יום שלישי, 3 בספטמבר 2019

After Dark - בר בעיר התחתית בחיפה עם 30 סוגי בירות מהחבית ותפריט אוכל ייחודי שלא תמצאו בכל בר אחר, בשרים מהמעשנה ועוד.


אפטר דארק הוא בר אשר ממוקם בעיר התחתית בחיפה, מתחם שוקק חיים שרק ממשיך במגמת צמיחה והפך להיות מרכז הבילויים לצעירים החיפאים. אפטר דארק מתהדר במגוון חביות בירה גדול במיוחד, 32 ברזי בירה מהחבית ליתר דיוק. ברזים המחוברים לחביות הבירה שנשמרות בחדר קירור מתקדם בעל טמפרטורה קבועה של 2 מעלות, מצב אופטימלי להגיש בו בירה. הבירה נמזגת משם ישר לכוסות ללא הצנרת הארוכה הרגילה דבר המאפשר עבודה בלחצים נמוכים, בירה הנשמרת בצורה אופטימלית, טעם "נקי" וטרי ממש כמו במבשלה. תמצאו פה מבחר בירות בשלל סגנונות וטעמים, לאגרים שונים, בירת אייל, חיטה, בירות פירותיות, למביק ואף בירות בוטיק ישראליות.
הגענו בשעת ערב מוקדמת,הבר היה כבר עם אורות מעומעמים ובאווירה אינטימית ורגוע כשברקע התנגנה לה מוזיקת רוק בווליום נעים כזה שמאפשר לנהל שיחה בכייף מבלי שצריך לצעוק.
באפטר דארק תפריט אלכוהול רחב ו-32 ברזי מזיגה של בירות מהחבית, כייף לגלות מקום שמגיש כ"כ הרבה בירות דבר שמאפשר לטעום ולהפתח לטעמים חדשים מעבר לבירות הרגילות שמוגשות בכל בר/מסעדה כאלו או אחרים. אז בין אם בא לכם ללכת ולהתפרע ממבחר ענק של בירות מהעולם לצד בירות בוטיק ישראליות זה ה-מקום בשבילכם.
באפטר דארק תפריט אוכל מיוחד שלא תמצאו בבר אחר. מנות של בשרים מהמעשנה ודגים מעושנים מעשה ידיו של הבעלים נתי טולצ'ינסקי. בנוסף יש גם מנות פתיחה קלילות לצד המשקה וגם סנדוויצ'ים מושחתים עם בשר בקר ועוף, כנפי עוף במגוון רטבים, מבחר נקניקיות מתוצרת הבית, צ'ילי קון קרנה, מבחר המבורגרים אשר נטחנים במקום מדי יום ופירות ים כמו שרימפס ברוטב שום חמאה ויין, מולים במרנייר, קלמרי מטוגן ופיש אנד צ'יפס.
תחילה הזמנתי בהמלצת נתי הבעלים שאוהב לדבר ולתת שפע אינפורמציה על הבירות במקום במזיגה מהחבית, בירה שטיגל קולומבוס, בירה מאוסטריה אך היא בירה בסגנון אמריקאי מובהק. בירה קלילה וכייפית מאוד לשתיה. בירה עם טעמי כשות פירותיים ונעימים ומרירות מאופקת דבר שהופך אותה לקלה מאוד לשתיה, 4.7% אלכוהול. נשנשנו ליד המשקה, זיתים שחורים, כרובית בתחמיץ ומלפפונים חמוצים. בנוסף הזמנו פרחי כרובית בטיגון עמוק, אשר הוגשו עם מטבל צזיקי סמיך וטחינה. הרי מי לא אוהב אוכל מטוגן ליד בירה קרה?
המשכנו עם שרימפס ברוטב עגבניות,פטה ואוזו, מנה די גודלה שכללה שרימפס ברוטב עגבניות בתיבול פיקנטי וטעים עם אוזו וגבינת פטה. מנה שלא פוטוגונית למראה אך הייתה טעימה ובאה טוב עם הבירה הקרה והצוננת.
החבר שאיתי בחר בנקניקיות תוצרת הבית, טלה ועגל, צרובות בגריל. נקניקיות עסיסיות מבשר בקר וטלה שנטחנו במקום פעמיים וטעמן היה שונה מכל נקניקייה שאכלתי. הבשר בנקניקיה דמה יותר לתערובת של המבורגר מאשר נקניקייה, היא הייתה רכה,סופר עסיסית ומתובלת טוב. הנקניקיות הוגשו עם סלט תפוחי אדמה וכרוב כבוש. נקניקיות העגל היו מעט פיקנטיות והיה קשה להפסיק לאכול מהן.
כמו כן נהנינו ממיקס מהמעשנה שכאמור נתי הבעלים מעשן במסעדה, צלעות טלה וצלעות עגל שהוגשו עם זיגוג של רוטב בריבקיו לצד בריסקט בקר בעישון ביתי,כ-250 גרם פרוס דק. צלעות הטלה היו חלומיות, שומניות ועסיסיות כפי שציפיתי ורציתי, בשר כ"כ רך ושמן שנשר מהעצם-פשוט זללתי אותם בידיים (השארתי את הגינונים למלכת אנגליה). צלעות העגל היו טעימות אף הן והוגשו עם רוטב ברביקיו מתקתק מעל ובריסקט (חזה בקר) מעושן ופרוס. הרטבים שהוגשו ליד היה חרדל ורוטב חריף.


המנה הוגשה עם ג'בטה טרייה וחמימה וחמאה.

גולת הכותרת ב-After Dark זה כמובן 32 סוגי הבירות מהחביות לצד אוכל ייחודי שלא תמצאו במקום אחר ואני מדברת כמובן על כל מנות הבשר מהמעשנה. אם מאסתם בעוד בייגלה וזיתים ליד הבירה או מנות סטנדרטיות ליד הדרינק אז After Dark יפתיע אתכם בגדול. ישנה אופציה לקנות את הבירות 2 go בבקבוק של 1 ליטר במחיר ממש מצחיק.
After Dark דרך יפו 30 חיפה. 053-5216076 לינק לעמוד הפייסבוק: https://www.facebook.com/AfterDarkHaifa

מוזמנים להצטרף לעמוד הפייסבוק שלי: https://www.facebook.com/adi.e.ezra.3 לאינסטגרם שלי https://www.instagram.co:m/adi_ezra_aaaa/








אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה