו כן חלקנו פילה בקר ברוטב יין אדום וציר בקר שהוגש עם ריזוטו עגבניות, כרובית, עדשים שחורות, ירקות ירוקים חמים ובצלצלי פנינה. בשר הבקר תובל בהצלחה והונח על מצע של ריזוטו עגבניות, כרובית ועדשים שחורות שהשתלב מצוין לרוטב היין האדום. פחות אהבתי את החיבור  עם הירקות הירוקים החמים.


כל הקינוחים של סילו נעשים במקום, מגוון קינוחים ייחודיים תוצרת בית והם מוגשים ביד רחבה. התלבטנו רבות בבחירת הקינוחים הכל נשמע כ"כ טעים והרי שכבר אכלתי ונהנתי מהם בעבר מביקוריי הקודמים בסילו. אז  לאחר התלבטויות רבות (כי הכל כ"כ טעים!) חלקנו במסקרפונה ופרי העונה, תותים בווניל,קראמבל והפתעות. מסקרפונה ותותים-שידוך מהשמיים, שמנת עשירה,תותים טריים וקצת קרמבל במרקם חולי להעשרת הטעמים ולחידוד המרקמים בצלחת. כמו כן אכלנו עוגת גבינה אפויה, מקרון וניל, רוטב תות, פטל מיובש, קראמבל שקדים וסורבה תות. עוגת גבינה מוצקה וגבוהה, מתוקה אך לא מדי, עם סורבה חמצמץ שמאזן את המתיקות ומקרון וניל נימוח בפה שכל ביס ממנו חלום.

לסיכום, מסעדת סילו מיישרת קו עם המסעדנים שיוצאים מתל אביב ומביאים את הבשורה הקולינרית לפריפריה, כי סוף סוף יש בחולון מקום טוב לאכול בו. האווירה במקום חמימה וביתית, צוות המלצרים מקצועי ולבבי, האוכל טעים-המנות גדולות וניתנות לחלוקה.



SILO

מתחם לה פארק - פארק פרס, חולון.

03-5733315

אין תגובות:

פרסום תגובה