בשיטוטיי האחרונים בפייסבוק נתקלתי בעמוד של רוב מלך המנגל במקרה וראיתי אצלו תמונות מגרות מהאירוע הקודם אשר הוא ערך במרפסת שבביתו. ובתמונות, שפע של בשר מעושן ועסיסי מנתחים מגוונים שלא יכולתי כ"כ להיות אדישה להן. קבעתי להגיע אחרי שהתעדכנתי איתו לגבי התאריכים שהוא עורך את ערבי הבשר המעושן.
רוב הוא בחור אמריקאי הכי איזי גוינג שיש, קיבל את כולנו בחיוך, תראו פה בתמונות שבזמן שהוא טיפל בבשר הוא תמיד היה עם חיוך גדול על הפנים ורצה לפנק אותנו כמה שיותר עם הרבה בשר מנתחים שונים ומגוונים. רוב עורך את ערבי בשר שלו במרפסת ביתו בפתח תקווה בקומה ה-20 עם נוף מדהים לכל העיר ואוויר נהדר.
את הבשר ליוו יינות מיקב לוריא האגדי, שמציג רפרטואר מרשים של מגוון יינות שונים, אשר כולם נעשו מענבים מובחרים הגדלים בגליל העליון, בכרמי יוסף סיידא- כורם חלוץ במגוון זני ענבים יחודיים ומשובחים. יקב לוריא מייצג בצורה יוצאת דופן את הטרואר הגלילי בפרט והישראלי בכלל. ביינות היקב ניתן למצוא ארומות ייחודיות לצד טעמי פרי וחבית עוצמתיים, אך גם להתרפק על רכות עוטפת ומענגת. קסם בכל בקבוק.
באירוע הוגשו חמישה סוגי בשר, חלקם מעושנים וחלקם עשויים בשיטת סו-וויד; חזה בקר (בריסקט), אסאדו, שייטל ואגיו, צוואר ופיקניה. את רב ההכנות וההתיסקות עם הבשר רוב הכין מראש, ואת כל הטקס של הוצאת נתחי הבשר העסיסיים וחיתוכם הוא עשה מול עיננו , והריחות, הוי הריחות כ"כ מגרים שפשוט בא לנגוס ! אז פתחנו את הערב עם יינות של יקב לוריא לצד ירקות צלויים מהגריל כגון תפוחי אדמה, קישואים, בצלים ועגבניות.
רוב השתמש בכל מיני תבלינים מיוחדים, שיטות טיפול וטכניקות אמריקאיות לעשיית בשר.
התחלנו עם פיקאניה - הכוכב הבלתי מעורער של הברזילאים הוא נתח הפיקניה, שנקרא גם שפיץ צ'אך, שמספק בשר קלאסי לצלייה, בשר עסיסי.
צוואר בקר, נתח גדול שרירי ושומני בעל טעם נהדר.
שייטל ואגיו בצבע אדום משגע, בשר עסיסי ונימוח:
בריסקט -חזה בקר עם תערובת ראב. נתח בשר שמאד "קל" להרוס אותו כי הוא נוטה להתייבש. אצל רוב הבריסקט היה נימוח. וברגע שהוא הניח אותו על הקרש מעץ היה ניתן לראות את המיצים שלו כמה שהוא היה ג'וסי. הנה כמו פה בתמונה:
ואז הגיע נתח האסאדו שרוב פרס אותו לפנינו על משטח עץ גדול. בשר הסאדו הוא שומני וג'וסי מטבעו אז כשהוא יוצא מהמעשנה העצמות פשוט נשלפות בקלות, בשר רך וטעים שנזלל במהרה.
לא שהיה לי כזה מקום בבטן ואז רוב החליט לפנק אותנו עם גוש אנטריקוט על העצם, וכך הוא נראה לפני שהוא היה זמן קצר במעשנה :
לאחר מכן הוא נפרס ע"י רוב מול עיננו הרעבות ועבר לצלייה והוגש על משטח מעץ :
תכל'ס אין על אנטריקוט בשר עסיסי שומני וסופר טעים:
קינחנו עם טירמיסו חלבי מעולה שהוגש בכוס זכוכית שהוכן ע"י שפית פרטית בעלת המותג "פנטזיה מתוקה". כמו כן היה קינוח בראוניז פרווה שלווה עם סורבה מנגו מרענן.
העברנו ערב ייחודי, 4 שעות במרפסת של רוב בקומה ה-20 עם יין טוב, בשרים מעושנים משובחים ומגוונים לצד אנשים חמודים שהיה כייף לסעוד איתם באווירה כייפית ומשוחררת.
מחיר - 250 שקלים לסועד בעבור הבשר.
לאוהבי היין- תוספת של 50 שקלים בעבור היין המשובח של לוריא (סה"כ 300 שקלים).
רוב מלך המנגל
רחוב נחום גוטמן 11 פתח תקווה.
טלפון: 050-702-0600
לדף הפייסבוק של רוב מלך המנגל: https://www.facebook.com/RobMelech/
לינק ליקב לוריא: https://www.lueriawinery.com/
מוזמנים להצטרף לעמוד הפייסבוק שלי: https://www.facebook.com/adi.e.ezra.3
האינסטגרם שלי: https://www.instagram.com/adi_ezra_aaaa/
צ'ירס, לחיים טובים, ארוחות טובות עם אנשים מהנים:
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה