יום רביעי, 27 בספטמבר 2017

אבראג' ביסטרו ים תיכוני ציורי ביפו


אברא'ג,מסעדת דגים ופירות ים רומנטית בלוקיישן יפיפיה בין הגלריות והסמטאות הציוריות של יפו העתיקה בככר קדומים בסמוך לכנסייה הקתולית סנט פטרוס. בין אם החלטתם לטייל ביפו יחד עם התיירים במגדל השעון ובין אם בחרתם להנות בים,באבראג' עוצרים לאכול טוב ונהנים מהשקט הנעים במקום. המסעדה ממוקמת במבנה מקורי בן יותר ממאה שנה המתהדר במראה עותומני אותנטי בעל קירות אבן חשופים אמיתיים מתקופת התורכים וקשתות טורקיז המעטרות את המקוםהעיצוב פשוט,אתני וחמים מעוטר במזכרות ואביזרים מיפו העתיקה,סוג של מסע בזמן ל80'S.
המיקום צבעוני ומזמין- תיירים ימותו על זה ואנחנו נרגיש כמו תיירים בחו"ל. חלק ניכר ממקומות הישיבה הם בחוץ כך שנהנים מאווירת יפו סמוך לגלריות ומבנים עתיקים. אבראג' היא לא מסעדה עדכנית ופלצנית דבר שהוא די אוברייטד לאחרונה,לא תמצאו פה צילחותים מהפנטיים והמלצר לא יעשה גלגול לאחור אבל מה שכן זו מסעדה נעימה ומסבירת פנים המגישה אוכל פשוט,טרי וטעים.



ישנם מקומות ישיבה נוספים במעלה המדרגות בתוך החלל הפנימי והאלגנטי עם קשתות מעוגלות בסגנון עותמני.  



מומלץ ביותר להגיע בצהריים ולתפוס את המקום במרפסת המשקיפה לים,לאכול דג טרי לצד כוס יין ולהנות מהבריזה ומהנוף הנשקף מהים.




בהגעינו השולחנות היו כבר מעוטרים במפות,כוסות יין ונרות דולקים.

אבראג', ביסטרו ים תיכוני עדכני בעל תפריט שמתבסס על דגה יפואית יומית מחומרי גלם טריים הנרכשים מידי יום בשוק היפואי ואצל הדייגים בנמל. 

בתפריט מנות ראשונות יצריתיות,מבחר סלטים טריים ומרעננים, תפריט עשיר של דגים פירות ים טריים ומבחר בשרים איכותיים,המנות גדולות ובמחירים הוגנים. הזמנו קנקן מים קרים וצ'ייסרים של ויסקי ג'וני ווקר. אט אט התמלא השולחן במבחר מנות פתיחה, סלטי הבית שמגיעים כפתיחה לכל מי שמזמין מנה עיקרית וסלסלת לחם. חמוצים, סלט סלק, סלט אטריות שעועית אסייתי מתקתק וחומוס מ-א-ד טעים שזכרתי מביקורי הקודם שהיה מצוין !  
לראשונות בחרנו בפטריות מוקרמות מוגשות בצדפת ענקאני מודה  המנה לא הצטלמה טוב וגם נראית היישר מן ה80'S הוגשה בתוך צדפה אבל בתכלס יש לי חולשה לפטריות מוקרמות בגבינה ובשמנת אז לא מן הנמנע שאזמין ת'מנה הזו. כן נחמד להתגעגע לטרנד הזה של המנות המוקרמות,ביקשנו שיוסיפו לנו שום ונענו בכייף לבקשיתנו והיה טעים טעים. 


המשכנו עם קבב דגי ים,קבב מטונה אדומה,לוקוס צעיר ועשבי תיבול. שלושה קציצות דגים עם רוטב יוגורט שום חמצמץ בצד. שימוש בחומרי גלם טריים ואיכותיים,הקציצה דחוסה למדי והרגשתי שהדג בושל מדי.


לעיקריות הזמנו פילה דג דניס אפוי עם עשבי תיבול. בצלחת עגולה הונחו 2 פילטים של דניס,הורגש שהדג טרי,טעים ועשוי היטב, בשר הדג מאד רך ועדין בתיבול מעט פיקנטי. סלט ירוק מאד טרי ומרענן בתיבול טוב הוגש ליד. לצד מנת הדג קיבלנו פנכה עם לימון,שום ושיפקה- תוספת "ממזרית" שמוסיפה הרבה טעם ומשתדכת נהדר לדג.  
כל המנות העיקריות מוגשות עם תוספת לבחירה: פירה סלק, סלט ירקות שוק, אורז מתובל או פלחי תפו"א אפויים. 

כמו כן בחרנו במנה בשרית,צלעות טלה מובחרות צלויות בגרילשוב ניכר כי השתמשו בחומרי גלם טובים אך צלו את הצלעות יותר מדי. לצד הצלעות הוגשו קוביות תפוחי אדמה.
בקינוחים תמצאו סופלה שוקולד,מלבי יפואי, קרם ברולה,פבלובה ועוגת גבינה. אנחנו "מתות" על עוגות גבינה אז כמובן שזו היתה הבחירה שלנו. עוגת גבינה אפויה תוצרת בית שהוגשה עם קולי פירות יער. עוגה טובה,עשירה ומתוקה לצד רוטב פירותי חמצמץ שמאזן את הטעמים.
לסיכום, נעים ורגוע באבראג', נהננו מדגים טריים ובריזה מהים הכי באווירת חו"ל. המלצר היה לבבי והאוכל הוגש די מהר.  

*בשעות הבוקר מוגשות ארוחת בוקר במקום.  


אבראג' 

ככר קדומים 6 

יפו העתיקה 

03-5244445





יום שלישי, 19 בספטמבר 2017

Giardino Bello טרטוריה איטלקית משפחתית ומקסימה בהדר יוסף


Giardino Bello טרטוריה איטלקית משפחתית של השף אנני בן ממוקמת בלב שכונת הדר יוסף בתל אביב במרכז המסחרי הקטן. 
אווירה כפרית ואינטימית,תפריט איטלקי ביתי, פיצות ופסטות תוצרת עבודת יד,מנות קלאסיות מהמטבח האיטלקי, ארוחות בוקר ועוד.  
המסעדה שוכנת באיזור מסחרי אבל דיי שקט, ישנה רחבה גדולה עם צל טבעי של עצים.
card
המסעדה מעוצבת כטרטוריה איטלקית בעיצוב חם ומשפחתי, שולחנות קטנים עם מפות משובצות,פסלים סביב בגינה ותמונות של שחקני קולנוע איטלקיים מקשטים את הקירות.
לא סתם ציינתי טרטוריה איטלקית משפחתית כי היא מנוהלת ומתופעלת ע"י המשפחה, השף במטבח, אשתו בויטרינית הקינוחים ואפילו הבן הקטן מסתובב בין הלקוחות ושואל לשביעות רצונם, מקסים. 

בשעות הבוקר המסעדה מתפקדת יותר כבית קפה עם תפריט ארוחות בוקר,אפייה במקום של לחמים, פיצות ומאפים, בתפריט כריכים מפוקאצ'ה שנאפית במקום לצד סלטים ובערב תפריט ובו מנות פתיחה כמו ארטישוק במרינדה,קרפצ'יו בקר, סלט קפרזה, מלנזנה פרמז'נה של חצילים מוקרמים עם עגבניות בתנור. בעיקריות, פסטות עשויות בעבודת יד במקום, טורטליני במילוי בשר בקר, רביולי במילוי ריקוטה, ניוקי תפו"א ברוטב רוזה ועוד. כל אלו מוגשים לצד יינות איטלקיים במחירים אטרקטיביים. 

אז פתחנו את הערב עם יין,חברתי בחרה ביין אדום ואני ביין רוזה. השקנו כוסות לחיים לשנה החדשה שבאה עלינו לטובה. 

הזמנו לראשונות קרפצ'יו פילה בקר,אורגולה, פרמז'ן בתיבול חומץ בלסמי ושמן זית. לא היה בו שום חידוש בקרפצ'יו וביננו גם לא היה צריך להמציא את הגלגל. מנה קלאסית בביצוע טוב, קרפצ'יו מאד מוצלח עם בשר עסיסי פרוס דק דק וגילופי גבינת פרמז'ן טובה מעל עם שמן זית איכותי ובלסמי איטלקי חמצמץ פשוט תענוג!






























לצד הקרפצ'יו קיבלנו פוקאצ'ה עם פנכה של שמן זית ובלסמי ופנכה של טפנד זיתים שחורים טעים במיוחד.
כמו כן נהננו מפרחי ארטישוק במרינדה מוקפצים ביין לבן ושמן זית מתובל. יש לי חולשה לארטישוקים בכל צורה, צרובים,מוקפצים או מטוגנים. פה הם מוקפצים קלות ביין לבן ושמן זית,זסט של לימון מעל עושה את כל העבודה,טעים מאד!
הפיצות בתפריט מגיעות בשני גדלים, בחרנו בפיצה פריצ'וזה, רוטב עגבניות, ארטישוק, זיתי קלמטה, פפרוני, פטריות וביצת עין. 
בפיצה היה חסר לי עוד רוטב וגבינה,מבחינת הטעמים היא די קלעה בול והנקניק היה מעולה ומפולפ כראוי אבל נשארו מקומות בפיצה עם מעט רוטב וגבינה והיה קצת מבעס. ביקשנו בלי ביצת עין כי שתינו לא מתחברות לחלמון שנוזל.
הפסטות בתפריט מיוחדות גם הן בעבודת יד מחומרי גלם איכותיים. בחרנו בהמלצת המלצר הצעיר והחביב בטורטיליני מילנזה,טורטליני במילוי בשר בקר ברוטב ציר בקר ומבחר פטריות. כיסוני טורטליני דקים בעבודת יד במילוי בשר נימוח ומבחר פטריות בשרניות בציר בקר טעים.

כל הקינוחים מוכנים ע"י השף בעבודת יד והמבחר מרשים צבעוני ומשגע. שחשקה נפשינו בקינוח פשוט ניגשנו לויטרינת הקינוחים וקיבלנו הסבר פרטני מאשתו של השף. הקינוחים אישיים ושווים במיוחד לאכילה במקום או לרכישה הביתה. הלכנו על קינוח מסורתי ובחרנו בטירימסו שזה בביצוע טוב זה יכול להיות פגז. הטירימסו ב-Giardino Bello מגיע עם שוט של אספרסו חם. בחלקו העליון של הטירמיסו ישנו פתח שנראה כמו מסילה שאליו נמזג האספרסו החם שנוזל על כל הטירימסו בצורה מושחתת ומגרה למראה. הטירימסו היה במרקם סמיך, מתוק אך לא מדי, שילוב נהדר בין המרקמים של הטירמיסו הקר לאספרסו החם, שילוב מנצח מאד טעים ומאד מומלץ! 

כמו כן הזמנו מוס שוקולד עם דובדבני אמרנה,מוס סמיך וקר בשילוב דובדבני אמרנה חמצמצים שאהובים עלי כל כך. בכלל אני אוהבת מאד את השילוב בין מתוק לחמוץ שהחמוץ מאזן את המתיקות. 



לסיכום, היה מקסים בGiardino Bello,נהננו מאווירה ביתית שקטה ונעימה. הפסטות והפיצות במחירים נוחים ונגישים,אוכל איטלקי ביתי,פשוט וטוב. לבוא הכי בקז'ואל בשכונה, מקום לכל המשפחה עם הילדים או לדייט רומנטי קליל.
* אה וישנה גם חנייה בשפע.
Giardino Bello
קהילת ורשה 54
מרכז מסחרי הדר יוסף
תל אביב 

03-9464647
ראשון - שבת 08:00 -24:00


יום ראשון, 17 בספטמבר 2017

ג'וני היל טאפס בר חדש בתל אביב

ג'וני היל טאפס חדש בתל אביב נפתח על חורבותיו של טאפס בר אחד העם. תפריט עם מנות טאפסים בנגיעות לטיניות ופיוז'ן אירופאי שהשף הקולמביאני ג'וני היל למד בעברו בגרמניה ובצרפת. לשף רזומה במסה ובעוד מסעדות מובילות, הוא הקים וניהל מטבחים רבים וכעת לראשונה מסעדה הנושאת את שמו. 

תפריט טאפס פיוז'ן דרום אמריקאי,טאפסים המגיעים ממטבחים שונים מכל העולם,מנות פירות ים, בשר ודגים.  מה בתפריט? פוקה טונה מושרה באננס וחלב קוקוס - מנה מהוואי,בייבי אנשובי, סביצ'ה פרואני, אמפנדס בשר, צ'וריסו בצל מטוגן וגווקמלי, טוסטאדה שייטל וגווקאמולי, ארפה אסאדו ויש גם ארפה צמחונית וטבעונית לצד תפריט קוקטיילים,יינות מצ'ילה ובירות מדרום אמריקה. 

פתחנו את הערב עם קוקטיילים מוצלחים של קוסמופוליטן ומוחיטו ונהננו ממוזיקה לטינית ברקע, מוזיקה קצבית בווליום חלש שמאפשר לנהל שיחה בכייף. 

בג'וני היל המנות טאפס בגודל בינוני. בחרנו תחילה בטאפס מהים, בייבי אנשובי פריך על מצע רוטב איולי חלפיניו,וואסבי וליים. אנשובי מטוגנים מאד קרנצ'יים שהונחו על איולי חליפניו מאד טעים, מעט חריף וחמצמץ גם יחד. מנה קלילה- סוג של נשנוש שקשה להפסיק לנשנש ממנו עוד ועוד. 

בחרנו במנה צמחונית, קיסרייה אננס עם גבינת מנצ'נגו, צ'דר ובצל מקורמל,מוגש עם איולי תירס וצ'יפטולה. אני באופן אישי לא אוהבת מתוק באוכל וכן היה בא לי לנסות את הטורטיה עם הגבינה וציינתי למלצר שיוציאו לנו את האננס אך לבסוף קיבלנו אותו עם האננס, היה לי מתוק מדי כמובן, אני חושבת שעם רוטב חריף היה מאזן את המנה ומעניק לה טוויסט. 
אהבתי מאד את המנות הבשריות מהמטבח הדרום אמריקאי,מנות צבעוניות ומלאות טעם. בחרנו בלומו סלטדו,קוביות פילה,בצל ושום. קוביות בשר פילה מאד עסיסיות ומלאות טעם בתיבול טוב עם בצל סגול ועגבניות מטוגנות.  
טוסטאדה שייטל בליווי גוואקמולי ואיולי שום. בשר שייטל  מפורק הונח על טורטיה מקמח תירס קריספית בליווי גוווקאמולי טעים וסלסה חריפה ואיולי שום מצוין. אהבתי את הקריספיות שבטורטיה ואת הרטבים שהקפיצו את טעמו של הבשר המפורק. 
המשכנו עם צ'וריסו בצל מטוגן וגווקמולה, נקניקייה עסיסית מעט חריפה ומלאת טעם לצד גווקאמולי טעים במיוחד , בצל מטוגן ובליווי פרוסות תפוח אדמה,מנה מצוינת.

נעים בג'וני היל, טאפסים מהמטבח הדרום אמריקאי בפיוז'ן אירופאי, מנות טעימות לצד אלכוהול. 
מה שאהבתי שהצוות מקסים ואוהב בעלי חיים ושם עבורם קערת מים. 

בג'וני היל מארחים אירועי תרבות שונים לרבות הרצאות, חוגים,הופעות, גלריות,תערוכות ואירועים עד ל-200 מוזמנים. 


ג'וני היל 

אחד העם 27 תל אביב 


שעות פעילות ראשון - שבת 18:00 - 24:00