הוד השרון מתחדשת במתחם בילוי חדש ושמחתי שהוזמנתי לאירוע טעימות בפאנקי ססיליה. סיבה למסיבה להגיע עם חברותיי "הגרגרניות בדרכים" לדרינק ויותר. עוד ועוד מסעדות וברים נפתחים בעיר ומעניקים לתושבי האזור שלל אפשרויות בילוי. פאנקי ססיליה,בר מסעדה ומתחם בילוי הפרוס על פני דונם וממוקם ברחוב הראשי של הוד השרון. מקום חדש ותוסס שבא להעיר את המושבה,הדגש במקום הוא על אווירה ובילוי. השאיפה היא לספק חבילה שלמה שכוללת כמובן אוכל טוב ומשקאות אבל גם תוכן תרבותי משמעותי מעבר לזה,מקום שהוא גם וגם. החזון פה זה לבנות ליין-אפ מוזיקלי משתנה מדי ערב,לעשות ערבים אוריינטליים,להביא הופעות חיות, לייצר מקום שכולם ירגישו בו בנוח. מעבר לאוכל כאמור במתחם הבילוי יושם דגש על ערבים מיוחדים שיכללו מוזיקה והופעות. לדברי היזמים, כוונתם היא לתת פלטפורמה ליוצרים צעירים אשר רוצים להביא את האמנות שלהם ולתת במה לכל מה ש"פאנקי"- מוזר, שונה, ואינו מיינסטרימי.
מדובר בחלל בילוי יוצא דופן ובו מספר מתחמים: בר מסעדה רחב ידיים שפונה בחלקו לחזית הרחוב, נכנסים בפנים ומגלים מקום ענק והומה אנשים,יש כאלו שישובים על הבר באווירה אינטימית וסקסית וחלקם יושבים בחצר שיש בה ציור קיר צבעוני ענק.
בתוך חלל המסעדה מטבח פתוח סביבו מקומות ישיבה וחצר רחבת ידיים. בחזית המקום לצד הכניסה קיים ה"פאנקי קבב", קנטינה ממנה יוגשו מידי יום מנות קבב הנצרבות על הגריל הלוהט בפיתה טרייה כמיטב המסורת והטרנד. דוכן קבב כמו של פעם שפתוח מהשעה 11 בבוקר ומציע מנה אחת בלבד שהיא - הקבב שעשוי על גריל פחמים בפיתה ומוגש רק עם עגבנייה
,פלפל ירוק חריף וטחינה אתיופית.
מחלל הבר והמסעדה ישנה יציאה לחצר פורחת רחבת ידיים שהינה גן קסום המהווה מפלט באמצע העיר ומהווה ניגוד עיצובי לחלל המסעדה. הגינה מעוצבת ותחומה לשני חלקים האחד חצר המסעדה והשנייה גינה פרטית לאירועים פרטיים. בחצר מספר רב של מקומות ישיבה מגוונים,נמוכה וגבוהה. החצר תהיה מיועדת גם לאירועים וערבים מיוחדים כשהאג'נדה של המקום ליצור פלטפורמה ליוצרים צעירים אשר רוצים להביא את האמנות שלהם ולתת במה "לפאנקי"'=מוזר, שונה שאינו מיינסטרים.
על "פאנקי סיסיליה" אחראית קבוצת שותפים שמונה את יניב בובליל (מבעלי אגאדיר וקפה מרתה בעיר) ואבירם זוהר,
השניים היו הזכיינים הראשונים של רשת ההמבורגרים אגאדיר. אותם מלווה סיסיליה סיוון (בעלת חברת שיווק ואסטרטגיה קולינרית בשם פביאן וסיסיליה)
מנות בהשראה יוונית,מאזטים משתנים של אוכל קליל ומרענן במחירים שווים לכל כיס. בפאנקי מציג השף עובד אהרונוב (אידי באשדוד, ורטטוי) תפריט של מטבח מקומי בפרשנות אישית ושורשית עם טיפול מדויק בבשרים,דגה טרייה וירקות טריים ועונתיים לצד מנות מקומיות משתנות. מנות ים תיכוניות בפרשנות מקומית שרבות מהן מוכנות בטאבון מיוחד.
מנות כמו צזיקי, סלט שעועית לימה,ארטישוק ירושלמי צלוי,סלט פאטוש עם בורגול וקשיו,כרובית בטאבון עם קראסט שקדים וטחינה אתיופית,סביצ'ה פילה לברק,מניפת פילה בקר ועוד. בעמות העיקריות: קבב מהקנטינה עם טחינה וירקות שרופים בגריל פחמים ,כרעי עוף בטאבון עם מגד'רה,כבדי עוף צרובים ברשת,צלעות טלה, אסאדו,פילה מוסר ים צרוב בגריל ועוד. כמו כן יוגשו במקום מאכלים ביתיים שתכין אימו של יניב הבעלים,מנות משתנות מהסירים של דינה בובליל. בין התבשילים: חריימה, קוסה מחשי, מפרום, מוסקה, תבשיל מוח, קציצות דגים ועוד. כל אלו יוגשו לצד תפריט יינות עשיר, קוקטיילים ומוזיקה ותכנים משתנים מדי ערב.
לאחר עיון בתפריט הקוקטיילים בחרתי בקוקטייל "סינימה סיסי"- ג'ק דניאלס טנסי פייר, ריבת תות, מיץ אננס,מיץ תפוזים וסן ג'רמן,קוקטייל מבוסס ויסקי עם תוספות בטעמים מתקתקים. חברתי בחרה בקוקטייל "בומביי סיטי" בומביי ספייר,
אקסטרא דרי, מיץ תפוחים ומי טוניק, קוקטייל המבוסס ג'ין עם טוניק בטעמים מרירים לחובבי הז'אנר.
תחילה נהננו מספר מאזטים: צזיקי מעולה וטעים, מטבוחה חרפריפה, סלט טאבולה גלילי חמצמץ אשר הוגש עם לחם הבית,פוקאצ'ה חמימה מהטאבון שהוגשה עם חמאה, שום אפוי ומיקס זיתים. נשנושים כייפים שהולכים טוב עם האלכוהול ופותחים את התאבון.
תחילה הוגשו לנו מנות ראשונות: סביצ'ה פילה לברק ים תיכוני,מוגש עם פלפל טריקולור,שמן זית,פלפל צ'ילי,שום, גרידת לימון, כוסברה ובצל ירוק קצוצים דק. מנה צבעונית וססגונית אשר שילבה חתיכות דג טריות לירקות טריים קצוצים, מנה מרעננת וקלילה. בנוסף אכלנו קרפצ'יו פילה מוסר נהדר וטעים ברוטב שמן זית, גרידת לימון,מיץ לימון,חרצנית עגבניות שרי,צנונית ופלפל חלפניו חרפרף.
המשכנו עם מניפת פילה בקר,פרוסות פילה בקר צרוב במעטפת פלפל שחור גרוס, בלסמי מצומצם ופולי קפה טחונים, קונפי שרי, שמן זית וקונפי שום שחור ולבן. פרוסות פילה בקר נא,אדום ועסיסי בזילוף בלסמי מצומצם,המנה הוגשה עם טוסטונים. בנוסף,בטטה אפויה בטאבון מוגשת עם גבינת עיזים צרובה ונגיעות של דבש סילאן,בטטה אפויה עם גבינת עיזים ודבש סילן וצ'יפס סלק קראנצ'י,מנה צמחונית טעימה וטובה.
מיקס פונגי,שלל פטריות צרובות על הגריל במרינדת חמאה,יין לבן,טימין ושום מוגשים בקדרה, קונפי שרי ותערובת גבינות צרובות בטאבון. מנה שאני מאד אהבתי והתחברתי לסגנון,תערובת פטריות בשרניות צלויות ביין שהשתלבו נהדר עם גבינות צרובות,סוג של נחמה בצלחת.
גיוונו עם סלטים צבעוניים וטריים בשביל המצפון: סלט סלוניקי, מלפפון, עגבנייה,בצל סגול וגמבה חתוכים גס ברוטב שמן זית ומיץ לימון אשר הוגשו עם פלח פטה עשיר וזיתי קלמטה וסלט חלום,שלל ירקות טריים, עגבניות שרי, מלפפון גמדי, רוטב ויניגרט הדרים מלווה בגבינת חלומי במילוי קרם בטטה. כמו כן אכלנו ארטישוק ירושלמי,ארטישוק ירושלמי חתוך גס ישר מהטאבון על מצע של קרם סלק ושום שחור,הארטישוק היה נימוח ומתוק,טעים במיוחד.
המשכנו עם קבבוני הבית מבשר בקר עסיסי, מוגשים במשולשי פיתה על האש עם טחינת הבית. הקבבונים צלויים היטב,בעלי חריכה טובה כלפי חוץ ובשרם עסיסי מבפנים. הקבבונים הוגשו בתוך רבע פיתה עם טחינה אתיופית טובה,בצל ועגבנייה שרופים באש לצד פלפל ירוק חריף והרבה פטרוזיליה. ללא ספק האוכל בפאנקי סיסיליה מותאם כאן במיוחד כדי לחזק את האלכוהול.
כמו כן חלקנו אסאדו ,300 גרם נתח אסאדו שומני שנעשה בבישול ארוך, מוגש עם אורז הבית. נהננו מבשר עסיסי ושומני שהוגש על העצם ,טעים טעים שנטרף חיש קל ופילה דג לברק צלוי מעולה שהונח על ירקות צלויים.
הגענו אל הקינוחים מפוצצות ובכל זאת הגנבתי טעימה ואיזה ביס מכל קינוח כי קשה להתעלם מכזה מתוק שנראה סופר מגרה: פאי ליים חמצמץ,טעים ומשגע, נמסיס,עוגת שוקולד עשירה וקארק פאי,שהבסיס מעוגיה פריכה במילוי מתוק וקטיפתי המכיל שיבולת שועל ותועפות חמאה,כ"כ מתוק ורך.
לסיכום",פאנקי ססיליה" מקום חדש וצבעוני שמשלב חווית בילוי מושלמת הכוללת דרינק ואוכל טוב בשילוב אווירה מדליקה בימים מסויימים יהיו פה הופעות חיות ובימים אחרים הקרנות של סרטים. שווה להתעדכן בעמוד הפייסבוק של המקום,זה לגמרי מסתמן כמקום החם של השרון.
תהנו !
פאנקי סיסיליה
דרך רמתיים 54 הוד השרוןטלפון: 09-7696480 ראשון-שבת 18:00-01:00לינק לעמוד הפייסבוק:https://www.facebook.com/pages/category/Just-For-Fun/Funky-Sisilia-%D7%A4%D7%90%D7%A0%D7%A7%D7%99-%D7%A1%D7%99%D7%A1%D7%99%D7%9C%D7%99%D7%94-1856418021056281/
גילוי נאות, הייתי אורחת במסעדה.
לא ממש הבנתי,יש מסעדה עם מקום ישיהב שאוכל לבת בנחצ כם זוגתי או שזה מתחם של דוכנים פתוחים?
השבמחקיש הכל מהכל , ישיבה בבר , בחלל הפנימי במסעדה ממוזג , בגינה פתוחה ויש גם מקומות בחוץ
השבמחק