אברא'ג,מסעדת דגים ופירות ים רומנטית בלוקיישן יפיפיה בין הגלריות והסמטאות הציוריות של יפו העתיקה בככר קדומים בסמוך לכנסייה הקתולית סנט פטרוס. בין אם החלטתם לטייל ביפו יחד עם התיירים במגדל השעון ובין אם בחרתם להנות בים,באבראג' עוצרים לאכול טוב ונהנים מהשקט הנעים במקום. המסעדה ממוקמת במבנה מקורי בן יותר ממאה שנה המתהדר במראה עותומני אותנטי בעל קירות אבן חשופים אמיתיים מתקופת התורכים וקשתות טורקיז המעטרות את המקום. העיצוב פשוט,אתני וחמים מעוטר במזכרות ואביזרים מיפו העתיקה,סוג של מסע בזמן ל80'S.
המיקום צבעוני ומזמין- תיירים ימותו על זה ואנחנו נרגיש כמו תיירים בחו"ל. חלק ניכר ממקומות הישיבה הם בחוץ כך שנהנים מאווירת יפו סמוך לגלריות ומבנים עתיקים. אבראג' היא לא מסעדה עדכנית ופלצנית דבר שהוא די אוברייטד לאחרונה,לא תמצאו פה צילחותים מהפנטיים והמלצר לא יעשה גלגול לאחור אבל מה שכן זו מסעדה נעימה ומסבירת פנים המגישה אוכל פשוט,טרי וטעים.
ישנם מקומות ישיבה נוספים במעלה המדרגות בתוך החלל הפנימי והאלגנטי עם קשתות מעוגלות בסגנון עותמני.
מומלץ ביותר להגיע בצהריים ולתפוס את המקום במרפסת המשקיפה לים,לאכול דג טרי לצד כוס יין ולהנות מהבריזה ומהנוף הנשקף מהים.
בהגעינו השולחנות היו כבר מעוטרים במפות,כוסות יין ונרות דולקים.
אבראג', ביסטרו ים תיכוני עדכני בעל תפריט שמתבסס על דגה יפואית יומית מחומרי גלם טריים הנרכשים מידי יום בשוק היפואי ואצל הדייגים בנמל.
בתפריט מנות ראשונות יצריתיות,מבחר סלטים טריים ומרעננים, תפריט עשיר של דגים פירות ים טריים ומבחר בשרים איכותיים,המנות גדולות ובמחירים הוגנים. הזמנו קנקן מים קרים וצ'ייסרים של ויסקי ג'וני ווקר. אט אט התמלא השולחן במבחר מנות פתיחה, סלטי הבית שמגיעים כפתיחה לכל מי שמזמין מנה עיקרית וסלסלת לחם. חמוצים, סלט סלק, סלט אטריות שעועית אסייתי מתקתק וחומוס מ-א-ד טעים שזכרתי מביקורי הקודם שהיה מצוין !
לראשונות בחרנו בפטריות מוקרמות מוגשות בצדפת ענק. אני מודה המנה לא הצטלמה טוב וגם נראית היישר מן ה80'S הוגשה בתוך צדפה אבל בתכלס יש לי חולשה לפטריות מוקרמות בגבינה ובשמנת אז לא מן הנמנע שאזמין ת'מנה הזו. כן נחמד להתגעגע לטרנד הזה של המנות המוקרמות,ביקשנו שיוסיפו לנו שום ונענו בכייף לבקשיתנו והיה טעים טעים.
המשכנו עם קבב דגי ים,קבב מטונה אדומה,לוקוס צעיר ועשבי תיבול. שלושה קציצות דגים עם רוטב יוגורט שום חמצמץ בצד. שימוש בחומרי גלם טריים ואיכותיים,הקציצה דחוסה למדי והרגשתי שהדג בושל מדי.
לעיקריות הזמנו פילה דג דניס אפוי עם עשבי תיבול. בצלחת עגולה הונחו 2 פילטים של דניס,הורגש שהדג טרי,טעים ועשוי היטב, בשר הדג מאד רך ועדין בתיבול מעט פיקנטי. סלט ירוק מאד טרי ומרענן בתיבול טוב הוגש ליד. לצד מנת הדג קיבלנו פנכה עם לימון,שום ושיפקה- תוספת "ממזרית" שמוסיפה הרבה טעם ומשתדכת נהדר לדג.
כל המנות העיקריות מוגשות עם תוספת לבחירה: פירה סלק, סלט ירקות שוק, אורז מתובל או פלחי תפו"א אפויים.
כמו כן בחרנו במנה בשרית,צלעות טלה מובחרות צלויות בגריל. שוב ניכר כי השתמשו בחומרי גלם טובים אך צלו את הצלעות יותר מדי. לצד הצלעות הוגשו קוביות תפוחי אדמה.
בקינוחים תמצאו סופלה שוקולד,מלבי יפואי, קרם ברולה,פבלובה ועוגת גבינה. אנחנו "מתות" על עוגות גבינה אז כמובן שזו היתה הבחירה שלנו. עוגת גבינה אפויה תוצרת בית שהוגשה עם קולי פירות יער. עוגה טובה,עשירה ומתוקה לצד רוטב פירותי חמצמץ שמאזן את הטעמים.
לסיכום, נעים ורגוע באבראג', נהננו מדגים טריים ובריזה מהים הכי באווירת חו"ל. המלצר היה לבבי והאוכל הוגש די מהר.