יום שבת הוא יום טיולים, אחרי סיור בוואדי ניסנס נסענו צפונה יותר עם השף יגאל מולנר ליקב שאטו גולן, יקב בדרום רמת הגולן שהנסיעה לשם והנופים הם חלומיים.יקב שאטו גולן הוא מקום ששווה לבקר בו, כבר בכניסה ליקב תוכלו להרגיש שמדובר במקום מושקע ויפיפיה. מחד, מקום מאד אלגנטי ומוקפד ויחד עם זאת הינו באווירה משפחתית.
הכרמים, הנמצאים בבעלות מלאה של היקב, נטועים בקרבתו , מעל מפגש נחלי הירמוך והרוקד.
הייננות בשאטו גולן משלבת ידע וטכנולוגיה מודרניים ושיטות אירופאיות מסורתיות.
הבציר הינו ידני, התסיסות ע"פ רוב ספונטניות (כלומר ללא תוספת שמרים), ההשריות אורכות כשבוע שבועיים ורק לעיתים נדירות יותר מכך. כל היינות מתיישנים בחביות עץ אלון בגדלים שונים (בין 200 ל 500 ליטר) – חלקם לחודשים ספורים (כמו הגשם הורוד) וחלקם עד שנה וחצי (כמו האליעד). אנו עושים שימוש מתון בעץ חדש ביקב בכדי לא להעיב על האופי הזני והמקומי של היין. יצירת הבלנדים נעשית רק לאחר תקופת היישון בחביות. לאחר הביקבוק אנו מחזיקים את היין במרתף היקב לעוד מספר חודשים (עד כשנה) עד שהוא מוכן לשתייה.
מרכז המבקרים ביקב פתוח למבקרים כל ימות השבוע, תוכלו להגיע ולראות במו עיניכם את אולם הייצור, המכלים, החביות וכמובן המרתף המרשים.
התארחנו בגן היקב, התיישבנו בפינת ישיבה פסטורלית ונעימה בשמש. נהיננו מהאווירה שבחצר היקב המאד מטופחת, ירוקה, מלאה בגפנים, פרחים ופסלים.
השולחן מעוטר מפה לבנה וחגיגית. התענגנו על פלטת גבינות משובחות תוצרת הארץ בליווי יין איכותי (בתשלום).
*רכישת פלטת גבינות מותנית ברכישת יין.
היה פה כייף גדול בזכות האווירה הפסטורלית, הכל ירוק ופורח והיינות הבוטיק פה מעולים.
אסקפיזם קווים לדמותו.
היקב דוגל בהכנסת אורחים וביחס אישי ולכן יש לתאם את הביקור מראש.
מרכז המבקרים פתוח כל יום כולל שישי ושבת בין השעות 10:30-15:30
עלות הביקור 30 ₪, אשר יקוזזו בעת רכישת יין. [30 ₪ לבקבוק 750 מ"ל]
* נשים בהריון וילדים עד גיל 18 ללא חיוב.
היין אינו כשר.
שאטו גולן: 04-6600026
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה