יום שלישי, 3 ביולי 2018

מיטש-בשורה לאוהבי הקבב הרומני חדש בשוק הכרמל


אני אוהבת  את שוק הכרמל במיוחד כי לצד דוכני המזון של פירות והירקות יש בו מוסדות אוכל רבים וטובים,חלקם אותנטיים וחלקם חדשניים יותר. לצד בתי קפה בניחוח של חו"ל תמצאו פה מגוון בשרים בפיתה,אוכל אסייתי ואף איטלקי בקזו'אל בדוכנים בגרסת ה-STREET FOOD,אוכל דרום אפריקאי, ערבי הונגרי ועוד. עכשיו מצטרף לרשימה הזו מיטש,קבב רומני עסלי שעשוי ע"פ המסורת הרומנית בגרסה עדכנית בלב המיין סטרים בפאתי שוק הכרמל.


אורית מושוקוביץ עובדת כבר מעל שני עשורים כשפית ובעלת קיטריניג מצליח פתחה מקום חדש באחת הסמטאות של שוק הכרמל. אורית כחצי רומניה גדלה בבית על קבב רומני מלא בשום ובמשך תקופה היא עבדה על מתכון מסורתי לקבב רומני בגרסה עכשוויתהקבב של אורית לא מזרחי כמו ברב המסעדות והמזללות אלא רומני עסלי,נחלתן של המסעדות הרומניות הוותיקות.

מה בתפריט? מיטש קבב רומני שעשוי מתערובת בשר בקר בתוספת שומן,שום ותבליניםמיטש-קבב בפיתה או בסירת במבוק לכל הנמנעים מפחמימותבסירה 8 קבבונים קטנים בגודל של ביס שאפשר לנשנש ממנה בישיבה במקום או לאכול אותם תוך כדי הסתובבות בשוק.


חמוצים של כרוב ומלפפון שנכבשים במקום: 


מנת המיטש לא מגיעה לבד,היא מלווה בשפריץ של יין וסודה או בירה מהחבית ויש גם לימונדה.


תערובת מיטש-הקבב הרומני מוכנה במקוםהקבב נאמן למסורת הרומנית יש בו תבלינים ושום כראוי לעדה הרומניתהשום משובץ בצורה עדינה בתערובת הבשר ודווקא ציפיתי להרבה יותר שום אבל במיטש ניכרת היד העדינה של אורית כאישה בתערובת הקבב.קציצת הקבב אוורירית,שומנית במידה הטובה ומפוצצת בטעם. לצד הקבב קיבלנו פלחי צ'יפס עגולים,מלוחים וממכרים בטירוף,התפודים נפרסו דק דק ועברו טיגון פעמיים,סלטים טריים וחמוצים שנכבשו כאמור במקום.פה כפי שרואים בתמונה אכלנו את המיטש בסירה (לנמנעים מפחמימות) המכילה 8 קבבונים קטנים בגודל ביס שניתן לאוכלם עם קיסם,לימונדה וצ'יפס 55 ש"ח. הקבבונים הוגשו במידת צלייה טובה שהותירה אותם עסיסיים ולא יבשים חלילה. מאד קל לפשל עם כאלו קבבונים קטנים על הגריל בשל גודלם יכולים בקלות להשרף ולהתייבש.

ויש גם מיטש בפיתה טרייה עשוית עבודת יד,מוגש עם צ'יפס,לימונדה ב35 ש"ח. לצד מנת הקבב בפיתה מוגשצ'יפס קריספי מתפוח אדמה טרי לצד תוספות נלוות מצוינות ונדיבות,סלטים ומטבלים.



























אתנחתא הומוריסטית: 

לצד הקבב מוגש חציל רומני מפוצץ בשום כפי שאני אוהבת,חמוצים רומנים טעימים שלא הפסקתי לזלול בתאווה מלפפון וכרוב כבוש,סלסת עגבניות,בצל מטוגן,הגרסה של אורית לצ'ימיצורי,טחינה וחריף. הכל בעבודת יד וממתכונים מסורתיים.

קינחנו עם קומפוט רומני קר וטעים שאורית מכינה במקום מתפוחי עץ,משמשים,שזיפים וצימוקים, תראו לי מישהו שיתנגד לאכול קומפוט קריר בחום הזה. 


לסיכום,בשורה טובה לאוהבי הקבב הרומני בשוק הכרמל, מנת רחוב של קבב רומני בפיתה טעים בטירוף,התוספות נדיבות וטריות והמחיר סביר.  


מיטש 
חיים חבשוש 31 שוק הכרמל
תל אביב
ראשון -שישי 11:00 - 18:00 

2 תגובות:

  1. מהמממממת!!!!! זה בהחלט אחד המקומות הכי שווים לספר עליהם לחבר׳ה שאת הכי אוהבת ושאת רוצה שיהיה להם רק טוב!!!

    השבמחק
    תשובות
    1. כן לגמרי , כייף לגלות מקומות חדשים ושווים שרק נפתחו

      מחק