יום רביעי, 14 באוקטובר 2015

The cook book cafe בשוק לוינסקי, בית קפה ומעדנייה *המקום נסגר *

cook book cafe, בית קפה מקסים בבעלות בנות האוזוריה (טאפס בר שמח עם מנות טעימות ברח' מטלון בשוק לוינסקי) אביבית פריאל ולמור לאמי, והוא גם צמוד לאוזוריה. בית קפה ומעדניה שעוסק כולו בבישול ,עיון והשאלת ספרי בישול שמסודרים להם מקסים על המדפים, הכי אותנטי שיש (השראה של ביקור השתיים בלונדון). עיצוב המקום חמוד וצעיר, כסאות צהובים, שולחנות מעץ, שולחנות קפה נמוכים ושרפרפים מרופדים מפחי זית. ישנה ויטרינה במרכז המטבח בו ניתן לקנות : גרנולה ביתית, מעדנים ארוזים כמו מטבל עלי גפן, צזיקי, פסטו, איולי ופסטרמות עבודת יד, מבחר מאפים טריים, שייקים טבעיים ומיני סנדויצים טריים (כמו סנדויץ' הרינג או ארטישוק וגבינת ברי בלחם זיתים שהיה מעולה, אכלתי כבר מס' פעמים בדרך הביתה). קוק בוק בא לרענן לנו לטובה את ארוחות הבוקר השגרתיות והמשמימות במחירים ממש שווים לכל נפש. התפריט מחבר בין תוצרת השוק הטריה למנות יצירתיות של השפית אביבית, ארוחות בוקר מיוחדות מהעולם ומציע גם קלאסיקה מאוזוריה כמו הכרובית של אביבית,כרובית צלויה ברוטב קיסר משגע שמגיעה הפעם בגרסת הפיתה (ברור לכם שזה עם אנשובי כחלק המרוטב קיסר כן ?) אוחח כמה שזה מעדן מענג  (28 ש"ח). כמו כן ישנה מנת שרימפס בפיתה, לא דומה לשום דבר שאכלתי או הכרתי, עם סלט ורוטב נהדר (42 ש"ח) שלא רציתי שיגמר.


ארוחות הבוקר הן מיוחדות והכי לא שגרתיות בדיוק כמו שאני אוהבת, כי להכין 2 ביצי עין וסלט קצוץ את זה אני יודעת לעשות טוב מאד לבד בבית,  בחוץ אני מחפשת ארוחות בוקר מיוחדות ועשירות במרכיבים ובטעמים, משהו שבבית אין לי.













ניתן למצוא כאן ארוחות בוקר מגוונות כגון ביצה רכה עם בייקון, חביתת שרימפס, בוריק עם תרד ופטה, בוריק עם שינקן וגאודה, קציצות דגים בחלה, מסבחה מקסיקנית (תבשיל שעועית שחורה ביצה קשה וגווקאמלי) פיתה עם כרובית ואנשובי וסלופי ישראלי. מאחר ואני שכנה גרה 2 מטר משם יצא לי כבר לטעום מס' מנות מהתפריט וה-כ-ל טעים, מאוהבת ביד הנפלאה של אביבית .



בביקורי הראשון הזמנו תחילה ארוחת בוקר טורקית (28 שקלים) שמגיעה בקערה עמוקה שמכילה יוגורט עיזים, סוג של מטבוחת עגבניות חריפה ושתי ביצים עלומות.  היוגורט בא לאזן את החריפות ומרענן את הפה.
המנה מוגשת עם באגט פריך מעל וסלט בצד.


המשכנו עם בוריק גאודה ושינקן (28 ש"ח) 
בוריק עם גאודה ושינקן כאמור ובתוכו ביצה רכה, חלמון שנשפך לכל עבר, מוגש עם סלט עגבניות חתוך גס, צנונית, בצל סגול ובצל ירוק.


מאחר ויש לי חולשה לדגים ותיאור המנה של קציצות הדגים נשמע כ"כ טוב שסמכתי על היד של אביבית והזמנתי את מנת קציצות הדגים בחלה.
הקציצות  היו רכות ואוריריות ברוטב חריף, פשוט  לטרוף ולזלול בהנאה.


ובהזדמנות אחרת בדרך הביתה מהעבודה, חשקה נפשי בפיתה עם שרימפס , אז לקחתי טייק אוואי של פיתה עם שרימפס 
שרימפסים צרובים, רוטב נהדר עם סלט שיוצר פיתה סופר מעניינת וטעימה.


אביבית הנפלאה בפעולה
















בהזדמנות נוספת הגעתי לקוק בוק ביום שישי בחצות היום עם אמא, חלקנו שייק בננה תמרים משגע שגם היה גדול למדי. בחרנו בשקשוקת מנגולד, חומוס וגבינת טולום שהיתה סופר מעיניינת ומיוחדת,הוגשה עם בגט מעל, כמו כן הזמנו סלט פאטוש: ירקות טריים, גבינת טולום עם סומק מעל, עלי בזיליקום,קרעי פיתה מטוגנת ובצל סגול. יש להם מבצע חדש שניתן לשדרג את מנת הביצים, פשוט להוסיף כ-30 ש"חח ולקבל 2 מאזטים, בחרנו בהרינג שמנמנן עם שמנת ובצל סגול ומאזט נוסף: ארטישוקים צרובים עם גבינה מעל. קיבנו סלסלת עגבניות ולחם עגבניות מיובשות לצד המאזטים, בהחלט תוספות מושלמות לארוחת בוקר סופר מעניינת וטעימה.




















לסיכום, אם חשקה נפשכם בבית קפה מקסים עם אוכל באמת טעים שמציע גם ארוחות בוקר מיוחדות ושוות שלא אוכלים בכל בית קפה בת"א כזה או אחר אז cook book cafe זה המקום בשבליכם, פינה חמה בלב שוק לוינסקי שתוכלו גם על הדרך להצטייד במעדנים ארוזים, גרנולה ביתית , מאפים ומטבלים ועוד.
נראה לי שמצאתי את הבית קפה השכונתי שלי (:

The cook book cafe
זבולון 25
תל אביב

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה