יום שלישי, 30 באפריל 2019

ג'ורג' אנד ג'ון, מסעדת שף חדשה ומעולה במלון דריסקו שאתם חייבים להכיר

הפעם בחרתי להגיע עם חבר פודי בנשמו למסעדת ג'ורג' אנד ג'ון החדשה אחרי שראתי ושמעתי על רק דברים טובים. בקיץ 2018 נפתח מלון הבוטיק המפואר דריסקו במושבה האמריקאית בתל אביב, סמטה מדרך יפו. המלון ממוקם בתוך מבנה יפיפיה, חלל רווי היסטוריה שעבר שיפוץ להפליא היכן שפעלה בעבר מסעדת קרן המיתולוגית.
פתיחת מלון דרסיקו לוותה בפתיחתה של מסעדת "זאדה" שהציעה אוכל מהמטבח העות'מני המודרני שלא כ"כ צלחה ונסגרה תוך מספר חודשים ספורים. מסעדת ג'ורג' אנד ג'ון החדשה ממוקמת בקומת הכניסה של המלון בתוך חלל משוחזר, אלגנטי, מושקע ונעים למראה, רצפת שיש, ציורי קיר וחלונות גדולים המשקיפים על הירוק מבחוץ מעניקים תחושה מאד נעימה.


על התפריט של המסעדה אמון השף תומר טל ששימש כשף התפעולי במסעדת יפו תל אביב. טל בחור צעיר ומוכשר (זאת אני מציינת אחרי שטעמתי כמובן חלק מהמנות שיצאו תחת הידיים שלו). התפריט פה מקומי, שילוב בישול בטכניקות בישול קלאסיות צרפתיות לים תיכוניות מסורתית, שימוש רב בחומרי גלם איכותיים, הרבה ירקות ובישול ועישון בכדי עישון מיוחדים.

תומר טל כאמור שימש כשף בפועל של מסעדת יפו־תל אביב של חיים כהן, התפריט שיצר נשען על חומרי גלם מקומיים בשיטות בישול אירופאיות לצד אלו המסורותיות, ואחרי שטעמתי הוא עושה זאת בכשרון רב ! תחילה קיבלנו סלסלת לחמים שהגיעה על חשבון הבית, מגוון לחמים טריים ומוצלחים. לצד הלחמים קיבלנו חציל שחור לבן, פלפלים חריפים קלויים בשום וזעתר טרי. אחלה אפטייזר !

התפריט מחולק להתחלות קלות, מנות לבין לבין, כמעט עיקריות וגדולות במשקל. בהתחלות קלות תמצאו סלט ירקות קטנים, טרטר אינטיאס עם דלעת ואננס כבושים בלימון, טונה נאה וגספצ'ו, סשימי אינטיאס וטרטר בקר עם מח עצמות. בחרנו מתוך זה את הטרטר אינטיאס עטוף בדלעת ואננס כבושים בלימון, כוסברה, ג'ינג'ר ופלפל חריף. אתחיל מזה שהפרזנטציה למנה הייתה מאד יפה, ססגונית ומגרה. טרטר דג האינטיאס נקצץ לחתיכות קטנות אשר הוכנסו למן כונכיות טורטליני עשויות מאננס שפרוס דק דק. הרוטב שכיסה את הכל היה לימוני וחמצמץ ,היו מאד דומיננטי במנה דבר שהפך אותה לסופר קלילה ופרשית, מנה המשלבת משחק בין מרקמים וטעמים.

במנות בין לבין תמצאו כרובים שונים בעשן פחמים צלוים בכד בורמזי, תמנון וקלמרי צרובים, שקדי עגל, כבד אווז חם ומנה טבעונית ומיוחדת של פסטה מבצק של קובה ממולאת בתרד. מתוך המבחר הנ"ל בחרנו באיטריות ביצים דקות עם סרטנים כחולים, תירם חם ומתוק ומרק סרטנים. ראשית, המנה לא נראתה כ"כ מגרה כמו קודמתה ובטח לא אינטגרמית אבל הטעמים שלה לגמרי WOW. מנה מובהקת בטעמים מהים בזכות בשר הסרטנים שהיה בו אוממי שאני כ"כ מכורה לו, בשר הסרטנים השתלב נהדר עם פולנטה קרמית מתוקה ומרק סרטנים. מנה מושלמת מבחינת טעמים שהצטערתי מהגודל שלה כי רציתי עוד כמה צלחות כאלו לפחות !!!
בגזרת ה"כמעט עיקריות" תמצאו פילה בר ים, פירות ים עם פסטה בתבשיל חורשט סבזי, צלע טלה כפולה, לחי עגל שבושלה בתנור אבן, נתח קצבים ועוד. הגרגרן שאיתי ואני בחרנו בשתי שתי מנות מקטגורית ה"כמעט עיקריות", האחת רוטלו טלה בבישול ארוך, בשמל יוגורט וחצילים, פיקורינו ופול ירוק. קיבלנו שלושה כיסוני בצק פסטה שמולאו בבשר טלה בבישול ארוך, טעמי בשר עשירים ועמוקים והשידוך הזה עם בשמל יוגרט חמצמץ ועדין היה מבורך ומושלם. השימוש ביוגורט ברוטב הבשמל במקום בשמנת שהשף תומר עשה מאד חכם והפך את הרוטב לקליל יותר. שילוב המטבחים פה הוא מופלא, במנה הזו, רוטלו וגבינת הפיקורינו מהמטבח האיטלקי ויוגורט מהמטבח התורכי (ארצות הבלקן). מנה משביעה, טעימה ואיך אומרים בלי סוף (אבל פה יש פה הצדקה) מנה סופר מנחמת. מנה נפלאה שהייתי בכייף וברצון גדול חוזרת לאכול אותה שוב במסעדה, היא הותירה בי רושם וטעם עז.
וכך הורוטלו נראה מבפנים:
בנוסף בחרנו בנתח קצבים צלוי ראגו פטריות שיטאקי, אספרגוס סיני וצ'ילי אדום יבש. נתח הקצבים הגיע פרוס לחתיכות במידת עשייה מידיום מופלאה שהשאירה את הבשר אדום, רך ועסיסי. ציר הראגו שליווה את הבשר היה טעים ועשיר והכיל פטריות שיטאקי בשרניות ואספרגוס סיני שהייתי מעדיפה לו הוא היה חלוט מעט והיה שומר על הפריכות הטבעית הנהדרת שלו, מלבד ההערה הזו, מנה מעולה !
ואיך אפשר בלי קינוח (: הזמנו מילפיי תותים שהיה מעולה אף הוא ! המילפיי (אלף עלים) עוגה העשויה ממספר שכבות -בדרך כלל שלוש שכבות של בצק עלים אפוי ולעיתים מקורמל עם מילוי בין השכבות. כאן המנה הגיעה בגרסתה המפורקת פרי סטייל בצלחת, עלי בצק קריספיים ובנוסף לשכבות בצק נוספות שלדעתי היו עשויות מבצק שקדים והיו מאד רכים ואוויריריים במיוחד במילוי קרם וניל עשיר ותותים טריים. קינוח מתוק אבל לא כזה שמכביד יתר על המידה, ממש מעודן.
לקראת סיום הארוחה השף טל ניגש אלינו וליתר האורחים עם פרצוף מחייך וביישן והתעניין בהתרשמות שלנו לגבי האוכל ובכלל, שזה היה מקסים. לסיכום, היה לי העונג להכיר את מסעדת ג'ורג' אנד ג'ון החדשה, נהנינו מ-א-ד מאוכל יצירתי ,טעים ומוקפד מחומרי גלם מקומיים וטריים. זהו בעצם תמצית הקולינריה הישראלית כולה – השילוב בין ישן לחדש ובין מזרח למערב. השירות מקצועי ומוקפד כיאה למסעדה אלגנטית בתוך מלון בוטיק. חסרון יחידי, האקוסטיקה במקום,רעש המולה חזק ביותר, מלבד זאת - מושלם ומומלץ ביותר !
ג'ורג' וג'ון אאורבך 6 תל אביב (מלון דריסקו) טלפון: 03-7269309 שעות פתיחה: בראנץ' בופה בוקר: ראשון עד חמישי 7:00-11:00 שישי 7:00-13:00 שבת 7:00-15:00 ארוחת ערב: ראשון עד שישי 19:00-23:00 לינק לאתר המסעדה: https://www.thedrisco.co.il/george-and-john-restaurant

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה