פתיח על השולחן,חלה של שבת טרייה אוורירית מאד עם פנכה של קרם לימון כבוש וחצילים מעושנים בטאבון,אחלה נשנוש לצד המשקה.
סלט ירוקים של חורף,שומר,קולורבי,אפונת גינה,מלפפון, ארטישוק איטלקי,סלרי וקראמבל בהרט.סלט קליל ומרענן.
קלמטה פלפלים אדומים,עגבניות ערבה,קונפי שום,קרם פרש, צ'ילי מדורה. סוג של מטבוחה טעימה ומעט חריפה בליווי קרם פרש שמאזן ועושה נעים בחך.
המנות מוקפדות ויצירתיות,צילחותים מקסימים והתעסקות עם מרכיבים רבים במנה בשיטות שונות על הצלחת,טרי,מאודה, מבושל,מטוגן ועוד. למנה ראשונה קיבלנו מנת סלקים,סלקים צלויים בבלסמי לבן,גבינת סנט מור,ג'לי בזיליקום,קצף סלק ואבקת שמן דלורית. שילוב טעמים מאוזן בין מתיקות הסלק לחריפות הגבינה יוצר שילוב הרמוני וטעים במיוחד.
הפסקה קצרה ומרימים צ'ייסר של ויסקי. המשכנו עם סשימי של חורף,פרידה,צ'יפס ארטישוק,אבוקדו,קוויאר תפוזי דם,יוגורט כבשים,פילה פומלה ועלי בזיליקום. אני אוהבת את החיבור של יוגורט חמצמץ למנות דגים ופירות ים. מנה יפיפיה,מעניינת וטעימה המשלבת טקסטורות שונות של הפרודוקטים. הדג טרי ורך,הצ'יפס ארטישוק קראנצ'י ונגיסי,האבוקדו והפומלה מעניקים פרשיות וקלילות למנה.
המנה הבאה זו מנה בהפתעה - קובנייה, שפיץ שייטל, בורגול, ראס אל חנות,שאלוט,צ'ילי,טוויל אורז שחור, קרם שום שחור וחלמון כבוש בויסקי. ראשית זו מנה יפיפיה על הצלחת,שנית גם טעימה מאד ומראה את כל היכולות הקולינריות של השף עידן בריבוי מרכיבים על הצלחת שמשולבים בצורה מאוזנת וטעימה. בשר השייטל בקובנייה כמובן טרי ורך התוספות, התבלינים והקרם שום החמיאו מאד לבשר והטוויל אורז העניק מרקם נוסף למנה,מרקם קראנצ'י ומתפצח בפה,אהבתי מאד!
מנות משובחות הגיעו בזה אחר זה,חזה ברווז מבושל בסו וייד, דלורית,קרם פורצ'יני,איולי תרד בר,ציר ברווז ואמרנה. חזה הברווז היה עסיסי ורך,צבעו ורוד שכובש את העין ואח"כ את החך (: הקרם פורצ'יני העניק טעמים אדמתיים קלים למנה.
ממשיכים עם שייטל בסוויד,מרינדת חרדל,טימין ודבש,קרם חציל שרוף,פירה ראטה (תפוח אדמה מהזן המשובח),אבקת כמהין ורומנסקו. פרוסות השייטל נחות על הפירה בצורה אלגנטית ומעודנת,הבשר אדום,עסיסי ומלא טעם והפירה חלק ומתובל טוב. פחות התחברתי לרומנסקו שזה שילוב של כרובית וברוקולי בעל מראה יפה ומיוחד אך הוא אנמי בטעמו לדעתי.
סיימנו עם קינוח יצירתי ומרהיב ביופיו,גנאש פיסטוק,קרמו אננס,קרמל מלוח,מוס עוגת גבינה,קוויאר פטל ואניס,מקרון פיסטוק,קרמבל חמאה. קינוח המשלב טעמים ומרקמים של
מרכיבים שונים,שילוב מנצח בין המתוק לקרמל המלוח שמאזן טעמים וכך לא מרגישים שהקינוח מתוק מדי. המרכיבים היו בגודל הנכון על הצלחת לא גדולים מדי ועמוסים. היה כייף לגרוף כל פעם עם הכפית ביס מכל מרכיב שטעמו אחר,פעם מתוק פעם מלוח ואז חמוץ בדמות הקוויאר פטל ואניס ביס נוסף ממשהו במרקם מוס חלק וביס מהמקרון פיסטוק שהיה מתוק ואוורירי. משחק של צבעים,טעמים וטקסטורות על הצלחת-כמה מופלא ויצירתי !
ארוחה מצוינת,המנות מוקפדות ויצירתיות בטעמים מיוחדים ובשילובים מפתיעים והכל נעשה מול עיננו. האירוח של עידן ואביחי מאד חם,נעים ומשפחתי. כשיצאנו והתחבקנו לשלום הרגשנו כחלק מהמשפחה שזה עתה סיימה ארוחה חגיגית. זו הגדולה של האוכל לחבר בין אנשים וליצור זכרונות טובים בליווי אלכוהול ואירוח לבבי.
קצת על אביחי ועידן: סטודיו אוכל בית ליצירה קולינרית בגליל מארחים בסטודיו בבוסתן
הגליל שבצפון לארוחות פרטיות,אירועים פרטיים או במסגרת ארוחות Eatwith ל-35 איש במקסימום. התפריט משתנה בהתאם לקונספט.
מחיר הארוחה נע בין 250 ש"ח ל-350
ש"ח.
מחיר הארוחה נע בין 250 ש"ח ל-350 ש"ח.
054-4449336
050-22237337
לינק לאתר:
לינק לאתר:
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה