סנדביצ'יה טבעונית חדשה נפתחה בליבו של הבר-ברלין בפלורנטין מבקשת שתצאו מחוץ לקופסא ותשברו את דפוסי החשיבה כי מדובר פה בסנדוויצ'ים שיגרמו לבלוטות הטעם שלכם לחגיגה בפה והרמת גבה אחת או אף את שתיהן בנסיון להבין את הטעמים וזה אמנם נראה כמו ירקות אבל זה בכלל מזכיר לכם דבר אחר. ספויילר, 2 מנות פה הזכירו לנו עוגת גבינה וחמין לשבת. נחזור למי שעומד מאחורי כל הרעיונות המבריקים האלו הלא הוא שף שי היימן שעבד ברפאל,אורנה ואלה וטוטו בתקופת מושיק רוט. שי עבד גם בארה"ב במסעדות שף במסגרת ארוחות טעימות והיה גם הסו שף בOCD שם עבד כשף מחקר ופיתוח,עסק בעיקר בפיתוח רטבים.
ב-OTO תמצאו חמישה סוגים של סנדוויצ'ים טבעוניים שמתבססים מחומרי גלם משובחים שמפיקים מהירקות רטבים חריפים תוצרת בית כמו רוטב משמש הבנרו ופטל חלפניו שמקפיצים טעמים בכל סנדוויץ' עם שילובי טעמים מיוחדים שתעתעים את החך בכל טעימה. גילוי נאות, אינני טבעונית ומה שאהבתי אצל שי שהוא לא מחפש לעשות אוכל טבעוני בתחפושת,לא עוד קציצת עדשים שתכנס לתוך לחמניה ותיקרא בשם -המבורגר טבעוני כי ביננו זה לא באמת המבורגר,בואו נקרא לילד בשמו זוהי לביבת ירק. ובכן פה לא תמצאו כאלו וטוב שכך! שי מאמין שצריך לתת לירקות את קדמת הבמה ולשחק איתם במגוון אפשרויות וטכניקות בישול מורכבות המאפשרות לו לייצר טעמים עמוקים ולהוציא את המיטב מהירקות בזכות הנסיון שלו במטבח עילי שתירגם אותו בהכנת סנדוויצ'ים צבעוניים,ססגוניים,יפים למראה,מעוררי תאבון ומצטלמים "אש" לאינסטגרם.
נדיר למצוא שף לבוש בז'קט שפים לבן מהודר בליבו של בר בפלורנטין שמרכיב סנדוויצ'ים בכזו הקפדה ודיוק והנה הוא בתמונה עם החיוך הצנוע (:
בשעות הערב אותם סנדוויצ'ים במוגשים בגרסה מוקטנת יותר-בגרסת הפינצ'וס כמו שמגישים בברצלונה.הירקות והרטבים מוגשים מעל חמש ברוסקטות,מעין ארוחת טאפסים מגוונת וקלילה. כאמור, מדובר על חמישה סנדוויצ'ים צבעוניים ששי רקח במטבח בברלין בפלורנטין והם מוגשים עם צ'ייסרים ובהם רטבים מש(ו)געים ומיוחדים שיעיפו לכם את הסכך כמו פטל חלפניו,משמש הברנו וסוינז. כל הסנדוויצ'ים מתומחרים ב-32 ש"ח. הסנדוויצ'ים מוגשים בשני סוגי לחם: לחם מחמצת מלא ולחמניה ללא גלוטן. הגעתי לבר ב19:00 בערב מיד אחרי העבודה עם חברה ונהננו מ-HAPPY HOUR 1+1 על הדרינקים. הזמנו שני קוקטיילים,האחד-SMOKING SOUR וודקה,ליקר אלדרפלוואר,סירופ רוזמרין ביתי,לימון סחוט,תערובת תבלינים ורוזמרין מעושן. השני-THE MIGHTY DUCHESS ויסקי אמריקאי,סירופ רוזמרין ביתי,לימון סחוט תערובת תבלינים ותפוזים,שניהם היו טעימים וקלילים.
מאחר וזו הפעם הראשונה שלי פה אז בחרנו בפלטה עם פינצ'וס,אותם חמישה סנדוויצ'ים שמככבים בתפריט בגרסה מוקטנת אשר מוגשים על ברוסקטות וכך טעמנו את המגוון:
אז מה קיבלנו בפלטה: BA.MA בטטה אפויה על מלח,סלט חסה שרופה,סוינז פטל וחלפניו,אתחיל ואומר שזו הברוסקטה עם הטופינג שהכי אהבתי. בטטה סגולה אפויה על מלח פחם שמורכב משאריות הירקות וכך מקבל ארומות עמוקות יותר. בטטה סגולה יפיפייה הונחה על סלט חסה שרופה וגזר, סויונז (מיונז סויה) של פטל וחלפיניו. הטעמים לגמרי עבדו פה בהרמוניה והיה מאד מוצלח וטעים.
CRYPTOBITE סופר גזר מעושן,סלט כרוב אדום,קרם אבוקדו,רוטב ברביקיו. ברוסקטה נוספת עם טופינג שממש אהבנו. ראשית,נשביתי בצבעים העזים של המנה כ"כ צבעונית,ססגונית,מעוררת את התאבון וכל החושים. שנית,אהבתי את שילוב הטעמים של הגזר המעושן שהתבשל במיץ גזר עם מיסו ועשן,הכרוב האדום הקראנצ'י והקרם אבוקדו שטעמו היה מעודן. מעל פוזרו עלי טרגון ירוקים ובוהקים ובנגיעות רוטב ברביקיו.
BASIC BITCH כרובית צלויה,עדשים שחורות,בצל מקורמל וטחינה זעפרן-מחווה לאייל שני. כרובית ללא ספק זה מאכל אהוב ודי קל להוציא אותה טעימה.פה היא צלויה והונחה על עדשים שחורות,בצל מקורמל
,קרם לימון כבוש וטחינה זעפרן. סנדוויץ' טעים אף הוא,מה שכן פחות הרגשתי את טעם הזעפרן אבל עדיין הכל התחבר,היה עסיסי וטעים.
וכך הברוסקטה עם הכרובית נראית בגרסה של הסנדוויץ':
וכך תפוחי האדמה ויולט נראה בדרך לאפייה:
SHRAGA כרוב בצלייה איטית,סלט קולרבי וצ'ילי. כרוב שעבר צלייה למשך שעות בחום נמוך יחסית ברוטב וויניגרט קיווי ואבסנט. שילובים שבהחלט נשמעים מוזרים ואת הברוסקטה הזו פחות אהבתי.
לסיכום,אני לא טבעונית ולגמרי ליקקתי את האצבעות,כל ביס היה מורכב מהרבה טעמים שהתפוצצו בפה ועוררו בי מחשבה. ממליצה לכם לטעום את כל הרטבים שמוגשים פה מחומרי גלם מפתיעים ולא שגרתיים.
OTO
ברלין פלורנטין
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה