מסעדת חג' כחיל ממוקמת ברחוב יפת ממש בצומת העגולה ליד ככר השעון ביפו. זו לא עוד מסעדת שיפודים חומוס טחינה בנאלית, זהו מטבח המשלב מאכלים מהמטבח הערבי הגלילי. מסעדה ערבית ראויה לחווית טעמים קצת אחרת שונה מהסטנדרט בתל אביב. על אף מיקומה התיירותי תמיד תמצאו בה סועדים ערבים שממלאים את בטנם באוכל מסורתי.
מבנה המסעדה במראה עותמני אבל בטוויסט של ביסטרו צרפתי, מראה נקי ומאופק, תקרות גבוהות, שולחנות מעץ ערוכים עם צלחות וכוסות.
המסעדה דיי וותיקה ואכלתי בה לא מעט פעמים ותמיד נהנתי בה והפעם החלטתי להשקיע בהמלצה חמה בבלוג. כאמור לא מדובר בעוד מסעדת שיפודים אלא במסעדה ערבית יוקרתית,אוכל באנטרפטציה צעירה, אוכל ערבי מעולה באוריינטציה גלילית שמקורה במטבח הסורי לבנוני.
כל המנות מוגשות עם מבחר סלטי הבית בקעריות קטנות: חציל כבוש, חציל קלוי, כרובית מטוגנת בטחינה, סלט זיתים, סלט תורכי, סלט כרוב ירוק וצזיקי. המלצרים מחדשים במהירות סלטים שאזלו ובכלל כל האוכל יוצא במהירות רבה. את הארוחה ליווינו במיץ רימונים טרי שהיה חמצמץ ומרענן. סלטים לא סטנדרטיים,טריים וטעימים.
לצד קעריות הסלטים הקטנות קיבלנו סלט טאבולה מנוקד בחיתוכי פלפל אדום קטנטנים ושבבי שקדים קלויים וסלט עלי בייבי בתיבול פשוט של שמן זית ולימון, מלח ופלפל.
כמו כן נהננו מסלט שקדים, שמיר קצוץ, שקדים וחמוציות שהיה טרי ומרענן לצד סלט פטוש,סלט עם גבינת עזים וקרעי פיתה. שילוב טעמים מדוייק של ירקות ופירות.
כל הסלטים לוו בפיתה חמה היישר מהטאבון שהיתה קריספית וחומוס עם טחינה וגרגירי חומוס. ת'כלס אפשר לשבוע רק מהסלטים בפתיחה.
עוד בתפריט קבב חלאבי-קבב כבש עם רוטב עגבניות עטוף בשכבת בצק ואפוי בטאבון, מחמאר עוף עם בצל וסומאק על פיתה בטאבון, מנסף- אוסובוקו כבש, שושברק-כיסוני בצק ממולאים בבשר טחון,יוגורט מבושל ונענע, סינייה בטחינה/ברוטב עגבניות. מבחר שיפודי בשר על האש כמו קבב עגל,פרגיות,כבש,פילה,אנטריקוט וכבד אווז לצד סטייקים של אנטריקוט, פילה, פרגית, חזה עוף וצלעות טלה. כמו כן ישנו מבחר דגים ופירות ים.
שווה להזמין מהמיוחדים במקום הרי שזו ההתמחות שלהם, לתת את המקום הראוי לתבשילי המטבח הערבי האותנטי. בחג' כחיל איכות הבשר גבוהה אז שלא מן הנמנע שבחרתי במנה בשרית מיוחדת של צוואר טלה שאכלתי אותה פה כבר בעבר. אמנם אני אוהבת אנטריקוט וצלעות טלה שמוגשות אף הן כאן אבל רציתי משהו יותר אופייני למטבח הערבי בעל אופי עממי/עדתי ומסורתי. כ"כ חיכיתי וציפיתי בהתרגשות כמו ילדה קטנה להגעת המנה הזו.
בצלחת אובלית הוגש נתח בשר של צוואר טלה ממולא באורז מתובל בקינמון ובשר אנטריקוט טחון. נתח הבשר הוגש בחתיכה אחת,שזוף בצבע קרמל ומעוטר בפפריקה ושקדים קלויים. עלו אדים מנתח הבשר ניחוחות משכרים ומענגים של בשר שמן שבושל שעות רבות והינו רך רך. בשר הטלה שומני,נפלא ומלא טעם. האורז תובל והיה ריחני מהל, פלפל ומעט קינמון. שומן הכבש נספג באורז וקיבל את כל טעם הבשר, לי היה חסר מעט מלח אבל מעבר לזה מנה מצויינת עם בשר שנימוך ונמס בפה.קינחנו עם כנאפה מצוינת עם גבינה ובצק מנצרת. שילוב טעמים מנצח בין מליחות הגבינה שמתפרצת כמו לבה חמה מבפנים לבין סירופ הסוכר המתוק שנמזג מעל ביד עדינה ולא במתיקות מוגזמת,כנאפה קריסיפית במידה ונוכחות של גבינה, ביסים של אושר גדול.
חג' כחיל
רזיאל 18 ככר השעון יפו
03-5188866
פתוח כל השבוע מ11:00 23:00
מבנה המסעדה במראה עותמני אבל בטוויסט של ביסטרו צרפתי, מראה נקי ומאופק, תקרות גבוהות, שולחנות מעץ ערוכים עם צלחות וכוסות.
המסעדה דיי וותיקה ואכלתי בה לא מעט פעמים ותמיד נהנתי בה והפעם החלטתי להשקיע בהמלצה חמה בבלוג. כאמור לא מדובר בעוד מסעדת שיפודים אלא במסעדה ערבית יוקרתית,אוכל באנטרפטציה צעירה, אוכל ערבי מעולה באוריינטציה גלילית שמקורה במטבח הסורי לבנוני.
כל המנות מוגשות עם מבחר סלטי הבית בקעריות קטנות: חציל כבוש, חציל קלוי, כרובית מטוגנת בטחינה, סלט זיתים, סלט תורכי, סלט כרוב ירוק וצזיקי. המלצרים מחדשים במהירות סלטים שאזלו ובכלל כל האוכל יוצא במהירות רבה. את הארוחה ליווינו במיץ רימונים טרי שהיה חמצמץ ומרענן. סלטים לא סטנדרטיים,טריים וטעימים.
לצד קעריות הסלטים הקטנות קיבלנו סלט טאבולה מנוקד בחיתוכי פלפל אדום קטנטנים ושבבי שקדים קלויים וסלט עלי בייבי בתיבול פשוט של שמן זית ולימון, מלח ופלפל.
כמו כן נהננו מסלט שקדים, שמיר קצוץ, שקדים וחמוציות שהיה טרי ומרענן לצד סלט פטוש,סלט עם גבינת עזים וקרעי פיתה. שילוב טעמים מדוייק של ירקות ופירות.
כל הסלטים לוו בפיתה חמה היישר מהטאבון שהיתה קריספית וחומוס עם טחינה וגרגירי חומוס. ת'כלס אפשר לשבוע רק מהסלטים בפתיחה.
עוד בתפריט קבב חלאבי-קבב כבש עם רוטב עגבניות עטוף בשכבת בצק ואפוי בטאבון, מחמאר עוף עם בצל וסומאק על פיתה בטאבון, מנסף- אוסובוקו כבש, שושברק-כיסוני בצק ממולאים בבשר טחון,יוגורט מבושל ונענע, סינייה בטחינה/ברוטב עגבניות. מבחר שיפודי בשר על האש כמו קבב עגל,פרגיות,כבש,פילה,אנטריקוט וכבד אווז לצד סטייקים של אנטריקוט, פילה, פרגית, חזה עוף וצלעות טלה. כמו כן ישנו מבחר דגים ופירות ים.
שווה להזמין מהמיוחדים במקום הרי שזו ההתמחות שלהם, לתת את המקום הראוי לתבשילי המטבח הערבי האותנטי. בחג' כחיל איכות הבשר גבוהה אז שלא מן הנמנע שבחרתי במנה בשרית מיוחדת של צוואר טלה שאכלתי אותה פה כבר בעבר. אמנם אני אוהבת אנטריקוט וצלעות טלה שמוגשות אף הן כאן אבל רציתי משהו יותר אופייני למטבח הערבי בעל אופי עממי/עדתי ומסורתי. כ"כ חיכיתי וציפיתי בהתרגשות כמו ילדה קטנה להגעת המנה הזו.
בצלחת אובלית הוגש נתח בשר של צוואר טלה ממולא באורז מתובל בקינמון ובשר אנטריקוט טחון. נתח הבשר הוגש בחתיכה אחת,שזוף בצבע קרמל ומעוטר בפפריקה ושקדים קלויים. עלו אדים מנתח הבשר ניחוחות משכרים ומענגים של בשר שמן שבושל שעות רבות והינו רך רך. בשר הטלה שומני,נפלא ומלא טעם. האורז תובל והיה ריחני מהל, פלפל ומעט קינמון. שומן הכבש נספג באורז וקיבל את כל טעם הבשר, לי היה חסר מעט מלח אבל מעבר לזה מנה מצויינת עם בשר שנימוך ונמס בפה.קינחנו עם כנאפה מצוינת עם גבינה ובצק מנצרת. שילוב טעמים מנצח בין מליחות הגבינה שמתפרצת כמו לבה חמה מבפנים לבין סירופ הסוכר המתוק שנמזג מעל ביד עדינה ולא במתיקות מוגזמת,כנאפה קריסיפית במידה ונוכחות של גבינה, ביסים של אושר גדול.
לסיכום, חג' כחיל מספק אוכל ערבי, ביתי מסורתי ברמה מעולה,סלטי פתיחה לא שגרתיים קצת אחרת ושונה מהסטנדרט המשלבים טעמים מדוייקים של ירקות ופירות. מנות עיקריות גדולות וטעימות, איכות הבשרים טריים וטובים תוך כדי מתן שירות קשוב,מכניס אורחים ומתוקתק בהגשת המנות. ארוחה מוצלחת שמספקת אחלה תמורה לכסף, בקיצור,שווה קפיצה ליפו.
חג' כחיל
רזיאל 18 ככר השעון יפו
03-5188866
פתוח כל השבוע מ11:00 23:00
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה