יום שלישי, 8 במאי 2018

מסעדת LUX החדשה של השף עלאא מוסא בחיפה -מסעדה לאוהבי פירות הים והדגים


מסעדת LUX החדשה של השף עלאא מוסא ממסעדת אלמרסא מנמל עכו נפתחה לא מזמן ברחוב הנמל 13 בעיר התחתית בחיפה-מתחם שוקק חיים שופע ברים ומסעדות. LUX משלבת בין המטבח הערבי לסטייל המערבי שילוב בין בישול ערבי גלילי מסורתי לבין גורמה מודרני. השף עלאא מוסא החל את דרכו הקולינרית בגיל 15במסעדת אורי בורי בעכו. חובבי הקולינאריה מכירים אותו מפועלו במסעדת אלמרסא במעגן בעיר העתיקה בעכו. עלאא החל את דרכו בדן גורמה ועבד במספר מסעדות תל אביביות ומשם המשיך לשבדיה ועבד במסעדות מכוכבות מישלן מהן חזר אל עיר הולדתו-עכו. 

LUX משלבת בין אוכל מקומי,עונתי ואישי של השף עללא מוסא למקום בילוי בקז'ואל ובתמחור שפוי. התפריט בLUX עם מנות מפתיעות,שימוש בהמון דגים טריים,פירות ים ועשבי תיבול מהגליל. בין המנות תמצאו סביצ'ה דג ים, טרטר ערבי של סינטה עם בורגול דק וטחינה, אספרגוס על הפלנצ'ה, הר של פירות ים בחמאת שרי ולימון כבוש, פילה מוסר ים על ריזוטו פריקי ותרד בר,פילה עגל,ניו יורק סטייק ועוד.
המסעדה מעוצבת בעיצוב עדכני וצעיר. במרכז המסעדה בר מוארך בו הסועדים משקיפים על המטבח הפתוח ומה שמתרחש על הפלנצ'ה והפס הקר בו הטבחים עובדים מול היושבים על הבר. 

מסביב שולחנות ישיבה בסגנונות שונים שיתאימו לבילוי זוגי רומנטי,ארוחת ערב עם חברים או עם המשפחה.

פתחנו את הערב עם קוקטייל שמבוסס על ג'ין,לימונים וריחן,36 ש"ח. משקה חמצמץ,קליל ומרענן שהוגש בכוס מרטיני אלגנטית.

הזמנו שתי מנות פתיחה,האחת,סביצ'ה מרסא סטייל,לבנה שנקליש,פלפל חריף ופיסטוק חלבי,46 ש"ח. סביצ'ה דג ים שהורכב מקוביות דג אינטיאס שתובלו בטעמים עזים,מיץ לימון,זיתים שחורים פרוסים,עלי שומר, פיסטוקים קצוצים,טבעות פלפל חריף,קרם חציל שחור ופירורים של גבינת לאבנה שנקליש-גבינה חמצמצה. מנה מרובת מרכיבים ועסיסיות בטעמים מגוונים וים תיכוניים,מנה צבעונית ועזת טעם אני מאד אהבתי.

המנה השניה,טרטר טונה אדומה,קרם אבוקדו,פריקי ועוד הרבה דברים,49 ש"ח. הצילחות בLUX מערבי,מרהיב ואסטטי. על צלחת לבנה הונחו קוביות דג טונה נאות,עבות
ועסיסיות על קרם אבוקדו,פריקי,שמן עירית ירוק בוהק ומגרה,ביצי טוביקו-ביצי דג,בצל סגול ואפונה טריה. אכלתי את המנה די בתאווה,אהבתי את ריבוי המרכיבים במנה ואת שילוב הטעמים והעסיסיות שבה. ללא ספק האוכל של עלאא מוסא מרגש וניכר הרבה ידע קולינרי בביצוע המנות והתקנתן. 

המשכנו עם סלט קלמרי עשוי על הפלנצ'ה,קרם לבנה,סלט גרגיר וצנוברים,58 ש"ח. הקלמרי הטריים שעברו צלייה היו די עסיסיים והונחו על תלולית של לאבנה עם קונפי שום שמאזן במתיקות מול החמיצות והמליחות מהלאבנה עם שמן עירית, סלט גרגיר שלעלים יש טעם חריף ודומיננטי וצנוברים. מנה מהים נהדרת,טעמים מדוייקים ובמרקם עדין וטעים שחוסלה די מהר.

אכלתי בתאווה מכל השפע הזה והמשכנו למנה העיקרית שחלקנו בה,בלגן משוק עכו,פילה מוסר ים,ריזוטו פריקי עם תרד בר,שעועית ירוקה ועוד הפתעות,92 ש"ח. המנה הוגשה על פלטה מעץ. ראשית חייבת לציין את טריות הדג ואופן הכנתו על הפלנצ'ה בצורה מושלמת,העור היה קריספי ובשר הדג היה לבן ורך. פילה מוסר הים הונח על ריזוטו פריקי שהיה בטעמים חמוצים מלוחים. עוד במנה,תרד,שעועית ירוקה, גזר צלוי,קונפי שום מתקתק,צנוניות טריות פריכות,קרם חציל שחור וטחינה ומעל הכל פיררו את גבינת השנקליש. תכלס כל בלגן המרכיבים האלו עובד מצויין והטעמים השתלבו נהדר,מנה מענגת מאד
,
נהננו ממנה בכל ביס וביס. 

קינחנו עם בקאלווה וכדור גלידה,34 ש"ח. על צלחת לבנה הונח משולש בקלאווה די גדול מהמקובל עם כדור גלידת וניל באמצע. הבקלאווה הייתה מתוקה ובטעמים מעודנים ולשמחתי לא מתוקה מדי. 
לסיכום יצאנו עם טעם טוב בפה מ-LUX,מסעדה לאוהבי פירות הים והדגים בפיוז'ן עם המטבח הערבי,אוכל טרי,יצירתי
ומשובח באווירה אותנטית ולא יומרנית. למסעדה תפריט יין ואלכוהול במחיר בגובה העיניים והשירות אדיב ביותרהמקום החם של חיפה ללא ספק

LUX הנמל 13 חיפה 
טלפון: 077-2060970
ימים ושעות פתיחת בתקופת ההרצה:
ראשון עד שבת 18:30 ועד אחרון הלקוחות.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה