אחרי אינספור סיפורים ואינספור פעמים שידיד שלי אכל אצל שחר אורן מ- Taste From The West ולא הפסיק להלל את איכות הבשר ואת החוויה המדהימה שם אז גם אני סוף סוף הגעתי לארוחה קרינוברית מושחתת אצל שחר שמעשן את הבשרים בשיטה המסורתית והאיכותית ביותר, שחר לגמרי אחד הוותיקים והמנוסים בתחום.
הארוחות מתקיימות בכל יום חמישי מדי שבוע, ארוחות הפתוחות לקהל הרחב ברישום ותשלום מראש. צריך לשים לב שבשאר ימות השבוע נערכים אירועים פרטיים לקבוצות של עד 40 איש.
הערב נפתח בקבלת פנים חמה של שחר ובת זוגתו מלי בחצר ביתם המחודשת ששופצה לאחרונה ע"י שניהם כשהמוטיב המרכזי בה הוא עץ ממוחזר בשימת דגש על איכות הסביבה כאשר כל פרט ופרט נותן לכם תחושה של חוות בוקרים ותכל'ס מיד מרגישים כשאתם יושבים עם חברים ובני משפחה בקז'ואל, באווירה חמימה ומשוחררת.
את האהבה לעישון בשרים שחר קיבל וספג מהבית הרומני בו גדל, אבא רומני-צועני. שחר מעשן את הבשרים אך ורק עם עצים אמיתיים של פקאן ותות אשר יוצרים ארומה עדינה ומשגעת של ניחוחות וטעמים שמרגישים כבר מהנתח הראשון שטועמים. שחר שומר על המסורת, כל תהליך עישון הבשרים מתבצע במעשנה ורק עם עץ אמיתי כמו שעישון בשר נעשה כבר מאז ומתמיד. ב-Taste From The West משתמשים אך ורק בעצים אמיתיים ולא בפחמים, אין קיצורי דרך לבשר המעושן המושלם.
הדגש והמוטו העיקריים של שחר הם להשאיר את הטעם האמיתי של כל נתח ונתח. לכן לא תמצאו פה תערובת של תבלינים עם הבשר, יש פה נטו בשר שנכנס למעשנה למספר שעות ואין בו אפילו מלח. עם הבשרים המעושנים מקבלים מלח גס ופלפל שחור גרוס בצד. כל נתח בשר אצל נבחר בקפידה ומקבל הרבה אהבה ואת הזמן שלו במעשנה, חלק מהבשרים המוגשים מעושנים מעל 12 שעות! בזכות היצירתיות והידע הנרחב בבשרים, אין נתח שלא הוכנס למעשנה ועבר טיפול אישי. כל הבשרים ללא סוכרים וללא חומרים משמרים.
כשהגענו למקום נכנסנו לחצר בית קטנה והשולחנות במקום היו כבר ערוכים ועל כל שולחן הונחו בקבוקי יין אדום, שתייה קלה, חמוצים בסגנון רומני בכבישה ביתית עם מלא שום שאני כ"כ אוהבת, צ'ימיצורי טעים במיוחד שמלי מכינה ולא הסכימה לגלות את המתכון (: וירקות מעושנים שזרמו בחופשיות לאורך כל הערב.
מלי הסתובבה עם מגש של צ'ייסרים עם לימנוצ'לו ביתי שהם הכינו להעלאת המורל ולפתיחת התאבון:
תחילה נשנשנו פוקאצ'ות חמימות שנמשחו בשמן זית וזעתר:
הארוחה לוותה בירקות שורש מעושנים, תפוחי אדמה, בצל, סלק ובטטות מתקתקות:
הארוחה נפתחה עם נתח בשר ספיישל ומאחר שזה נפל על תאריך חג ההודיה אז באווירת ה-Thanksgiving נשנשנו תחילה הודו שלם מהמעשנה שנפרס לפרוסות דקות. בשר ההודו תובל בעדינות ועבר עישון ארוך התוצאה לא פחות ממדהימה, נתחי הבשר היו עסיסיים ונזללו בידיים כנשנוש פתיחה.
בריסקט, חזה בקר שהיה רך עסיסי להפתעתי הרבה. חזה הבקר זהו נתח שמאד קל לטעות איתו ולייבש אותו מאחר והוא לא שומני כמו האסאדו, ואצל שחר הוא היה רך ונפלא למרות היותו מאופיין בשומניות נמוכה יחסית.
חזה האווז היה רך ושומני שנמס בפה, בשר אדמדם מגרה למראה וטעים בפה. המנה הוגשה עם קונפיטורת דובדבנים:
ואז הגיע נתח גדול,גולת הכותרת של הערב, בשר האסאדו, בשר רך ושומני מטבעו. הבשר לאחר מספר שעות במעשנה פשוט נשר מהעצם, לא נדרשה אפילו התעסקות עם סכין. ללא ספק האסאדו הוא נתח שומני ועסיסי שנמס בפה , מרב שהשבשר היה רך העצמות נשלפו בקלות, לבשר שכבות שומן טעימות שכ"כ מאפיינות אותו, נימוח כ"כ שזה חלומי.
אונטריב, נתח הממוקם מעל כתף הבר הקדמית באיזור המחבר בין הצוואר לאנטריקוט, נתח עסיסי מאוד עם טעמים עמוקים ועשירים. הופעתי לטובה משתי מנות הבריסקט והאונטריב, שני נתחים לא שומניים מדי מטבעם BUT YET אצל שחר האלוף יצאו עסיסיים בטירוף.נתחים ורדרדים יפים עם שכבת שומן דקה, הכל נזלל די מהר:
לסיום ארוחת השחיתות הקרניבורית הזו קינחנו בחליטות תה ובמלבי פרווה שעשוי מקרם קוקוס שהיה סמיך וטעים הוא לווה עם סירופ אדום מתקתק, קוקוס ושיערות חלבה. מלבי טעים ולא הורגש בכלל שזה פרווה.
לסיכום, היה ערב לא פחות ממדהים, מגוון בשרים מהמעשנה מושקעים ועשירים בטעמים מיוחדים.
כל הבשרים ללא סוכרים וללא חומרים משמרים, הבשרים כולם כשרים אך המקום ללא תעודת כשרות.
אירוח באווירה משפחתית בחצר ביתם.
הארוחות מתקיימות בכל ימי חמישי (באמצע שבוע ארועים פרטיים).
Taste From The West
רחוב הכרם 92 מושב עזריאל (ליד תל מונד).
טלפון: 054-209-6569
קליק לאתר: http://www.tastefromthewest.com/
קליק לעמוד הפייסבוק: https://www.facebook.com/tastefromthewest/
משגע
השבמחק