יום רביעי, 9 במרץ 2016

עסקית צהרים בדה פפה, פסטות איטלקיות במחיר משתלם ובאיכות ללא התפלספות כמו באיטליה *המסעדה נסגרה *

את הפיצה של דה פפה כולם כבר מכירים ואוהבים כי זו אחת מהפיצות הטובות בת"א ולא רק לטעמי אלא על דעת המבקרים שתמיד מדרגים אותם במקום גבוה בזכות הבצק הדק והפריך עם רטבים עשירים ומדויקים בטעמם ושפע של גבינה. הפעם הייתי באזור צפון דיזנגוף וחשקה נפשי באוכל איטלקי, היה בא לי על מקום קטן שעושים בו אוכל טעים נטול יומרות, פלספנות ופלצנות נטו אוכל טעים, אז ככה זה אצל דה פפה, בהחלט ענה על הציפיות שלי למקום ביתי באווירה אינטימית שמגיש אוכל איטלקי פשוט וטעים. עיצוב המקום סולידי בריהוט מעץ מלא, עיצוב בית ואינטימי, תחושה של איטליה בלב תל אביב. אחרי שאכלתי והתמכרתי לפיצה שלו (זו עם האורוגולה והלימון to die for)  חזרתי עם חשק וטעם לעוד. העסקיות של דה פפה עם תפריט מצומצם של אנטי פסטי- מנות פתיחה כמו כדורי בצק אפוים בתנור עם רוטב שום פטרוזילה, סלט קפרזה קלאסי, ועוד 2 סלטים נוספים, לזניות אפויות בתנור, ועסקית צהרים שמתבססת על פסטות וכוללת כוס לימונדה או תה קר. תחילה בחרתי באייס תה מרענן ועיינתי בתפריט תוך כדי הצצה על ההולכים ושבים בצהרי היום במדרכות תל אביב ביום חורפי שמשי.



הזמנתי לראשונה Battilocchio, רצועות בצק פיצה עם פטריות, גאודה, מוצרלה , פרמז'ן ושמן כמהין. מאפה שמורכב מרצועות פיצה עם פטריות טריות מעל ושלל גבינות שנמסות ולוטפו בשמן מהין.  אי אפשר שלא לזלול בהנאה את המנה הזו וכל הגבינה נמסה לכל עבר. תענוג גרגרני בה' הידיעה (: 
פפה נכח במטבח ובהלצמתו לקחנו את פסטת ה-Primavera, פסטה עם עגבניות שרי, פטריות,ארטישוק, זיתים,שום , יין לבן , אורוגולה ומוצורלה. על פניו נשמעת פסטה לא מרגשת אבל הביצוע היה מושלם. תוספות של הירקות שהוקפצו עם יין לבן ושום יצרו מנה טעימה והיופי בה הוא בפשטות. אין פה שום נסיון להתחכם או להביא איזה פיוז'ן מטורף, איזה שילובים משוגעים שנרים גבה ונכתיר את הטוף שף הבא, נהפוכו, האני מאמין של פפה, אוכל שמבוסס על מתכונים איטלקים אותנטיים בביצוע טוב וחכם. מנה איטלקית שנאמנה למקורות וההיסטוריה של המטבח האיטלקי.


כמו כן בחרנו בספיישל צהריים, רביולי במילוי בשר וריקוטה ברוטב רוזה שאמנם לקח מעט זמן בכדי להכין אותו אבל הרי שמדובר על רביולי שהוכן במקום ברוטב רוזה (עגבניות ושמנת) והרוטב זה עתה מוקפץ מול העיניים מוכן על המחבת. רביולי גדולים ודקים אל דנטה עשירים במילוי בשר וריקוטה ברוטב רוזה במרקם שמנתי עדין בנוכחות עדינה של שיני שום ובזיליקום. שוב מנה טעימה ויפה בפשטות שלה כמו כן.


פסטות -עסקיות  צהרים - מוגש בימים ב'-ה' 12:00-16:00
ארוחה עסקית כוללת כוס לימונדה או תה קר. מחירים בין 44 ש"ח (רוטב עגבניות, שמנת וכ') ל58 ש"ח כדוגמא מנת הפסטה עם שרימפס ברוטב עגבניות חריף (מרינרה). תבואו רעבים, טעים בדה פפה ובאוירה איטלקית ביתית, הרגשה שלאכול אצל איזו ביג מאמא איטלקייה ולה מסעדה קטנה באיזה כפר מרוחק באיטליה,ככה האוכל טעים, נעים ופשוט הכי אותנטי.


פיצה דה פפה 

דיזנגוף 334
תל אביב 
032-64247040

  

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה