מסעדת Table Talk,מסעדה המשלבת אירועי תרבות כמו הרצאות,תערוכות והופעות
Table Talk הוא בית אוכל ותרבות ברחוב דיזינגוף בתל אביב בחלל בו שכן בר גיורא לשעבר ממש מול דיזינגוף סנטר. החצר ובניין הבאוהואס הזכורים מימי בר גיורא שופצו באופן יסודי. הכניסה דרך גינה גדולה עם חצר מדליקה ומחוממת, חלק גדול מהמקום פתוח מתחת לכיפת השמיים. ישנם הרבה מקומות ישיבה מתחת לעצי הפיקוס ופטריות חימום מפוזרות וכרבוליות לרגליים. שאר מקומות הישיבה בתוך מבנה באוהאוס בעל שלוש קומות. המסעדה נוסדה כמיזם של קבוצת חברים מכל העולם כביסטרו קוסומפוליטי חברתי, מקום שכולו תרבות. מדי פעם עורכים ב-Table Talk הרצאות, הקרנת סרטים, שיחות עם אמנים ותערוכות שונות, ערבי קולינריה בהם מתארחים שפים וברמנים מכל העולם, שיחות על כוס יין טובה (או וודקה), אוכל טעים (לא רק הרינג), מוזיקה ספרות ואמנות. הקונספט מאחורי המסעדה הוא הקמת מסעדה שתהווה המשך מודרני של מסורת הסלון הסובייטי מפגש חברתי בין אנשי רוח, מהנדסים, משוררים, רופאים ומורים שבה נהגו לשבת יחד במשך שעות, לשתות וודקה, הרבה אלכוהול ואוכל טוב, להאזין יחדיו למוזיקה ולהנות מתערוכות, לפעילות אמנותית ושיחות פילוסופיות. המקום מהווה שילוב של אוכל טוב והמון אירועי תרבות- סביבה חברתית נעימה.
ניתן לצפות במקום בכל סוגי האכולסיה, קבוצה של בנות לבראנץ' בבוקר, קצת היפסטרים, סטודנטים עם לפ טופים, צעירים ומשפחות עם ילדים. המקום מציע ארוחות בוקר וצהריים ובשעות הערב מגיש תפריט מיוחד של מנות שמתאימות לצד אלכוהול. בעלים,דימיטרי בוריסוב ואלכסנדר טורקוט רוצים לספק לקהל הלקוחות חווית אוכל טובה בשילוב תרבות מעניינת כמו ערבי שירה מיוחדים. במקום מוצגת תערוכה של הצלם אלכס ליבק ובימי שבת פעילות מהנה להורים וילדים.בחרנו לשבת בתוך המרפסת המקורה באווירה שקטה עם מוזיקה ברקע אך לא מחרישת אזנים, צהריים תל אביבים נינוחים בעצלתיים מתחת לעצי הפיקוס.
Table Talk תפריט אוכל מגוון בסגנון פיוז’ן אירופאי,מנות קלאסיות ממזרח ומערב אירופה ואלכוהול מגוון ואיכותי במחירים נוחים. על התפריט מנצח השף יוג'ין קיבל בעל נסיון עשיר כשף במסעדת פביו, סו שף במנדיס ופושקין. מה בתפריט ארוחת הבוקר? אגס בנדיקט, קרוק מאדם,ארוחת בוקר ישראלית, שקשוקה בלאדית, פרנץ' טוסט, מוזלי, פריטטה טבעונית, גרבלקס סלמון,פלטת דגים כבושים, פלטת בשרים ופלטת גבינות.
הזמנו תחילה קוקטיילים מרעננים,אפרול שפריץ, 25 ש"ח ומוחיטו ליצ'י ב28 ש"ח.
בחרנו באגז בנדיקט היישר מהמטבח הניו יורקי,מנה בת 120 שנה. שתי ביצים עלומות על מצע של בריוש בכיסוי רוטב הולנדייז ביתי, עם תוספת לבחירה: שינקן/בייקון/סלמון, סלט ירוק, שתיה קרה וחמה, 69 ש"ח. מנה קלאסית בביצוע טוב, בריוש במרקם קליל, ביצים עלומות, בחרנו בבייקון כתוספת מעל, רציתי שהבייקון יהיה טיפה יותר עשוי וקריספי,רוטב הולנדייז עשיר וטעים המשלב בתוכו חרדל דיז'ון. עם המנה הוגש סלט ירוק מרענן ברוטב ויניגרט שהיה מאד מוצלח, טעים וקליל.
כמו כן בחרנו בשקשוקה לבנה,הגרסה הלבנה לשקשוקה הישראלית, פרמז'ן,שמנת,כרישה ותרד. מגיע עם סלט ירוק טחינה ולחם פרנה חם מהתנור, שתיה חמה או קרה, 61 ש"ח. השקשוקה היתה ירוקה יותר מאשר לבנה והיתה מאד טעימה ולא שגרתית. היו בה ירוקים שונים כמו תרד, פטרוזילה ונענע. ביקשנו שהביצים יהיו פחות נוזליות כי ככה בעצם אנחנו אוהבות אותן ונענינו בחיוב. השקשוקה הגיעה עם חלה מתוקה קטנה ואוורירית, טחינה גולמית סמיכה וסלט ערבי קצוץ לידה.קיבלנו פינוק ממיכאל המנהל טעימה מפלטת הדגים בכבישה ביתית, טונה אדומה כבושה וסלמון בכבישה עדינה של הדרים וסלק. השילוב של פלפל חריף ודג הטונה עבד נהדר, החריף מאד החמיא לדג שהיה נימוך והחליק בגרון חיש קל.
קינחנו בפנקוטה עם קרמבל עוגיות ותפוזים מעל, סיום מתוק לבראנץ' מהנה במקום לא שגרתי בתל אביב. היה לנו מלצר מקסים ונעים הליכות שהיה סופר מקצועי ומסביר פנים. העברנו צהריים נעימים, נהנו משמש חורפית מחממת והאוכל היה טעים.
Table Talk
דיזינגוף 64 תל אביב
03-7746655
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה