יום ראשון, 19 באוגוסט 2018

ארוחה אלגנטית במסעדת "הירקון 99" במלון דן תל אביב


ירקון 99" היא מסעדת הדגל של מלון דן תל אביב. כולנו מכירים את מלונות דן-רשת מלונות יוקרתית בישראל.

רשת דן מציעה לאורחיה מגוון של מלונות יוקרתיים למטרות נופש או לנסיעות עסקיות הנחשבים לטובים מבין המלונות בישראל ונמצאים במיקומים המובחרים ביותר. הרשת מעניקה חוויה קולינרית ברמה גבוהה מארוחת בוקר ועד ארוחות גורמה.

עיצוב המסעדה באווירה אינטימית ורומנטית עם 40 מקומות ישיבה בעיצוב יוקרתי ואלגנטי המבוסס על המוטיבים הקלאסיים והמסורת של רשת מלונות דן. השירות בו הוא בהתאם, המלצרים מאד מנומסים ושירותיים ביותר.

תפריט המסעדה עם מנות ייחודיות ומפתיעות העושות שימוש בחומרי גלם איכותיים וטריים. התפריט הינו כשר ומאפשר לאורחים רבים מהמלון ומחוצה לו לא להתפשר וליהנות מארוחה כשרה במסעדת שף יוקרתית. שף עובד אלפיה מכהן כשף ראשי של מלון דן תל אביב מזה 16 שנים. אלפיה רכש את כישוריו בתחום המסעדנות בין היתר במסעדת "קרן" המיתולוגית. בנוסף היה בעלים ושף של "קפה ללא שם" ו"הביסטרו של עובד" בפלורנטין אשר אירח את הבוהמה התל אביבית של שנות ה-90.

כמו ניתן למצוא בתפריט מבחר קוקטיילים ותפריט יינות אשר מורכב ממיטב היינות של יקבי הבוטיק המקומיים. תחילה בחרתי ב-קוקטייל Deeply in love אספלון ראפוסאדו,נספרסו לאגרו,מונין,מחית תות. קוקטייל טעים בעל טעם קפה מאד דומיננטי במרירות שמשתלבת עם מתיקות התות ,קוקטייל לשעת ערב בטעמי קפה ומחוזק באלכוהול. המלצר באדיבותו הציע לנו את סוג הלחם שנבחר, הלחם הוגש עם קרם חצילים בטעמים מעודנים.
בתפריט הראשונות: ארטישוק הולנדייז שמן זית,טרגון וביצה עלומה מטוגנת,טטאקי טונה אדומה,קרפצ'יו סינטה צרובה איולי צלפים וחרדל,סלט עלים בווינגרט הדרים,סלט שומר וחזה ברווז מיובש,טורטליני ארטישוק,טורטליני טלה-ארטישוק צרוב,סלסלת עגבניות ביין וציר טבעי,מרק כרישה ומרק עוף. בתפריט העיקריות: שישליק מהים על קרם שעועית וסלט עגבניות,חזה עוף אורגני פטריות וציר עוף עם רושטי תפו"א,פורל אפוי על קרם חזרת ותפו"א,שישליק טלה בתפוזים ונענע, אוסובוקו טלה בבישול איטי עם ירקות שורש וגרמוטלה,שניצל עגל על העצם,המבורגר,סטייק סינטה ופילה בקר. קיבלנו טעימה פינוק מהשף של טטאקי טונה אדומה,רוטב חלפניו,בצל ירוק,עגבניות וכוסברה.

פתחנו את הארוחה עם קרפצ'יו סינטה צרובה,איולי צלפים וחרדל. על צלחת לבנה גדולה קיבלנו קרפצ'יו סינטה אדומה חתוכה לפרוסות דקות. ניכר כי הבשר סופר טרי ומשובח. מעל פרוסות הבשר פוזרו גרגירי פלפל שחור אנגלי, איולי מצוין וטעים העשוי מצלפים וחרדל. מנה יפיפייה בביצוע מוקפד.
ארטישוק,הולנדייז,שמן זית טרגון וביצה עלומה מטוגנת. ראשי ארטישוקים צרובים הונחו אחד על השני במן מגדל לגובה כשמעליהם נמזג רוטב הולנדייז עשיר ובשילוב רוטב לימוני טעים ומשגע שהכיל טרגון שעטף את הכל. היה כייף לבצוע בביצה העלומה שהחלמון התפרץ החוצה וצבע את כל הצלחת בצהוב בוהק.
המשכנו עם טורטליני טלה-ארטישוק צרוב,סלסלת עגבניות ביין וציר טבעי. הטורטליני מבצק דק במילוי בשר טלה עם סלסלת עגבניות ביין, מנה בטעמים מעודנים ומאוזנים.

אחרי מנות ראשונות טעימות המשכנו עם המנות העיקריות,היינו 3 אנשים ובחרנו לחלוק את המנות הבאות: פורל ורוד אפוי,קרם חזרת ותפו"א,סלק ובצל כבוש. מנה שאהבתי מאד,דג הפורל היה טרי ושמר על העסיסיות שלו, צבעו ורוד והוא היה רך וטעים מאד. הדג הונח על קרם חזרת במן חריפות מעודנת שמאד החמיאה לדג.

סירליון,סטייק סינטה מבשר מקומי מובחר. נתח הסירליון הוא הכינוי האמריקאי לנתח הנקרא גם סינטה,גוש בשר בעל רקמה אחידה,ללא שומן, למעט שכבה דקה העוטפת אותו. ביקשנו אותו במידת עשייה מידיום ואכן קיבלנו אותו לשביעות רצונינו. הסטייק שמר על עסיסיות היה אדום מבפנים,ניכר כי הסטייק מבשר מובחר וטרי,בשר רך שמתמסר לכל נגיסה. הסטייק הוגש ברוטב ציר בקר עם פירה ליד.



המשכנו עם אוסובוקו טלה בבישול איטי,ירקות שורש וגרמוטלה. ברור שזו המנה שאני בחרתי כי אני לגמרי טיפוס של בשר כבש וטלה,אני אוהבת טעמי בשר דומיננטיים וכשהבשר שמן אני מרוצה ! אוסובוקו הוא נתח מרגל הפרה והפעם מדובר ברגל טלה שעבר בישול ארוך,הבשר פשוט נשר מהעצם,בשר עסיסי,שומני,רך וטעים. את המנה ליוותה גרמולטה שזו תערובת בלקנית המכילה פטרוזיליה שום וקליפות הדרים. מנה נהדרת מאד מומלצת !
התוספות שהזמנו לעיקריות: פירה קרמי ומיקס פטריות צרובות שהוגשו במחבתות קטנות.

מבט על המנות של שלושתינו: מגוון קינוחים כשרים בתפריט: פונדט שוקולד,גראטן תפוח עץ,פבלובה תות,פנקוטה קוקוס לבן,צלחת פירות פרוסים ופטיפורים. אנחנו בחרנו בפבלובה תות שדה,מרנג רך,לימון קונפי,קרם וניל וסורבה תות שדה. קינוח מפנק וטעים,המרנג היה רך ואהבתי את שילוב הפירות הטריים בדמות תותי העץ שהעניקו טעמים רעננים וחמצמצים לרוטב המתוק. רשת מלונות דן שמה דגש רב על רמת אירוח גבוהה וזה בהחלט ניכר בארוחת הערב שאכלתי עם חבריי, לגמרי חוויה קולינרית טעימה,מנות מחומרי גלם איכותיים ובביצוע מוקפד במסעדת המלון ובאווירה של חו"ל.

מסעדת "הירקון 99" במלון דן תל אביב
הירקון 99 פינת פרישמן (בתוך מלון דן תל אביב)
שעות פתיחה: החל מהשעה 19:00 עד הלקוח האחרון.
טלפון להזמנות: 03-5202410.
לינק לאתר של דן : http://hayarkon99.rest.co.il/?menuId=6079942
* המסעדה כשרה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה