היה לי העונג והכבוד להשתתף בערב של ארוחה נורדית "בחזרה לשורשים". ארוחה מדהימה ויוצאת דופן בקונספט המשלב פעיליות חברתיות שמחברות את המשתתפים למנות המוגשות, זו הייתה אגב ״חוויה נורדית״ ראשונה. הארוחה הנורדית התקיימה ב"אורשינא"- בית תרבות ואוכל שממוקם ברחוב השפלה 4 בתל אביב. לינק לעמוד של אורשינא: https://www.facebook.com/pages/category/Performance---Event-Venue/Orshina-Culture-Space-TLV-1053476101492753/
שי צנטי הוא השף שאמון על התפריט, והוא רקח תפריט עם מאכלים בהשראה נורדית.
מה שמייחד את המטבח הנורדי הוא פשטות, טריות, שימוש בחומרים עונתיים, שימור ושימוש בטעמם הטבעי של המוצרים ומרכיבי המנות. הארוחה משולבת בפעילות חברתית בהנחיית איריס סמרה, פרפורמרית וכוריאוגרפית, אמנית בוטו ומחול תיאטרון עכשווי מיפן וציירת ובעלת "סלון תרבות"- מקום לאירועים מיוחדים בו היא הנחתה את הערב המיוחד הזה ואנחנו האורחים נהנינו מכל הפעילות החברתית ומנות האוכל המוקפדות והטעימות. איריס העבירה את הערב בהשראת כלים של מיינדפולנס ובארוחה יצאנו למסע מינקות לבגרות אל זיכרונות הילדות שלנו.
מנה ראשונה, מרק של שורשים לבנים עם קצץ חלב בטמפ' אם. מנה שבאה לתאר ולהחזיר אותנו אל גיל הינקות, לשאוב את כל מה שאמא שואבת בשבילנו מהאדמה. מרק חלבי חמים ומתקתק בטמפ' של חלב אם. המרק היה סמיך, עשיר ומתקתק. הפרח שעיטר אותו לא רק הוסיף יופי ואסטטיקה למראה המרק אלא היה גם אכיל, טעמו דמה לברוקולי נגיסי אך מריר יותר. זה היה טוויסט נהדר למרק.
אחת האפיזודות בחוויה הנורדית הייתה אכילה בעיניים עצומות. הגישו לנו למשתתפים אויסטר שהונח על חלוקי נחל המונחים על קרח גרוס. אויסטר ג'לארדו RAW עם סירופ פסיפלורה ומלפפון על חלוקי נחל וקרח גרוס. אכלנו כמובן עם הידיים, הרעיון להחזיר לתחושות ראשוניות, כמו בילדות, של מגע עם חומרים, חושניות, טעמים ובעיקר לאפשר נוכחות אותנטית.
האפיזודה היתה מלווה במוסיקה של מים זורמים בשילוב שירה נורדית, באווירה מאד מאד מרגיעה. אכלנו את המנה בחושניות כי זה מה שאויסטר מעורר בד"כ. מנה שמסמלת התחלה של גירוי חושים, טעמים וצבעים. טמפרטורות קרות ואת עולם המים.
האפיזודה היתה מלווה במוסיקה של מים זורמים בשילוב שירה נורדית, באווירה מאד מאד מרגיעה. אכלנו את המנה בחושניות כי זה מה שאויסטר מעורר בד"כ. מנה שמסמלת התחלה של גירוי חושים, טעמים וצבעים. טמפרטורות קרות ואת עולם המים.
מנה שלישית- סינטה מדממת עם טוויל של זכוכית דקה ועלים ירוקים צעירים, מנה שמסמלת את הגדילה, השאיפה והרצון לכבוש, לצוד, לשבור את המוסכמות ולנגוס בבשר החי.
בשר הסינטה הוכן לידי שלמות, הוא היה במידת עשייה של מידיום מושלם, בשר אדום,רך , עסיסי מלא בטעם וביציריות. הסינטה הוגשה עם סלט עלים ירוקים טריים ורעננים וגילופי גבינת פרמז'ן וטוויל זכוכית עם שבבי צ'ילי שהעניקו חריפות קלה. בשר מושלם כבר אמרתי ?
מנה רביעית - לחי עגל מבושלת ביין ואורנים, עם עוגת תירס וסוכריות גזר, מנה שמסמלת את הבשלות, הרגיעה וההבנה. כולנו מגיעים לאיזה שלב שאנחנו כמהים לקבל משהו רך ויציב עם טעמים שנשמרו לאורך זמן. בשר לחי העגל עבר בישול ארוך, בשר נימוח ברוטב יין אדום ואורנים, בליווי גזר סגול מתקתק ועוגת תירס נימוכה ומתוקה. אפשר בקלות לקרוא למנה הזו מנה מנחמת , מנה שיכולה להרגיע את הנפש הסוערת.
קינוח - קרם חלב מבושל עם מקלות וניל, פירות יער טריים ואבקת קרמל מעל. חוזרים לחלב, מתוק, ליער, למרקם ולשכבות של מרקמים חלקים ומפוספסים. וכך זה נראה לפני שהוא הוגש לשולחן לכל המשתתפים:
הקינוח הוגש בתוך צנצנת קטנה ושקופה והכיל קרם חלב סמיך ומתוק בליווי פירות יער טריים חמצמצים מעט שהוסיפו רעננות לקינוח, לשמחתי מדובר בקינוח לא מכביד או מתוק מדי.
בשר הסינטה הוכן לידי שלמות, הוא היה במידת עשייה של מידיום מושלם, בשר אדום,רך , עסיסי מלא בטעם וביציריות. הסינטה הוגשה עם סלט עלים ירוקים טריים ורעננים וגילופי גבינת פרמז'ן וטוויל זכוכית עם שבבי צ'ילי שהעניקו חריפות קלה. בשר מושלם כבר אמרתי ?
מנה רביעית - לחי עגל מבושלת ביין ואורנים, עם עוגת תירס וסוכריות גזר, מנה שמסמלת את הבשלות, הרגיעה וההבנה. כולנו מגיעים לאיזה שלב שאנחנו כמהים לקבל משהו רך ויציב עם טעמים שנשמרו לאורך זמן. בשר לחי העגל עבר בישול ארוך, בשר נימוח ברוטב יין אדום ואורנים, בליווי גזר סגול מתקתק ועוגת תירס נימוכה ומתוקה. אפשר בקלות לקרוא למנה הזו מנה מנחמת , מנה שיכולה להרגיע את הנפש הסוערת.
קינוח - קרם חלב מבושל עם מקלות וניל, פירות יער טריים ואבקת קרמל מעל. חוזרים לחלב, מתוק, ליער, למרקם ולשכבות של מרקמים חלקים ומפוספסים. וכך זה נראה לפני שהוא הוגש לשולחן לכל המשתתפים:
הקינוח הוגש בתוך צנצנת קטנה ושקופה והכיל קרם חלב סמיך ומתוק בליווי פירות יער טריים חמצמצים מעט שהוסיפו רעננות לקינוח, לשמחתי מדובר בקינוח לא מכביד או מתוק מדי.
תודה לשף שי זנתי על ארוחה מוקפדת וטעימה ולאיריס סאמרה הבעלים של הסטודיו ומנחת הערב המיוחד הזה. זו הייתה חוויה בעלת ערך רגשי המשלבת אוכל מצוין בעל זכרונות מהעבר מרגשים, ואיך איריס אומרת: ״החיים הם סך החוויות שלנו".
אורשינא - מקום לאירועים, מרחב לאירועי תרבות, הופעות, חוויות, לוקיישן לצילומים ומסיבת עיתונאים.
מקום לאירוע עד 80 איש עם מערכת מולטימדיה מתקדמת ומטבח מאובזר.
השפלה 4 תל אביב.
050-658-0534
לינק לעמוד הפייסבוק של אורשינא: https://www.facebook.com/pg/Orshina-Culture-Space-TLV-1053476101492753/about/?ref=page_internal
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה