מחלבת ברקנית, מחלבת בוטיק המתמחה מזה 30 שנה בייצור גבינות צאן ייחודיות ומשובחות. מחלבה משפחתית בבעלות אבינועם ומיכל ברקין. נוסדה ב-1978 בכפר יחזקאל.
מחלבת ברקנית מתמקדת בייצור גבינות צאן ותהליכי עבודה מסורתיים במינימום התערבות ממוכנת. המחלבה בחרה להתמחות בייצור גבינות צאן עשירות ומורכבות המאפשרות מתן ביטוי מלא לאיכויות החלב ואמנות הגבן. גבינות המחלבה זכו במדליות זהב בתחרויות ארציות וכיום מיוצאות גבינות ממנה לאנגליה וארצות הברית.
במחלבת ברקנית מקיימים אירוח קבוצות ואירועים בשילוב ארוחה עם תפריט משתנה, סיור במחלבה והיכרות עם הגבן בתיאום מראש. ערכנו סיור קצר במחלבה עצמה, קיבלנו הסברים על האמבטיות ושאר הכלים בהם משתמשים וחלב הצאן נהפך לגבינה.
לאחר תהליך הגיבון בו החלב נהפך לגבינה, גבינות ברקנית החצי קשות מומלחות ונכנסות לחדר הבחלה. בחדר זה נשמרים תנאי לחות וטמפרטורה אידיאליים להבשלת הגבינות והן תישארנה בו שבועיים לפחות. תהליך ההבשלה עצמו אינו מסתיים עם היציאה מחדר הבחלה אלא הגבינות תמשכנה הגבינות להתפתח ולהבשיל וטעמן ישתנה. גבינות ברקנית מיוצרות כולן מחלב מלא, ללא זירוז תהליכים או התערבות בתהליכי הגיבון הטבעיים ותוך מתן כבוד לזמן הדרוש לכל גבינה להגיע להבשלה נכונה. תהליך הייצור כולו מאופיין ברמה מינימלית של מיכון ובמעקב אישי של כל גבינה, טעימת הגבן, הקפדה על תקופת הבחלה ארוכה דיה בתנאי לחות וטמפרטורה מתאימים ויציאה לשוק בדרגת בשלות רצוייה.
מתוך רצון אמית להבטיח איכות, אחידות ואמינות לאורך זמן, מחלבת ברקנית אחראית ומטפלת בכל היבטי הייצור של מוצריה החל בייצור החלב וכלה בשיווק הגבינות. כל בוקר לאחר החליבה יוצא עדר הצאן של ברקנית למרעה וכל ערב עם סיום העבודה חוזרות מכוניות החלוקה וצוות השיווק וההפצה.
חלפנו על פני מדפים מלאים בגושי גבינה ענקיים בחדרי הקירור.
מחלבת גבינות הצאן האיכותית מציעה ארוחת בוקר ובראנץ'. בתוך החנות שזו גם מסעדה ויטרינה עמוסה בגבינות צאן איכותיות של המחלבה.
לצד שפע הגבינות האיכותיות תמצאו בחנות מדפים עמוסי מוצרי מזון מחקלאי העמק והגלבוע כמו שמן זית,ריבות, זיתים,מטבלים ויינות. על הצלחת היו גבינות צאן קשות וחצי קשות ואיכותיות, מבחר גבינות איכותיות שיספקו כל אנין טעם. עם הגבינות נשנשנו ירקות טריים וצבעוניים בתיבול שמן זית איכותי, לימון , מלח ופלפל וסלסלת לחמים.
גבינות ברקנית מיוצרות בתהליכי ייצור מסורתיים, שנלמדו במהלך ביקורים חוזרים ונשנים באיזורים שונים בצרפת. השילוב בין מסורת הגבינות הצרפתית, אופן העשייה המקומי וחומר הגלם הייחודי – הוא שילוב מפרה במיוחד, שבא לידי ביטוי בכל שלב ושלב בעשייה. גבינות ברקנית מיוצרות כולן מחלב מלא המתקבל מעדר הצאן המשפחתי, ומחומרים טבעיים בלבד.
מחלבת ברקנית מעניקה חוויה נהדרת וטעימה במיוחד.
מחלבה ברקנית - מחלבת בוטיק גבינות צאן
כפר יחזקאל.
טלפון: 04-6537255
נייד: 050-4492799
המחלבה פתוחה לקהל בסופי שבוע בלבד.
חנות המחלבה פתוחה בימי שישי 10:00-14:00
יום שבת 10:00-16:00
לינק לחנות מחלבת ברקנית: https://www.facebook.com/mbarkanit/
ניתן לתאם ביקורים ואירועים עד 35 איש גם באמצע השבוע פרטים נוספים בטלפון: 050-4492799
במקום אפשר להנות מארוחת בוקר מפנקת או פלטת גבינות עשירה ויין.
מוזמנים להצטרף לעמוד הפייסבוק שלי: https://www.facebook.com/adi.e.ezra.3
לאינסטגרם שלי: https://www.instagram.com/adi_ezra_aaaa/
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה