והפעם הגעתי עם חברה לארוחת בוקר מפנקת במלון Lighthouse מבית מלונות בראון אשר ממוקם ברחוב בן יהודה 1 בתל אביב. אם יש משהו שאני אוהבת זה ארוחות בוקר עשירות ומפנקות כי הרי מקומות שמגישים רק ביצים, גבינה בולגרית וסלט זה בעיקר משעמם בעיני כי כזה אני מכינה בבית. אם אני כבר בוחרת להתפנק עם ארוחת בוקר אוו בראנץ' בחוץ אני מעדיפה שיהיה מושקע הרבה מעבר לשקשוקה או ביצת עין הפוכה.
אז חזרתי שוב למלון Lighthouse by Brown Hotels, לבראנץ' משכולל ומשודרג. מסעדת המלון המעוצבת שוכנת בקומה 5 ומרפסת הגג. המסעדה מעוצבת במראה אורבני עם קירות כהים ודרמטיים, מעדניית שוק מתכתית שמדפיה עמוסים דליקטסים מגרים וכלוב זהב ענקי המקיף שולחן עגול גדול.
הארוחה פתוחה לקהל הרחב ולא רק לבאי המלון ואלו שלנים בו. תפריט בניצוחו של השף מאור סבג אשר יצר בופה עשיר טעמים מחומרי גלם מעולים ממיטב תוצרת השוק המקומי, בופה מעוצב ועליו שפע משמח של מנות ייחודיות וטעימות. המיקום די פסטורלי ומרהיב, במרפסת גן פורחת עם נוף עוצר נשימה של גגות תל אביב עם נוף לים התיכון, אין יותר מושלם מזה לבראנץ' אורבני מפנק עם קוקטייל טוב ונוף לים.
כיאה לסטנדרט האירוח הגבוה של קולקציית מלונות בראון, ארוחת הבוקר של הLighthouse מצטיינת בחשיבה מקורית, שילובי טעמים ייחודיים ופרזנטציה מרהיבה, מלאת סטייל ויוצאת דופן המאתגרת את התפיסה הרווחת של ארוחת בוקר "בופה" בבתי מלון. ארוחת הבוקר במתבססת על עקרונות ה-Farm to table, פילוסופיה קולינארית הדוגלת בשמירה על קשר הדוק עם חקלאים ויצרנים קטנים, מתוך תפיסת עולם התומכת בחקלאות מקומית ואחריות לסביבה. החקלאים מספקים למסעדה באופן תדיר חומרי גלם טריים וייחודיים, המתלכדים תחת ידי השף מאור סבאג לכדי תפריט עשיר בתוצרת עונתית ישראלית הכוללת ירקות, פירות וחומרי גלם בשיא עונתם.
מאור סבאג, שף בכיר במלונות בראון סבור שארוחת הבוקר היא הארוחה החשובה ביותר ביום ומאמין גדול בשפע. ארוחת הבוקר שיצר לוקחת אותנו לטיול באגן הים התיכון עם דגש על המטבח הישראלי – שמן זית, ירקות, תבלינים עזי טעם, מאפים טריים, מיצים סחוטים ועוד.
מיד אחרי שהתיישבתי התענגתי על קוקטייל אפרול שפריץ שמחולק לכל הסועדים כחלק מהבראנ'ץ, פשוט לשבת ולהשען על הכסא, להרגע ולספוג את כל אווירת המלון היוקרתית והנוף המדהים מגג המלון המשקיף על תל אביב והים:
מאור סבאג, שף בכיר במלונות בראון סבור שארוחת הבוקר היא הארוחה החשובה ביותר ביום ומאמין גדול בשפע. ארוחת הבוקר שיצר לוקחת אותנו לטיול באגן הים התיכון עם דגש על המטבח הישראלי – שמן זית, ירקות, תבלינים עזי טעם, מאפים טריים, מיצים סחוטים ועוד.
מיד אחרי שהתיישבתי התענגתי על קוקטייל אפרול שפריץ שמחולק לכל הסועדים כחלק מהבראנ'ץ, פשוט לשבת ולהשען על הכסא, להרגע ולספוג את כל אווירת המלון היוקרתית והנוף המדהים מגג המלון המשקיף על תל אביב והים:
בבראנץ', בופה עשיר ועליו מנות קרות וחמות המשתנות בהתאם לחומרים הטריים המגיעים מדי יום. פלטות דגים טריים שנכבשים בטכניקות שונות: אסקבץ׳ עישון קר, גרבלקס, ייבוש, קונפי. הכי אהבתי את הפלטה עם תפוחי האדמה אפוים כשמעליהם דג צלוי שלווה ברוטב שדמה לצ'ימיצ'ורי חמצמץ וגבינת ריקוטה ליד, היה גם גרבלקס שנעשה במקום ולווה עם צלפים וריקוטה,זוקיני צלוי וגבינה ועוד.
היה גם מרק ארטישוק ירושלמי סמיך וטעים:
עמדה של אנטי פסטי-ירקות צלויים כמו פרחי כרובית שלמים, בצל, דלעת ערמונים ושומר לצד פשטידת ירקות רכה וטעימה ופוקאצ'ה מוארכת עם קונפי שום וזילוף של שמן זית וזעתר ופשטידת גבינה ופלפלים שעשויה משיערו קדאיף:
המשכנו עם גבינות בוטיק תוצרת הארץ במבחר סוגים, גבינות קשות לצד גבינות רכות, כדורי לאבנה בשמן זית, כדורי גבינת מוצרלה קטנים,צזיקי מיוגורט כבשים, רוקט וקישואים מטוגנים שהיה סמיך וטעים ומבחר מטבלים: טפנד זיתים שחורים/ירוקים, עגבניות מיובשות, קונפי שום, ארטישוק רומאי צלוי וזיתים סורים דפוקים. כל אלו הוגשו ליד ירקות טריים שהוגשו בשלמותם: מלפפונים, עגבניות שרי, פלפלים אדומים וכתומים וצנוניות.
עמדה של אנטי פסטי-ירקות צלויים כמו פרחי כרובית שלמים, בצל, דלעת ערמונים ושומר לצד פשטידת ירקות רכה וטעימה ופוקאצ'ה מוארכת עם קונפי שום וזילוף של שמן זית וזעתר ופשטידת גבינה ופלפלים שעשויה משיערו קדאיף:
המשכנו עם גבינות בוטיק תוצרת הארץ במבחר סוגים, גבינות קשות לצד גבינות רכות, כדורי לאבנה בשמן זית, כדורי גבינת מוצרלה קטנים,צזיקי מיוגורט כבשים, רוקט וקישואים מטוגנים שהיה סמיך וטעים ומבחר מטבלים: טפנד זיתים שחורים/ירוקים, עגבניות מיובשות, קונפי שום, ארטישוק רומאי צלוי וזיתים סורים דפוקים. כל אלו הוגשו ליד ירקות טריים שהוגשו בשלמותם: מלפפונים, עגבניות שרי, פלפלים אדומים וכתומים וצנוניות.
בנוסף מסאבחה שהוגשה עם טחינה, ביצה קשה, עגבניות מרוסקות וחריף ירוק עם לחוח מעולה ליד וחצילים נימוכים:
בנוסף הוגשו שיפודים של קבב דגים שהיה רך, טעים וחרפרף:
וגם הייתה פפרדלה בשמנת עם פטריות:
על מדפי המעדנייה הצוננים מחכים מבחר מיצים טריים סחוטים על הבוקר בבקבוקים אישיים: מיץ תפוזים, מיץ גזר, מיץ מלפפון ותפוחי עץ ולצדם גם שוקו קר ומעדנים נוספים כמו יוגורט וגרנולה, אבטיח עם גבינה בולגרית, מלבי ביתי אמיתי וצנצנת מתוקה ובה קראמבל בראוניז, קרם פטיסייר וקרמל מלוח.
בגזרת הקינוחים כיכבה עוגת גבינה מצוינת, קראנץ' שוקולד עשיר ומתוק. כמו כן היה מבחר של קינוחים בתוך צנצנות זכוכית קטנות: מלבי ביתי אמיתי, טפיוקה וצנצנת מתוקה ובה קראמבל בראוניז, קרם פטיסייר וקרמל מלוח.
אחרי הארוחה מוזמנים האורחים להתרווח עם משקה וספר על מיטות השיזוף או כסאות הנדנדה הפזורות במרפסת ואפילו ליהנות מטבילה בג'קוזי הפתוח.
Lighthouse by Brown Hotels
רחוב בן יהודה 1 תל אביב.
הבראנץ' ב-Lighthouse מבית מלונות בראון כולל בופה חופשי בהגשה עצמית, קוקטייל, שתיה קלה וחמה במחיר של 95 ש"ח לאדם והוא מתקיים בכל יום שישי משעה 12:00-15:00
ארוחת הבוקר מוגשת מדי יום בין השעות 7:00-11:00 וביום שבת.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה