יום ראשון, 12 בפברואר 2017

רשת שווארמה שף חדשה בשם SHAWARMAX, שווארמה בטעמים וסגנונות יחודיים * המקום נסגר *

אחד ממאכלי הרחוב היותר פופולריים ברחוב הישראלי זה השווארמה,זה נגיש וזה מהיר בלי צורך להמתין לזמן הכנה פשוט מורידים את הבשר מהעמוד והמנה מייד מוכנה לאכילה. לא מזמן שמעתי על פתיחתה של שווארמיה חדשה, שווארמה בטעמים כך שהוזמנתי לארוע השקה שמחתי להגיע ולהתרשם. שווארמקס - שווארמת שף מקורית שווארמה מתוחכמת יותר. הבעלים יהודה אלמוזלינוס בעל רשת השניצלייה הוותיקה הקים את שווארמקס שתהפוך בהמשך לרשת ארצית ותמנה 17 סניפים בפריסה ארצית ובהתחייבות לשימוש בחומרי הגלם המובחרים ובמחירים נמוכים יחסית הנהוגים בענף. שווארמקס מגדירה את השווארמה מחדש, לא עוד אופציה של שווארמה מסורתית בפיתה או בלאפה עם חמוצים בתיבול מזרחי אלא שווארמה במבחר טעמים חדשים ומסקרנים ששודכו לבשר השווארמה,יען כי שווארמה בטוויסט ובטעמים אחרים. הסניף הראשון נפתח בת"א באבן גבירול 14, רחוב שוקק חיים ועמוס באוכל רחוב כמו שווארמיות, סושיות ונודלס בר,המבורגרים ומסעדות רבות סביב. המקום בשווארמקס גדול ומרווח מתפרס על פני 100 מ"ר,לא עוד דוכנצ'יק של שווארמה רגיל ועממי על עמוד. המקום מעוצב בקפידה המשלב ציורי קיר אורבניים ניו יורק סטייל ,מרווח ונעים לישיבה. 

חייבת לציין שהמקום מ-א-ד נקי דבר שניכר בעין ומאד משמח לראות ולהרגיש. על הקונספט של השווארמה בטעמים חתום השף גלעד דולב, במקום ניצבים שני עמודי שווארמה קלאסיים, הודו ועגל כבש. גלעד ייצר תפריט במסגרתו השווארמה עוברת תהליך הכנה מיוחד שיכלול חיתוך בגרילר ישירות לפלנצ'ה ומשם לשלב שנועד להעניק לשווארמה טעמים יחודיים בגרסאות שף, טעמים חדשים ויצירתיים כמו שווארמה בגרסה תיאלנדית, שווארמה עם נקניקיות מרגז, שווארמה עם ירקות ירוקים, שווארמה עם שקשוקה, מעורב ירושלמי ועוד. השף בפועל הינו בר ישראל. התחלנו עם שווארמקס רד, רוטב שקשוקה, ביצים וטחינה גולמית. מנה טעימה,אהבתי את השילוב עם הביצה, בשקשוקה והטחינה, שילוב בין שווארמת סביח כזו לשווארמת שקשוקה, שני מאכלי רחוב מאד אהובים וטובים.

שווארמקס תאי, תערובת ירקות,בצל ירוק, צ'ילי חריף ברוטב קוקוס וג'ינג'ר. שווארמה נוסח המזרח הרחוק שתובלה עם ג'ינג'ר שנתן חריפות מעקצצת קלה ורוטב קוקוס. אהבתי את הטוויסט האסייתי אם כי היה חסר לי מעט חריף, הייתי רוצה להרגיש עוד מעט חריף שייתן את הקיק האהוב  והמוכר מהמזרח. ביקשתי חריף ומייד קיבלתי פלפלים חריף בצלוחית שגרמו לי לנחת וסיפוק.

ממשיכים עם שווארמקס עולמית עם מרגז, פטריות, בצל וסלסה של עגבניות. מנה נוספת שמאד אהבתי בשל החריפות והעסיסיות של נקניקיות המרגז, ללא ספק לא מדובר בעוד מנת שווארמה רק בשר והתוספות הרגילות. 

























לא לוותר על הצ'יפס במקום שמככב ללא ספק בגאון,צ'יפס בטטה קריספי וטעים ופרוסות תפו"א. 













השווארמקס מוגשות בפיתה, לאפה, בבאגט הנאפה טרי במקום או בצלחת-בשיטה הרגילה והמסורתית.

שווארמקס ירוקה אפונה, בייבי תרד, פטרוזיליה וטחינה ירוקה. המנה שהכי אהבתי. מנה מצויינת בזכות הירוקים שהוקפצו קלות ושמרו על טריותם ופריכותם, לא עברו בישול ולא נהיו רכים אלא כל ביס היה קראנצ'י וזה העניק מרקם נוסף ואחר למנת השווארמה הקונוונציונלית של רק בשר בפיתה או בצלחת. ללא ספק הבשר בשווארמקס מצוין אך השילובים הופכים אותו למעניינים ומרגשים.  

סיימנו עם קינג עוף שווארמקס ירושלמית עם כבד עוף ולבבות, בצל מטוגן בתיבול סומק וטחינה ועוד. מנה מנצחת נוספת מבחינת שילוב נהדר בין בשר השווארמה לכבד עוף ולבבות שהיו רכים, שווארמה בניחוח ירושלמי אותנטי עם חומוס מוצלח שהגיע כתוספת מכובדת ליד בצלחת.  

ללא ספק אגיע לשם בקרוב שוב כי שווארמה זה אוכל רחוב די אהוב עלי ופה בשווארמקס לא רק שזול יחסית לכולם גם טעים ומעניין. וזה גם מה שתפס את העין שלי זה המחירים הזולים בהשוואה למחירי השווארמה בענף, 25 שקלים לשווארמקס בפיתה, 35 שקלים לשווארמה בלאפה ו-55 שקלים למנה בצלחת עם תוספות כמו צ'יפס או אורז. ארוחה עסקית של שווארמקס לבחירה בצלחת בתוספת צ'יפס ושתייה תעלה 37 שקלים. 
שווארמה מחוץ לקופסא, זה בדיוק הסגנון שאני אוהבת ומאמצת. 

רשת "שווארמקס" בעלת כשרות של הרבנות המקומית. 


SHAWARMAX

אבן גבירול 14 תל אביב 

ראשון עד חמישי 11:00 - 23:00

שישי  11:00  - 15:00 




יום רביעי, 8 בפברואר 2017

PANKINA מסעדה איטלקית חדשה בגורדון

PANKINA מסעדה רומאית איטלקית,חלבית כשרה ואותנטית במרכז תל אביב ברחוב גורדון פינת דיזינגוף,נפתחה במקום בו פעלה מסעדת מרקו. מנות אותנטיות בניצוחו של השף הוותיק עמנואל דיפורטו שעבד במסעדות רבות באיטליה יותר מ35 שנה. כל הצוות איטלקי וזה חלק מהאותנטיות במקום, מסעדה של איטלקים החל מהבעלים,שף רומאי ושאר הצוות. PANKINA באיטלקית זה ספסל וזו התחושה שרוצים שתקבלו במקום לבוא לשבת בכייף ולהרגע, להשען מאחור על הכסא עם כוס יין ולאכול ארוחה איטלקית טובה במיקום מרכזי ונוף אורבני בהכי אווירה של חו"ל-גיחה קצרה לאיטליה. עיקר מקומות הישיבה הם במרפסת המקורה ולה חלונות גדולים המשקיפים על הרחוב ההומה- רח' דיזינגוף ובפנים בר קטן ומדליק. מפות ומפיות לבנות מסודרים על השולחנות הערוכים מבעוד מועד בסגנון אלגנטי הכל בקווים נקיים ופשוטים. הגענו אחרי העבודה ב6 בערב ומיד אחרי שכבר בחרנו יין המסעדה התמלאה די מהר בסועדים -רובם דוברי השפה הצרפתית או האיטלקית ובקלות היה אפשר לחשוב שמדובר במסעדה בחו"ל.

התפריט בPANKINA מושפע מהמטבח הרומאי עם מנות שמדגישות את רומא הציורית, תפריט מגוון בעברית ובאנגלית הכולל מנות ראשונות,סלטים טריים,מנות עיקריות, פסטות מסורתיות ועדכניות, דגים וקינוחים. למסעדה תפריט עשיר של יינות מאיטליה,ישראל וצרפת בבקבוקים או בתמחור לכוסות בודדות. הרבה לא יודעים כי זה לא רשום בתפריט אך כן מגישים פיצה במקום. 
פתחנו את הערב עם יין רוזה,פאני 2015 יקב לה סיטאדל והזמנו מנות ראשונות. ראשית התחלנו עם קונצ'ה זוקיני,מרינדה גסה של קישואים בסגנון רומאי ופוקאצ'ת הבית. קיבלנו פוקאצ'ה חמה שמשוחה בשמן זית עם מלח גס שמפוזר מעל. בצלחת די גדולה הונחו קישואים מטוגנים עם הרבה שום ועלי רוקט רעננים מעל. באופן אישי אני "מתה" על שום כך שאני מאד אהבתי את השידוך הזה בין הקישואים לשום,המנה הייתה טעימה אך נשאר בה הרבה שמן סביב והייתי מעדיפה פחות שמן. רצוי לציין שהמנה היתה די גדולה, משהו נדיר במחוזותינו אחרי שהתרגלנו למנות גורמה קטנות ובמחירים שערורייתים כך שהמנות בPANKINA הפתיעו לטובה בגודלן ובנדיבותן.



המשכנו עם ארנצ'יני,כדורי פטריות מטוגנים ממולאים במוצרלה ופרמז'ן על מצע רוטב מרינרה. ללא ספק מטוגן זה משהו שאהוב עלי ביותר, אהבתי את הקראסט של כדורי הריזוטו במילוי עשיר של פטריות וגבינות על רוטב עגבניות טעים ומאוזן בטעמים. כן היתי  מעדיפה את גודל הכדורים לקטן יותר שנגמר בביס או שניים וכך גם היה יותר אווירירי וקליל.












טרטר טונו רוסו,טונה אדומה טרייה על מצע אבוקדו ,בצל סגול שמן זית ולימון. מנה מצויינת שהוכיחה שבPANKINA טובים עם דגים, הן בבחירת הדגים שהם טריים ובין אופן הכנתם. דג הטונה היה בשרני וטרי והוא הונח על קוביות אבוקדו בתיבול מינימלי ופשוט של שמן זית, לימון ומלח גס. מנה פשוטה אך טעימה ומדויקת בשל נוכחות הדג הטרי והתיבול המינימלי אך מאוזן. 
בחרנו בשתי סוגי פסטות למנות עיקריות, ספגטי קצ'ו פפה,גבינת פיקורינו רומאנו, פלפל שחור גרוס וקרנבונרה די מארא,פסטה חצי שרוול ,דג ,פיקורינו וחלמון ביצה. הפסטות במסעדה ביבוא מאיטליה. שתי הפסטות היו טובות,הוגשו במידת עשייה כאל דנטה למרות שאני כמעט בטוחה שישראלים אוהבים את הפסטה עשויה יותר ופחות נוקשה כאל דנטה אך בPANKINA מביאים מטבח רומאי אותנטי ולא מתחנפים לחך הישראלי.



המשכנו עם ביסטיקה די ריצ'ולה,סטייק מוסר ים עם חמאה ועשבי תיבול. על צלחת גדולה הונחו שלוש חתיכות דג ברוטב חמאה ועשבי תיבול. הדג טרי,בשרני ומלא טעם. אהבתי שהוא רך כחמאה ונמס ממש בפה. מה שכן היה חסר לי שעור הדג מעל יהיה קראנצ'י אך מעבר לזאת - דג מצויין. ללא ספק מנות הדג הצטיינו בעיני הן בטריות הדגים והן באופן הכנתם. הדג הגיע עם תוספת של ירקות,חצילים,עגבניות,בצל,שום וקישואים שהוקפצו עם בלסמי.


המלצרית הביאה לנו את תפריט הקינוחים שחלקם נעשים במקום, קינוחים כמו עוגת ריקוטה ושוקולד, טירמיסו, קרם ברולה ופיסטוק ועוד. כ"כ הרבה פיתויים מתוקים והבחירה קשה, לבסוף בחרנו בטירמיסו מפנק מתוק אך לא מדי ועוגת נפוליאון (מיליפיי) מבצק עלים שכייף להרגיש את הקראנצ'יות מבצק העלים וביס נוסף מהקרם הטעים. פינקו אותנו בצ'ייסרים של אמרטו בסיום הארוחה שחימם אותנו ויצאנו אל הרחוב הקר. העברנו ערב כייף בPANKINA ,אוכל טעים ומלצרים בעלי תודעת שירות לבבית וחמה. 







PANKINA

רחוב גורדון 39 ת"א (פינת דיזינגוף)

טלפון: 03-6449793

תמונות: רובן של אתי בטיטו.

יום חמישי, 2 בפברואר 2017

הבית הסיני פקין דאק האוס -ארוחת HOT POT מנות לחלוקה בשרינג,אלכוהול ושמחה רבה

הבית הסיני פקין דאק האוס, מטבח סיני בהשפעה מנדרינית המגיש אוכל סיני אותנטי. המסעדה ממוקמת בליבה הפועם של תל אביב ברחוב בוגרשוב 34 על חורבות מסעדה סינגפורית "אנג סו" שלא שרדה שם יותר ממספר חודשים. פקין דאק האוס של המסעדן בן ברקאי, הבעלים של מסעדת למון גראס המקורית שנפתחה באמצע שנות ה90 (כולנו זוכרים את הפריצה הגדולה ואיך הנודלס תפס חלק עיקרי בחיינו) ורשת האוכל האסייתי המהיר-ווק טוק שכבשה את את אירופה. המטבח בפקין דאק מאתגר את הקהל הישראלי שלא מכיר את הקולינריה הסינית, הרעיון להנחיל את הידע והטעמים של אוכל אותנטי במחיר שווה. ארוחה טיפוסית בסין מאופיינת עם מנות לחלוקה עם צלחת וצלוחיות שונות ורבות המוגשות לשולחן,צלוחיות עם מרכיבים שונים במגוון טעמים, חמוץ,חריף ומתוק, כל אחד מערבב לפי טעמו שלו בצלחת האישית שלו. בחורף אני הכי אוהבת להתנחם עם אוכל סיני כי זה שופע טעם, בריא ומשביע ובעיקר לא מרגישים "כבדים" לאחר ארוחה כזו. אז מבחינתי אוכל סיני הוא הפתרון המושלם לארוחה עם חברות אחרי העבודה בהכי קזו'ואל שיש או להזמין T.A בימים בהם אני עצלה בכדי לבשל.
עיצוב המסעדה מינימילי,חמים ופשוט, חלל המסעדה מעוצב בבטון, בתוך המסעדה פזורים עשרות מקומות ישיבה ,שולחן עגול לארוחה בקבוצה ממש בכניסה משמאל. שולחנות ושרפרפים מעץ נטולי משענת ושולחן ארוך עם ספסלים במטרה תחילה לארוחת SHARING. כמו כן ישנם מקומות ישיבה בחוץ לימי הקיץ שנעים יותר לשבת בחוץ.


אפשר בקלות לחשוב שמדובר בדוכן אוכל רחוב כמו בסין עם מנות סיניות מוכרות ואותנטיות רק שפה מדובר במסעדה לכל דבר עם מלצרים והכל, אבל הוויב הוא לגמרי משוחרר והכי אותנטי. צ'יינה טאון פינת בוגרשוב KIND OF WAY.









מה בתפריט? מהמטבח המנדריני: דים סאם, לחמניות באו מאודות במילוי צמחוני או בשרי,שלל מנות צמחוניות,מנות עם חזיר,עוף,בשר, דגים, פירות ים,מנות נודלס מגוונות, מנות טבעוניות ומנות ללא גלוטן. אז כן שם המסעדה פקין דאק האוס יכול לרמוז שהמקום מתמחה בברווזים אך למעשה ישנן שלוש מנות בתפריט שבמרכזן הברווז,פקין דאק עם פנקייק,מרק פקין דאק ופקין דאק עם עצם ברוטב הויסין מתוק וכרישה. קפצתי עם חברתי למסעדה אחה"צ השמש כבר שקעה והיה די קר,פברואר זה לגמרי שיא החורף. התיישבנו בשולחן העגול ממש בכניסה למסעדה,השולחנות כבר ערוכים בנייר חום, בקבוק רוטב סויה ומקלות צ'ופ סטיק רב שימושים. בהמלצתו של בן הזמנו ארוחה לחלוקה, HOT POT שמה.
מאכל סיני,ציר המתבשל בקערת מתכת המונחת במרכז שולחן הארוחה וסביבו פזורים מרכיבים שונים כמו בשר אנטריקוט פרוס, חזה עוף, דגים,דג טרי פרוס,כופתאות דגים ופירות ים: שרימפס, קלמרי ומקלות סרטן, ירקות: פטריות שימגי, פטריות אוזן הפיל, שמפיניון,כרוב סיני, תרד ,שורש לוטוס,דפי טופו, טופו ואטריות בטטה. 
כל שנותר זה לטבול את המרכיבים השונים בקערה ולבשל אותם כדקה בציר. 


























באותה קערה ישנם שני צירים, באחד-ציר עוף צלול,ובשני- ציר אדום וחריף יותר. רעיון מדליק לארוחת SHARING שכל פעם אוכלים מה שמתבשל בציר,כל צלוחית היא מנה בפני עצמה. לוקחים פשוט ירק או דג ומכניסים לתוך הציר המבעבע,הצלול או החריף וזה מבשל אותם כדקה וזה מוכן. עם הארוחה מוגש קנקן ובו תה סיני (יסמין) טעמו היה עדין. 
במקביל שתינו וודקה מאד חזקה כ60% שחיממה אותנו די מהר ובן הדגים לנו איך לטבול את המרכיבים בתוך הציר ותוך זמן קצר בציר קיבלנו היישר לצלחת. יש לי אהבה מטורפת לפירות ים אז זהו המרכיב הראשון שנכנס לציר,השרימפס והקלמרי קיבלו את טעמו של הציר, טעם חריף וטוב.

וכך נראו הצלוחיות במשך השעתיים שישבנו במסעדה וכל פעם טעמנו ואכלנו משהו אחר. בין המנות שאהבתי היה הדג הטרי שבושל כדקה בציר,בשר הדג היה רך שהרי מדובר בדג טרי ובשרו לבן, הציר העניק לו מרקם רך וטעם מאד עדין לדג,היה בזה מן האסטטיות ומשהו מאד פרשי ששמר על טעמו הטבעי של הדג בלי להעמיס עליו. כמו כן זו הפעם הראשונה שטעמתי עלי טופו וקיבלו גם את טעמו של הציר. בין שלל המרכיבים בצלוחיות היו גם כופתאות דגים במרקם רך וטעים.
כל קונספט הארוחה הוא SHARING ,נהנים מחברה טובה , אלכוהול ואוכל טוב שבכל פעם טובלים בציר מרכיב אחר כך שיוצא שכל ביס לדומה לא אחר. פעם זה דג ,ירקות, פירות ים או בשר. ארוחה כזו יכולה לקחת שעות ונהנים על הדרך מהביחד סביב השולחן ושפע מנות באווירה מדליקה - אני מאד אהבתי !!!! כבר אמרתי שיש לי חיבה גדולה לשרימפס אז לא מן הנמנע שהזמנו דים סאם במילוי שרימפסים כ5 יחידות, בצק אורז ושרימפס,מוגש עם רוטב מתוק חריף. נהנתי למזוג את הרוטב האדום שהוגש ליד בשולחן שהיה מעט חריף בצבע אדום ובטעם שומי במיוחד. 
כמו כן הזמנו עוף עם בוטנים, קוביות עוף מוקפצות עם פלפל אדום/ירוק ובוטנים ברוטב מתוק חריף. מנה ממש טעימה, חתיכות עוף רכות שהוקפצו עם גמבות ובוטנים קרנצ'יים ברוטב מתוק חריף. פייר? היה טעים אבל רציתי עוד חריף עוד...
כמו כן קינחנו עם פסיפלורה שוקולד לבן, על מצע של נוגט, קרם פסיפלורה, מעליו גנאש שוקולד לבן בציפוי מחית פסיפלורה טרייה. קינוח שני- קרם מנגו ושוקולד לבן, על תחתית של מרנג נוגט, קרם מנגו, מעליו קרם שוקולד לבן. שני קינוחים מתוקים במרקם קליל ועדין, סיום מושלם לארוחה וחוויה סינית שלא הכרתי קודם לכן.


מה שהכי אהבתי שזו מסעדה סינית עם טעמים מקוריים בלי שום חנפנות או אנטרפטציה לחך הישראלי, ככה אוכלים בסין וככה נאכל גם פה ולראייה רב הסועדים בצהרים הם סינים שעובדים ברכבת הקלה או עובדי תנובה וכ'. לדעתי המחמאה הכי גדולה למסעדה שהסועדים נהנים לחזור לפקוד אותה ולהנות מהטעמים שמזכירים להם את הבית. המנות טעימות ונאמנות למקור הסיני האותנטי ובמחיר משתלם. המסעדה נעימה ודיי שקטה והצוות לבבי. אני עוד אשוב כי ממש אהבתי את הHOT POT אפשר פשוט להעביר שם ערב שלם על דרינקים ואוכל שלא נגמר -כייף כייף כייף !


פקין דאק האוס - הבית הסיני 

בוגרשוב 34 תל אביב 

03-5222922

לא כשר 

יום חמישי, 26 בינואר 2017

האנוי -מטבח ויטאנמי מסעיר ועכשיו בעסקיות צהרים משתלמות

מסעדת האנוי היא מסעדת שוק מלאזית -ויטנאמית המשלבת בין שוקי אוכל ליליים לבין מנות רחוב. המסעדה נפתחה ב2012 והיתה פתוחה מ18:30 בערב ואילך ורק לאחרונה החלו לפתוח את המסעדה בצהרים ולהציע ארוחות עסקיות במחיר אטרקטיבי שיכול להתאים בקלות לכל המשרדים ברוטשילד,אופציה ראויה, טעימה ולא יקרה. מסעדה אסייתית,עממית הן באווירה והן בתמחור המנות, אוכל רחוב אסייאתי אותנטי נטול יומרות ותחכום,שילוב טעמים נדיר בין מטבח מסעיר ומחוספס לבין הרמוניה של טעמים עדינים. לא עוד אוכל סיני זרחני מה-80'S,אוכל שדומה יותר לארץ המקור-ברחובות ובמסעדות במזרח הרחוק. כאחת שאוהבת אוכל אסייאתי ומוצאת אותו כמסעיר וחושני,מצאתי פינה חמה בלב להאנוי כי זה גם קרוב אלי הביתה וגם כי הפשטות במקום כובשת. מקום שמעורר זכרונות,ריחות וטעמים מדוכני הרחוב בשווקים במזרח הרחוק-עגלות אוכל,המולה רבה ברחוב והרבה עשן,עולם עם הרבה צבעים וטעמים,אוכל מהיר ושמח,מתובל היטב ולא יקר. מסעדה אסייאתית מהסוג הבסיסי והפשוט. המסעדה מעוצבת כמו מסעדת פועלים כמחווה לאותם דוכני רחוב בוויטנאם שבהם יושבים על כסאות פלסטיק ואוכלים על ארגזי פלסטיק אז גם בהאנוי כך הדבר. עיצוב במינימום השקעה-הכי קרוב למסעדת רחוב אסייאתית,עיצוב נקי ופשוט. על השולחן מונחים צ'ופסטי'ק רב פעמים,מזלגות וכפות לצד צלוחית צ'ילי יבש בשמן בצבע אדום עז וסופר מגרה. 

תפריט בעל אלמנטים וייטנאמים כמו מרק הפו,רולים של דפי אורז ולחמניות באן אם כי האוכל בהאנוי לא רק ויטנאמי אלא  אפשר למצוא בו מנות מרחבי אסיה כמו לא מעט מנות הודיות. כאמור לאחרונה החלו לפתוח בצהרים אז קפצתי ביום חופש לעסקית צהרים מפנקת. 
תפריט עסקית צהריים בהאנוי כולל תה ירוק, מנה ראשונה במחיר העיקרית. מנות עיקריות בעלות 62 ו-69 ש"ח. מנות ראשנות לבחירה: הר גאו שרימפס,צי'קן טיקה,ירק סיני, סלט ויטנאמי,מרק פו וקלמרי מטוגן עם סצ'ואן. בעיקריות לבחירה: מרק פו,טופו מסאלה, באטר צ'יקן,ביפ ראנדנד -בשר מפורק,ברבקיו פורק,קארי לאקסה,דג טרי ברוטב לימון גראס ועוד. בחרנו 2 עיקריות ו2 ראשונות כחלק מהעסקית. בגלל שכבר אכלתי במקום לא יכולתי לוותר על ההר גאו, דים סאם מאודים במילוי שרימפס,32 ש"ח אז הזמנתי אותם כתוספת נוספת מעבר ל2 ראשונות שכבר מגיעות לנו כחלק מהעסקיתארבעה כיסונים בעבודת יד מבצק עדין ושקוף במילוי שרימפס ובצל ירוק,עדינים ומוצלחים למדי והמילוי טעים ומתובל בול. זה הזמן להשתמש בצלוחית עם הפלפל החריף בשמן שבשולחן ולמזוג מעל. כל ביס כ"כ מענג וטעים. הבעסה היחידה שהמנה קטנה כי יכולתי לאכול עוד 5 לפחות ובקלות.


כמו כן בחרנו במנה ראשונה קלאסית -צ'יקן טיקה, פרגיות טנדורי צלויות עם בצל אדום ופלפלים,מוגש עם יוגורט. עוף ששהה שעות בתערובת יוגורט־כורכום שריככה אותו וניצלה היטב. מנה עזת צבע וטעם שחוסלה די מהר.



מנה ראשונה נוספת במסגרת העסקית: ספייסי סולט קלאמרי,קלאמרי במל סצ'ואן,צ'ילי חריף, בצל ירוק שום וסלרי ביין אורז סיני. +6 ש"ח. קלאמרי מקומחים בפלפל סצ'ואן חרפרף, מטוגנים, פריכים וזהובים השתדכו לרוטב טעים במיוחד שכלל טבעות צ'ילי ושום טרי. די התבקש למעשה איזה סטיקי רייס בכדי לנגב את הרוטב  החריף מהצלחת אך לא רצינו להזמין בכדי שלא נתמלא מהפחמימה ונשאיר מקום למנות העיקריות.


אחרי מנות ראשונות די מוצלחות וטעימות עברנו אל העיקריות, הוא הזמין ביף ראנדנג,תבשיל בקר מפורק באגוזי קוקוס,עלי כפיר ליים טריים. בישול ארוך, מוגש עם אורז. מלפפונים, צ'ילי וביצה קשה. 68 ש"ח. תבשיל בניחוח וטעמים עזים מהודו, מנה רבת טעמים ותבלינים , מעט חריפה. בשר המפורק היה רך בזכות הבישול הארוך והרוטב כאמור חריף וטעים. זו היתה מבחינתי מנה די חורפית ומנחמת לצהריים קרים.

אני בחרתי בברקיו פורק, חזיר בגריל, פרוס על אורז וביצה מטוגנת. המנה הגיעה קרה, רצועות הבשר הפרוסות הגיעו קרות ויבשות, לא הורגש בהן יותר מדי רוטב ויחד עם האורז המנה היתה די יבשה וחונקת. 








ביקשתי להחליפה ובחרתי במנה מהמטבח ההודי - באטר צ'יקן (עוף בחמאה), פרגיות צלויות ברוטב מסאלה עשיר של קשיו ועגבניות, מוגש עם אורז. 62 ש"ח. המנה שהיתה הכי טעימה לי בגזרת העיקריות. התענגתי על כל ביס מהמנה שלי החדשה שקיבלתי. פרגיות צלויות ורכות שנמסות בפה שוחות ברוטב מסאלה קרמי ועשיר בתבלינים,מעט חריף ומעט מתוק. בליווי אגוזי קשיו שהעניקו קראנצ'יות למנה ואורז שספג את כל הרוטב הנהדר הזה. שילוב טעמים מופלא והרמוני, צבע עשיר וססגוני בצלחת. עם  המנה הוגשה צלוחית קטנה של יוגורט לבן לטבילה, היוגורט מרענן את החריפות שבמנה. 

תפריט העסקיות מציע שני קינוחים מוזלים במחיר סמלי (דבר שמאד חיובי ומבורך בעיני). בחרנו במיני אובלטין, קרם שוקולד, קקאו תיאלנדי,חלב ממותק ופופקורן מקורמל,14 ש"ח. סוג של מעדן שוקולד סמיך ומעליו קצפת מעט מתוקה ופופקורן מקורמל מעל. מנה טעימה,סוגרת פינה ואת החשק למתוק אחרי הארוחה והמחיר מגניב וצנוע.

עלי לציין את רשמיי מביקוריי הקודמים בהאנוי בארוחות ליליות שתמיד הותירו בי רושם חיובי וטעם לעוד. מה אכלנו פעם שעברה? עלי גפן וייטנאמיים leaves Vine Vietnamese,עשויים בגריל במילוי שייטל, חזיר ולמון גראס,36 ש"ח. עלי גפן במילוי שייטל בקר קצוץ ולמון גראס שטוגנו לרגע וקיבלו פריכות ומעליהם נבזקו בוטנים קצוצים (מנה מזרח אסיאתית  קלאסית). עלי הגפן הוגשו על שיפוד עץ, מנה די מיוחדת ויוצאת דופן. נהנתי אף ממנגו רוג׳אק Rojak Mango, סלט מנגו מלזי28 ש"ח. לא חשבתי שמנגו מתוק יכול להוות כאופציה לסלט והופתעתי לטובה מסלט מרענן ומעט חריף-מאד מעניין.

המשכנו עם באן מי MI BAHN סנדוויץ‘ קולוניאלי צרפתי-וייטנאמי. מוגש בבאגט קטן קלאסי Classic עוף עם פטה כבד, מיונז צ‘ילי, חמוצים אסיאתיים, עלים ירוקים ,42 ש"ח. סנדוויץ' צרפתי ובניגוד למקובל לא מוגש עם לחמניה מאודה אלא בגט קריספי עם מריחה הגונה של פטה כבד,רצועות עוף, גזר מגורד וכל מיני רטבים טעימים. אחד הסנדוויצ'ים הכי טובים שאכלתי ולא סתם מדי פעם אחרי העבודה אני קופצת להאנוי לקחת את הסנדוויץ בT.A בכדי לזלול אותו בהנאה רבה מול הT.V. 


















 מנה נוספת שהזמנתי במקום יותר מפעם אחת: שיפוד מלזי Skewer Chicken Malaysian פרגיות בלמון גראס, שורש כורכום ובוטנים, 38 ש"ח. בשר הפרגית רך עם זיגוג בצבע קרמל מעל בטעם דומינננטי של למון גראס מלווה במרכיבים להרכבה עצמית על הצלחת כמו עלי כוסברה, בצל סגול,פלפל חריף, בוטנים ויוגורט.
לסיכום, מדובר על מסעדה אסיאתית שמגישה אוכל אותנטי טעים ועשיר בטעמים, אוכל מקורי ללא פאסון או התחכמויות והמחירים סבירים. 

השירות לבבי ולא פורמלי.
רק אל תשכחו להזמין מקום כי תמיד מפוצץ פה. 



האנוי


לילנבלום 18 תל אביב

03-5337962

תפריט העסקיות מוגש בימים ראשון עד חמישי בין 12:00 ל-17:00