יום שני, 23 בנובמבר 2015

ארמנדו, תפריט דגים עשיר ,לוקיישן לים וחתיכת שמיים

מסעדת "ארמנדו" בבעלות המסעדן עמי קדוש המכונה ארמנדו  ממוקמת בציר מאד מרכזי על הטיילת בת"א,מקום שניתן לחשוב ולטעות שזו עוד מלכודת תיירים בגלל הלוקיישן האטרקטיבי עם נוף לים (כן ללא ספק שהאווירה בשל הסמיכות לים זהו ערך עליון שנוסף למסעדה) לצד תפריט שמסתמך על שימוש בחומרי גלם מן המשובחים,ירקות בלאדי ודגה טרייה. ארמנדו ניהל שנים רבות את רשת בני הדייג ולו נסיון קולינרי עשיר,המטבח נותן מקום של כבוד לדגה טרייה והשאר תלוי בתיבול עדין ושורה תחתונה, איכות הדגים היא זו שמכריעה לבסוף את איכות המנה. דגים נטו, כל השאר זה בונוס. בחזית המסעדה ישנה מרפסת גדולה עם כסאות נוי (כסאות גינה מעוצבים) ובה ניתן להשקיף על ימה של תל אביב תחושה של חו"ל ותיירות גם למקומית כמוני. עיצוב המסעדה פשוט ונעים לעין,בסגנון אירופאי עם מוטיבים מאיי הים התיכון באוירה ביתית עם קריצה לחו"ל. מחיר הארוחה נבחר לפי מחיר המנה העיקרית ומקבלים סלסלת לחמניות ליד ומבחר סלטי הבית בסגנון מרוקאי ביתי. התפריט מציע מבחר גדול של דגים לפי משקל במספר צורות הכנה: תנור, גריל או טיגון. דגים כגון: מוסר,פילה שולה, בס, בורי, מושט, פילה סלמון, ברבוניה, דניס,סטייק לוקוס וכן מבחר דגי ים במשקל: פרידה, לברק, לוקוס, מליטה ומוסר ים.  ניתן לחשוב שמדובר רק במסעדת דגים אבל ישנן גם מנות לקרינבורים שחשקה נפשם בבשר (אנטריקוט,פילה בקר,צלעות טלה קבב ועוד) לצד מנות צמחוניות (אם ממש תתעקשו). המסעדה מציעה מרתף יינות שכולל יינות ישראליים לצד יינות מצרפת,דרום אפריקה,איטליה וספרד. תחילה פתחנו את הערב עם בירה צוננת, סטלה ארטואה ודג כבוש.
הייתם צריכים לראות את החיוך בעיניים של ארמנדו כשששאל אותי האם אני אוהבת דגים כבושים? כמובן שעניתי שכן, השידוך בין בירה לדגים כבושים ומלוחים זהו שילוב מבורך שאני מ-א-ד אוהבת.




















המשכנו עם סלט ירקות טרי ורענן בתיבול של לימון שמן זית ומלח, כמו שאני אוהבת ומכינה בבית, בדיוק באותה יד נדיבה בתיבול. כמו כן קיבלנו חציל בלאדי על האש בטחינה וסלסלת לחמניות טריות וביתיות.

ממשיכים עם מבחר סלטי הבית בסגנון מרוקאי מובהק (ממש כמו בבית שגדלתי בו), הסלטים כולם היו טריים, מבחר חצילים במספר סגנונות וטעמים (חציל קלוי עם שום, חציל במיונז) שהיו טעימים בזכות נדיבות השום והלימון, מטבוחה ביתית מצוינת, פלפלים קלויים בתחמיץ,סלט עגבניות שרי עם בצל ופלפל חריף שהיה מרענן ומעקצץ את החך, כרוב במיונז,גזר מרוקאי ,לימון כבוש ועוד.


בהמלצתו החמה של ארמנדו בחרתי למנה עיקרית,דג במלח, לברק שלם שנאפה בתנור עם מלח גס. על השולחן הונח כלאחר כבוד דג לברק בשרני, שחום ועורו היה קריספי ופריך, בשר הדג היה רך וטרי להפליא. המנה הוגשה עם רוטב לימוני עם שמן זית והרבה שום. לא חוששים פה משום, ואני מעריכה ומעריצה אותם בשל עובדה זו כי זה משפר ומשדרג טעמים. היופי בפשטות, דג טרי ותיבול מינימלסטי יעשה את העבודה בזכות טריותו של הדג.


כמו כן החלטנו לבחור באנטריקוט 300 גרם,נתח עסיסי של אנטריקוט ולצידו הוגשה מניפת תפו"א בשמן זית,רוזמרין ומלח גס, תוספת פשוטה וביצוע נפלא, תפוחי האדמה היו קראנצ'יים ועזי טעם.














מניפת תפו"א 


קינחנו בעוגת שוקולד פרווה שהיתה חביבה כי המסעדה כשרה. טוב אי אפשר לקבל הכל, הרי שבסה"כ באתי לאכול דגים ובהחלט קיבלתי תמורה נאותה לבקשתי ולחשקיי בעניין הדגים לפחות.


לסיכום,
אלו היו מס' שעות נעימות, הפסקה מהעבודה וההמולה הגדולה בעיר למפגש עם חברה טובה על אלכוהול ודגים מול הים במסעדת ארמנדו שבטיילת ת"א. הדג היה טרי וטעים והבשר משובח באוירה של חו"ל עם נוף לים, התמחור סביר,חומרי הגלם והדגים טריים ותכלס מה יותר טוב מלאכול דגים מול הים? זה וכוס יין צוננת הופכים את הבן אדם וקיבתו למאושרים באדם.

ארמנדו 
הרברט סמואל 90
תל אביב
053-9442837


יום שבת, 7 בנובמבר 2015

סזאר רחובות, אוכל ואווירה בשיק אירופאי

מסעדת סזאר היא מסוג המקומות שגרמו לי לנסוע עד לרחובות,כן אני יודעת לתל אביבים העצלים זה נשמע כמו מדע בדיוני אבל אם נדבר על התועלת והיתרון הרי שמדובר בדיל משתלם, מוותרים על הפקקים וחוסר החנייה,העצבים והלחץ מניעים את האוטו וכבר נמצאים באווירה אחרת, יותר משוחררת ורגועה. אז כן היה לי שווה לעשות גיחה מחוץ לבועה. פייר, לא ידעתי שיש סצנה קולינרית טובה ומשגשגת ברחובות, פארק המדע רווי במקומות בילוי איכותיים ודי שמחה להעיד שממש נהנתי לגלות ביסטרו שמגיש אוכל מצוין במחירים שפוים. כבר בכניסה ניתן להבחין בעיצוב המוקפד ברמת אחרת, עיצוב רטרו והאוירה במקום טובה, ניתן לבחור לשבת בחלל הגדול של המסעדה או לבחור בבר העשיר, האווירה רומנטית ורגועה,יכולה להתאים לזוגות, אנשי עסקים בצהרי היום ולמשפחות כאחד, מקום בו כולם ימצאו את המנה האהובה עליהם ובמחירים שפויים בגובה העיניים. הגענו בשעת ערב מוקדמת, המקום היה חצי מלא,בזוגות ומשפחות עם ילדים ושהתקדמנו עם השעה והמנות בהמשך הערב המשפחות כבר עזבו והמקום התמלא בזוגות וחב'רה צעירים, והנה אני חשבתי שרחובות ונס ציונה רדומות. טעיתי.  חייבת לשבח את המנות הראשונות שהיו מעולות,מוקפדות וסופר טעימות. לאחר עיון קל בתפריט בחרנו בקוקטיילים ומיד קיבלנו לשולחן פוקאצ'ה קראנצ'ית משוחה בשמן זית עם חמאה וזיתים שחורים מלוחים ליד. הפוקאצ'ה הונחה על נייר עיתון נראה הכי בקזו'אל אבל בשיק אירופאי. 





















הרבה זמן לא נפגשתי עם מירבי והיה לנו הרבה על מה לדסקס ולהתעדכן אחת בחיי השניה, כמובן שעם דרינק ביד השיחות מתגלגלות בשצף קצף. מירבי בחרה בקוקטייל על בסיס ליקר תפוזים ואני בחרתי בקוקטייל רימונים על בסיס וודקה וג'ין. שני הקוקטיילים היו מתוקים וקלילים, בול לשעת ערב זו.














תחילה קיבלנו סביצ'ה על קרם יוגורט וחציל, חתיכות דג טריות שהונחו על קרם חציל ויוגורט בתיבול עדין. מנה ראשונה קלאסית טעימה ונעימה בפה.











אני מטורפת על פטריות וברגע שאני רואה בתפריט מנה עם פטריות הרי שאני חייבת להזמין ואם זה ברוטב שמנת עשיר אז בכלל טוב יותר. 
פטריות יער, שינוקי ופורטבלו ברוטב שמנת  מדובר על 2 פטריות גדולות ברוטב שמנת ופרמז'ן, הרוטב טעים, סמיך במידה הנכונה, מירבי ואני התענגו מכל ביס וביס ומהבשרניות של הפטריה הזו. מירבי ציינה שיש לי עיני נץ איך קלטתי ישר את המנה הזו בראשונות בתפריט כי היא פספסה זאת והודתה לי על המציאה !  
















בהמלצת המלצרית הזמנו מנה מהספיישל שהיתה שיחוק, ספיישל, סלט טונה צרובה עם אנדיב
מדובר על נתחי טונה טריים צרובים שהונחו בצלחת גדולה על עלי אנדיב ברוטב עשיר שעשוי מחרדל עם חתיכות אנשובי שפוזרו מעל, ביצה קשה ופרמז'ן. לבשר הטונה האדומה היה טעם של סטייק שנצרב על הפלנצ'ה, הסלט עשיר בטעמים, מרקם מצוין לטונה הצרובה, הירקות טריים, סלט מאד מוצלח וסיימנו עד תום. נקווה שיכניסו אותו לתפריט הקבוע כי חבל לפספס אותו.
















חלקנו 2 עיקריות הלכנו על פחמימות (פסטה) ובשר (פילה בקר), 
בחרנו בפפרדלה מלך היער עם חמאת כמהין ואספרגוס, דפי הפסטה היו דקים ואוויריריים במרקם עדין ולא כבד ברוטב משגע של חמאת כמהין, התענגו מכל ביס וביס, את הקראנצ'יות במנה קיבלנו בדמות האספרגוס דבר שהוסיף עניין למנה. נחמה בצלחת ובעיקר בבטן.


כמו כן חלקנו מנה מהספיישל: פילה בקר ברוטב יין על ניוקי, קצת התלבטתי אם לבחור בפילה בקר כי חששתי מהסיביות שלו ואני מעדיפה בשר שמן יותר כמו אנטריקוט (אבל לא היה בתפריט) המליצו לנו רבות על הספיישל הנ"ל שלא נתאכזב וכך היה. הפילה היה עסיסי (כן זה עדיין פילה) ועדיין הצליחו לשמור אותו אדום,במרקם עסיסי ונימוח, בדרגת עשייה כמו שכל קרינבור אוהב (מדיום) ,הפילה הונח על ניוקי במרקם קליל ורך. הסטייק מעל נראה מ-א-ד מפתה ומסעיר, הרוטב בסמיכות נכונה ועז טעמים זו בהחלט היתה בחירה מנצחת.
















מלאות אחרי כ"כ הרבה מנות אבל היינו חייבות איזה משהו מתוק שיסגור את הערב ויחתום את הלילה בסזאר, בחרנו בעוגת גבינה אפיה עם שמנת חמוצה מעל ברוטב פירות יער. מרקם העוגה היה עשיר ולא מתוק מדי ומכביד, השתלב מצוין עם הרוטב חמוץ מתוק מפירות היער.












לסיכום,
סזאר ביסטרו בשיק אירפואי בפארק המדע ברחובות המציע תפריט בגובה העיניים, חווויה קולינרית עשירה ברמה מוקפדת, באוירה נעימה ורגועה, האוכל טעים והמחירים שפויים.
אלו היו 3 שעות של שיחה טובה עם חברה על אלכוהול ואוכל טוב.


סזאר
פיקריס 3 
פארק המדע רחובות
08-9465444

יום חמישי, 5 בנובמבר 2015

אגנס,בר שכונתי לחובבי המבורגרים מושחתים (ולא רק),מוזיקת גראנג' ובירות מהחבית

אגנס, הוא בר שכונתי בליבו של צפון אבן גבירול, בר שניחן באוכל טוב ומעניק חוויה קולינרית,מפתה ומסעירה לצד הבירה. לא מגישים באגנס צ'יפס בכוונה תחילה,בכדי לגרום לך להזמין מנות אחרות, מיוחדות וטובות יותר (נקודה מאד מעניינת). אל דאגה, את הצ'יפס תוכלו לפגוש כתוספת למנות העיקריות. הבר בעל מבחר עשיר של בירות מזיגה מהחבית (כ-16 במספר), בירה שנמזגת בשיטה מיוחדת למקום השומרת על איכות הבירה. ניתן להעיד בהחלט על מגוון מכובד של בירות פרמיום ובירות בוטיק ישראליות.ניתן לבחור לשבת בחוץ (ממש על הרחוב) על כסאות בר גבוהים מעץ או בשולחנות הקטנים בסמוך. סגנון המקום הכי בקז'ואל והכי משוחרר. ישנה אופציית ישיבה נוספת בתוך הבר באוירה אפלולית יותר ואינטימית. המוזיקה ברקע היתה מאד לטעמי, מוזיקת גראנג' (רוק מסיאטל מה90'S), בלוז וג'אז,הכי לא גלגל"צ במיין סטרים. הקהל הוא שכונתי מעורב ומשעה 20:30 נפתח הבר למטה בקומת המרתף באוירה סקסית יותר. את הבירות והקוקטיילים ניתן ואף רצוי ללוות עם מנות פתיחה מעולות שהולכות עם הדרינקים (ניתן להגיד שהן דורשות את זה) כמו הרינג, כרובית מטוגנת, פיש & צ'יפס, כריכי BLT וכריכים נוספים סופר מיוחדים כמו כריך אלוויס:בננה,בייקון וחמאת בוטנים, או האם & צ'יז ,המבורגרים שווים עם תוספות מושחתות מעל וגם סלט לאלו שמתעקשים (הצעה שלי בבקשה לא!)  פתחתי את הערב עם בירת ויינשטיפן ויטוס, בהירה וקלילה שנמזגה מאחד הברזים מתוך ה16.

לצד הבירה הזמנתי תחילה הרינג וזיתים: פרוסות הרינג ורוד ושמנמנן עם טבעות בצל סגול מעל וחיתוכי קולברי. ככה פשוט ככה טעים. כל המליחות בדג משוועת לבירה ,אין מושלם יותר מזה.

אני המשכתי עם בירת שפירא פייל אייל והתחלנו להזמין מנות פתיחה, הראשונה, קמבוטה,פרחי כרובית מטוגנים קלות, ירקות שורש טריים ואיולי בזיליקום. מנה ראשונה מצוינת עם כרובית מטוגנת פריכה,ירקות טריים ורעננים ליד ואיולי בזיליקום משגע בטעמו שהתביישתי כבר לבקש ממנו עוד ועוד מאחר ואותו רוטב המשיך ללוות את הצ'יפס שהוגש עם ההמבורגר בהמשך.

כשאני רואה פיש & צ'יפס בתפריט אני תמיד נוהגת להזמין כי זה הכי מזכיר לי ברים בחו"ל, בירה ודג מטוגן מה יכול להיות כבר רע ? זה זורק אותי למחוזות זרים וזכרונות טובים ואני חווה אותם מחדש כאן ועכשיו במרכז תל אביב (:  באגנסס בחרו בפילה ברבוניה בציפוי פריך, צ'יפס ורוטב לימון כבוש בצד.  הדג היה קריספי ואני התעקשתי גם פה להמשיך ולטבול ה-כ-ל עם איולי הבזילקום.

ונעבור למיין קורס המנה שלכבודה נתכנסו בבר הספיציפי הנ"ל , ההמבורגרים!
מאד מושחתים ומלאי תוספות מעניינות ובלתי קונבנציונליות כמו המבורגר קואנן הברברי, שמנת,פסטרמה מעושנת ומייפל או קוואגמייר (כן על שמו של הדמות באיש משפחה) מוצרלה,צ'יפס,בצל מקורמל, חלמון שמתפרץ וסלט קולסלאו מעל.  אני זכיתי לדגום את ההמבורגר החדש של המקום "שיקסע", קורנביף, גאודה וקולסלאו. המבורגר מ200 גרם בשר, קציצה עסיסית, אדומה ועזת טעמים עם קורנביף מעל וסלט קולסלאו, לגמרי אחד ההמבורגרים הטובים.




























אני ממשיכה לשתות כמו ימאי בחופשה (: והשעה בקושי 20:00 בערב (הרי הגעתי לבר מיד לאחר העבודה) הפעם בחרתי בבירת נגב אמבר אייל, מדובר כמו כן בעוד בירה בהירה וכשמה כן היא בצבע אמבר. חברתי בחרה בהמבורגר אוZי, בורגר בסגנון אוסטרלי:עם אננס, סלק ובצל מקורמל. אתחיל ואומר לחובבי הז'אנר המתוק. שוב, הקציצה עסיסית ועזת טעמים,התוספות בסגנון האוסטרלי היו מעט מתוקות מדי בגלל הסלק והבצל המקורמל אז ביקשנו רצועות פלפל חריף שיאזן את הטעמים. עם ההמבורגרים קיבלנו רוטב טרנר בטעם מעושן למדי, רוטב מאד טעים וראוי ללוות את הצ'יפס ואת ההמבורגר וכל דבר למעשה.

לסיכום, אגנס הוא בר שכונתי בוייב צעיר עם מוזיקה מעולה, מבחר עשיר של בירות מהחבית, האוכל טעים ומושקע, הרבה מעבר למנות סטנדרטיות של עוד אדממה או טוסט (בבר אחר), השירות מחויך ומסוחבק והמחירים סבירים. המלצה שלי, להגיע כמוני מיד בסיום יום העבודה, לשתות איזו בירה אחת או 3 לחזור הביתה ולהשפך על הספה בסלון עם החתול עם חיוך מטופש על השפתיים.
היום שהיה.
היה טוב!

מדי ערב Happy Hour מ-17:00 - 20:00  * 1+1 על הבירות
תפריט לייט נייט משעה 01:00 ואילך, 1+1 על האגנס בר
(בורגר קלאסי של המקום,חסה,עגבניה, בצל ומלפפון כבוש)


אגנס בר

אבן גבירול 129

תל אביב

03-6427260



יום שני, 2 בנובמבר 2015

JAVA -ביסטרו שכונתי בנגיעות אסיאתיות ומחירי אלכוהול ללא מיסים



בפינת הרחובות בין ז'בוטנסקי לבן יהודה שוכן לו ביסטרו שכונתי שאני תמיד עוברת לידו בדרכי לרופא המשפחה לאסוף מרשמים וחושבת שזה עוד בית קפה כזה או אחר עד שפעם אחת עשיתי פאוזה,עצרתי מלאת סקרנות וקראתי את התפריט והופתעתי מאד לטובה. כי לא מדובר בעוד בית קפה שמציע עוד איזה סלט ניסואז סתמי אלא מטבח עם נגיעות אסיאתיות, מנות יצירתיות והוייב במקום שמח. תפריט האוכל משעה 19:00 ואילךמכיל מנות לחלוקה,לא קטנות מדי אבל גם לא ענקיות (תם עידן קפוסלקי וטוב שכך !) מאחר וכולנו מתמודדים עם ההשלכות הכלכליות ביום יום ועושים חישוב 3 פעמים אם לצאת למסעדה מה להזמין וכמה להזמין הרי ש-JAVA מעניקה חווית אוכל טעימה במהפיכת מחירים על אלכוהול ללא מיסים-ותקף לכל שעות היום. לא חייבים לצאת עם חור ענק בכיס על כל בירה ונשנוש ליד, קונספט שמאד מדבר אל כולנו במיוחד בימים אלו.  למשל ניתן להזמין בירות : הנגב ב16 ש"ח, דובל ב17 ש"ח, כוס יין אדום או לבן ב14 ש"ח, קאווה ב14 ש"ח,
קוקטיילים כמו מוחיטו וקיפרנייה ב23 ש"ח ( במקומות אחרים זה גם מגיע ל50 ש"ח ! ), מימוזה הדרים וסנגריה ב19 ש"ח, ערק ב16 ש"ח ,ויסקי (למשל ג'יימסון ב18 ש"ח). קיצור מהפיכת מחירים ומחאה חברתית זה פה וזה מקסים מאד בעיני ומתחשב במצב. השירות מ-א-ד אדיב, בגובה העיניים והכי חברי וסחבקי שיש, מקום באמת סוכריה ששווה לחזור לאיזה דרינק ונשנוש ליד ולא לצאת עם חור בכיס. פתחנו את הערב תחילה כהרגלי בארץ הקודש עם דרינק אלכוהולי קליל,


חברתי בחרה בקאווה ואני במימוזת מנגו.




















עיינו בתפריט וביקשנו מהמלצר החביב את ההמלצות החמות שלו ואט ואט התחילו להגיע המנות לשולחן.
דאבל סליידרס, קציצות שרימפס בין שתי לחמניות עם רוטב מיסו חרדל,חסה ,כוסברה ,מוגש בתוספת בצל ירוק בגריל. קציצות שרימפס רכות ועזות טעם בתוך לחמנייה ברוטב אסיאתי  הכי מתכון להתאהבות הבאה זה ובירה ליד, אין מאושרת ממני.

המשכנו עם מהרג'ה אקספרס, עוף מושרה ביוגורט ותבלינים, משולשי טאקו רך, קריספי שאלוט וסלט עשבי תיבול. מנה מקסימה שמשלבת מרכיבים מבושלים ומרכיבים טריים,משחק של טעמים ומרקמים, כמו עוף שבושל ועשבי תיבול טריים ויוגורט שמרענן. מנה סופר מעניינת.

אז מה עוד היה לנו ? פולנטה מיסו בטוויסט אסיאתי , פולנטה מיסו במיסו וחלב קוקוס, שימג'י, פורטבולו ושמפניון בטראיקי, בצל ירוק ושמן כמהין.
רשמתי כבר שהמקום בנגיעות אסיאתיות אז החלטנו לחלוק את מנת סלט המלפפונים ואצות מלפפונים, קולברי, תפוח ירוק, וואקמה, היג'יקי, עשבים ורוטב בוטנים חריף. סלט קייצי ומרענן וטיפה חרפרף.

מנה ששוה להתעכב עליה היא מנת המשולשים, טוסטוני בריוש ,בשר 6 שעות, עשבי תיבול, רוטב הויסין, 5 spices, בוטנים מקורמלים. מדובר בעצם על סוג של ברוסקטה עם בשר מפורק מעליה עם בשר שבושל והיה רך ומלא בתבלינים. עוד נשנוש בגדר חובה ליד הבירה שלי בפעם הבאה במקום.

קינחנו בשילה, קרם חיבת חלב על מצע של בראוניז, מעליו קרם קרפה בשילוב חוטי מייפל, ציפוי גנאש אספרסו.
קינוח מתוק ומושלם לערב סופר מקסים במקום שלרגע טעיתי וחשבתי שהוא עוד בית קפה על הדרך בבן יהודה,שמחה לגלות שטעיתי

לסיכום, JAVA הוא ביסטרו שכונתי שמציע מהפיכת מחירים במשקאות במחירים שפוים, האוכל טעים והאוירה שמחה.
אני לגמרי מתכוונת לחזור לשם לאיזו בירה ואיזה לחמנית שרימפס ליד. בקטנה (:


JAVA
בן יהודה 196
תל אביב