ביום רביעי האחרון חברותיי ואני " גרגרניות בדרכים" הוזמנו לאירוע מעניין וטעים בגג עזריאלי בו התקיימה תחרות הפיצאיולו 2018. התחרות בחסות חברת קאפוטו הייתה מעניינת ומסתבר שהשופטים טעמו כבר מהבוקר יותר מ-60 פיצות של המשתתפים בתחרות. אנחנו זכינו לראות את סיום השיפוט באמפיתיאטרון של עזריאלי עם השופטים המכובדים וחלוקת הגביעים.
נבחר הפיצאיולו של ישראל הוא אדהם מקאזחה המתחרה הישראלי שהגיע מאיטליה לתחרות אליפות הפיצאיולו של ישראל, הוא אלוף האלופים לשנת 2018 בשני המקצים: הקלאסי והfree-style - וייצג את ישראל בתחרות בנאפולי ביוני 2019. אליפות הפיצאיולו של ישראל ׳גביע קאפוטו׳ התקיימה אמש בפעם השנייה בישראל על גג עזריאלי. בתחרות התחרו למעלה מ-60 אופי פיצה מהפיצריות והמסעדות המובילות בארץ ופיצאיולו ישראלים שחיים ברחבי העולם והגיעו במיוחד לתחרות. מרבית המתחרים התחרו בשני המיקצים: קלאסי והfreestyle ונטעמו למעלה מ-120 פיצות. הזוכה הגדול הוא אדהם מקאזחה שגרף מקום ראשון כפול בשני המקצים. אלוף האלופים לשנת 2018 גביע CAPUTO, אדהם מקאזחה בן 31 מנצרת, מתגורר באיטליה ב-12 שנים האחרונות בעיר פירנצה ועובד בPizzeria sud-. Pizzeria Sud הינה אחת הפיצריות המפורסמות ביותר בפירנצה ובאיטליה, ההתמחות של הפיצרייה היא בפיצה הקלאסית אשר מאוד דומה לנפוליטנית. לדברי מקאזחה "להיות פיצאיולו ישראלי באיטליה בהתחלה היה קשה כי עבור האיטלקים הפיצה היא מאוד קדושה, וכאשר הם רואים זרים עושים אותה בהחלט הם לא סומכים, אבל מהיום הראשון שלי בעבודה נתתי את הכל, ואני תמיד כיבדתי את חוקי הפיצה". ומוסיף "לא חשבתי כלל שאזכה, בתחרות פגשתי פיצאיולו ברמה מאוד גבוהה ולכן הזכייה זו הפתעה מרגשת מאוד."
אליפות אופי הפיצה המסורתית הגיעה לישראל והתקיימה אמש: פיצאיולו ישראל - גביע קאפוטו 2018. אדהם מקאזחה שזכה בשני המקצים: הקלאסי והפריסטייל ,פיצה "השמש שלי" עם פרחי זוקיני, אנשובי,זיתים,בורטה וכמהין שחור. בקטגורייה המסורתית הגיש אדהם "פיצה קאפרי". אדהם יתמודד וייצג את ישראל בתחרות הפיצאיולי העולמית שתתקיים בנאפולי בחודש יוני 2019. לצידו יתמודד הפיציולו הצעיר – אלמוג אשכנזי, מקפה נאפולי, אשר הגיע למקום השני עם ה" Pizza Fest" במסגרת הקטגוריה היצירתית. פאנל השופטים כלל את אלוף הפיצאיולו הבינלאומי ואחד מעשרת הפיצאיולו הטובים בעולם דוידה צ׳יביטיילו Davide Civitiello, השף מנה שטרום, אלי אברהם מ"לחמא", מאיר דנון, עזרא כהן הבעלים של "מחלבות גד", חיים שפיגל מנהל מזון ומשקאות של מלונות דן, פפה ג'ורדינו , מקס גאוידו מנציבות הסחר האיטלקית, מרקו פיירו מפירנצה וסרג'יו מיקו יו"ר איגוד הפיציולי הנאפוליטני. התחרות מחולקת לשתי קטגוריות: קלאסית ו-Free Style שמטרתן להציג אינטרפרטציות שונות גישה מסורתית מקצועית מול יד חופשית וטרנדים מובילים של שחיתות ואוכל רחוב,איטליה מול התפתחויות שונות של הפיצה בעולם כולו. המתחרים בוחרים בין מגוון סוגי תנורים: טאבון גז, טאבון חשמלי או תנור אבן חשמלי.
תחרות גביע CAPUTO העולמית – המונדיאל של הפיצה מתקיימת בנאפולי מזה 17 שנה, במקביל לתחרויות במדינות שונות ברחבי העולם בה מתחרים טובי הפיציאולי מכל מדינה ומייצגים את ארצם בתחרות הנחשבת ביותר באיטליה: אליפות העולם – גביע CAPUTO הנערכת במסגרת NAPOLI PIZZA VILLAGE בכל חודש יוני. הזוכים מקבלים את חותמת האיכות והכבוד של הגוף המוביל את ענף הפיצות בעולם.
תחרות גביע CAPUTO העולמית – המונדיאל של הפיצה, מתקיימת בנאפולי מזה 17 שנה, במקביל לתחרויות במדינות שונות ברחבי העולם בה מתחרים טובי הפיציאולי מכל מדינה ומייצגים את ארצם בתחרות הנחשבת ביותר באיטליה: אליפות העולם – גביע CAPUTO , הנערכת במסגרת NAPOLI PIZZA VILLAGE בכל חודש יוני. הזוכים מקבלים את חותמת האיכות והכבוד של הגוף המוביל את ענף הפיצות בעולם.
האירוע היה בחסות חברת "גד" החברה שהביאה את גבינה נמוצרלה לראשונה לפני 30 שנה. הם השקיעו בכ"כ הרבה גבינות ודליקטסים מפנקים שחיכו לאורחים במן בופה פתוח עם שפע מהתוצרת של גבינות גד,גבינות קשות שהוגשו עם מיטב הפירות, סלט קפרזה מסורתי תאנים וענבים שונים גבינות שמנת,לצד ממרחי עגבניות מיובשות, טפנד זיתים,ארטישוק רומאי, סרדינים ועוד.
בתמונה עם עזרא הבעלים של מחלבת "גד"
לינק לאתר הבית של מחלבת גד: https://www.gad-dairy.co.il/
אז פתחנו את הערב עם קוקטייל אפרול שפריץ:
לינק לאתר הבית של מחלבת גד: https://www.gad-dairy.co.il/
אז פתחנו את הערב עם קוקטייל אפרול שפריץ:
כמו כן נהנתי מגלידה איכותית של חב' אייס דרים,אספקת חומרי גלם ומוצרים מוגמרים ברמות הגבוהות ביותר לגלידריות, קונדיטוריות, רשתות בתי קפה, קייטרינג,בתי מלון, מסעדות יוקרה ועוד. כל המוצרים הם מתוצרת היצרנים המובילים בעולם.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה