יום רביעי, 7 בפברואר 2018

אדלינה,מסעדת שף ים תיכונית ובנגיעות ספרדיות בפסטרוליות מופלאה בגליל


מסעדת אדלינה היא מסעדת שף בגליל המערבי באחד מהאיזורים היפים בארץ בקיבוץ כברי. מטבח ים תיכוני עם נגיעות ספרדיות תוך הקפדה בשימוש חומרי גלם שבגליל,בארץ ובעולם. באדלינה פיצחו את הנוסחה המנצחת,שילוב אוכל טוב בלוקיישן יפיפיה,חוויה גסטונורמית באווירה חופשה גלילית קסומה. בית חם לתושבי האיזור לצד האורחים הרבים שפוקדים את הצפון בסופי שבוע ובחופשות בחגים. 

המסעדה ממוקמת בתוך בית אבן בעיצוב כפרי יוקרתי עם נוף כאמור מאד מרשים באווירה רומנטית,אינטימית ואלגנטית. החלל הפנימי מרשים,ישנה מרפסת עטורת גפן מסביב,עצי זית וגן תבלינים עשיר. במרכז המסעדה טאבון גדול שקיים כבר הרבה זמן במסעדה עוד לפני שזה הפך לטרנדי במסעדות היום. 

התפריט עשיר וים תיכוני משלב טעמים וחומרים מהגליל  למטבח ספרדי קטאלוני. תמצאו מנות טאפס מגוונות ועשירות: בשרים,דגים טריים, פירות ים וקינוחים הום מייד. המסעדה מקפידה להחזיק יינות מאיזור הגליל ומעדיפה קודם כל חומרי גלם מקומיים. הגענו ביום ערב חורפי ובחרנו ביין תחילה,סובניון בלאן של ירדן,פירותי ורענן. 

בחרנו בתפריט ארוחת טעימות לזוג. נהנו מלחם הבית עם גרעינים מעליו שהיה טרי וחם והוגש עם מטבלים של שמן זית ובלסמי וקרם חציל קלוי עם קצח שהיה טעים וקרמי,הקצח הוסיף מעל מן קראנצ'יות. 

כחלק מהמנות הראשונות הוגש דג נא,חתיכות טונה אדומה טריה ואבוקדו בתיבול פשוט וטעים וקרפצ'יו בקר ופרמז'ן בביצוע קלאסי וטוב. 



ממשיכים עם ארטישוק איולי ושקדים,המנה שהכי התחבבה עלי מאחר ואני מאוהבת בארטישוק ובאדלינה הוא הוגש עם פסטו שעשוי מתבליני ירק ולימון. טעמים מאד חמוצים שהחמיאו כמובן לארטישוק הצלוי והשקדים הקלויים העניקו עוד מרקם קראנצ'י למנה,מושלם. 

קיבלנו בנוסף סלט סנט מור ותפוחים שמורכב מקוביות סלק צלויות,גבינת סנט מור כחולה שמעט חריפה שהשתלבה נהדר עם התפוחים המתוקים. כמו כן טעמנו מאפה בשר מטוגן במילוי בשר עשיר ובתיבול טוב בסגנון ערבי. 

בין לבין נהננו מקלמרי מטוגן שהלך מצוין עם היין הצונן. 

השתדלנו לאכול לאט כי המנות הגיעו בקצב די מהר ובשפע, המשכנו עם קוסא מחשי מהמטבח הערבי. קישוא קטן ושמנמן ממולא בבשר שנח על תלולית יוגורט חמצמץ. מסוג המאכלים הביתיים העממיים, הטעימים והמנחמים. לא מתוחכם,לא מנת שף אבל פשוט וטעים. לצד כל אלו נשנשנו סלט ירקות טרי ומרענן בתיבול סטנדרטי אבל בביצוע טוב של שמן זית,מלח, פלפל והרבה לימון,
טעים ומצוין.  



לאחר שהתייעצנו עם המלצרית החביבה הזמנו מנות עיקריות שהיו בגודל מנת ביניים. חברתי הזמינה דג שהיה טרי ומאד טעים לצד ירקות קלויים אך המנה קטנה ואני בחרתי באופציה הבשרית,סינטה,פרוסות בייקון וציר בקר. מנה לא גדולה אף היא,נתח בשר בקר עסיסי במידת עשייה מדיום טובה,ציר בקר מצומצם וטעים ם סטרייפים של בייקון שהעניקו מליחות כייפית למנה. 




קינחנו עם פנקוטה שוקולד עם קראמבל שקדים וקקאו בקרמל מלוח. פנקוטה שוקולדית קרמית ועשירה עם קרמבל קראנצ'י וקרמל מלוח שמבליט את המתוק,קינוח מצויין לסיום הארוחה.

לסיכום,נהננו מפסטורליות נפלאה של הגליל המערבי באדלינה מול נוף גלילי קסום. ארוחה המשלבת מטבח ים תיכוני ובנגיעות ספרדיות, המסעדה יפה ,אלגנטית,מסודרת ונקיה.

* שפע של מקום בחוץ שילדים יוכלו לשחק. 
* בחלל המסעדה ישנו חדר פרטי לאירועים או מפגשים עסקיים    אינטימיים עד 14 אנשים.

אדלינה 

כברי 

04-9523707

שעות פעילות
ב'-ה': 22:00-12:00ו': 15:00-11:00, 22:00-19:00
שבת: 22:00-12:00

http://www.adelina.org.il/#%D7%A9%D7%A2%D7%95%D7%AA_%D7%A4%D7%A2%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%AA






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה