ויסקי בר מוזיאון במתחם שרונה, מתחם ייחודי המשלב בין בר ומסעדה כשרה למוזיאון וויסקי. במקום מעל ל1000 סוגי וויסקי שונים ממדינות שונו , הכי מוכר וידוע מסקוטלנד ואירלנד, ארה"ב ובאופן שהפתיע גם אותי מהודו והונג קונג. כולם ניתנים לרכישה וטעימה.כל בקבוקי הוויסקי מוצגים לראווה על דיספליי מואר על קירות האבן של המקום והם מוארים וזוהרים מרחוק ומשווים למקום מראה אלגנטי, יוקרתי ומעוצב. במקום קומת גלריה אשר משמשת להופעות של אמנים שונים ובנוסף קומת אירועים עד 50 איש לארועים פרטיים או לערוך סדנאות והדרכות וויסקי שונות. בכל ימי שני בשעה 19:00 מתקיימת בקומת הגלריה סדנאות וויסקי ובכל שבוע מרצה אחר, תפריט טעימות וויסקי מכל העולם וארוחת מאזטים, מנות פתיחה ראשונות לצד המשקה.
תפריט הוויסקי מורכב ממסעות וויסקי שונים מרחבי העולם. הבר מוזיאון ממוקם במנהרה הטמפלרית בשרונה. ויסקי בר הוא מקום מושלם למפגש כייפי עם חברים או דייט רומנטי אחד על אחד באורות מעומעמים במן מאורה סקסית ומסתורית. קירות מלאים במדפי וויסקי,עיצוב המקום חם ומזמין,חלל גדול המאכלס מקומות ישיבה רבים בשולחנות משותפים או בישיבה על הבר בכסאות גבוהים, תקרת אבן גבוהה-אווירה די קסומה, פלייליסט מורכב מקאברים לשירים פופלריים בגרסאות שקטות ונעימות, אווירה רגועה של צ'ילינג. ערב המשלב טעימות של וויסקי ואוכל מוקפד ליד,מה עוד נוכל לבקש?
בחרנו מתוך תפריט הוויסקי- מסע עולמי 3#, ארבע טעימות וויסקי: אמריקאי,אירי סקוטי וטייואני. המשקאות נמזגו במנות של 25 מ"ל בכוסות מיוחדות המדגישות את הארומה והטעמים של המשקה.Bulleit Ruy אמריקאי, אני מאד אוהבת ברבנים.Teeling small batch אירי. Glenlivet founders Reserve סקוטי, המוכר וטוב שאני שותה אותו בברים. Kavaln single malt טיוואן, וויסקי מאד מפתיע, לא חשבתי שמייצרים וויסקי בטיוואן.
הזמנו מנות פתיחה מתפריט המטבח העדכני והמוקפד שילוו את מסע הוויסקי שלנו, האחת, קרפצ'יו מוסר, איולי ויסקי, פיסטוקים קלויים, עגבניות שרי צלויות וצנוניות,52 ש"ח. זו היתה אחת ממנות הקרפצ'יו דג היותר טובות שאכלתי. דג טרי פרוס דק דק ומעליו נזלף שמן זית,לימון,עגבניות שרי צלויות בחמיצות קלה ופרוסות צנון דקות וטריות שהעניקו ביסים קראנצ'ים. מנה נפלאה לצד האלכוהול. כמו כן נהננו מסינטה מעושנת,בשר שרוף וקרם סלק,48 ש"ח. בשר הסינטה נצרב ושמר על צבע אדום משגע והוגש על מגש מגזע עץ וקרם סלק ליד.
לקחנו את הזמן בטעימות הוויסקי בכדי לאמוד את האיכות, להשתכר ראשית מהמראה,מהארומה במשקה והטעם. ללא ספק האלכוהול פותח את התאבון אז בחרנו באנטריקוט מיושן על גריל פחמים עם תפוח אדמה מדורה, אספרגוס ואיולי ירוקים, 138 ש"ח. בשר אנטריקוט שומני במידת עשייה מדיום, נצרב קלות כלפי חוץ ושמר על עסיסיות, בשר רך וכל ביס ממנו הרגיש כמו חמאה. האספרגוס הוסיף מרקם קראנצ'י לצד הבשר ותפו"א מדורה הוא הפחמימה המועדפת עלי עם איולי פסטו במרקם קרמי ובתיבול מצוין.המלצרית החביבה המליצה לנו על סלט עלים, דפי זוקיני בצל סגול,צנוניות, עגבניות מיובשות וקראמבל אגוזים,46 ש"ח. סלט מרענן וקליל לצד הסטייק הנהדר.
קינחנו במוס שוקולד וויסקי עם מזרק של וויסקי שננעץ מעל,אם לא השתכרנו עד כה מהוויסקי אז קיבלנו אותו גם במוס שוקולד הנפלא הזה. מדובר על מוס שוקולד עשיר, לא מתוק מדי ומכביד ובמרקם אוורירי וקליל, נגיעות של קרם מנגו על המגש העניקו טעמים רעננים וקלילים.
וויסקי בר ומוזיאון, בית לחובבי הוויסקי ולא רק,חוויה שהיא מאד ייחודית וכייפית בתוך מבנה טמפלר בשרונה במן מאורה מסתורית וסקסית עם שפע של בקבוקי וויסקי מכל העולם. מלצרים שירותיים ומביני עניין אחד או שניים בוויסקי, תפריט אוכל מוקפד וכשר לצד האלכוהול והכל בשיק אירופאי. שיכורות ומחייכות עזבנו את המקום וכבר חשבנו מתי נחזור בשנית?
WHISKEY BAR & MUSEUM
דוד אלעזר 27,
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה