יום שלישי, 20 בפברואר 2018

סטודיו אוכל -בית ליצירה קולינרית בגליל מארחים לארוחות Eatwith גם במרכז - בואו לגוון את השגרה שלכם (:

בשישי האחרון השתתפתי בארוחת EAT WITH שזהו טרנד עולמי שתפס תאוצה גם בארץ. זהו מיזם ישראלי שפורח בת"א ,בכל הארץ ובערים מרשימות בעולם כמו ברצלונה,ניו יורק וסאן פרננסיקו.טרנד שבשלנים חובבים ושפים מקצועניים פותחים את ביתם לזרים מוחלטים או מבשלים בסטודיו לאירוח בחללים מיוחדים לאכלנים המקומיים או לתיירים. פלטרפורמה נהדרת שנועדה לקשר בין סועדים לאלו שמעוניינים לארח אותם,טוב בחו"ל וטוב גם בארץ. ארוחה ביתית לאנשים שלא נפגשו מעולם סביב שולחן,חוויה באווירה מקומית. כל ארוחה כזו הוא מפגש אישי עם שפים ואנשים חדשים,סועדים ביחד,חולקים ביחד את החוויה הקולינרית,מדברים, מגלגלים שיחה ומשיקים כוסות לחיים.

יש קסם באירוח מקומי של זרים,אף פעם אין לדעת מה יקרה בארוחה כזו ליד מי תשבו ותפגשו סביב השולחן ואת מי תכירו.
Eatwith חוויה קולינרית המשלבת אינטרקציה בין הסועדים לבין השף באווירה ביתית משוחררת ונעימה. המארחים קובעים כמה מקומות יש להם מסביב לשולחן אז תצפו גם להפתעות ולהכיר אנשים חדשים. הארוחות בEatwith יכולות להתאים לארוחות פרטיות: מפגשים משפחתיים,ארועי עבודה,מסיבת רווקים/ות ועוד וכמו כן ניתן להשתלב בארועים קיימים. לאחר שיטוטים באינטרנט ראיתי פרסום Eatwith של השף עידן רקיר ואביחי פחימה מסטודיו אוכל פה נפל הפור והחלטתי לאכול אצלם מאחר שכבר הכרתי את היד של עידן במטבח בקיץ שעבר שאכלתי אצלם בבוסתן הגליל. 


סטודיו אוכל בית ליצירה קולינרית בגליל הינו סטודיו שף לארוחות פרטיות,אירועי קונספט וארוחת פופ אפ. האירוח בצפון בסטודיו המעוצב שלהם בבוסתן הגליל או במסגרת Eatwith גם במרכז הארץ ואצלכם במטבח הפרטי עם תפריטים מותאמים ואלכוהול מובחר. בשישי בערב הגעתי לארוחה אחת מתוך 4 ארוחות Eatwith שלהם שהתקיימה בתל אביב בדרום העיר.

הארוחה סביב שולחן אבירים שערוך בקפידה,סידורי פרחים על השולחן,נרות ובקבוקי יין של יקבי הרי גליל ומוזיקה נעימה התנגנה ברקע. אווירה מאד נעימה ואינטימית,היתה זו תחושה של ביקור משפחתי לארוחת חג. בתפריט יצירה גלילית של השף עידן רקיר,שימוש בחומרי גלם איכותיים ומקוריים
בטכניקות בישול מולקולרי,
אוכל  יצירתי בשילוב אלכוהול,יין וצ'ייסרים של ויסקי וחיוכים לרב.

אז פתחנו את הערב עם קוקטייל פתיחה קליל בדמות סנגריה חמה מתובלת בקינמון,כוכב אניס ופירות העונה.


פתיח על השולחן,חלה של שבת טרייה אוורירית מאד עם פנכה של קרם לימון כבוש וחצילים מעושנים בטאבון,אחלה נשנוש לצד המשקה.

סלט ירוקים של חורף,שומר,קולורבי,אפונת גינה,מלפפון, ארטישוק איטלקי,סלרי וקראמבל בהרט.סלט קליל ומרענן.


קלמטה פלפלים אדומים,עגבניות ערבה,קונפי שום,קרם פרש, צ'ילי מדורה. סוג של מטבוחה טעימה ומעט חריפה בליווי קרם פרש שמאזן ועושה נעים בחך. 

המנות מוקפדות ויצירתיות,צילחותים מקסימים והתעסקות עם מרכיבים רבים במנה בשיטות שונות על הצלחת,טרי,מאודה, מבושל,מטוגן ועוד. למנה ראשונה קיבלנו מנת סלקים,סלקים צלויים בבלסמי לבן,גבינת סנט מור,ג'לי בזיליקום,קצף סלק ואבקת שמן דלורית. שילוב טעמים מאוזן בין מתיקות הסלק לחריפות הגבינה יוצר שילוב הרמוני וטעים במיוחד. 


הפסקה קצרה ומרימים צ'ייסר של ויסקי. המשכנו עם סשימי של חורף,פרידה,צ'יפס ארטישוק,אבוקדו,קוויאר תפוזי דם,יוגורט כבשים,פילה פומלה ועלי בזיליקום. אני אוהבת את החיבור של יוגורט חמצמץ למנות דגים ופירות ים. מנה יפיפיה,מעניינת וטעימה המשלבת טקסטורות שונות של הפרודוקטים. הדג טרי ורך,הצ'יפס ארטישוק קראנצ'י ונגיסי,האבוקדו והפומלה מעניקים פרשיות וקלילות למנה.

המנה הבאה זו מנה בהפתעה - קובנייה, שפיץ שייטל, בורגול, ראס אל חנות,שאלוט,צ'ילי,טוויל אורז שחור, קרם שום שחור וחלמון כבוש בויסקי. ראשית זו מנה יפיפיה על הצלחת,שנית גם טעימה מאד ומראה את כל היכולות הקולינריות של השף עידן בריבוי מרכיבים על הצלחת שמשולבים בצורה מאוזנת וטעימה. בשר השייטל בקובנייה כמובן טרי ורך התוספות, התבלינים והקרם שום החמיאו מאד לבשר והטוויל אורז העניק מרקם נוסף למנה,מרקם קראנצ'י ומתפצח בפה,אהבתי מאד!

מנות משובחות הגיעו בזה אחר זה,חזה ברווז מבושל בסו וייד, דלורית,קרם פורצ'יני,איולי תרד בר,ציר ברווז ואמרנה. חזה הברווז היה עסיסי ורך,צבעו ורוד שכובש את העין ואח"כ את החך (: הקרם פורצ'יני העניק טעמים אדמתיים קלים למנה. 
ממשיכים עם שייטל בסוויד,מרינדת חרדל,טימין ודבש,קרם חציל שרוף,פירה ראטה (תפוח אדמה מהזן המשובח),אבקת כמהין ורומנסקו. פרוסות השייטל נחות על הפירה בצורה אלגנטית ומעודנת,הבשר אדום,עסיסי ומלא טעם והפירה חלק ומתובל טוב. פחות התחברתי לרומנסקו שזה שילוב של כרובית וברוקולי בעל מראה יפה ומיוחד אך הוא אנמי בטעמו לדעתי.
סיימנו עם קינוח יצירתי ומרהיב ביופיו,גנאש פיסטוק,קרמו אננס,קרמל מלוח,מוס עוגת גבינה,קוויאר פטל ואניס,מקרון פיסטוק,קרמבל חמאה. קינוח המשלב טעמים ומרקמים של
מרכיבים שונים,שילוב מנצח בין המתוק לקרמל המלוח שמאזן טעמים וכך לא מרגישים שהקינוח מתוק מדי. המרכיבים היו בגודל הנכון על הצלחת לא גדולים מדי ועמוסים. היה כייף לגרוף כל פעם עם הכפית ביס מכל מרכיב שטעמו אחר,פעם מתוק פעם מלוח ואז 
חמוץ בדמות הקוויאר פטל ואניס ביס נוסף ממשהו במרקם מוס חלק וביס מהמקרון פיסטוק שהיה מתוק ואוורירי. משחק של צבעים,טעמים וטקסטורות על הצלחת-כמה מופלא ויצירתי !
ארוחה מצוינת,המנות מוקפדות ויצירתיות בטעמים מיוחדים ובשילובים מפתיעים והכל נעשה מול עיננו. האירוח של עידן ואביחי מאד חם,נעים ומשפחתי. כשיצאנו והתחבקנו לשלום הרגשנו כחלק מהמשפחה שזה עתה סיימה ארוחה חגיגית. זו הגדולה של האוכל לחבר בין אנשים וליצור זכרונות טובים בליווי אלכוהול ואירוח לבבי. 

קצת על אביחי ועידן: סטודיו אוכל בית ליצירה קולינרית בגליל מארחים בסטודיו בבוסתן הגליל שבצפון לארוחות פרטיות,אירועים פרטיים או במסגרת ארוחות Eatwith ל-35 איש במקסימום. התפריט משתנה בהתאם לקונספט.
מחיר הארוחה נע בין 250 ש"ח ל-350 ש"ח.



סטודיו אוכל בית ליצירה קולינרית בגליל 
054-4449336
050-22237337

לינק לאתר: 

https://www.studio-ochel.com/about

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה