שני בערב הגעתי למסעדת Selas שנמצאת בשוק הפשפשים ביפו בניצוחו של השף אור גינסבורג זוכה העונה השנייה של משחקי השף לאירוע כתבים לרגל השקת מוצרי הפרמיום החדשים של חברת Horaiya שנחתו בארץ. חברת ימה וקדמה- יבואנית מוצרי מזון ואלכוהול ברמת פרמיום מיפן כבר 12 שנים גאה להציג את חומרי הגלם שיהפכו לכם את המטבח לגן שעשועים בלתי נגמר של טעמים וריחות מהמזרח הרחוק. מעתה לא צריך לאכול אוכל יפני מסורתי רק במסעדות אפשר גם לבשל בבית עם מוצרים איכותיים ואותנטיים מארץ המקור.מדובר על מוצרים כמו קוג'י, מיסו לבן, מיסו אדום, רוטב סויה
-קוג'י ומשקה אמאזאקה.
בהשקת המוצרים נכחו בעלי החברה שהגיעו במיוחד מיפן:
במסעדה עמדת סשימי ייחודית ובה מארח שף אור גינסברג ערבי קונספט פתוחים לקהל ואירועים פרטיים. אור בנה תפריט בעל אופי אסייתי ייחודי אשר נותן דגש לחומרי גלם טריים ומשובחים, דגים טריים לסושי וסשימי בפרט. אור דיבר על המוצרים של Horaiya באהבה רבה וניכר גם שהוא התלהב מהעובדה שהם משווקים בארץ. בתמונות הוא מדגים כמה פשוט לחבר בין דגים טריים, אורז דביק, אצה והמוצרים של Horaiya:
חברת Horaiya נוסדה בשנת 1906. מעל 100 שנים שחברת Horaiya מייצרת קוג'י שהוא הבסיס לכל מוצריה. קוג'י זהו אורז עטוף בעובש קוג'י והוא הבסיס ההכרחי הראשון בתרבות אוכל המותסס היפני המסורתי. חלק מהמאכלים והמשקאות המופקים באמצעות קוג'י הם: סאקה, מיסו ואמאזקה.
כל מוצרי Horaiya מבוססים על הקוג'י שהן מייצרים ומכילים את היתרונות הבריאותיים של הקוג'י.
חברת Horaiya הקדישה עמוד שלם ליחסי הסחר שלה עם ישראל (באמצעות חברת ימה וקדמה):
https://www.e-horaiya.com/en/world/index.html
באירוע ההשקה שהתקיים בנוכחות נציגי חברת Horaiya למדנו על ידי נציגת החברה Misaki Tanida האחראית לפיתוח יחסי המסחר הבינלאומיים של חברת Horaiya איך להכין כדורי מיסו אשר במגע עם מים רותחים הופכים למרק מיסו. כמה טעים זה וכמה פשוט להכנה !
שף אור גינסברג ממסעדת Selas שילב את מוצרי הפרמיום של חברת Horaiya שהגיעו ארצה עם מגוון מנות מענגות חיך. זה מתחיל באלגנטיות ההגשה על הצלחת, מנות עם דגים טריים במינימלזם יפני וממשיך למנות עיקריות יצירתיות, אסטטיות למראה וטעימות מאד. ללא ספק הוא ניכר בכשרון רב בהוצאת מנות מעולות אחת אחת !
הערב ממשיך ואני כבר מחזיקה בכוס הקוקטייל שלי מספר שלוש, אבל מי באמת סופר (:
עוד אכלנו כיסוני מלפפון במילוי קרם פרש ביתי עם 100% יוזו, גרידת ליים ותפוז, תבלינים ופונזו יוזו. כיסונים עדינים עשוים ממלפפון במילוי קרם פרש ביתי וברוטב הדרים נהדר, פשוט מעדן !
טטאקי ים תיכוני, טונה צרובה על קרם ארטישוק ירושלמי, קרם חציל שחור,טריאקי , ציפורן וליים מסויה קוג'י. היופי שבפשטות, דגי טונה טרי ששודך לרטבים יצריתיים:
דים סאם במילוי עוף וירקות שורש, על קציפת תירס מתוק ומיסו לבן. מנה שהיה קשה להשאר אליה אדיש. כיסונים במילוי עוף וקציפת תירס מתקתקה שכל ביס מהדים סאם היה חלומי !
עמדת סשימי וסושי ניו-סטייל פרונטלי עם טונה כחולה, טונה אלבקור וסלמון בתוספת קו'ג'י סויה, מיסו חצילים, יוזו, יוזו קושו פיקנטי ופונזו הדרים:
אלו המנות שהוכנו עם הדגים, הכל במקום הכי טרי שיש :
אור מכין לנו באהבה גדולה את מה שהוא יודע הכי טוב וזה דגים :
פילה סלמון במרינדת מיסו אדום מתקתקה, על פירה וואסבי,קרם גזר,דאשי בקרמל מיסו הדרים:
המנות שהשף אור הגיש לנו היו יותר ממדהימות וללא ספק זו הייתה חוויה קולינרית מעוררת חושים. לקינוח פאני פורי במילוי קרם יוזו ואבקת סיגליות, קינוח מעולה, בתוך פאני פורי זהוב וקראנצ'י הסתתר לו מילוי של קרם יוזו עשיר, מתוק וחמצמץ באותו הזמן. למעשה זו הגרסה האסייתית של אור לפאי לימון !
סויה קוג'י, סויה קוג׳י - שילוב נהדר של מלט אורז מתוק ורוטב סויה מלוח.
מאלט האורז של הוראיה מותסס ומבושל ברוטב סויה. מלט האורז מופק בשיטה המסורתית אשר הוטמעה בהוראיה לפני יותר מ-100 שנים. תהליך התהתססה מפתח טעם מורכב, מאומאמי למתוק, גורם למוצר זה להיות רב עצמה וייחודי.
בהשוואה לרוטב סויה רגיל, הוא סמיך ומתוק יותר.
הוא הולך בצורה מושלמת עם טופו וסשימי.
מלט האורז יכול להאכל כמו שהוא והוא גם טעים מעל אורז.
נאן דשי מיסו לבן Nen Densho Miso מופק מפולי סויה שהתבגרו במשך יותר מ 100 ואורז. הטעמים שלו מאד מפותחים. זהו מיסו מושלם עבור טעמים פיוז'ן ומטבחים יצירתיים.
קוגי סאן מיסו Kojiyasan’s Miso מיסו Kojiyasan עשוי מפולי סויה מקולפים, ומפיק צבע מוזהב חי.
מיסו זה מתאים למרק מיסו ירקות ולמרמלדות.
אמאזקה הינו משקה יפני מסורתי. הוא מתוק וללא אלכוהול.
המשקה הינו חלק ממשפחת המזון אשר עשויה מקוג'י.
אמאזאקה יכול לשמש כקינוח, חטיף, ממתיק טבעי, אוכל לתינוקות, רוטב לסלט או שייק.
אמאזאקה הינו משקה מזין מאוד. הוא מכין בתוכו ויטמין B1, B2, B6, חומצה פולית, סיבים דיאטתיים, אוליגוסאצ'אריד,
יאסטין, חומצת אמינו וגלוטמין.הוא נחשב לעיתים קרובות כתרופה להאנגאובר. מחוץ ליפן, המשקה נמכר לרוב בחנויות אוכל טבעי ברחבי ארצות הברית ואירופה בתור משקה וממתיק טבעי.
את כל המוצרים ניתן לרכוש דרך האתר של חברת ימה וקדמה:
https://yamavakedma.co.il/ אודות חברת ימה וקדמה:
חברת ימה וקדמה מקיימת קשרים עסקיים עם יפן מעל 12 שנים.
רוב פעילות החברה היא בתחום המזון היפני ומחולקת לכמה חלקים. עקב התעסקות ענפה עם מגוון מוצרי מזון יפניים, הן ברמת חומרי הגלם והן במוצרי מזון מוגמרים, צברנו הכרות עמוקה עם שוק המזון היפני והבנו את היתרונות הקולינאריים בשימוש מוצרים אלה באוכל האסייתי בכלל ובפרט באוכל יפני, הכרות זו גרמה לנו להבין שיש חוסר אמתי במוצרים יפניים אותנטיים ויותר מזה יש פער גדול בין איך צריך לשמור ולהשתמש במוצרי מזון יפניים לבין איך שמשתמשים וצורכים אותם בארץ.
החזון שלנו: ייבוא ושיווק מוצרים יפניים אותנטיים ומסורתיים.
בתור התחלה, ועקב ייעוץ למגוון רחב של חברות יפניות בתחום האלכוהול וזיהוי מחסור אמתי באלכוהול יפני מסורתי בארץ, יצרנו כוח אדם מקצועי שעבר מספר הדרכות ביפן ממגוון מבשלות יפניות, למדנו בצורה המקצועית ביותר את כל הליך ייצור הסאקה, משדות האורז וסוגי האורז השונים לתהליך עשייה מסורתי של הסאקה וכן השבחה שימור שינוע והפצה של הסאקה בצורה והטמפ' הנכונה ביותר, הן למסעדה והן ללקוח הסופי וכל זאת על מנת שהצרכן הסופי יצרוך את המוצר בצורה האופטימאלית ביותר שלו.
כשרות:
מכיוון שאנו נמצאים במדינה יהודית ורוב רובה של האוכלוסייה צורכת מוצרים כשרים, כחלק מהחזון שלנו של חשיפה והכרה של מוצרים יפניים אוטנטיים ומסורתיים והנגשה שלהם לכלל האוכלוסייה, אנו שמים דגש מיוחד על כך שרוב מוצרינו יהיו בעלי סימני כשרות שמוכרים על ידי הרבנות הראשית לישראל.
אנחנו בימה וקדמה שמים דגש רב בהעברת הידע המקצועי לבעלי המקצוע והמסעדות ולכן אנו מקימים הדרכות וסמינרים לכל לקוחותינו וזאת כדי ללמד אותם להגיש את הסאקה בצורה הנכונה ביותר.
ראוי לציין שכל זאת לא היה מתאפשר ללא המסעדות וחנויות ויין על כל צוותם מהמלצרים ועד המטבח שהתחברו אהבו הבינו וקידמו את הרעיון יחד איתנו ושבלעדיהם לא היינו מצליחים.
מתכון לכדורי מיסו באדיבות Misaki Tanida מחברת Horaiya
מרכיבים:
(לכדור אחד. ניתן להכפיל לפני כמות הכדורים)
אופציה 1: כדור ממיסו לבן – 25 גרם מיסו לכדור
אופציה 2: כדור ממיסו אדום – 33 גרם מיסו לכדור
קורט אבקת דשי
מעט תרד קצוץ
מעט בצל ירוק קצוץ
מעט אצות וואקמה
מעט שומשום לבן
מעט שומשום שחור
הוראות הכנת כדור המיסו:
לוקחים את כמות המיסו הדרושה לכדור ומערבבים עם הדשי.
יוצרים צורה של כדור ומגלגלים בתוספות (שומשום, תרד, בצל, וואקמה)
ניתן להשתמש בכדור באופן מיידי או להקפיא (עד חודש) ולהשתמש כשרוצים.
הוראות הכנסת המרק:
שמים את הכדור בקערית.
שופכים 330 מ"ל מים רותחים.
מערבבים.
בתיאבון!
מתכונים נוספים עם מוצרי חברת הוריה ניתן למצוא באתר:
https://yamavakedma.co.il/
קאנפאי:
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה