אחד הדברים שהתגעגעתי אליהם בכל תקופת קורונה והישיבה בבית זה לצאת החוצה ולהפגש עם חברים בבית קפה או בבר, לשבת באוויר הפתוח ולהנות מהאווירה התל אביבית האורבנית ששם הכל קורה ממש מסביב. מתוך געגוע לכזה, נפגשתי עם חברה בקפה טימותי, על חורבות בית הקפה הורקנוס המיתולוגי בצפון תל אביב. מדובר על בית קפה שכונתי קטן וחמוד בצד הכי צפוני של אבן גבירול, ממול ככר מילאנו.
מקום מעוצב עם הרבה חללי ישיבה נוחים מוקפים בצמחיה ירוקה, עם בר מרכזי גדול אותו מתפעלים בריסטות מקצועיים שלוקחים את הקפה שתטעמו מ-א-ד ברצינות. קפה טימותי- הינו בית קפה מסוג "הגל השלישי", מושג המתאר קפה שמקורותיו איכותיים במיוחד, שהזנים השונים שלו ידועים ומפורטים, וצורת הגידול ואופן הקלייה שלו חשובים ונעשים בהקפדה, כמו גם החליטה עצמה וההגשה. בית הקפה מתכתב עם המגמות האקולוגיות בעולם כמו סחר הוגן והגנה על הסביבה.
קודם כל גולת הכותרת בקפה תימותי הוא ה-הקפה. תמצאו פה תערובות קפה מרחבי העולם, פולי קפה מאתיופיה, קוסטה ריקה, ברזיל, אינדונזיה, וקולומביה אשר נקלים בבית קלייה מקומי במיוחד עבור המקום. התערובות נחלטות בחליטה איטית ומוגשות כמשקאות קפה וגם בשילוב בתוך קוקטיילים קלאסיים, ויש גם בלנד הבית בסגנון איטלקי (קליה כהה), תערובת הבית שהם טוחנים בעצמם.
התפריט פה שכונתי ,רחב ומגוון ,שימוש בחומרי גלם מקומיים ורעננים במנות תוך הקפדה על טריות מירבית. התפריט מתאפיין בשימוש בחומרי גלם מקומיים וטריים והוא מחולק לקטגוריות שיוגשו בכל שעות היום:
ארוחות בוקר, סלטים, כריכים ומנות עיקריות חמות שיוגשו בקערות (בולים).
מנות כמו מוזלי מלוח, כריכים, סלטים מושקעים, וקערות של ארוחה שלמה שמספקת את כל אבות המזון.
אני בחרתי בקפה איטלקי, italian house blend. כאמור הקפה פה טרי ומגוון. הקפה האיטלקי מאופיין בטעמים מרירים ועוצמתיים שכל אוהבי הקפה האיטלקי מכירים היטב.
בחרנו לחלוק שתי מנות:
האחת - סלט קיסר, לבבות חסה, אבוקדו, צנוניות, קרעי לחם קלויים, רוטב קיסר ופרמז'ן. סלט גדול שהכיל קרעי חסה טריים ורעננים, פרוסות אבוקדו טרי, רצועות עוף, קרעי לחם קלויים וקראנצ'ים ומעל הכל ענני פרמז'ן. יופי של סלט טרי, מזין ומרענן.
מנה שניה - כריך בשר מפורק, בשר בקר מפורק, איולי חרדל, בצל מטוגן, רוקט, עגבניות שרי צלויות. בשר בקר בבישול ארוך , בשר מפורק שנכנס לתוך ג'בטה לבנה עם איולי חרדל, בצל מטוגן במתקתקות עדינה, עלי רוקט רעננים ועגבניות שרי צלויות. כריך טעים ומשביע ויחד עם הסלט היווה השילוב המושלם.
קינחנו עם קראק פאי משגע, עוגת שיבולת שועל וחמאה, מוגש עם שמנת חמוצה. מה שאני אוהבת בקארק פאי זה השילוב של תועפות החמאה והסוכר שהופך את זה לקינוח טעים וממכר. נכון זה מתוק אבל לא מדי. אני תמיד אעדיף קראק פאי על פני עוגת שוקולד למשל. והשמנת החמוצה למשל שמוגשת ליד מאזנת את הטעמים בקינוח.
קפה טימותי
אבן גבירול 187 תל אביב.
טלפון: 03-5467869
שעות הפעילות בימים א'-ו' בשעות 07:00-23:00
בשבת 08:00-23:00
לינק לאתר הבית של קפה טימותי:
לינק לעמוד הפייסבוק:
אינסטגרם:
היי, אשמח להזמין אותך לסקר בית קפה. איך יוצרים קשר? צחי
השבמחק