בחשק לפיצה עז הגענו אחרי העבודה לפיצריה משפחתית שכונתית בשם פיצהאלה, Pizzaella שממוקמת בקצה הצפוני של דיזינגוף בתל אביב, ברחוב דיזינגוף 334 מול הנמל. כבר בכניסה למקום מרגישים בקסם ובפשטות של המקום. הפיצריה באווירה ביתית, בבעלות אם ובן מקסימים שנוכחים במקום ונותנים את מלוא תשומת הלב.
במרכז המסעדה טאבון גדול ובו יוצאים מבחר מאפים ופיצות מגרות. התפריט בפיצהאלה מורכב מחומרי גלם טריים ואיכותיים, ואת ה-כל הם מכינים במקום. החל מהבצק לפיצות ממתכון איטלקי מסורתי, פסטות, רטבים שמוכנים מעשבי תיבול שגדלים באדניות שמשקטות את המסעדה. וזה ממשיך עם גבינת מוצרלה טרייה אמיתית של מחלבת גד וירקות טריים המפוזרים בנדיבות. *יש אפילו אופצייה גם למוצרלה טבעונית. Pizzaella, פיצריה שכונתית ומשפחתית בבעלות אם ובנה, שפרה דננברג ובנה ניר שמואלי. הפיצרייה האיטלקייה מעוצבת בסגנון כפרי מודרני ומשרה אווירה נעימה וטובה לסועדים, תוך דגש על מטבח אסתטי ונקי, ושמירה על רמת היגיינה גבוהה ללא פשרות.
האהבה לפיצות התפתחה אצל ניר עוד מילדותו ועם השנים האהבה הפכה למקצוע, ביחד עם נסיונו הרב כמנהל בפיצרייה ולאחר מסע מעשיר ומהנה באיטליה, החליט לפתוח את האיטלקייה הייחודית פיצ האלה. האם, שפרה דננברג אשר מגיעה מעולם האוכל והבישול, בעלת ניסיון רב בתחום, נותנת טאץ' אימהי חם וביתי למקום.
כחלק מההכנות לפתיחת המקום יצא ניר למסע באיטליה לחקור ולטעום את הפיצות הטובות ביותר בעולם, ופגש את השפים המוכרים באיטליה, השתתף בתערוכות הגדולות והנחשבות באיטליה וכן ייבא את התנור הגדול והיחיד מסוגו בארץ- אשר נחת לבסוף בפיצהאלה. הוא ממוקם במרכז המסעדה וממנו יוצאים מאפים כמו קלצונה, לחם שום ופיצות כאשר אל הפיצות מתווספות הגבינות האיכותיות של גד ושפע של תוספות שוות:
כחלק מההכנות לפתיחת המקום יצא ניר למסע באיטליה לחקור ולטעום את הפיצות הטובות ביותר בעולם, ופגש את השפים המוכרים באיטליה, השתתף בתערוכות הגדולות והנחשבות באיטליה וכן ייבא את התנור הגדול והיחיד מסוגו בארץ- אשר נחת לבסוף בפיצהאלה. הוא ממוקם במרכז המסעדה וממנו יוצאים מאפים כמו קלצונה, לחם שום ופיצות כאשר אל הפיצות מתווספות הגבינות האיכותיות של גד ושפע של תוספות שוות:
הפיצות בפיצהאלה מוכנות מחומרי גלם איכותיים ברמה הגבוהה ביותר וייבוא מוצרים איטלקיים אשר נותנים את הטעם המיוחד לפיצות. התפריט נבנה בסיועו של שף בעל שם עולמי בתחום, אשר ליווה את הצוות בכל נושא הקולינריה של המקום. פרט לפיצות שונות עם מגוון רחב של תוספות (יש גם מבחר פיצות טבעוניות) מציעה האיטלקייה מנות מהמטבח האיטלקי לרבות פסטות טריות בעבודת יד, פוקאצ'ות, סלטים ייחודיים בייצור ביתי. ובחורף יוגשו מרקים ביתיים מעשה ידיה של שפרה.
בתפריט מבחר פיצות: פומודור-פיצה עם רוטב עגבניות,
ביאנקה-פיצה ללא רוטב עגבניות,
ומבחר פיצות טבעונית.
גדלים: מגש פיצה זוגי בקוטר 30 ס"מ (4 משולשים), מגש פיצה משפחתי בקוטר 42 ס"מ (8 משולשים).
ניתן להוסיף תוספות ולבנות את פיצה החלומות שלכם עם תפוח אדמה, שום קונפי, זוקיני, חלפניו, חצילים, רוקט, צלפים, ביצה, אנשובי, אספרגוס, עגבניות שרי, פטריות שמפיניון, בולגרית, צ'וריסו, פפרוני, בייקון, חזה אווז ועוד.
אנחנו הזמנו שתי פיצות זוגיות, האחת; פיצה עם רוטב עגבניות, צ'וריסו, מרגז, סלמי וחלפניו. רוטב העגבניות היה טעים והיה ממנו גם בשפע (אין דבר יותר מבעס מפיצה עם בקושי רןטב שלא מורגש. מעל הפיצה הונחו מבחר נקניקים פיקנטיים ופלפל חליפניו שהוסיף למנה חריפות נוספת טובה כזו שמעקצצת את הלשון.
הפיצה השניה- ספינאקי, פיצה ביאנקה, ללא רוטב עגבניות, תבשיל מנגולד, תרד, כרישה, שום קונפי, גבינה בולגרית, מוצרלה טריה, פרמז'ן, עגבניות שרי וביצה רכה. אהבתי שחלמון הביצה ניגר על הפיצה והוסיף טעם וג'וסיות לכל הפיצה, היה כזה מושחת בקטע טוב (:
הפיצות הוגשו עם פרמז'ן, אורגנו יבש ששפרה מכינה במקום, רוטב עגבניות עם שום קונפי ופלפל חלפניו כי ביקשנו עוד אקסטרא חריף:
בנוסף הזמנו פסטה פטוצ'יני הום מייד עם עשבי תיבול, נגיעות גורגונזולה ופרמז'ן. את הפפרדלה הם מכינים כאמור במקום. רוטב הפסטה היה עדין בטעמו בדיוק כמו בפיצות, מורגשת יד עדינה באיזון הטעמים.
קינחנו עם רוז, גליל בצק ממולא בשוקולד נוטלה שוקולד לבן וקוקוס. הקינוח הוכן מבצק דק של פיצה במילוי שוקולד נוטלה. אהבתי שהבצק לא היה עבה מדי ומילוי השוקולד לא היה מוגזם, כך יצא במתיקות מאוזנת.
סיום מתוק לארוחה כייפית באווירה ביתית.
הפיצה השניה- ספינאקי, פיצה ביאנקה, ללא רוטב עגבניות, תבשיל מנגולד, תרד, כרישה, שום קונפי, גבינה בולגרית, מוצרלה טריה, פרמז'ן, עגבניות שרי וביצה רכה. אהבתי שחלמון הביצה ניגר על הפיצה והוסיף טעם וג'וסיות לכל הפיצה, היה כזה מושחת בקטע טוב (:
הפיצות הוגשו עם פרמז'ן, אורגנו יבש ששפרה מכינה במקום, רוטב עגבניות עם שום קונפי ופלפל חלפניו כי ביקשנו עוד אקסטרא חריף:
בנוסף הזמנו פסטה פטוצ'יני הום מייד עם עשבי תיבול, נגיעות גורגונזולה ופרמז'ן. את הפפרדלה הם מכינים כאמור במקום. רוטב הפסטה היה עדין בטעמו בדיוק כמו בפיצות, מורגשת יד עדינה באיזון הטעמים.
קינחנו עם רוז, גליל בצק ממולא בשוקולד נוטלה שוקולד לבן וקוקוס. הקינוח הוכן מבצק דק של פיצה במילוי שוקולד נוטלה. אהבתי שהבצק לא היה עבה מדי ומילוי השוקולד לא היה מוגזם, כך יצא במתיקות מאוזנת.
סיום מתוק לארוחה כייפית באווירה ביתית.
לסיכום, מקום מומלץ לכל אוהבי הפיצות האיכותיות והעסיסיות ואוכל איטלקי בפרט.
מכינים פה הכל מאפס, מרגישים שהפיצות פה מוכנות מכל הלב והנשמה, פשוט כייף !
Pizzaella פיצה אלה
רחוב דיזינגוף 334 תל אביב.
טלפון להזמנות: 03-944-8933
שעות פעילות:
ימים א-ה משעה 16:00 – 23:00
שבת – 12:00 – 23:00
קליק אחד ואתם באתר של פיצהאלה: https://www.pizzaella.co.il/
ניתן גם לקחת T.A ולהזמין משלוחים.
משלוחים במרכז וצפון תל אביב בין איילון לירקון מדיזינגוף סנטר עד רמת אביב.
מוזמנים להצטרף לעמוד הפייסבוק שלי: https://www.facebook.com/adi.e.ezra.3 לאינסטגרם שלי: https://www.instagram.com/adi_ezra_aaaa/
מוזמנים להצטרף לעמוד הפייסבוק שלי: https://www.facebook.com/adi.e.ezra.3 לאינסטגרם שלי: https://www.instagram.com/adi_ezra_aaaa/
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה