יום רביעי, 22 בפברואר 2017

Garrigue מסעדת שף, אוכל אירופאי באווירה בלתי פורמלית

גריג מטבח אירופאי מבית היוצר של השף עידו פיינר לשעבר סו שף במול-ים, שף צעיר שזו המסעדה הראשונה שהוא מוביל ואורי כפתורי סומלייה ואיש יין המייבא יינות. המסעדה מוגדרת כפיין דייניג גרסת 2016, אוכל אירופאי ברמה גבוהה במחירים שפויים, אוכל מוקפד באווירה משוחררת, נינוחה,לא מחייבת עניבה וחליפה. לא עוד מטבח ים תיכוני דבר שמאד טרנדי בארצינו הקטנה, לא עוד סביצ'ה וקרפצ'יו אלא אוכל מסוגנן ומודרני,מטבח שנשען על מסורת בישול אירופאית תוך שימוש בחומרי גלם איכותיים. מה בתפריט? מנות ממש לא שגרתיות וחומרי גלם לא פשוטים כמו כבד אווז, בטן חזיר, שקדי עגל,ברווז, פטוצ'יני מולים, קלמרי ושרימפס, ניוקי פריזיאן ועוד. המסעדה אינטימית בעלת 40 מקומות ישיבה, בכניסה בר קטן הפונה למטבח עם     עם מקומות ישיבה בכסאות גבוהים-לשבת  בהכי קז'ואל ולהתפנק על כוס יין. לימינו של הבר חלל נוסף קטן עם שולחנות נמוכים יותר ושם מרבית מקומות הישיבה. המסעדה בעיצוב מינימלי, שולחנות עץ ללא מפות ,כלים וסכו"ם מאד יפים ואלגנטיים. אין כ"כ השקעה בנראות המקום –נראה כי שמרו על פשטות נעימה ותחושה ביתית. 

מעבר לתפריט הרגיל ישנו מסלול פיקס פרייס
ארוחה מלאה ב180 ש"ח הכוללת מתאבן, מנה ראשונה, מנת ביניים, עיקרית וקינוח
למקום היצע גדול של יין אך מאחר ואנחנו חובבות יותר ויסקי אז ברור שבחרנו בג'ק דניאלס לחמם את האווירה. 
תחילה קיבלנו לפתיח און דה האוס תבנית מתכת עם מיני מאפים די מגוונים, קרקר תרד, לחמניית אנשובי ודיו בצבע כהה, פרוסות לחם שיפון של אדון שיפון וגרסיני סלק אדום עז. ממרחים ביתיים בצבעים עזים משגעים שמיד כבשו את העין, קרם סלק מתקתק וקרם איולי אצות ירוק חמאתי עם רמיזה לשום בצורה עדינה. פסטיבל צבעים וטעמים, הכל כ"כ ססגוני ומגרה. כל הנ"ל מוגש ללא חיוב עם אופציה למילוי חוזר. פייר, כבר התחלה טובה ומפתיעה מעוררת חשק למה שיוגש בהמשך. כמו כן קיבלנו כפינוק מרק וישיסואז עם תפוח אדמה וכרישה שהיה טעים ומעודן בטעמו, מזכיר את הטעמים העדינים והקלאסיים בצרפת. 


בחרנו לחלוק במנה ראשונה את הקפלטי,מילוי ריקוטה וכרוב שחור, מרווה,לימון, חמאה שרופה ב-55 ₪. כיסונים דקים עשויים כהלכה במרקם קליל ואוורירי במילוי גבינה וכרוב שחור-המילוי בטעמים מאד עדינים, כמעט שלא מורגשים מדי, ברוטב חמאתי חמצמץ שעטף את הכיסונים באהבה אך שוב בעדינות. ברוטב העדינות הזו עבדה, במילוי? פחות. מנה טעימה אבל היא  ליד, זה כמעט מתפוצץ  בפה, אך לא ממש, זה מאופק מדי, קצת עוד תיבול וזה היה מרים את זה לגבהים חדשים.
חיכינו הרבה זמן בין המנה הראשונה לעיקרית, חברתי הזמינה דג בר ים, גזרים ותפוחי  אדמה צלויים, פטריות ורוטב חרדל ב-130 ₪.
הדג טרי, בשרני, רך מבפנים וקריסיפי מבחוץ. נתח יפה על הצלחת ברוטב חרדל מעודן ומאוזן בטעמו. מנה די טעימה ומוצלחת בעיני. 
 .אני הזמנתי חזה ברווז,פירה תפוח אדמה, ציר בקר ותפוזי דם, 95 ש"ח 
 שית המנה נראית סופר מרהיבה ומגרה על הצלחת בפרזנטציה מרשימה.  בצלחת מלבנית פוזרו שלושה נתחי חזה אווז שנעשו בסו וייד (בשקית ואקום), בשר הברווז היה בשרני ועסיסי עם שכבת שומן דקה במידת עשייה מדוייקת ועסיסית לצד פירה תפו"א במרקם קרמי ועשיר בטעמו, פטריות ובצל ירוק וציר בקר ותפוזי דם בצבע קרמל
 מנה אירופאית קלאסית בביצוע טוב.

לסיכום,מסעדת גריג די שונה מיוחדת בנוף המקומי בזכות התפריט האירופאי הקלאסי, שומרת על פשטות בנראות שלה ללא השקעה גרנדיוזית בעיצוב המקום באווירה לא פורמלית ומחייבת. ניתן לסכם שהארוחה היתה סבירה, ציפינו להרבה יותר, ציפינו שהארוחה הזו תזכר לנו בראש לעוד הרבה זמן ושנערוג ונרצה לחזור בשנית ולו בכדי לטעום ולהתרגש מחדש, אך זה לא קרה לצערי. היה חסר לי עוד טעם ועוד צבע למנות, משהו שיגרום לי להאנח או לגלגל עיניים משהו שייזכר לעוד הרבה זמן. קצת התבעסתי, כי גרוע זה לא היה, חומרי גלם משובחים, שף יצירתי ומנות קלאסיות, אך הכל ליד ואני רוצה את הדבר האמיתי שיתפוצץ לי בפה ויגרום לי להתרגשות, שלא יהיה כה מאופק.  
האירוח והשירות מקצועי, יעיל ונינוח, חוויה אירופאית לצד תפריט יין שמשלים את הארוחה באווירה רגועה. 




 Garrigue

אחד העם 17 

תל אביב

03-9030677

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה